Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apollo12
veterán
válasz
Vigneau #14446 üzenetére
köszi akkor holnap folytatom a tuningot
mennyi feszt lehet adni a vganak ?
egy sapphire radeon hd 6850 esnekma eddig jutottam el 850-1140mhz en, a memo 1150 már hibázott windows alatt is
a cpu-t csak 3.7ghz ig tudtam, mert elég szerény hűtés van rajta -
válasz
Vigneau #14132 üzenetére
Nekem ilyen szempontból jobb, ugye P180 Miniben eléggé fojtott zaj jön vissza, sőt szinte semmi. Majd é letesztelem azt a Cyclone-t, ha nálam átmegy akkor szerintem az userek 90%-nál biztosan, úgy is Twin Turbo Pro-hoz vagyok szokva, amit pont jól szabályoz a gyári kártya, még 4890-en esetében is, ahol ugye 200W fogyasztás ás irtó sok hő volt jelen.
#14133 jambiyya: Pedig van rajta, szerintem sincs, de vannak itthon AC sünijeim majd rádobom ha szükséges, bár szerintem nem kell, annyi légáramlat éri őket, illetve ha jól tudom sok más kártyán sincs. Windforce volt, az is jó, csak kék, és az nem illik a konfigba, viszont az tuningolva szinte olvasztott a műanyag házacskáját, azért ott süvített néha a venti, neki azért kellett az MSI AB és néhány rendszerhűtő hogy csöndbe legyen.
-
belinho
senior tag
válasz
Vigneau #14128 üzenetére
Akkor mindhárman elmondhatjuk, hogy a cyclone a legjobb hűtő teljesítmény és hang szempontjából a 6850-es kategóriában?
Nem tudom hol vannak most azok az emberkék, akik mindenáron be akarták nekem bizonyítani, hogy a sapphire, meg a direct cu mennyivel jobb, halkabb, meg hatékonyabb a cyclone féle hűtésnél.
Akkor ugyebár csak megint nekem volt igazam! -
válasz
Vigneau #14128 üzenetére
Én is így voltam/vagyok ezzel. Bár ha te 75-80% körül halottad akkor én már tuti hogy 40-60%-nál zavarónak találom majd. Ahogy nézem a Cyclone hűtője lepörög 3000rpm-et is, szóval 1000rpm lenne még a tűrhető kategória. Mindegy, leszabályzom, net közben passzívan fog menni, játék közben megy max 40-50%-on szerintem, ezt tudta a WindForce-m is, akkor ez meg pláne.
#14129 MontyCrew: Aha, értem.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
Vigneau #13660 üzenetére
Hát gondolom azért van rajta hogy legyen választási lehetőség
Display porton 10+bites színmélység jön át (nekem ezt a monitorom tudja fogadni) míg a dvi-on csak 8bit, aztán nem mindegy nekem, mivel grafikus vagyok, de alapvetően is jobb képminőséget ad a full digitális jel
ha van lehetősége az embernek ezeket a potokat használni, akkor érdemes élni vele
-
mikromanus
veterán
válasz
Vigneau #13417 üzenetére
Szereztem tegnap molex kábelt és beszeretlem a kártyát. Amúgy ha formára a csati amolyan ATI-s vinyóhoz valónak tűnik, de csak 3 tüske van benne, akkor a vinyós tápkábel kell bele (2 db), vagy ez csak valami trükk, hogy aki nem ért hozzá az is tudjon kárt okozni a videokariban?
Mindenesetre beszereltem, felismerte és még képet is adott. Felnyomtam az augusztusi catalystet és látszólaga kép is jobb lett. Mondjuk indításkor mindig igazgat picit amit a 4850-es nem tett, de aztán abbahagyja a bohóckodást és működik ahogy illik. 3DMark06-kal teszteltem. Gyanítom erősen CPU korlátos vagyok most. A CPU teszt rész kb 0-2 FPS-sel futott.
Mondjuk eddig játékoknál nem okozott ez gondot. Lehet kisigényű vagyok?A 6870-es "normál" PowerColor kártya 241 mm hosszú. Azt hiszem vannak rövidítettebb hosszúságúak, de szerintem kb ennyi lehet más gyártó/forgalmazó 6870-es kártyájának is a hossza és a 6850-esek is. A 4850-es 4 cm-rel rövidebb. Azért az már észlelhető volt
-
mikromanus
veterán
válasz
Vigneau #13368 üzenetére
hm-hm. Van itt Crossfire, monitor csati átalakító, meg holmi e-sata- USB 3 átalakító szerű valami. Szerintem nem is gondoltak arra, hogy aki ilyen minőségi (?) kártyát vesz annak ez gondot okoz. Van valami átalakító kábel, ami erre használható, Milyen tápot mire tud konvertálni?
-
attamero81
senior tag
válasz
Vigneau #13163 üzenetére
Az előző hsz-ben kérdezted mit reagálok gtx470 után hd6870-nél!
Egy hét tesztelgetés után úgy érzem,hogy a 6870 egy picit jobb teljesítményt nyújt illetve stabilabb.A gtx470 így utólag nagyon olajkályha effektus volt a 6870-hez képest.Egész nap megy a gép napról-napra és szinte észre sem veszem,hogy benne van.Hűtésileg ez is ref-es,mint a 470 volt de valahogy jobban muzsikál ezen.Az NV karikra szerintem alapból a twin 2-t kellett volna telepíteni,mivel az annyira melegszik.Igaz ha a 6870-et megizzasztom akkor ennek is megjönn a hangja,de hamarabb lehűl,mint az NV.Röviden ennyi.Pontokban nem mérek,mert az mindig pillanatnyi érték,meg nincs időm tökölni a beállításokkal.
Még valamire kiváncsi vagy? -
-
-
attamero81
senior tag
válasz
Vigneau #13163 üzenetére
Első sorban még semmit.Sajnálom az NV-t,mert komplett (alaplap,ház,videokari)Gigabyte cuccom volt ezzel viszont megbomlott a sor.Vannak dolgok amik(b)en az Nvidia jobb,de ugyanez igaz az ati-ra is.Elsődleges dolog a hang.Az Nvidia hangos,melegszik viszont hozza a várva várt szintett.Az ati csendesebb,halkabb viszont nyösztetni kell egy kis pluszért.Összeségében egy kategoria a két kari.Mivel alapból AMD beállítottságú vagyok ezért nem bánom a cserét.Későbbi teszteket majd feliratozom.
-
Chalez
őstag
válasz
Vigneau #12848 üzenetére
Majd szólj, ha esetleg a 6870-et is eladod. Tervezem hosszútávon a CFX-et.
Amúgy én is az 560TI és a 6870 között vaciláltam, az ár mint fő tényező döntött. Hozzáteszem hogy E8500-ról váltottam platformot 2500K és tsaira pont most, az sem volt valami olcsóság...
Mondjuk nem mondom, hogy megbántam a vga választást. A HD filmek mintha jobban futnának, és szebbek lennének az AMD karin... Játékokban sincs gond eddig. -
zseko
veterán
válasz
Vigneau #12621 üzenetére
nekem VTX3D HD6850 van 11.6-os Catalyst-al, és alapon 100/150-en megy a kártya. Ha megnyitok egy youtube-os videót akkor 300/1000 lesz. És ott is hagyja addig amíg azt az ablakot be nem zárom, függetlenül attól, hogy már régen végetért a videó. De utána megint 100/150 lesz.
-
válasz
Vigneau #12160 üzenetére
Mit telepítsek újra? GPU-Z nem is telepítős, csak futtatható. Tegnap előtt vettem az új lapot, akkor új Win telepítés is volt. CPU-Z is kifagy, ha fut mellette az AIDA, de úgy fagy be, hogy kilőni sem lehet. A régi gépben még mutatta, 11.5b driver mindennel együtt.
Itt még megvolt. Ez az alaplap is rossz lenne?
-
alibaba78
őstag
válasz
Vigneau #12004 üzenetére
Persze gondolom a kencek, meg a szoli, es egyeb noi dolgok normalisak?! Nagyoon jol tetted, hogy kulon kasszan maradtal, es megszabadultal tole (mar ne haragudj, hogy ezt mondom!).
Ha nekem csak 62-ig melegedne....
Es ezek utan ilyet irsz: "Elég jól megizzasztja a VGA-t a tapasztalataim szerint."
mod.: Csak nekem akadozik a bongeszom, fagynak meg a smiley-k, ha nem mozgatom az egeret?
-
alibaba78
őstag
válasz
Vigneau #12001 üzenetére
Es akkor az lett volna a megoldas, hogy vagja at a zasszonyt? Inkabb alljon oda ele, es mondja meg, hogy bizony neki ez a hobbija, ezt szereti, es igy kellene elfogadni ot. Meg mindig jobb, mintha kocsmaba jarna, jatekgepezne, vagy tudomisen.... Nehogy megsertodj!
Meg nem probaltam ki, de ebben a melegben jatszani sem nagyon merek, hogy oszinte legyek.
Akartam egy uj 3dm11 eredmenyt feldobni az uj driverrel, de alapon is 80-90C fok fole melegszik a felso kartyam.
Tied hogy birja?
Btw, vki(k) kerdezte(k), hogy mennyi kulonbseg van a pci-e 2.0 x8 es x16 kozott. Bar tudom, ez csak bench, de azert valamelyest iranyado:
keke69 kollega tesztje: [link]
Enyem:
-
-
Pala
veterán
válasz
Vigneau #11448 üzenetére
Igen, elégedett vagyok vele, úgyhogy most már én is csak bíztatni tudom azokat, akik egy ilyen hűtő vásárlásán gondolkodnak!
És én is köszönöm azoknak, akik ajánlották!
Azért terhelés alatt 20 fokos hőmérsékletcsökkenés fele akkora fordulaton tekerő ventivel, ez nem semmi!
-
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #11296 üzenetére
Bizony, ez nem mind1 ám. Ma feltettem a TDU2-t, ~20 percig töltötte meg telepítette a frissítéseket, de összesen ugyanannyit nem játszottam vele.
Winne: jó játék, csak a single mód nagyon rövidre sikerült. Én 2 napja - végre - beszereztem az AvP-t gamet kemény 1.390 HUF-ért, amit nagyon megért. Mostanra kijavították a hibáit, és elég erős a vas a Very high grafikához FullHD-ban, ahol nagyon remekül néz ki, és besz@rás micsoda hangulata van. Ajánlom ezt is, ha szeretted a filmeket.
-
Winne
nagyúr
válasz
Vigneau #11296 üzenetére
Ahogy idősebb az ember mások lesznek a prioritások, én is kevesebbet játszom már, nyáron meg főleg. Amikor rosszabb az idő, akkor előjön úgyis minden, bár ma éppen hasraestem a Bad Company 2-től, nemsokára a multira is ráugrok. Remélem van annyira élvezetes, mint a single-je.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #11287 üzenetére
Tudom.
Nálam most 26 fokos külső hőmérsékletnél a GPU idle 41 fok, és 63 foknál több nem volt játékok alatt (semelyiknél sem). Gyári hűtés a gyári venti vezérléssel (max. ~1500 f/min) és halk is, ezért céloztam arra, hogy azzal a VGA-val gond lehet ha egy olyan brutál hűtő 2 db bazinagy ventivel ilyen hőfokokat produkál - úgy, hogy közben az elégséges házszellőzés is biztosított.
-
naksys
senior tag
válasz
Vigneau #11266 üzenetére
Ennek nincsen típusjele. A forgalmazótól vettem mint Alpenföhn prototípust.
Hasonló az AC s1 rev2-hez, csak a hőcsövek közvetlenül a gpu-val érintkeznek és hosszabbak a bordák, valamint pici perforációk vannak a lamellákon.
A hűtőn van egy AC pwm-es venti -ezt a kari szabályozza és egy nochtua, ami fix 5v-on teker.
A vrm-ekre külön bordát tettem. -
Alister71
nagyúr
válasz
Vigneau #11162 üzenetére
Nem tudom, még mindig az 1.28 van, a korábbival én a VTX, Powercolor biost menteni sem tudtam. Ez már engedi menteni, de hiába.
Más gyártóét még nem próbáltam.Ha nem jön össze a dolog, akkor sincs nagy gond. El kell indítani a gépet csökkentett módban, majd a driver sweeperrel le kell szedni az ati drivert. Restart után bejön a win, és vissza lehet rakni a rendes biost. Ezután a driver telepítővel még el kell távolítani a maradékokat, mert a ds nem szedi le rendesen, és a következő újraindítás után vissza lehet rakni a drivert, és megy rendesen tovább.
-
alibaba78
őstag
válasz
Vigneau #11062 üzenetére
Egy az egyben osztom....., gta4 volt az elozo nagy favorit, de azt meg boxon vegeztem ki. Nalam mar eljart felette az ido.
Mindenki a sajat portajat tartja a legtisztabbnak.
(#11063) szasanyi:
Kivancsi leszek, mikor fog a fiad regisztralni a ph-ra /ha ezt eddig meg nem tette meg?!/?! Aztan lesz majd osztas....
-
Alister71
nagyúr
válasz
Vigneau #10936 üzenetére
Ebbe most nem megyek bele, kifejtettem már és képekkel is alátámasztottam a bios verziók közötti eltérést. Nekem most is 100/150-en megy, a legutolsó 11.5hf van fent, amit a Dirt3-hoz igazítottak.
gulupeti: 3D mark06, a proci 500x9-en ment.
De inkább Vantage-ot, 11-et futtass. 06 nem mérvadó.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #10887 üzenetére
Természetesen nem az.
Mondjuk én nem néztem tovább sem feszemeléssel sem anélkül, de most amikor a külső hőmérséklet növekedés miatt idle is 5-6-8 fokkal melegebb a GPU, asszem nem is fogom. Jó a gyári hűtő, és egyáltalán nem hangos, de a hűtési teljesítménye nincs olyan, hogy melegben nagyon komolyan tuningoljon az ember. Lehet a te házad szellősebb, a AC TT Pro hűtőd meg nyilvánvalóan hatékonyabb, úgy kicsit más a helyzet.
-
alibaba78
őstag
válasz
Vigneau #10810 üzenetére
Mindjart kiderul, hogy nem is ok szamitoak, hanem mi.
Msi Guru3D: [link] Most postoltam.
Remelem elnezed a fogalmazasbeli es helyesirasi hibakat.
"Ha igen és megcsinálják a támogatást, akkor kérek rá alibaba78 logót is."
(#10811) szasanyi: Ugyes kez az agyba, kormok pedig kizarolag vga-t hamozni.
Ez a szo: "közködi" mit jelent? Te csupa meglepetes vagy nekem.
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #10795 üzenetére
Az AC TT Pro nem valami különleges, egyedi szabadalommal védel, nehezen előállítható hűtés viszont halkabb és hatékonyabb mint a gyári hűtők. Miért nem tudnak ilyen vagy hasonló hűtőt ASUS, MSI stb. logoval nyomott műa. lemezzel borítva készíteni, és azzal kiadni a VGA-kat?
Meggyőződésem, hogy sok esetben még költségesebb sem lenne. Nem értem én ezt...
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #10792 üzenetére
Időközben felraktam az Asus HD 6870-emre az AC TT Pro-t. No, azért messze jobb a hűtése, mint a DirectCU-nak volt - terhelésen itt is jelentkezik a 12-15°C differencia az AC javára.
Közben bekukkantottam a VRM hűtője alá is - megerősítve, nálam is ASP0907 chip van beépítve (ahogy a cikkek is írták). De mire eltudtam olvasni az apró betűket rajta... -
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #10759 üzenetére
Amit olvastam aszerint (illetve azok, mert több is volt) igen. De úgy néz ki össze kell raknom egy gépet - pontosítás alatt, tehát nem végleges álláspont, és az összetevők sincsenek pontosítva -, és akkor valszeg ilyet rakok bele. Ha ez összejön, első kézből és elsőkét tájékoztatlak!
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #10756 üzenetére
Igen, a +1 hőcső és a lapátok kialakítása miatt.
lordjancso: szívesen. Talán ez lenne az a topik.
-
szasanyi
félisten
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Vigneau #10696 üzenetére
Értem, a NYÁK-ról nem tudok nyilatkozni, azt nem tudom megkülönböztetni, hogy referencia vagy módosított. Mit jelent az, hogy átnevezett VRM? Semmit nem módosítottak rajta csak egyszerűen kiadták új néven?
(#10695) Ágógreen: Mert nem mindegyik kártyán van ugyan olyan jó chip, ezért megnézik, hogy melyik az a legkisebb feszültség amivel még a legrosszabbul sikerült chip-ek is működnek és azt fogják beállítani mindegyikre, mert így biztos, hogy mindegyik működőképes lesz. A mérnökök egyébként ezt hívják Worst Case - A legpesszimistább eset-nek.
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #10696 üzenetére
Elnéztem, most már világos a VRM helyzet a DirectCU-nál.
Az itt alkalmazott VRM lelke a SHE ASP0907 névre hallgató chip - a cikk tanúsága szerint ez egy "átnevezett" uP6208 chip (ami a szemfülesebb júzereknek a HD 5850/5870 DirectCU-kon tűnhetett fel). -
///Krisz\\\
senior tag
válasz
Vigneau #10684 üzenetére
Nem, nem referencia, hanem a két propelleres. Trixx-el próbáltad már?
-
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #10684 üzenetére
Természetesen, de arra utalni akartam vele, hogy amíg újdonság nem lesz kapható emberi áron (10k vagy alatta). Szóval kicsit várni kell majd, ha az ember mégis ilyet vesz, de nem horror árat akar kifizetni érte.
Most, hogy melegszik az idő, nőnek a hőfokok. Én nem erőltetnem azt a feszemelést... persze tudom, ne is mondd! -
szasanyi
félisten
válasz
Vigneau #10680 üzenetére
Épp azt akartam kérdezni: kit érdekel annyiért?
Egy fél VGA ára, és azt sem lehet tudni hányszor, milyen VGA-kra lehet felhasználni a rögzítés kompatibilitása (pontosabban annak hiánya) miatt, a következő VGA generáció esetében. Persze a hűtő biztosan jó, és olyanok is akadnak majd akiket - ezért vagy azért - nem érdekel az ára.
-
priti
addikt
válasz
Vigneau #10578 üzenetére
Mindenképpen érdemes jó hűtésre törekedni.
Most, hogy a VGA-n is H2O van gondoltam átdugom a triplaradi három 12cm-es vetijét 5V-ra, hogy teljes legyen a csend, mert imádom amikor halk a gép.
Így is tettem, de emiatt jobban melegedett a rendszervíz, kvázi kevés így a hőleadás, de egyhuzamban úgysem használom sokat a vasat ... 500mm-es XSPC tartályom van, gondoltam belefér . Mire túlmelegedne úgyis végzek, aztán majd lehül ha kikapcsoltam. Melegedett a hűtőlötty szépen felment a GPU 65 fokra játék közben és a Witcher 2 megállt 1030-on, nem fagyott le de valami gixer volt, nyomtam egy ctrl+alt+del a feladatkezelő bejött, visszaváltok a játékra és ment tovább, de akkor is mondom ez így nem kerek, visszatettem a ventiket 12V-ra és semmi gond azóta sem, szóval számít, hogy 50 fokos a GPU 100%-on. OC mellett nem tudok megszabadulni teljesen a ventik szélzajátólEgy bazinagy radival talán menne, de hová a csába tegyem? Ez a tripla tök jól elfér a gép alján, észre sem lehet venni, ilyen esztétikusan megoldhatatlan egy nagyobb darab használata sajna. Azok a noctua ventik tényleg olyan halkak 12V-on? Használ valaki olyat?
-
Vigneau
félisten
válasz
Vigneau #10577 üzenetére
Ebben a tesztben látható, mire gondoltam. Terhelésnél is csak 40% körül mocorgott a ventilátor. Ekkor közel 70°C-os volt a GPU. A vezérlésbe bele kell nyúlnom, vagy tényleg jöhet a másik hűtő is.
A tuningolást ők is SmartDoctor-ral végezték és GPU-Z-vel monitoroztak. A jelek szerint jó volt a megérzésem, hogy milyen irányban haladjak tovább. -
priti
addikt
válasz
Vigneau #10563 üzenetére
Vantage nincs meg neked véletlenül? Nézem ezt a tesztet és picit gyengének érzem az eredményem. Én 1030MHz-en kaptam 18158 GPU pontot. Ebben a netes tesztben meg egy alap 5870 kap 18040-et. Azért ez elég soványka előny ahhoz képest, hogy állítólag ez már egy jó tuning eredmény. Persze ha azt nézem hogy a refi 6870 meg 15854 pont akkor azért van ott tuning. Franc tudja. A VRAM órajele mennyire számottevő? Mert az ritka gyengusz az én kártyámon. Van akinek lazán megy 1250-en, nekem még 1185-ön sem jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest