- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
miresz #24691 üzenetére
Közben én is rájöttem, köszönöm. Azért volt furcsa, mert rendszert is tenni kellett és nem emlékeztem, hogy anno mást is csináltam volna a VGA driveren kívül, de mikor megláttam a DX telepítőjét akkor beugrott hogy hoppá ez is kéne.
Amúgy. Hát... Nem is tudom. Csutka grafon annyi képkocka, hogy befostam. Öreeeeeeg, ez nagyon jó vidi.
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
miresz #24538 üzenetére
Nekem 5850 TOP DirectCU nem ment 65-75c fölé soha.
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
miresz #24536 üzenetére
Próbáltam, bios stb minden. Csak akkor normalizálódik a hő, ha 50-60%-ra teszem manuálisan a ventit. Ezen nem segít más, csak egy non ref. hűtő. Véleményem szerint a 90c kicsit lerövidíti így a kártya élettartamát... szerintem. De anno a ref. hűtős 5850 és 5870 kártyáim sem mentek 75-77 fok fölé.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #24121 üzenetére
Tőlük semmit míg élek!
Annyi deszkát kaptam hibával, mind vissza lett küldve!
Hol a Pci-e sín nem működött, vagy az alaplapi hang volt halott, vagy az összes usb, vagy a memóriákat nem szerette.
Szóval ettől a gyártótól semmit nem vennék.
Az apró is tele van Asrock lapokkal, sokan megveszik mert olcsó aztán megy a levesbe mert mégsem vált be. -
westcoastog
veterán
válasz
miresz #20155 üzenetére
Persze, az 5770-et váltom vele, a rev2-es tojáshűtő hangja nem tetszik túlzottan, erre a 6850-re azt mondják elég halk, meg remélem a hűtése is jobb, a mostani kártyámat stalkerrel felfőztem már 79 fokra is. Lehet elkélne pár halk 8cm-es venti a dragonba. Csak hát a pénz nagy úr.
-
ViiiiktorOC
senior tag
válasz
miresz #20054 üzenetére
Értem, Akkor elég szépen muzsikál!
Grat hozzá.
Viszont ami most érdekelne. tudom hogy nagy memória igénye van, rosszul van optimalizálva meg még sok minden de a GTA 4 alatt nem tudod hogy szuperálhat?150W a + fogyasztásod akkor és ezt hogy bírja a HX650?
Nekem is ilyen muzsikál egyenlőre 1 kártya alatt.
-
zolisx4
őstag
válasz
miresz #20087 üzenetére
A nagy számok törvényére gondolj,nem merem azt mondani hogy a gyártóval van a gond ,
2 haveromnál tökéletesen megy a giga 3 ventis változata semmi bajuk .
Vissza a témához a giga egy nagyon felkapott termék lett ,mert jó , sokkal többet vettek belőlük mint másból azért van ez a sok hiba .
Az asrock-lapok most ugye felkapottak mert jók ,de nem rég ment tönkre nem olcsó lapom gyakorlatilag most már az fog jönni hogy a lapos topikba mint itt a giga vga-val történik. -
-
válasz
miresz #19980 üzenetére
ááá most látom, hogy nem is az ATI , hanem az intel beépített van bekapcsolva.
Miresz kollega videóját egyik böngésző sem játssza le most épp, semmilyen képméretben és felbontásban sem
Mingyá átváltok ATI-ra és re...szerk: bekapcsolt ATI-val minden pöcc (és zöldség) nélkül fut. De ismerem a porblémát ettől függetlenül. Fenntartom, hogy valami driver inkontinencia a jútyúbbal.
-
zolisx4
őstag
válasz
miresz #19980 üzenetére
Nézd meg ezt
Arra rájöttem hogy akkor jön elő a hiba mikor megnyitod nagyban a videót és ki írja hogy teljes képernyős mód ,amikor nálam a felbontásnak megfelelően tehát 1280X1024 es a videó akkor nem lesz zöld ,ezt a betűk méretéből látni, teljes képernyős mód,az apróbb betűs .
Ennél a videónál pl a teljes képernyős mód ,negyobb betűs tehát a felbontás nem 1280X1024 tehát kisebb ,ekkor elő is jön a zöld képmiresz
Az oké hogy a Gpu-t használja ,a videó nem egy igazán megterhelő dolog ,de szerintem ez nem gpu hiba ,játék alatt lehalna ha az lenne rossz , -
zoleeno1
veterán
válasz
miresz #19980 üzenetére
+1, én is kipróbáltam úgy is, hogy a hardver gyorsítás be van kapcsolva és így sem jön elő a hiba.
Az Nvidia már a spájzban, akarom mondani az ATI gpu-ban van
szerk: loooool fateromnak évek óta mondom, hogy a Simson-jára télen tegyünk sílécet az első kerék helyére, a hátsót meg verjük ki szegekkel, de nem akar bele menni
-
-
zolisx4
őstag
válasz
miresz #19970 üzenetére
Mondjuk ennél tudod kicsiben jól bejön ha nagyra kirakom akkor jön a kép ,Firefox böngészőt használok .
De nem egyszerű előidézni van amikor elsőre ilyen de lehet 1 óra videózás után sem jön elő.
adam432
Nekem is ugyan az a kártyám mint neked ,nem a kártya a hibás szoftveres gond ez ,. -
Gaboman
nagyúr
válasz
miresz #19658 üzenetére
S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat esetleg?
Letöltés
FullHD 7970 eredményei alap és tuningos.Beállítások:
4x MSAA / DX10.1 / HDAO / Ultra(CS) Version / Use DX10.1 ON / Enable Tessellation / Contact hardening shadowsDAY 51 / 81 / 113
NIGHT 45 / 79 / 110
RAIN 47 / 81 / 115
SUNShafts 42 / 62 /101OverClocked! (1125/1575)
DAY 59 / 97 / 135
NIGHT 52 / 93 / 130
RAIN 52 / 95 / 137
SunShafts 47 / 72 / 116 -
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19329 üzenetére
Lehet nekem írni nyugodtan. Az előbbivel az volt a bajom, hogy a tesztet sem olvastad el, amivel érveltél. Sehol nem írtam, hogy a Sapphire nem jobb, mint az XFX, sőt elismertem, hogy szerintem a Sapphire, MSI, Asus talán a 3 legjobb, de az XFX sem szar ettől, szerintem a Gigabyte előtt van (manapság minden téren szinte minden gyártó előttük van, pedig 5 éve még...).
Gaboman és hogyan is lenne mérvadó egy 2 teljesen különböző helyen, különböző körülmények között készített teszt? Tuningolt tesztet pedig sosem fogok készíteni, ha több teljesítmény kell szimplán veszek erősebbet. Az viszont tényleg hülyeség, hogy olyan dolgon vagy felháborodva, amiben egyetértünk. Nem is értem!
-
törölt tag
válasz
miresz #19323 üzenetére
én még véletlenül sem akartam kihozni azt, hogy XFX powa. arra akartam utalni, hogy van a te teszted/tapasztalatod, ami az oldalak egyes tesztjeinek szögegyenest az ellentéte. namármost akkor itt jogosan lehet kérdezni, hogy akkor most te teszted/tapasztalatod rossz, vagy a tesztoldalaké. az addig oké, hogy van tapasztalat, teszt, vélemény stb. de nem kéne lehurrogni azt, aki mást állít. az meg kb. egyértelmű, hogy 6870-esek között a Sapphire a legjobb (persze a nem refek között).
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19319 üzenetére
Tudom, hogy a load húzva értékeit akarod bizonyítani, de továbbra is nem igaz amit állítasz. 3fok eltérés van ugyebár azonos hőmérsékleti körülmények között, no de milyen órajelen? Segítsek?
XFX: 1005/1245
Sapphire: 974/1170A kérdés még mindig adott: hol van a hitelesség, ha egy olyan teszttel akarsz valamit bizonyítani, amit el sem olvastál, csak megnéztél pár grafikont?
Nem kell rá válaszolni, most már tényleg felesleges a magyarázkodás
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19317 üzenetére
Nem hinném, hogy kettőnk közül én trollkodnám tele ezt a fórumot, hiszen még a saját magad által linkelt teszttel is az állításaidat cáfolod meg. Továbbra is nyitott a kérdés: hol is a hitelesség a szavaidban?
ps.: a lenéző kis megjegyzéseidet pedig olyannak tartogasd, akinél betalálnak
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19315 üzenetére
Pár hónapja még a Sapphire volt az isten nálad, mégis Asusod van, pár hónapja még itt bizonygattad, hogy majd a Bulldozer mennyire agyonveri az összes SB procit és hú hogy mennyivel jobb lesz, a sok hülye inteles majd cserélgetni fog stb, aztán mi lett belőle? Egy drága, sokat fogyasztó kacat, ahogy előre meg lett mondva. Szóval hol is a hitelesség?
ps.: tudom, mindenre van magyarázat, de kit érdekel a magyarázkodás? Ettől függetlenül természetesen jó a Sapphire, Asus, MSI, ezt senki nem vonja kétségbe, de az XFX sem szar, ez van.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #19306 üzenetére
Jobb lett volna ha megint csendben maradsz,mert már megint magad alatt vágod a fát!
Az XFX 6870BE tesztben idle stock, load stock, idle overclock is jobb az xfx mint a sapphire 6870, egyedül load oveclock jobb. vagyis 3:1!
Az asus 6870-es tesztet meg nem tudom minek linkelted abban nincs mit hasonlítgatni, mert nem egyszerre készültek, az asus a a hideg januárban az xfx meg a meleg májusban, hiába csinálta ugyanaz az oldal a tesztet, nem azonos körülmények között készültek.
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19311 üzenetére
Majd kiderül, nálam 4 hónapja megy, volt egyszer egy ilyen érdekes hangja, de megoldódott, talán a venti kábele ért hozzá a venti egyik lapátjához, nem tudom, szétszedés és összerakás után eltűnt. Ha netán szarakodna, akkor megy vissza az XFX-nek, mivel a supportot értesítettem a hangról (3 hónapja lehetett), ő tanácsukra szedtem szét, ha utána is lett volna a hang, cserélték volna. Nincs vele semmi bajom eddig, amíg kijönnek az új szériákból a hasonló teljesítményt adó, de kevesebbet fogyasztó kártyák, addig tartom meg, utána meg csere.
-
diegho
nagyúr
válasz
miresz #19306 üzenetére
idézet a linkelt xfx tesztből.
With the large dual fan cooling system included with this card, I would expect that the cooling capacities far exceed that of the stock cooler in both temperatures and noise pollution. In this case, those expectations are both met as the XFX HD 6870 Black Edition card gives eight degrees cooler temperatures under load at stock which is impressive given the fact that I couldn’t even hear the fans when I put my ear right next to the card. Even at 100%, the card's noise level is nothing next to the behemoth stock fans that adorn most graphics cards these days and the temperatures are still very competitive.
Még annyit, hogy létezhetnek hibás vezérlésű darabok, amikor boltos voltam én is kaptam a nagykerben olyan kártyát, amin egyszerűen nem ment a ventiszabályzás (Galaxy 8800GT), természetesen azonnal cseréltük. Nálam a kártya jelenleg a 20-22 fokos szobában 30fok idle, minden ventim a házban minimumra szabályozva. Load nem szoktam nézni a hőfokokat, de úgy emlékszem 70-80 között volt szőrös fánk alatt, de akkor már hallottam némi hangot felőle. Viszonyításképpen a Sapphire 5770-hez, ami már 50%-on ordított ég és föld a különbség. Ennek olyan 60% körül jön meg a hangja és 100%-os ventik mellett is halkabb, mint a Sapphire volt egy sima szőrös fánk alatt 66% ventivel. Senkit nem akarok rábeszélni az XFX-re, de nekem olcsóbb volt, mint a Sapphire, +1 év garancia, kaptam Dirt3-at és rövidebb, mint az Asus, ami néhány házba nem fér el, nálam éppen elfért volna, de nem kockáztattam.
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #19224 üzenetére
Akkor már megint a teszt téved, mint a múltkor. Bár azt már megszoktam ha rólad van szó, és nem neked van igazad akkor mindig a másik a hülye illetve a teszt a xar.
(lásd:battlefield3, 6850vs6870, msi vs sapphire)Egyszerűen nem értem ha valaki állít valamit, és azt egy külsős teszt is igazolja akkor miért kell az ellenkezőjét mondani. Tévedni emberi dolog, de olyan nehéz ezt beismerni?
Egy hivatalos teszt, ahol azonos körülmények között műszerrel kimérik a kártyákat csak nem téved. Mi az hogy a valóság mást mutat? Látod ha netán nem neked van igazad, akkor egyből a teszt a rossz.
-
-
válasz
miresz #19226 üzenetére
Egen egen, csak az örök kihalycsae probléma tárgykörben igyekeztem a homályt sűríteni.
Vagyis, hogy a jelenlegi játék felhozatal egy db fullHD monitort feltételezve megelégszik a 6870-nel is, a 2 GB meg extra bónusz, ami jó, ha van. RAMot úgyis főleg a textura-szerűségek fogyasztanak, az meg nem erőlteti meg a kártyát, nem? -
válasz
miresz #19224 üzenetére
Ha meg van huzva a 6870, akkor kitolja a 2GB VRAM-ot szerintem. Nekem a Skyrim 13 grafikai moddal elfogyasztja az 1GB-ot (alapban nem, a hiresztelesekkel ellentetben; Afterburner szerint sehol sem kell 850MB-nal több), de nem a kartya a szük keresztmetszet.
Persze, hogy jobb egy 6950-es, de nagyon függ az artol is nyilvan. Idoallosagrol meg ne beszeljünk, miközben jön a 7000-es sorozat... -
synthattik
aktív tag
válasz
miresz #19217 üzenetére
te a 6870 ből a 2gb verziót is próbáltad?mert nekem most az 1gb van ,és hát azért 1-2 komolyabb játékban az 1 gb simán elfogy.
Csak az a kérdés,hogy megérné e a 2gb ra váltani esetleg ,vagy mivel tápot nem akarok cserélni és a 6950 2gb-ot 1-2 ember elég jó áron adja itt aprón akkor inkább arra?mert arra gondoltam,hogy a 6950 azért már kicsit időtálóbb lenne.
de azért árához mérten ez a 6870 szntem azért elég jó választás, de azért a mostani árai kezdenek kicsit elszaladni.
Láttam ítt írta 1-2 ember,hogy melegszik ,meg hangos volt már pár fajta kártyám jó pár márka ,de idáig nekem sapphire a befutó mind hang,meg minőségben.Részemről csak ajánlani tudom -
belinho
senior tag
válasz
miresz #19203 üzenetére
Írd már meg hol dolgozol, hogy neked ennyi kártya megfordul a kezed alatt, mert ez már tényleg hihetetlen, ha valamiben eltér a véleményed mástól akkor egyből azzal jössz, hogy te ezt is tesztelted.
Ismerős egy igen nagy forgalmú pc boltban dolgozik, de az ő keze alatt nem fordul meg ennyi kártya, a főnök meg ki is herélné, ha elkezdené kibontogatni meg tesztelgetni a zsír új fóliás kártyákat.
Na az XFX-re visszatérve egy 6870-es teszt alapján ez a legcsendesebb, bár emiatt load magasabb a hőmérséklet mint a többi kártyánál, de a tesztben ez a leghalkabb műszerrel kimérve, ellentétben azzal amit te hallasz.
Azt meg már nem írom, hogy az általam favorizált MSI kártya(ák), meg megint a legjobban teljesített a tesztben, odavert a te általad favorizált Sapphire 6870-es kártyának, mind hangban, hőmérsékletben, fogyasztásban.
-
törölt tag
válasz
miresz #19171 üzenetére
tudom, kipróbáltam, csak én lefelé akarom, nem felfelé. Trixxben hiába írok be kisebbet, visszaugrik 1157mV-ra (amit a BIOS-ból olvas ki, mert ott annyi van). az előző 4830-at elég sokszor BIOS moddoltam, egész szépen alulfeszelődött, itt is az kéne. csak állítólag a 6800-as széria nem szereti az RBE-vel módosított BIOS-okat... igaz?
-
belinho
senior tag
-
belinho
senior tag
válasz
miresz #18990 üzenetére
zoleeno1!
Msi 6870-es kártyáról volt szó nem Gigabyte-ról. A sapphire-ra csak 2év gar van, erre írtam, hogy ha 2év múlva eladod akkor jobban el tudod adni azt, amire még van 1év bolti garancia.miresz!
Azt akartam ebből kihozni, hogy a Sapphire hűtése semmivel nem jobb mint az MSI megoldása.
Mondd már el nekem, hogy mitől jobb a Sapphire hűtője mint ami azon az MSI kártyán van? -
belinho
senior tag
válasz
miresz #18974 üzenetére
Nem akarok vitát, de már megint nem értem amiket írsz!
Én sem tartom meg 3 évig a karit, max 1,5- 2 év viszont mikor eladod akkor jó hogy még van plusz 1 év garancia, ez sokat számít az eladásnál a vevőnek.
Akkora Sapphire fan vagy, hogy az már csuda, elmondom neked, hogy a Sapphire hűtési megoldása semmivel nem jobb mint amit az MSI kínál, talán még gyengébb is.
Az MSI pont az a gyártó, amely megpróbál egyéni megoldásokkal a többiek előtt járni, lásd HAWK, CYCLONE, meg az új hűtő ami a kettőt ötvözi.
Szóval én meg azt mondom, hogy inkább veszek MSI-t mint Sapphire-t! -
L4mie
veterán
válasz
miresz #18774 üzenetére
csak nekem magam az idle-m :[ 54-56 fok :[ már kipróbáltam az ASUS drivert...hát elég gány, akkor visszatettem a 11.11a-t na attól meg csupa fekete lett a kép...komolyan valami botrányos volt, 11.12 essel tökjó a kép, de az idle frekvenciák és hőmérsékletek még mindig ugyanúgy ergyák.
Valaki tudna írni egy gyors bioscsere útmutatót? Rég csináltam már.mondjuk feltenném azt ami miresz nek van.
-
Andris837
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming Elite Eladó!
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest