Új hozzászólás Aktív témák
-
Pepe78
őstag
A GTX560 csak úgy hozzám került.
Nagyon szuper , 810/1000 helyett 950/1100 et megy alapfeszen.
Én az ATI kártyáit jobban szeretem.
Érdekes módon a 6870 kimaradt eddig.
Utóbbi két hónapban volt 4830,6850,5850,6950 1gb,2gbTudom, hogy nincs 2 egyforma kártya , de ez az 1000mhz GPU össze szokott jönni 6870-el?
-
-
Beri
addikt
Tehát neked elvileg csak annyit kellene tenned, hogy lejjebb veszed a feszt a megfelelő csúszkán, majd elmenteni egy profilként és beállítani, hogy a rendszerrel automatikusan induljon... azt mondod, ezt nem lehet megvalósítani?
Hányszor kell még leírnom, hogy FELFELÉ működik, de LEFELÉ nem? -
törölt tag
Igaz! Tényleg javasoltad... Azt elértem annyit sikerült beállítani az MSI AB-ben hogy elmenti a 2D-s és 3D-s profilt amit szerkesztek (csak is kizárólag fesz csökkentés). Jelenleg úgy néz ki hogy ha elindítom az MSI-t akkor a 3D-s profilt alkalmazza amikor csak 2D-re lenne szükség (net szövegszerkesztő stb). Ez biztos hogy valami beállítási probléma,valamit nem jól állítottam be,de nem jövök rá mit nem jól csinálok!
Azért próbálkozok az MSI-vel,mert sokoldalúbb mint bármi más,ez monitoroz a lehető legtöbb infót 3D-s alkalmazás alatt! Trixx fele ennyit nem tud pedig az kifejezetten sapphire karikhoz van
.
ui. ha megpróbálom az ATI Tray Tools-t akkor a catalist-ot uninstalálni kell? Mert valami ilyesmi rémlik...
-
törölt tag
Megkérdezhetem hogy miért cserélted le a 6870-et? Nincs tapasztalatom nv kártyákban. Csak a teszt oldalakon láttam hogy kicsit jobban teljesít a HD6870-nél. A nagyobb fogyasztás miatt nem melegszik a kártya? Leírnád a különbséget a két kártya közt!
ui: Előbb elfelejtettem mondani, de úgy látszik nem csak a sapphire kártyái deformálódnak. Ezt más gyártók is "elbaltázták"
-
törölt tag
-
törölt tag
-
ZozzHUN
addikt
full hd-ban szerettem volna ultra-n használni, semmi msaa meg af, aztán lejjebb vettem textúrát high-ra, de még mindig nem volt jó, végül mediumon tökéletesen ment
Ránézésre semmi különbség nem volt medium és ultra között, szóval no prob
FPS is elég szépen skálázódott, ha jól emlékszem akkor 60%-al volt gyorsabb szingliben egy 6870x2 mint egy 6970. FRAPS-al mértem ugyanannyi időt ugyanott.
-
Roxbury
őstag
Remélem igazad lesz. Bár Gaming evolved partner a BF3, tehát nagy valószínűséggel rendesebben optimalizálták Phenomokra/Athlonokra is.
GTA 4 alatt tesztelték többen is olyan Athlon-okkal, amikben aktiválható az L3.
4-5 %-ot hozott csak FPS-ben állítólag. Viszont eltűntek a Microlagg-ok. Bár én nem vettem észre laggolást a játékban Athlonnal sem.
Ha elég lesz a végleges BF3 alá, akkor marad így a dolog pár évig, mert csak azzal akarok játszani az elkövetkező 1-2 évben.
Ha nem, akkor majd megoldom Intel oldalról a dolgot idővel.
-
DoxaM
aktív tag
áhá, akkor te maradtál a "quake" vonalon inkább
ha fogalmazhatunk így...nekem is bejön az ut..sokat is nyomattuk 3mal..meg tournament, lehet azért nem folytattam a dolgot, mert CS:source-ból vettem meg az eredetit
.Ja vontatott,lassú ez nagyon jól illik rá.De van akinek ez adja
-
Pala
veterán
Jah, amúgy a megjelölt részekre nem raktam semmit. Néztem, a gyári hűtés eleve nem is érintkezik ezekkel az alkatrészekkel, így gondoltam ezzel bajt nem csinálhatok. Csak azért írom, mert láttam neten egy videot, ahol a srác rakott ezekre is ramsünit (ferdén felragasztva).
-
kfron
aktív tag
Felpakoltam a ramsüniket és a vrm-hűtőbordát is
Üdv,
Milyen a kártyád? Az én asusom olyan idiótán van megoldva,
hogy két vrm közötti
bizb@sz miatt nem feküdt fel rendesen a hűtőborda, csak billeget rajta...
nem is tudtam felrakni, nem tapadt meg.Ezért alapból 40% pörgetem a ventit, még jó, hogy így sincs hangja...
Remélem a karinak nem lesz baja. -
szasanyi
félisten
Abból kell kiindulni, hogy többségében nincs VRAM borda, még sincs probléma még tuning esetén sem. Nem biztos, hogy lesz észrevehető, pozitív különbség (tuning esetén inkább tartom valószínű), de semmi esetre sem jelenthet hátrányt ráadásul adják a hűtővel, szóval nem nagyon van min hezitálni.
-
szasanyi
félisten
Nekem az elődje, a Pro nélküli változat volt - de az több VGA-an is. Ezen sűrűbbek és nagyobbak a lapátok, kvázi hatékonyabb. Én gyárilag jó hűtővel szerelt VGA-t vettem, így nem volt szükség a cserére, ha viszont szükséges lett volna tuti ilyet veszek.
Vigi itt írja a saját tapasztalatait, ami összehasonlításnak bőven jó.
Az általad említett hűtő is biztosan remek, csak azt nem lehet VGA-ra csatlakoztatni, és aligha jobb annyival mint amennyiivel drágább. És persze az árán kívül az is szempont lehet, hogy milyen a beszerezhetősége... -
szasanyi
félisten
Az optimális választás. Hangtalan, nagyon jó hatásfok, olcsó, ráadásul nagyfokú kompatibilitás jellemzi. Vehetsz jobban, és főleg drágábbat, de semmi szükség rá. Aztán nálam kimondottan előny az, hogy VGA-ra lehet csatlakoztatni, ami azután korrekten végzi a ventik szabályozást mintha az eredeti hűtője lenne.
Úgy tudom, erre semmilyen más gyártó megoldása nem képes.
-
szasanyi
félisten
Én eddig csak 3 féle GeIL DDR-2 RAM-ot használtam ahol a kompatibilitásra nem panaszkodhatom, viszont gyárilag magas volt a sok feszültség igényük (2.1-2.2V) ami miatt melegedtek is, és több gyártó uo. sebességet alacsonyabb fesszel produkál. Nem tudom most, a DDR3 esetén mi a helyzet.
-
imibogyo
veterán
Ha a balanced-ről high performancra raktam az energiagazdálkodást, akkor az nekem is ritkította a BS hibát, de meg nem szüntette.
Először a nem stabil áramellátásra is gondoltam, de egy GTX580-at meg elvitt az 550-es Arctic tápom gond nélkül, szóval ez a gond kilőve.
Egyébként a legtöbb játéknál más-más segített, az egyiknél a Vsync állítás, a másiknál az árnyékok babrálása, a harmadiknál a felbontás változtatása.
Valamelyik külföldi fórumon már Full HD hibának hívják, mivel a legtöbb esetben ebben a felbontásban vagy e fölött jön elő a hiba gondolom mivel itt van durvábban leterhelve a kártya és épp azért valószínűleg itt a legnagyobb esélye a memóriavezérlőnek is túlmelegednie.
Ezt alátámasztja az amit a Metro 2033-nál tapasztaltam. Ott amint levettem a felbontást 1920x1200-ról, 1680x1050-re bármilyen grafikai beállítás mellett sem jött elő többet a BS. Még akkor sem ha amúgy 10 Fps-el ment a játék, tehát a kártya maga le volt terhelve, mint az állat.
Nem tudom mi a megoldás. Gondolkodtam, hogy veszek egy másik 6870-et, csak mondjuk most Sapphire-t és nem gigát, de már félek. Inkább várok egy 6950-et, vagy GTX 570-et.
Ráadásul azért bosszantó nagyon, mert eddig a legtöbb kártyám Ati volt, az előző meg egy GTX 460 1 gigás az nagyon stabil kártya volt, nuku driver szívás. De mondom a 460 egy kicsit kevés, veszek újra Ati-t, így lett a 6870. De ez most akkora csalódás volt, mind a BS miatt, mind driver szívások miatt (Maya 3d, After Effects és néhány játéknál), hogy Ati preferálás ide vagy a következő kártya lehet megint nv lesz.
Bocs a hosszú Hsz-ért.
-
alibaba78
őstag
Hat maximum!
Az enyem 990mhz-en meg stabil alapfeszen (1.175v), majd feltoltam 1ghz-re a gpu orajelet, es 0.025-os lepcsokkel elindultam felfele. Hat a csucsig meg sem alltam (1.3v), mert sehogy sem akarta az igazat. Viszont 1.3v-nal meg tudtam huzni a gpu orajelen 40mhz-et, ami jatek stabil jelenleg, es +20-al meg bebootol, es lefutnak a bench-ek. A vram konnyeden vitte alapon is az 1250-et. Ettol tobbet mar csak vizesblokkal mernek rakenyszeriteni. Ha a tied menne 1ghz felett alapon, azzal atirnad a tortenelemkonyveket.
-
krisztofer55
tag
Eladás előtt teszteltem az 5850-em. 3620 pont körül teljesített. Minden alap beállításon. Ha azt nézem, hogy hasonló árban fogom megvenni a 6870-et, mint ahogyan ezt eladtam, akkor már jól jártam. Kicsit nagyobb teljesítmény, 3 év gari.
Köszi, hogy megosztottad az eredményeket!
-
alibaba78
őstag
Na, ez egy vicc. Az asus-nak is van sajat progija (smartdoctor), amit mellekelnek is a kartyahoz, es nekem is evidens volt, hogy azt fogom hasznalni hozza, csakhogy mikor fol akartam rakni kiirta, hogy nincs asus vga a gepben.
Azota (rocket segitsegevel) hasznalom a trixx-et.
Jol tudod, a ref. kartyak mind a zafir-tol jonnek.
(#3626) wittman: Most, hogy olvasom andras888 hsz-et nem lehet, hogy nem eleg hatekony a gyari hutes, ezaltal tulmelegednek a vmem chipek, es a hovedelem kapcsolja le a kartyat?
-
alibaba78
őstag
Hat igen, igy van ertelme a valtasnak (+50-60%, bar szerintem van az 70-80 is), csakhat kinek van turelme? Nekem nincs.
Akkor en modder vagyok. Imadok "reszelni"!
(#3618) wittman: Az alap 915/1050-rol 1030/1200-ra huzott 6870 kb. 20%-kal jobban teljesitett a crysisban, es a gta 4-ben, de ezt holnap ujra megnezem. Osszessegeben nem eri meg nekem, de mindig is erdekelt, mennyi teljesitmenytobblet van 1-1 kartyaban.
-
alibaba78
őstag
Ahogy mondod. Nem is olyan regen, mikor a starcraft 2-t teszteltem egy gtx 285-tel, akkor figyeltem a vram hasznalatot is, es fullhd-ban, minden maxon, olyan 8-900mb korul hasznalt a jatek. Gtx 470-nel ez a szam egy kicsit megugrott 1010mb korulire. Az a velemenyem, hogy nem veletlenul rak az nv is 1.2-1,5gb ramot a kartyaira.
(#3466) Vasinger!: Igen, erre egy picivel kesobb rajottem. Sokat szamit a 4 mag, es az orajel a gta-nal, "hala" az optimalizalatlansaganak.
A beepitett benchmarkja egy hulladek. Azzal ne is probalkozz!
(#3467) tomic: Olvastam a hsz-eidet a masik topicokban. Vegulis milyen meggyozodesre jutottal? 570, vagy 6970?
-
alibaba78
őstag
Igen, ennek mar utanajartam. GTX 280-nal ugyanezen beallitassal nem megy 40fps ala.
Koszi a link-et, csinaltam is 2 eredmenyt:
minden alapon: Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz @ 2664 Mhz
CPU ID: Intel64 Family 6 Model 30 Stepping 5
Operating System: Microsoft Windows 7 Ultimate
Physical memory: 3.99 GB
Display adapter: AMD Radeon HD 6800 Series 1024 MB
Driver version: Catalyst 10.12 (8.801-101125a-109686E)==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 1882, Recorded Time: 56.90s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 59.69s, Average FPS: 31.53
Min FPS: 19.72 at frame 1644, Max FPS: 39.47 at frame 1481
Average Tri/Sec: -4201022, Tri/Frame: -133246
Recorded/Played Tris ratio: 1.40
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 56.84s, Average FPS: 33.11
Min FPS: 19.72 at frame 1644, Max FPS: 40.57 at frame 1502
Average Tri/Sec: -4035232, Tri/Frame: -121870
Recorded/Played Tris ratio: 1.53
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 56.74s, Average FPS: 33.17
Min FPS: 19.72 at frame 1644, Max FPS: 41.15 at frame 1544
Average Tri/Sec: -4312404, Tri/Frame: -130010
Recorded/Played Tris ratio: 1.44
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================//////////// Summary \\\\\\\\\\\\\
12/31/2010 15:22:55 - Microsoft Windows 7 Ultimate
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: frost @ 0 1680 x 1050 AA 8xx
==> Framerate [ Min: 19.72 Max: 40.86 Avg: 33.14 ]Es proci 3.6ghz-en: Processor: Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz @ 3600 Mhz
CPU ID: Intel64 Family 6 Model 30 Stepping 5
Operating System: Microsoft Windows 7 Ultimate
Physical memory: 3.99 GB
Display adapter: AMD Radeon HD 6800 Series 1024 MB
Driver version: Catalyst 10.12 (8.801-101125a-109686E)==============================================================
TimeDemo Play Started , (Total Frames: 1882, Recorded Time: 56.90s)
!TimeDemo Run 0 Finished.
Play Time: 58.52s, Average FPS: 32.16
Min FPS: 23.89 at frame 1643, Max FPS: 40.44 at frame 1510
Average Tri/Sec: -4210225, Tri/Frame: -130906
Recorded/Played Tris ratio: 1.43
!TimeDemo Run 1 Finished.
Play Time: 56.19s, Average FPS: 33.49
Min FPS: 23.09 at frame 1652, Max FPS: 41.32 at frame 1524
Average Tri/Sec: -4111218, Tri/Frame: -122744
Recorded/Played Tris ratio: 1.52
!TimeDemo Run 2 Finished.
Play Time: 56.20s, Average FPS: 33.49
Min FPS: 23.09 at frame 1652, Max FPS: 41.32 at frame 1524
Average Tri/Sec: -4228965, Tri/Frame: -126289
Recorded/Played Tris ratio: 1.48
TimeDemo Play Ended, (3 Runs Performed)
==============================================================//////////// Summary \\\\\\\\\\\\\
12/31/2010 15:35:14 - Microsoft Windows 7 Ultimate
DirectX 9.0c ENTHUSIAST 3X @ Map: frost @ 0 1680 x 1050 AA 8xx
==> Framerate [ Min: 23.09 Max: 41.32 Avg: 33.49 ]Na igen, ez vga limites. Ennyit tud a 6870 alapon. Kivancsi lennek 6850 eredmenyre is, de ha jol sejtem, nagy kulonbseg nem lesz.
(#3450) k.rudolf: Az attol is fugg, milyen felbontason jatszol. Ha 1680x1050, vagy efelett, akkor attol tartok, ez a vege.
(#3452) Smith Ügynök: Pont erre akartam kilyukadni. Nem lehet, hogy az a +2 (meggy)mag segit be neked a gta4-ben? Igaza lesz Pala-nak, es huznom kell a procit.
(#3453) Vasinger!: Kb. 2 eve vettem meg eloszor kekszbokszra, es bizony racsodalkoztam. Annak ellenere, hogy konzolport, eleg szep a pc-s verzio grafikaja (konzolhoz kepest).
Megkerhetlek, kiprobalnad ugyanezekkel a beallitasokkal kb. 30 perc jatek, es fel szemmel figyeled a fraps-ot? A minimum, az atlag, es a maximum erdekelne. Persze, csak ha nem gond?! Koszonom!faranus: Lathato javulast csak akkor tapasztalsz, ha egy jatekhoz alapon keves a 6870. Csak egyfelekeppen tudhatod meg. Probald ki!
-
alibaba78
őstag
"Ez valami Gigabyte betegség?"
Szerintem nem feltetlenul, de mivel popularis marka, igy nyilvan tobb a problemas eset is. Egyebkent a neten fellelheto panaszokbol mar nem tudnad ezt a konzekvenciat levonni, annyira vegyesen oszlik meg a tabor.
A te 6870-ed hogy szuperál?
Annyira jol, hogy csak pozitivumot tudok rola mondani. Halk, huvos (idle: 36-38C, load, jatek: max 70C.), es eddig meg egyszer sem fagyott, tehat mondhatom, vegre.......
A jatekok: starcraft 2, cod:bo, nfs hp szepen futnak. Tobbel meg nem probaltam.
A rengeteg kartyacsere utan minden bizonnyal sokan lapot csereltek volna, de nekem volt egy olyan erzesem, hogy nincs semmi baj vele.
"Jah konzol...
neem, nem nekem való, a legutolsó konzolom ez volt."
A legelso kiadasu psp.
-
-
alibaba78
őstag
Mindket oldalon vannak problemak.
Fel evvel ezelott probaltam ugyanebben a lapban egy gtx 275-ot. Kriksz-kraksz-os boot kepernyo, windows azonnal fagyott. Visszavittem, azt mondtak, a kartya tokeletes, de mivel csak 1 napos, mehet a csere. Kihoztam egy 285-ot, ami szepen tette a dolgat, de annak meg ciripelt a 2. ventije (gainward 2 ventis verzio). Csere, egy 470-re, amivel minden jatek akadozott. 1 honap utan meguntam, es ment gariba. Kaptam egy 460 768mb-os kartyat, ami szinten tokeletesen ment 2 hetig, aztan win 7 udvozlokepernyonel megallt. Soha tobbe nem mukodott (nalam). Gariban mondtak, a kartya tokeletes, nem baj, csere xfx 6850-re. Bios flash utan is zajos volt idle-ben. Megint gari, es most vagyok elegedett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Windows 11
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest