- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egy óra, két rendszer
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsi252
veterán
-
jozsi252
veterán
válasz
szab.tam #13025 üzenetére
Szép ház megkell hagyni, biztos nagyon jó passzív hűtési tulajdonsággal.
Azért lehet kapni folyadékcsapágyas ventiket, amik halkak, jó most persze nem a 1-2k-s ventire értem amire aztmondják hogy olyan a csapágyazása hanem ami 5-10xes annyiba kerül. azok már télleg halkak.
-
válasz
szab.tam #13019 üzenetére
Értem én persze, fanless lenne, de a két kártya összesen 300W-t fog fogyasztani mondjuk egy Fumark alatt. Azt a hőt te venti nélkül sehogy sem fogod elvezetni. Talán csak úgy hogy hősugárzót építesz a gépből, így télen a fűtés meg is van oldva.
CF kábelt bárhol veszel, ezek haljanak mint a nem tudom mi. Nem sok köze van a laphoz a kábelnek, maximum a hossza, ami befolyásol ezt-azt. Amúgy VGA-k hoz szoktak adni, nekem is van itthon egy pár. Csak a posta drágább lenne mint a kábel.
-
-
válasz
szab.tam #13008 üzenetére
Igazság szerint én is nagy passzív hűtő mániás vagyok. Volt már HD2600XT-m passzívban, HD 4850 MultiCore, ami szintén passzív. Vikszont azt vetem észre hogy a gyári passzív hűtéses kariknak kell a légmozgás, végül is annyi kell hogy egy 800rpm-es 12cm-es ventit gyors kötözővel ráraksz. Szóval én most egy 6870 + AC Twin Turbo Pro-n töröm a fejem, mert teljesen passzívban a 6850-emet se merném hajtani. Mondjuk most egy TwinTurbo-s 6850-em van, IDLE-ben le van kacsolva a ventije (MSI Aferburner), és 42-45 fokig kúszik fel, terhelve persze bekapcsol. Nem tudom elképzelni hogy a SCS3 hogy bírná Furmark alatt, esetleg az egész gépet megizzasztanám GTA IV alatt és kipróbálnám hogy fő fel. Szóval, egy a lényeg, egy 6850-est már nem ír egy passzív hűtő, alulfeszelve talán, de úgy meg semmi értelme az egésznek.
-
jozsi252
veterán
válasz
szab.tam #13008 üzenetére
Aha értem, hogyha jól értelek akkor nem a teljesítmény miatt akarsz olyat venni hanem mert passzív hűtése van neki? Ha jól gondolom akkor hőfokkal szemben eléggé hátrányba van a ventis társaival együtt.
speciel nekem a 560ti amíg nemvoltak azok a nagy melegek 27 fok körül volt idle- be. de mostse megy fel idle be 33 fölé. Épp azvolt a cél hogy minél hüvösebb legyen a kártya, neked nem az lenne a célod hogy ne melegedjen túl nagyon?
ugye passzívak meg alapból jóval melegebbek a ventis társaiknál. Amúgy ha vennél egy 6850 et és raknál rá 1 passzív hűtést?
[link] ez jónak néz ki. hasonlít is arra amit linkeltél, illetve nemis húzós.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
szab.tam #13002 üzenetére
Ismerősnek a oc-s gigabyte-van és nagyon megvan vele elégedve szép teljesítményt nyújt, vagy te márkahűség miatt szeretnél powercolort venni?
(#13005) Lord Vader
Hát azért belegondolsz egy vga 3-4 év alatt elavultnak számít simán, jó persze nem mondom hogy az akkori játékok nemfognak elfutni rajta mert elfognak, de azért ha az adott user 3-4 év múlva lecseréli a prociját akkor cserélni fogja a vga-t is.
-
Misua
senior tag
válasz
szab.tam #12833 üzenetére
Jogos, vitát nem nyitunk a fpskről, mindenkinek van egy szint melynél kényelmesnek érzi a játékot, legyen az 20, 25, 50 vagy 60 fps. Viszont túlzásba sem essünk, mert ezzel a fogyasztói társadalommal mindent kitalálnak hogy évente cseréld le majdnem az egész gépedet...lásd pl crysis 2 DX11 esetét: DX9-nél lazán megvolt általad mondott 60 fps-s határ, DX11-nél e kritériumokkal már sz@r a 6870, mennyél vedd meg drágább és erősebb vgat és akkor újra a falu bikája leszel, közben mesterséges parasztvakitás az egész, hogy cseréld le a vasadat (én mondjuk emiatt vettem +4 gb ramot...de azt terveztem is
)
-
Misua
senior tag
válasz
szab.tam #12819 üzenetére
Hát ja, de ez a szubjektív véleményem, mivel annó egy éve 5750-m volt. Teszteket nézve, cikkeket olvasva arra jutottam, hogy 5750 már sz@r és 6850 kell nekem. Lecseréltem...azt mi van
, ugyanzok a játékok mennek max grafikán...az hogy 6850 több fps-t produkál az egy dolog. De az hogy mindkettőn fasz@ul lehetet játszani (némi kompromisszummal) akkor minek kell feleslegesen költekezni. Inkább generációváltásnál érdemes (DX10-11-12)
P.S. 20 fps az egy határ melynél nem akadozik a game, persze valakinek az lehet 50 is...de nincs olyan szem amely érzekelné a külömbséget játék alatt.
-
polonic
félisten
válasz
szab.tam #12259 üzenetére
Ehhez a kártyához jól szellőző ház kell, akkor nem lesz probléma, mint ahogy a második belinketl tesztben a 77 fok is mutatja (nem lett felcserélve, miért lenne, nem hülyék a tesztelők
,a 95 fokos gtx 480 valós, nézd meg a ph tesztet).
Az első tesztnél, ahol 101 fok van, írják is, hogy függ a ventilátorok számától. Őnáluk csak a psu ventilátora volt a házban. . . -
CJ3
senior tag
válasz
szab.tam #10896 üzenetére
lsc kolegával cseréltük a kártyákat,(5770---6850) szóval most annyit tudok hogy átviszem egy haveromhoz, ott meglessük indul e......Olyat tapasztaltam hogy elméletileg rendesen beletettem de azt a kis kattanást mikor bekattan a slotba nem hallottam pedig azért mozgattam stb meg bele beletettem......1db 6 pines kell neki van ilyen a tápon........
Most szereztem ilyen szálas 6 pin, 24 pin hosszabbitót a 6 pineset ki is cseréltem mert azt hittem az a baja, 2db ilyen hosszabbitó van de ezeket is elötte szedte ki haverom a gépéből.......illetve sata kábelt cseréltem még a gépbe... de itt max nem érzékelné a winyót vagy hasonló...nem az hogy kimered a képernyő a bekapcsoláskor..........Kiszedem ha hazamegyek kifújom a slotot a karit, leszedem a táphosszabbitókat és meglátjuk...Ha BIOS száll el a lapban azt én észre veszem? vagy a dual bios miatt felül is irja röktön?
Jah a Speakert is bedugom hátha segit milyen hangot ad ki
-
Valdez
őstag
válasz
szab.tam #10896 üzenetére
jaja valószínűleg nincs benne neki rendesen a sínben.
Én is hasonlóan jártam az 6870-el, pedig előtte kifújkodtam rendesen, szal elvileg pormentes volt minden, beraktam, minden fasza, csak éppen windows telepítés közben állandóan lefagyott random helyeken. Nem tudtam mi lehet a baja, amíg ki nem vettem és újra be nem tettem a slotba. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
szab.tam #9982 üzenetére
még 1 kérdés:
6850-re tudtok-e valami brutál méretű gpu bordát? ár, méret nem érdekel. csak a lehető legnagyobb, kompatibils legyen. olyan, ami a nyák alól kinyúlik, vagy akár vissza is hajlik a tetejére. azaz nem marad bent az összes hő a kártya alatt.
passzív módban menne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Palit JetStream RTX 3070 8GB OC Garanciával!
- MSI RTX 3060 Ti GAMING X TRIO 8GB Garanciával!
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- Sapphire PULSE RX 550 2GB Garanciával!
- !! Újszerű Garanciális !! MSI RTX 4060 8GB /Dobozos!/Beszámítás! Posta lehetséges!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest