- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
belinho
senior tag
válasz
zoleeno1 #22930 üzenetére
Most nem kezdem el mert van belőle bőven, elég ha beírod a keresőbe hangos, zajos Sapphire és találsz nem egy panaszkodót. Ez hogy mennyire halk relatív, nálam is volt nem egy kari, de amíg meg nem vettem a Cyclone-t addig én is azt hittem, hogy halk kártyáim voltak eddig. A kérdéses kártyát pedig kemény 37500Ft-ért vettem egy éve 3év garral, amikor a Sapphire 36 ezer volt.
Csucsbicep!
Pont ez a lényeg, lásd nálam 65 fok felé nem is megy terhelve sem pedig én is kinyomom a szemét rendesen s nem is hallom a ventit.
Azt kell nézni, hogy egy adott hűtés hogy teljesít azonos körülmények között.
Szóval én hiába mondanám, hogy nézzem meg milyen hangos az enyém 72 fokon, mert addig nem kúszik fel, és emiatt a venti sem kapcsol feljebb ergo terhelve is halk.
Amire te azt mondod halk, lehet én arra már azt mondanám az már nekem zajos, szóval így nehéz igazságot tenni, de én már hallottam 6850-es Sapphire-t játék alatt, és az már nekem a bőven hangos kategória volt. -
belinho
senior tag
válasz
zoleeno1 #22925 üzenetére
Volt itt már pár ember aki nem osztja a véleményed, ugye nem akarod hogy linkeljem őket!
Idle csendes hisz 60 fok környékén 50% körül dolgozik, viszont felette megjön a hangja és romlik a hűtési teljesítménye mert az a pici 7,5-es venti nem tud elég levegőt megmozgatni s ezt fordulatszámmal próbálja kompenzálni amitől marha hangos lesz.
Szóval én a csendes és jó hatásfokkal dolgozik azt gyorsan elfelejteném a Sapphire kártyák esetén.
Azt meg nem akarom reklámozni, mit tud egy MSI Cyclone hűtés a Sapphire-hoz képest mint hangban és hűtési teljesítményben. -
-
Ervin bá
csendes tag
válasz
zoleeno1 #22637 üzenetére
Én is csöndesnek gondoltam. Ehhez képest szerinted milyen a hangja? Vagyis ez zajos lehet? Gigabyte GTX460
-
Dani_kp
addikt
válasz
zoleeno1 #20206 üzenetére
Ez a nagy számok törvénye...ennyi. Ha valamiből nagyon sok készül, akkor ott sok is lesz a selejt. Laptopoknál is sokan ezért fikázzák az acer-t meg a fujitsu-t és ezért nem vesznek...pedig azok is jók, de ha valamiből több milliót gyártanak abból sokkal több is lesz hibás, mint amiből csak néhány ezret...
#20209 bundaska: most egyenlőre én is várok legfőképpen azért mert egy büdös vasam sincs
...meg amúgy most harangozták be a HD7850 és HD7870-et, amik remlhetőleg kicsit lejjebb préselik az árakat. (Amit én tudok, ott elvileg az oda-vissza utat kell finanszírozni, ami standard csomagként 1115 Ft x2 + ha sikeres a csere-bere akkor 2k. közvetítői díj... )
-
Mustármag
őstag
-
Mustármag
őstag
válasz
zoleeno1 #20066 üzenetére
Egy Corsair GS600 Nagyjából ugyan akkor vettem mint a kártyát 1-2 hét eltolódással!
-
keke69
őstag
válasz
zoleeno1 #20038 üzenetére
Én is ugyan így tudtam és mikor kifejtettem hát szinte lehülyéztek!De még ettől függetlenül a véleményem megmaradt,és úgy látom más is így tudja.
Köszönöm a dicsérő szavakat,bár nem a kinézete volt az elsődleges szempont,hanem a teljesítménye az meg szinte 0 hang mellett furmark alatt max 60fok.De hangsúlyozom hogy nem az eredeti ventilátorokkal hanem kama flex folyadék csapágyas ventikkel. -
Andris837
senior tag
válasz
zoleeno1 #20017 üzenetére
De érdekes, mert BIZTOSAN A VGA a hibás. Ugyanis a jelenleg bent lévő kártyámmal semmi probléma nem jelentkezik.
Másrészt: Más PC-ben tesztelve volt az előző kártya amit cseréltek és ott is dobta a hibát. A Gigabyte sem hülyeségből cseréltette ki, ill. küldött másik kártyát.ami mellesleg ugyanolyan shit. -
Andris837
senior tag
válasz
zoleeno1 #20015 üzenetére
Vram stress test nem dobott az előző kártyámra sem hibát - a második kártyán nem is néztem -, nem tudom ki volt az akinek igen.
A második kártyám már egyébként ami alapból rossz.
Nem fognak belekötni a boltban, az eladó ajánlotta fel, hogy ha nem jó akkor vigyem vissza és válasszak egy másikat. Ajánlotta a GTX560-at ebben az árkategóriában, de inkább rádobok erre még 4k-t és lesz egy szép Sapphire 2 GB-os kártyám. Elviekben jövő hét keddre meg is érkezik a kicsike. -
zolisx4
őstag
válasz
zoleeno1 #19995 üzenetére
Mást nem lehet csinálni ,csak ugye érdekes dolog ez mert ezt tudni kéne a kártyának meg a programoknak
vissza emlékszem az 5830-5850 es nem csinálta sőt még a 4890 sem, vagyis nekem nem,az 5770 es az viszont már vágta a zöld képet .
Igazából mint írtam már a fórumtársunk megjegyzésére akartam reagálni hogy ez nem gpu hiba ,nekem is csinálja és akkor sokan írták hogy nekik is ,végül megoldás nem lett . -
-
-
zoleeno1
veterán
válasz
zoleeno1 #19946 üzenetére
szerk: Érdemes azért letesztelni a Vramot ezzel a progival: Video Memory Stress Test 1.7.116
-
gadosp
tag
válasz
zoleeno1 #19810 üzenetére
Köszi, a csíf teljesen megfelel nekem ha bírja ezt a konfigot, annyira nem érdekel a dizájnja
Akkor még annyi hogy a i3 2120 ki tudja hajtani maximálisan ezt a kártyát ? elég ekkora proci ? Alaplap mi legyen hozzá? mit tudjon mire kell figyelni, vagy az a kártya szempontjából nem fontos?
-
-
nihill
őstag
válasz
zoleeno1 #19576 üzenetére
Tegnap óta ilyeket csinál néha: [link]
A boltban megbeszéltem hogy cserébe ráfizetek egy 6850-re.
Mondjuk érdekes lesz a gyengusz procim mellett, a 6790 is a már majdnem fullra járatta, de szerintem ez még épp bele fog férni hogy ne legyenek limitesek a játékok.Ja igen azt még észre vettem, hogy a 100/840Mhz GPU sebesség mellett néha 775-re is rávált. Ilyen eddig nem volt, legalábbis csak most tűnt fel nekem.
Futtattam a nemrég linkelt stressz tesztet is, de 700 hiba után leállítottam... -
HabyRolika
tag
válasz
zoleeno1 #19565 üzenetére
igazad volt! MW3-ban egy kicsit több olyan 30-38 FPS-t kapok de a BF3-ban 26-35 FPS-t kapok és had ne mondjam mennyivel élvezetesebb a játék a 4850 512MB DDR3 256-bit után
ISTENKIRÁLY
miresz: igazad volt az NFS Run az igen beszaggat néha de a Hot Pursuit 2010-en nem vettem észre és bőven játszottam (izzasztottam) a kártyát mert reggel fél 6-ig nyomtam vegyesbe mindent
viszont azt vettem észre hogy a CoD4 MW-ig az összes résznél az Afterburner által kimonitorozott eredmény az FIX 60.1 FPS se több se kevesebb csak a kihasználtságon vannak változások: CoD 1 46 fok és max 27% kihasználtság míg a Cod 2 már 49-50fok és kb 38-40% kihasználtság de az FPS minden esetben 60.1!!!!! ez valami gond lehet vagy teljesen tökéletes?!
-
HabyRolika
tag
válasz
zoleeno1 #19565 üzenetére
mérni mivel tudom játék közben a kihasználtságot illetve az FPS-t? MSI Afterburner fent van nekem de nem engedi kirakni a képernyőre az FPS számot meg semmit sem csak a hőfokot mutatja! 2.10-es verzió
akkor a procim is elég neki elvileg 3.6-on régebben azt mondtátok hogy igen!
Multizni ilyenekkel nem ülünk le mert a haveri társaságban nekem van a "legkomolyabb" konfigom....MOHAA,COD,Half Life,UT '2003 '2004 ezek mennek
-
ZozzHUN
addikt
válasz
zoleeno1 #19529 üzenetére
Azért reméltem,hogy ram probléma lesz, mert nem úgy teljesít a kártya, ahogy azt a tesztekben leírták... beszéltem a guru3d teszt készítőjével is, és ő is tanácstalan, hogy mi lehet a dolog mögött... így reméltem, hogy valami baja van a kártyának és gariztathatom, de így sajnos nem
Bár írt 2 fajta tesztre, hogy not supported, de a többit lefuttatta, 1024 mb-t tesztelt le és no error.
-
csucsbicep
nagyúr
-
miresz
veterán
válasz
zoleeno1 #19235 üzenetére
Sapphire HD6870 2GB DDR5 14e Huf-al kerül többe a 2Gb-os 6950.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
zoleeno1 #19132 üzenetére
GPU-Z nálam is kiír vmi hülyeséget, de nem valós adatot, és nem is változik ez az érték, nem mozdul el 56 MB-ról.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
zoleeno1 #19127 üzenetére
Anno ez a kérdés már felmerült.
Ezért nem is foglalkoztam a kérdéssel, csak most meglepődve látom, hogy itt többen is tudják monitorozni a VRAM használatot. -
Pancsermeste
őstag
válasz
zoleeno1 #19125 üzenetére
Nem hinném, mert amikor még megvolt az XP-m is a win7 mellett, akkor ott mindig működött.
Én ezt annak tudtam be, hogy a Win7 alatt a progik nincsenek még erre felkészítve, de azóta se jött ki olyan verzió, ami tudná.
Gondolom ezek szerint kártya függő a dolog...Szenzor??
A hőmérsékleteket kijelzi, csak a memória használatot nem. -
Attix82
addikt
válasz
zoleeno1 #19017 üzenetére
1GB vs 2Gbra visszatérve, nekem most 5870 1 GB van. BF3 testelve jó nagy map 64 player.
1680x1050 ultra
simítás nélkül:
914-947 Mb
2x simítás:
990-996 MB Dynamic 250-280MB
4x simítás:
999-1000MB Dynamic 390- 470Mb
2x simításon még annyira nem érzékelhetőm, hogy a rendszerbe tolja azt a 250 Mbot, 4x simításnál már az a közel +500 Mb már igen. És még nincs is Full HD
Pedig meglenne a 30+ fps 4x simításnál is, csak hát ugye le le ugrik 20-ra, és érezni, hogy picit vár valamire. (rendszerből mire átpakolja a VRAMba idő)
32 player kisebb map már más a helyzet, ott 4x simításnál a dynamic olyan 200MB elfogadható még...nem érezni.
-
Beri
addikt
válasz
zoleeno1 #19020 üzenetére
hogy kevés a gpu 2giga kihajtásához
Már a vramot is kihalycsae? Na ne már... Olyat szoktak mondani, hogy barominagy felbontásban kell játszani ahhoz, hogy legyen mivel telehányni a memóriát, viszont olyan beállítások mellett kevés lesz a GPU. De láthatod, hogy van olyan helyzet, amikor ez nem igaz. -
varmi2
nagyúr
válasz
zoleeno1 #19017 üzenetére
Üdv!
Eddig én is ezt hittem, de hétvégén próbálgattam. A gpuz-vel készítettem log filet, mialatt az F1 2011-el játszottam, fullhd-ban, kimaxolva mindent, és bizony 975 MB-t használt, ami azt jelenti nekem ha lett volna 2 GB, akkor megevett volna bőven többet, mint 1 GB. Ugyhogy az egykártyás rendszereknél is van létjogosultsága a 2 GB-nak. CF-ben meg értelmetlen 2 db 1GB-os kártyát összekötni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Műszaki rajz készítés
- Műszaki rajzok készítését vállalom (autocad, inventor, solid edge)
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 10***(X) "Zen 6" (AM5)
- Óra topik
- Építő/felújító topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest