- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
F_Zolee
nagyúr
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
KaiotEch #12988 üzenetére
Hello
Nem szabadna (és mégis).A saját gépem se tartom valami hulladéknak aztán mégis a Warhammer (Soulstorm) nevü játékban ugyan ilyen micro lagg jelenséget vettem észre úgy hogy frapsal FIX 60 fps "kiakadva".
Valamit persze állítgattam és jobb lett, de egy kicsit idegesítő..
(Egyébként ilyenekre orvoslat lehet a Vsync ON) én mondjuk mindig kikapcsolom csak ha muszáj akkor használom.Az adott játék amit említettem Nvidia által támogatott és Geforce tulajoknál nem jelentkezett ez a jelenség csodálkoztak is hogy egy ilyen gépnél ami nekem van (miről beszélek?!).
Esetleg érdekes lehet megnézni milyen "támogatottságú" a WoW.Szerintem nem nálad van a hiba , szoftver FAIL
-
lehel22
tag
válasz
KaiotEch #12549 üzenetére
Igen, ez az amire gondoltam.Egy ilyen hutot lattam mukodes kozben egy VTX 6850 kartyan ( legalabbis kulalakra teljesen megegyezett ezzel) , a hutesi teljesitmenye az teljesen rendben volt, az egyetlen ami felrohato az valamifele bugo hang volt load alatt . Nyilvan lehet, hogy az a hang csak annak a peldanynak volt a hibaja .
-
balikabo
tag
-
belinho
senior tag
válasz
KaiotEch #12338 üzenetére
KaiotEch!
A kártyán a nyák szélén van egy kis kapcsoló ahol két profil között választhatsz silence vagy performance a silence még csendesebb, de igy nő pár fokkal a hőmérséklet, szóval használd nyugodtan performance-on én is úgy használom.
Bár ha meggondolom a szakértők szerint süvít mint állat szóval felesleges kapcsolgatni.
-
Interceptor
addikt
válasz
KaiotEch #12306 üzenetére
Utánna néztem még múltkor ennek a kihajtásos dolognak hd felbontáson nem hiszem, hogy komoly problémám lesz ezzel
De játék függő is. Késöbb kb 2 hónap múlva gépcsere is lesz.
Elképzelhető hogy tuninghűtéses 5850-es tveszek inkább az olcsóbb is lenne sokkal nem is lassabb talán -
szasanyi
félisten
válasz
KaiotEch #12171 üzenetére
Nálam az FSB 99.8Mhz alapból, de ez lényegtelen. Az, hogy a TurboBoost mekkora max. CPU sebességet állít be (3.3-3.7Ghz) attól (is) függ, hány magot használ az adott alkalmazás (úgy tudom a max. 3.7Ghz csak egy mag használata esetében lesz meg). Szóval ezt a részét nem igazán értem...
Az UEFI BIOS esetén az egér villogása "normális" ez ilyen. Nálam volt fent vagy 6 féle BIOS, és mindegyikkel látható, noha amellet működik, és nem tapasztalta problémát (illetve apróság akadt, mégpedig nem mindíg elég valamire 1x ráköttinteni). GPU-Z nálam mutatja az OpenCL-t is, de ha biztosra akarsz menni töltsd le és telepíts fel külön az OpenCL driver -t, és azután nézd meg.
-
jockas
senior tag
válasz
KaiotEch #12165 üzenetére
Kifogtál egy hibás Asus lapot és megjártad az MSI-vel. Jól döntöttem, amikor kihagytam az MSI-t...
11.4-es driverrel Asus lappal és Asus VGA-val már elsőre minden jól ment. Én eddig mindig szerencsés voltam (kivéve amikor Celeronról kellett váltanom gyorsan Duronra, mert a 440LX-es chipkészletben hibás volt az AGP), de ahogy látom nem mindenki ilyen szerencsés.
-
Gabor970
addikt
válasz
KaiotEch #12153 üzenetére
Ott nálam is csak az utolsó kockában van pipa.... Ez akkor gond?
Tegnap beraktam a gépbe a kártyát, nagyon nehezen sikerült beleszuszakolni, winyókat mind át kellett raknom, mert útban voltak, kábeleket is újra kellett gondolni, ráadásul nem is lehet visszatenni a ház oldalát, mert akkora ívben fordul a két tápkábel a vidkártyáról, hogy kb 5cm-el a házszél vonalán túllóg. Sajna még kipróbálni igazán nem is volt időm. Raktam a drivert, de több próbálkozás mellett is minden esetben kidobta, hogy telepítőcsomag hiba. Igaz, a korábbi 4770-eshez fent levő drivert nem próbáltam korrekt módon eltávolítani. Gondolom ma küzdhetek vele még egy kört. Remélem sikerrel járok. 64 bites Win7 (tört) oprendszerem van, a 4770-essel nem volt semmi gond mikor drivert raktam.
-
Dr. Student
senior tag
-
Biga123
addikt
válasz
KaiotEch #12056 üzenetére
Aztán lehet feszt emelgetni .. ez már mókásabb történet.. érdekes lehet hogy a +MHz és a +V hogyan alakul mert ahol már túl nagy + fesz kell ugyanakkora MHz emeléshez mint előtte akkor már nem érdemes erőltetni.. mindezt persze szigorú monitoring mellet!!! aztán hogy meddig emeled a feszt az már rajtad múlik + a hűtéseden (a felelőség persze a tied
)
-
Biga123
addikt
válasz
KaiotEch #12054 üzenetére
Akkor "érzi" az ember hogy kell több fesz ha akarja még húzni de a kari behibázik.. na akkor kell adni neki feszt.. de persze nem lehet a végtelenségig feszelni..
Jah valahogy így... Először eldöntöd hogy mit akarsz.. alapfeszes tuningot vagy max OC-t ??
Én pl úgy csinálnám hogy megnézném alapfeszen mit bír... elsőnek a 900/1100 jó lehet .. fesz emelés nélkül..
úgyhagyod teszteled .. (furmark, játék, gputool-ez jó lehet a gpu max frekire ezzel elég gyorsan meg lehet találni a végét) ha nincs semmi gáz ( fagyás szemetelés csíkozás ) akkor mehetsz feljebb kis lépésekkel .. 10-20 MHz... és amikor behibázik na ott a vége... -
belinho
senior tag
válasz
KaiotEch #11875 üzenetére
KaiotEch!
Köszi a képet, hát akkor azért nincs akkora difi mint gondoltam, neked alapon többet hoz mint nekem tuningolva.
Ha lesz időd futtathatnál egy tuningos eredményt!Taifa Diaz, Biga 1 2 3!
Vram feszültséget az MSI Afterburner-rel lehet adni, egészen +50mv-ig.
Nem tudom mennyi a memória alapfesz, de ezen tud 1125mhz-t.
+10mv-tal tud 1150mhz-t, +50mv-tal meg 1165mhz-t.
Az én kártyámon Hynix t2c vram-ok vannak, gyártói oldalon 1250mhz-re vannak hitelesítve, de mégis csak ennyit mennek. Akinek Elpida ramos van, az alapon tudja az 1200mhz-t, tuningolva meg 1250mhz is sima.
Aki tuningra szánja a fejét, annak ajánlom tesztelésre a techpowerup-os srácok által készített gpu tool nevű programot, azon belül is a stability test részt,ezzel tényleg meg lehet nézni, hol a kártya vége. Azon meg ne lepődjetek meg, ha ezzel az általatok atombiztosnak vélt tuningeredménnyel egyből hibákat fog szórni a progi, én is így jártam. -
-
s7evcsenko
addikt
válasz
KaiotEch #11597 üzenetére
Ha a TV-t teszem elsődlegessé és kikapcsolom, abban a pillanatban átvált a monitorra és az lesz az elsődleges (és egyetlen) kijelző.
Amint visszakapcsolom a TV-t, megint a TV az elsődleges kijelző.
Vagyis ebben az esetben jól működik...
Viszont, ha a monitor az elsődleges, és kikapcsolom a TV-t, akkor a monitor átvált másodlagosra...
Ezt nem értem! -
s7evcsenko
addikt
válasz
KaiotEch #11597 üzenetére
Úgy még nem próbáltam, de ez első hallásra nem is tetszik.
Kezdeném egy kérdéssel:
Ha mindkét kimenet aktív, az lassítja a vga-t?
Játék közben le szoktam tiltani a másodlagos monitort, hogy ne számoljon rá feleslegesen a vga...
Viszont új alaplapom van, amin nincs koax digitális kimenet, csak optikai, ilyen kábelem ekkora méretben viszont nincs, így a hdmi-n kell átvinnem a hangot.
Viszont ha ezzel lassul a vga, mert ugye ilyenkor két megjelenítővel számol, akkor inkább veszek egy optikai kábelt, vagy egy másik alaplapot, amin van koax kimenet.Mire megírtam, végig is sikerült gondolnom, amit írtál...
s ha már úgy is hdmi-n viszem a hangot, akkor tök mindegy melyik az elsődleges, nem?
Na mindjárt jól kipróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nintendo Switch 2
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen széket vegyek?
- Raspberry Pi
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- MSI RTX 4090 SUPRIM LIQUID X 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS TUF Gaming RX 6700 XT OC 12GB GDDR6 Videokártya!
- Inno3D GeForce X3 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest