- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 13 4G
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
westcoastog
veterán
-
westcoastog
veterán
válasz
szasanyi #20871 üzenetére
Tuning nélkül futtattam, 1680x1050, no AA, tesszelláció nélkül, high shader-ek, tökéletesen egyenletesen futott, 50-60 fps-el, minimum 23-max 102, nem akadt, az elején láttam két villanó textúra hibát, azon kívül semmi.
(#20872) echterion
Hát én szerintem az asus-t venném. -
kovsol
titán
válasz
szasanyi #20829 üzenetére
Én is azért döntöttem a 6850 mellett, mert 32" kijelzőn nem fogok 1920x1080 natív felbontás alá menni és itt már kijön a két kártya közti eltérés, aki 1680x1050 vagy 1440x900 ban tolja oda elég lehet a 7770 is. Na meg az se mind1, hogy 30e Ft volt az ára, ez meg inkább a 7750 árához van közelebb mint a 7770.
(#20828) echterion: este ha meglesz a kártya sikeresen akkor majd írok.
-
kisza25
félisten
-
lehella
senior tag
válasz
szasanyi #20779 üzenetére
Maximum ilyen 30-50Mhz hajtást merek kipróbálni, de annak nem sok hatása lesz a grafikára nézve szerintem. A jó hűtés adva van a kártyán, lehet kipróbálom majd. Egyelőre még sokáig tesztelném alapbeállításokon, mert nem örülnék ha még friss korában valami elpukkanna. Megpróbálok kicsit lejjebb venni a minőségből, csak fura hogy alapból 30-35 fps körül vannak az értékek ha mászkálok, körülöttem emberek mennek ideoda, autók szintén, de ha akciójelenet van akkor lecsökkeni 15..10 fps.re. GTA4 esetén a 900 mb vram használatot kitolhatom akár 950-ig is? Mennyit érdemes meghagyni mögötte a Windowsnak?
-
-
-
L4mie
veterán
válasz
szasanyi #17385 üzenetére
Gondolom nem is azoknak szánják akiknek már van 58xx vagy a fölötti kártyája, hanem az olyan usereknek mint én akik 48xx-ről váltanak, mert már kezd kevéske lenni, és nem bírják kivárni a 7xxx szériát ^_^
Nekem már a 6870 is húú de jó lesz, csak jönne már meg a fránya -
DoxaM
aktív tag
válasz
szasanyi #17380 üzenetére
Ja, nagy hempergés megy egy ideje erről, látom
Máskérdés, h én nem védem a 6850-et sebességben.Viszont szerintem fogyasztás/sebesség arányban a legjobb..és ár arányban.Szerintem nincs még1 ilyen kari (ebben az árkategóriában!).Mert amúgy ha lett volna 45-öm (35k helyett) akkor nyilván 6870et veszek, ha lett volna 55öm akkor meg 560Ti-t..ha 70-em akkor STB..Lehet folytatni a sort pénztárca mérettől függően
Ezenfelül én természetesen normálisnak tartom a vitát még a 2 kártya között is..csak olyankor már tényleg méllyebbre kell ásni és tényekkel nézegetni a dolgokat.Ha az egyik játékban a 6850-es 28fps-t nyom a 6870 meg 31-et, akkor el lehet gondolkodni.De itt (méllyebbre ásva) vannak még különböző szempontok : A usernek fontos az a játék?a usernek egyáltalán fontos a játék?Mennyire előremutató a kérdéses játék?Mennyire időtálló az architektúra?STB..szóval, lehet értelmesen is vitázni és egymással a tapasztalatokat megosztani, nem pedig hurrogni
-
Beri
addikt
válasz
szasanyi #17269 üzenetére
5850-6850-6870 trióról volt szó. Az volt a bizonyos három kártya. A 6870 és a 6790 között nyilván nagyobb a különbség, de ha valaki az 50 és a 70 között vacilál, annak csak azt tudom mondani, amit már leírtam. Azt vegye, amelyik egységnyi pénzért többet tud (ún. ár/érték), mert ahol az 50 kevés lesz, oda a 70 sem lesz elég.
-
Beri
addikt
válasz
szasanyi #17263 üzenetére
Dehogy beszéltük túl, erről szól a topic. Egyszerűen nem tudsz olyan esetet mutatni, ahol a 6850-essel már játszhatatlan játék a 70-essel meg hibátlanul fut. Ennyi az egész. Nem azt mondtam, hogy nincs köztük különbség, de ha az egyik kártya határon van, a másik is ott lesz.
Nézd, ha nekem ez kevés lenne, ami van, egy 70-essé moddolt 6950-et vennék. Bár valószínűbb, hogy inkább egy második 6850-et. Az a különbség pedig már érezhető.
-
zoleeno1
veterán
-
zoleeno1
veterán
válasz
szasanyi #17244 üzenetére
DELLU2311H, szal azzal szerintem nincs, inkább velem
Nyilván a 0-0 és 4-16 között van. De mondjuk egy 2-8 és 4-16 közötti különbséget én pl csak akkor veszek észre, ha kimerevített képen keresem a különbséget. Játék közben ennek nálam semmi értelme
De kinek a pap, kinek a paplan.
szerk: használom, csak nem maxon.
Ahogy haverom szokta mondani: "igény vóna rá, csak a zsebemben lévő kredit mennyisége nem teszi lehetővé"én most cseréltem a konfigom arra ami az adatlapomon olvasható, ezt is elég nehezen nyögtem ki, pár évig nem szeretnék hozzá nyúlni
-
zoleeno1
veterán
válasz
szasanyi #17236 üzenetére
dede, írtam, h full hd
AA-hoz és AF-hez nem nyúltam, az tény, nem tom mennyi alapból ultran. Most itthon vok ősöknél, nem tudom csekkolni, de haza megyek megnézem. BF3 fent van de még kipróbáláson kívül nem volt időm többre, vasárnap este azt is csekkolom.
szerk: bár ez a parasztvakítós csilliárda húzott AA és AF pont arra jó, hogy verhesse az ember a mellét, hogy nálam úgy is megy. De pörgős játék közben kíváncsi lennék rá, hogy ki veszi észre szabad szemmel a különbséget. Én nem az biztos, nem azt figyelem, de mégy ha figyelem is alig-alig ad vmi pluszt. De az jogos, hogy a kérdés mire nem elég volt, így alá írom próba nélkül is, h erre nem
-
Beri
addikt
válasz
szasanyi #17219 üzenetére
sanszosabb, hogy 6870 -nel még játszható marad míg a 6850 -nel nem
Annyira kicsi a különbség a kettő között, hogy a játszhatóság határánál (ami legyen mondjuk 25fps), az a 2-3fps nem oszt, nem szoroz. Ha többre vágyik az ember, egy kategóriát kell feljebb ugrani, vagy CF-et kell építeni. -
miresz
veterán
válasz
szasanyi #17067 üzenetére
ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System" itt mindent megtalálsz. Értekeztem több kollégával akinek van ilyen rendszere,és mindenkinekm az volt a véleménye,hogy GTS 450 alatt gyenge,de én is azt tapasztaltam,és csak Nvidiás játékok alatt jön ki a különbség,az meg nem igazán sok van.Szerintem csak annak éri meg aki olyan játékkal tolja. Mondjuk a Batman alatt biztosan jó lenne egy GTS 450-el a radeon mellé. Én minimális fps emelkedést tapasztaltam a Batman Arkham alatt.
(#17066) gordonfreemN: Lekapcsolni nem kapcsol le,Nv karit nem tudom mert ezek után amit fent írtam nem mozgatott a dolog.
-
válasz
szasanyi #12170 üzenetére
Hát mostmár egyre több probléma megoldódni látszik. Sikerült 100-ra belőni az FSB-t, Intel Turbo már eléri a 3,6GHz-t bár AIDA stress-el nem tudtam előidézni csak 3,4-ig és CPU-Z úgy kapta le
Már csak az UEFI BIOS egér villogását kéne helyrerakni, meg, hogy miért nem mutatja az OpenCL-t a VGA-mban, illetve, hogy Memtest86-ot tudjak futtatni és ne induljon újra, de állítólag 4GB ramos configoknál instabil.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
szasanyi #11945 üzenetére
Én játszok a Crysis2 vel 6870-el! Az Ultra beállításokat el lehet vele felejteni, mivel más topikba olvastam hogy a 1,5 giga Vramot is simán beveszi! Szóval minimum 2 giga! Az hogy High Textura Pack, azt meg végképpen el lehet a 6870-el felejteni szerintem! Lehet hogy jön valami javítás, vagy csak ennyire gyengék vagyunk hozzá azt nem tudom! Szerintem minimum két 6870 kell hozzá, vagy egy gyári 6970 2 giga rammal!
Ha bekapcsolod a DX11et, és Very High-ra állítod a beállításokat akkor már játszható 50 FPS környéke, persze Full-HD mellett! Az felett már valószínűleg fagyás lesz belőle! -
keke69
őstag
válasz
szasanyi #11715 üzenetére
Én is TT pro-t vettem volna de ugyan azon az áron sikerült megvennem a gelidet,és nem bántam meg mivel nem kellett szétvágnom a gyári hűtőjét vagy teleragasztani bordákkal!
Mivel nem készítettem róla képet de cserébe kerestem neked egy videót!
Mint mondtam 1800 a fordulat és hangtalan.Load még játék alatt nem volt 58 fok sem ebben a nagy melegben,akkor minek változtassa a fordulatot?!Én nem látom értelmét!sklopp : jó ez a cikk csak nem igaz,ha csak nem a rev 1-esről írták
Tapasztalatból mondom jó kis hűtő.
-
keke69
őstag
válasz
szasanyi #11708 üzenetére
Az ára újonnan 10800Ft nekem sikerült 1 teljesen bontatlant vennem 8000-ért kb ennyi a twin turbó is!A csatlakozás a ventinek 3 pines így a kártya nem tudja szabályozni,de adnak hozzá kábelt amin van 3 pines alaplapi és ugyan azon a kábelen egy táp csatlakozó is!
Képeket már csak úgy tudok csinálni,hogy bent van a gépben,mert kivenni nem szeretném mert tegnap a hibás kábel végett vagy 5 ször szedtem ki.Ha így is megfelel teszek fel képeket!sith7 : köszi!
sklopp : gyönyörű!
-
polonic
félisten
válasz
szasanyi #11429 üzenetére
Catalyst Application Profile.
Crossfire-höz szokás, javítások a teljesítmény terén és hibák kiküszöbölésére.
Azt is az AMD oldaláról lehet letölteni.
Most a witcher 2-höz is van egy kap, egy kártyás rendszerekhez is.(#11430) alibaba78
De van új CAP, ott van a driver oldalán is. 11-én jelent meg. A 11.6-os CAP is jön hamarosan.
Egyébként, ha informálódni akartok a driverrel kapcsolatban, hogy mikor jön ki, a CAP-pal kapcsolatban, hogy az is mikor jön ki, stb, akkor ezt a két twittert kövessétek:
CatalystMaker Ő inkább a fusion profekttel foglalkozik
CatalysCreator -
Pala
veterán
-
Pala
veterán
válasz
szasanyi #11315 üzenetére
Rendben, írni fogok majd ide egy kis szösszenetet, amint sikerül beüzemelni és letesztelni!
Egyébként ez a fajta Sapphire-om nekem is volt, de alig-alig hűtött jobban, mint a referencia.
Lehet, azért, mert CF-ben használtam a mostanival és ez volt a felső kártya, emiatt talán kevesebb levegőt kapott. Bár igaz, sokkal halkabban tette a dolgát.
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
válasz
szasanyi #11311 üzenetére
Köszönöm!
Igen, tényleg korrekt dolog, ha a vga-ra tudom kötni a ventiket!Azt hittem erre a gyártók nagy része odafigyel.
Ez elég jónak tűnik, és ahogy nézem, egyáltalán nem is drága. Egy pillanatra még felfigyeltem a Gelid Icy Vision hűtőjére is, de most ez az Arctic egy fokkal tetszetősebb.
Neked is ilyened van? Ha igen, mik a tapasztalataid hőfokok terén?
-
-
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #11289 üzenetére
Közben nézegettem a blogom és kezdtem megijedni. GTX 460 29°C idle és 55°C load. Aztán leesett, hogy március végi, április eleji méréseim azok.
Lord Vader:
i7-re nálam nem futja, talán Bulldozer, vagy i3/i5 "K" lesz egyszer szeptember körül.
Dirt 3 nálam nem játszik - mióta napi szinten 100km is megvan a lábamban, már nem fűlik a fogam a gép előtt is vezetni. Csak GTA 4 (vezetni itt is tudok - nem is akárhogy) és WoW (bár utóbbi most pihen a GTA 4 miatt). Apropó, kocsizgatás terén a következő játék, ami érdekelni fog, az a Carmageddon 2 lesz...
(Pedig régen sokat Nascar-oztam, F1-eztem, no meg a töméntelen WWII-es FPS - valahogy kihunyt a láz...) -
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #11278 üzenetére
Jól számolsz Sanyi. Nálam 39°C az alap és terhelten 63°C a GPU. Mindez 1000/1200-on - csak visszaálltam az Afterburner-re (így alapfeszen használom a VGA-t).
Persze előtte még meghajtottam a SmartDoctor-ral: 1.3V-on 1050/1200, míg 1.4V-on ~1100/1200 - bár itt erősebb ventivezérlés kellett volna, mert már piros villanásokat láttam néhol a GTA 4-ben.
-
Winne
nagyúr
válasz
szasanyi #11192 üzenetére
Vágülis elég nekem ez, szeretem ezt a monitort, nem is hiányzik a nagyobb, meg elvileg kisebb felbontáson több fps-t is hoz a cucc, tehát hátrányára sem válik talán.
3dmark11 kicsit fura, lefuttattam performance-ban, de elég vicces, hogy nem is 4:3-ban futtatja, majd a végén még egyben pontot sem kaptam, csak részpontokat.
-
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #11138 üzenetére
Nocsak, Nálad csak ennyi az alapfesz?
Ami az 1.3V/1050MHz-et illeti, eddig nem igazán tapasztaltam számottevő melegedést az 1.2V/1000MHz-hez képest. Valószínűleg bekavar a változékony időjárás is. A HDD-n viszont jól érzékelhető az időjárásból adódó különbség - 2-3°C-ot ingadozott legalább az átlaghőmérséklet az elmúlt napokban. -
Vigneau
félisten
válasz
szasanyi #11080 üzenetére
És Sanyi, Te mit telepítesz belőle? Én szőröstül-bőröstül felnyomom a CCC-t, a DD-t, valamint az OpenCL-t.
Viszont azt vettem észre, ha nincs engedélyezve a CCC-ben a túlhúzás, akkor a SmartDoctor nem őrzi meg újraindítás után az emelt órajeleket. Vajon ha nem telepíteném az "AMD húzással kapcsolatos segédjét", akkor menne a tuning és az energiagazdálkodás a továbbiakban is? -
sylon
csendes tag
válasz
szasanyi #11072 üzenetére
Igen minden tök friss.. tegnap raktam fel
Megpróbálom még az asus driverét is meg a legújabb progijait az oldalukról.. esetleg biosfrissítés asusnál. Meg még hétvégén kipróbálom egy régebbi core2-es rendszerben ahol szintén friss windows lesz. Ha ott sem megy akkor csere.
-
sylon
csendes tag
válasz
szasanyi #11069 üzenetére
Amit még kiderítettem
A vga 924/1200-on teker alapból.. catalistban a performance-nél be van alapból az overdrive kapcsolva.. f@sza.. Kikapcsoltam. Most 915-ön megy. Viszont érdekes, hogy a catalistban azt írja a current mhz-re hogy 300, ellenben az asus progija 915-ön látja. És a fok sem csökken. Leszedtem a gigabyte és az asus programjait is csak a catalist maradt ami 300mhz-et mutat de a hő nem csökkent.. Szóval nem tudom.. Mindegy ez akkor sem magyarázza a benchmarkok és pl a crysis "fagyását".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 4080 Phoenix 16GB - 12 hónap garancia
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest