- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magisk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
D.Va
őstag
Nemrég stresszeltem egy kártyát már nem emlékszem a típusra, de a GPU 125 (!) fokos volt, és még hiba nélkül üzemelt, utána megsajnáltam és leállítottam a furmarkot mert nem akartam kinyírni..., stabil a cucc az biztos
Ja és nem nagyon tudtam vagy 20 percig hozzányúlni mert sütött mint egy reaktor -
-
Teodor52
senior tag
Igen a 12.8-at
Az a sanda gyanúm, hogy mivel többször fordult elő a 0x0000001a kóddal a kék halál és utána jött a 0x000000050 talán az előbbi hiba váltotta ki az utóbbit!
Most csak az Euro Truck Simulator 2 van amivel játszadozok órákat és oké, hogy nincs updatelve, de szépen viszi 40-50 fps-el.Már pedig elég hardverzabáló az ets2!
Viszont olyat csinál, hogy 10 percenként egy nagyot laggol,ami egyébként nem zavaró, de, hogy miért van az kérdéses!3 óra játék után egyre ritkábban fordul elő a lagg.
Volt olyan is, hogy 8 óra után már szinte nem is csinálta! -
Teodor52
senior tag
Nincs egy hete, hogy telepítettem a wint,drivereket stb!
A kétfajta kékhalál kétszer fordult elő!
Win telepítés előtt 1 hete és utána ,azaz most.Persze miután újratettem a wint!
Tegnapelőtti [kékhalál]
[Tegnapi]Az első: google szerint súlyos memória kezelési hiba
A második: videokártya illesztőprogramok ütköznek!
Pedig a win telepítésével a 12.10 ment fel elsőként és azon nem is módosítottam! -
törölt tag
Kérdeznék még valamit!
Ha több az fps mint a képfrissítés és ez ilyen "csíkozást" eredményez akkor mi értelme van annak ha sok száz ezer forintos gépet épít az ember magának? Tuningolni a VGA-t meg a CPU-t mi értelme van,amikor egyébként alapon is sokkal magasabb az fps szám mint a képfrissítés... És ez ilyen jelenséget produkál... Vagy ennyire tudatlan vagyok a monitorokkal kapcsolatban (is)?
-
törölt tag
Korábban már kérdeztem itt is fórumon mi lehet a baj... de másik oldalon nem említem a nevét szinte mindenki azt mondta hogy "haldoklik" a kari, a VRAM hibás stb... Mondanom se kell jól betojtam!
Ezért egyből vissza a boltba...
3 hétig nem volt VGA-m, és végén kiderül hogy semmi baja hál istennek! -
MrM94
addikt
Probaltam,epp haverrel nyomtuk coop-ba amikor neztem,hogy hol a varva vart physx...es kerdezem a havert akinek mellesleg egy 6870 ese van hogy o latja ezeket a mozgo zaszlokat?Nem.O latja ezeket a folyo valamiket a hordokbol?Nem. es kb ennyi az egesz physx benne amit kb 8 ora jatek utan eszrevettem....
Termeszetesen ugyvan ahogy mondod -
bunga
csendes tag
Szia2x 6790 de ennyire rossz lenne az LC power mert olvastam teszteket és véleményeket irtak róla rosszat is de erről a tipusról nem Amugy az a gond hogy ha kikapcsolom a cf et elindul a játék de cf alatt lefagy és csak a feladatkezelőben tudom leállitani Letöltöttem az alkalmazásprofilokat az amd oldaláról de akkor sem működik valami nem stimmel vele de nem hiszem hogy a táp vagy az egész konfig lenne a baja Van esetleg ötleted még mi lehet
-
törölt tag
De ha már netán megbántottalak valamiképp, akkor egy szívedhez közelebbálló ajándék-videóval megleplek - remélem nem gond - ezzel kérem elnézésedet ...
-
tibizje
tag
Sajnos most egy forintom sincs új házra:/ Esetleg őszre tudnék annyit gyűjteni,de az se biztos.
OFF: Szerintem a procimnál nem a melegedés lehet a gond, mert a CPU 55 fokos kb játék közben.Mielőtt leesik a CPU 1400MHzre, akkor 52 fokos az alaplap. Túlmelegedés szerintem nincs ezeknél.
OFF vége. -
tibizje
tag
Gépház oldala le van véve. Régi, Codegen márkájú ház... Tudom elég rossz. Főleg hogy csak 2 hely van ventinek, egy hátul a táp alatt, valamint az oldallapon, amit levettem. Jelenleg az oldallapon van 1 venti, hátulra nem tudok rakni, mert ugye van 4 csavarnak hely a ventihez, de amint visszarakom az oldallapot, annak a része eltakarja a hátsó venti csavar helyét... Codegen szépen megoldotta.
-
belinho
senior tag
Akinek nagyon fontos a fogyasztás, meg a melegedés az vegyen kisebb kártyát!
Ha meg már 6850-em van, akkor az a minimum, hogy kihozom belőle a maximumot alapfeszen, ha már az AMD gyárilag így visszafolytotta a 6870 miatt, de ez csak az én véleményem.
Az amit nyersz vele az a gyakorlatban elhanyagolható pár watt és pár fok, ha nincs terhelve akkor úgyis visszaveszi az órajelet, s terheléstől függően állítgatja a bios-ba égetett profilok szerint. Elmúlt már az az idő amikor terheléstől függetlenül fullon fogyasztott a kártya. -
dobost
senior tag
Merre fújja ki vajon a levegőt? Közvetlenül a kártyára? (nem igazán látom, hogy lenne hátul kivezetése erre)
Ha jól tudom a 6870 elég erős kártyának számít manapság a megfizethetők között és elviszi a BF3at full HD-n. (esetleg az FSAA-t kell egy kicsit lejjebb venni) Ezért esett erre a választásom. -
F_Zolee
nagyúr
-
zoleeno1
veterán
A csendesség nyilván egyéni és relatív. Volt a kezem alatt jópár, semmivel nem hangosabb, mint pl a Giga hiperszuper 3 venits hűtése. Akkor jön meg a hangja, ha oktalanul elkezd valaki parázni, hogy jujj BF3 alatt 75 fokos a kari és feltekeri vagy 60-70%-ra, amivel rögtön nyert vagy 5 fokot.
-
-
akira76
csendes tag
Na, újraraktam, drives sweeperrel takarítottam.
Végülis jó lett, meg nem is. Már kinézetre olyan mint lennie kéne (12.4-es design, oldalt az ikonok, a verziószámot is jól írja az információ/szoftvernál) de a szolgáltatózoz amd-t ír ki.
Utána olvastam egy kicsit a catalyst topikban, van akinél 9-es verziószámot ír ki, van akinél a 12.3-re telepítve 12.1-est, van akinek semmit
Szóval engem nem nagyon izgat innentől fogva, a lényeg, hogy a 2d és direkt3d verzió, és open gl egyezik, és a catalyst control verzió is. Majd a következőnél remélem már jó lesz. -
-
Turbolada II
őstag
Véletlenül 1 évvel hátrébb mentem, de az újabb hozzászólások is tele vannak hibás darabokkal. Inkább számolj. Ha ez a képlet jó: hibás Gigabyte száma>MSI, ASUS, Sapphira akkor nekem van igazam. A másik meg az, hogy miért mindenki a Sapphire-t ajánlja?
"4 kártyából 1 működik... köszönjük mse, akarom mondani gigabyte"
"Én is azt hallottam róla, amit az előttem lévő zoleeno1 írt. Sok lett a vram hibás, de ha jól tudom, akkor a giga HD6850-nél is ez van. Nekem nincs ezzel tapasztalatom, de számomra kicsit illúzió romboló, hogy egy ekkora gyártó mint a gigabyte, ilyen kártyát adott ki...
Viszont a lapjaival elégedett vagyok eddig. Közel 5-6 éve csak gigabyte alaplapot hajtok
."
"a Gigabyte zömmel azért hibás, mert szar a BIOS és a Gigabyte nem ismeri a szoftver/firmware fejlesztés fogalmát...
ugyan adnak ki néha BIOS-t, de alaplapjaiknál inkább kiszórnak 492784 revet, ahelyett, hogy lenne egy-kettő, de jó BIOS-okkal.
"
"Gigabyteot semmiképp.
Nekem is az van igaz, de három kártyából lett egy jó. Sapphire megbízhatóbb, stabilabb. De ha szeretsz várakozni több mint egy hónapot a garanciális ügyintézésre és szeretsz abba a boltba járni akkor végül is veheted a Gigát is.
"
"arányok? VTX-ből eddig arányaiban több hibás került ki, ahogy Gigabyteból is."
"Kipróbáltam legalább 4 driverrel sehogy nem jó. Csak úgy támadnak a kockák. Írtam is az eladónak. Cseréli szerencsére!
Gigabytehoz belehet húzni még egy hibás karit..""Ezzel csak az a bajom,hogy a gigabyte kártyákról rengeteg rossz tepasztalatot olvastam a topikban..."
"A problémám az hogy ha directx11-be játszok akkor a játékoknál a pályabetöltések előtt villan egyet a kép és kidob a windowsba és csak feladatkezelővel tudom bezárni a programot. Figyelmeztetésekbe ez szerepel: A(z) amdkmdap képernyőillesztő nem reagált, és utána sikeresen helyreállt. Eddig nem is vettem észre mert directx9- be játszottam. Most a Battlefield 3-al szeretnék játszani és általában ezt csinálja pályabetöltések előtt, utána ha betöltötte tökéletes. A Batman Arkham city-t végig nyomtam directx9-be ott nem volt baj most hogy átraktam directx11-be az is csinálja. Haveromnak is Gigabyte 6850OC-ja van elkértem tőle az övét és azzal is csinálja, nála pedig tökéletesen ment a Battlefield 3."
-
Turbolada II
őstag
Nem süvít fel a venti? Az 5000 rpm simán lenyomná a cpu hangerejét.
Minek védtek egy olyan gyártót aki így lejáratta magát?
Merítés az elmúlt fél évből:
1:Sziasztok!
Nekem egy Gigabyte HD6850-em van. Gyanús nekem, hogy valami nincs jól beállítva (a Catalyst Control Center alapbeállításokon van). Ha filmet nézek és akár teljes képernyőre akár eredeti méretre rakom a filmben szereplő emberek körvonala recés + az egér mutatója körül alig látni a fekete körvonalat (ha egy fehér háttérre húzom az egér mutatót elég nehezen tudom megtalálni). Ennek mi lehet az oka?
2:Sziasztok!
Vettem egy Gigabyte 6850-est amin BIOS-t kell cserélni, mert a rajta levőhöz képest javítottak a ventivezérlésen. A honlapon fent van a jó BIOS, de nem találtam infot, hogy mivel hogyan lehet lecserélni. Van valaki aki esteleg már megcsinálta ezt?
3:Szia!
Én egy Gigabyte tulaj vagyok és nagyon megvagyok vele elégedve. A biosz frissítése után nagyon halk lett a kártya és játékok alatt sem sűvít + szerintem jól is néz ki (bár ez magán vélemény), a hőmérséklete is rendben van alapon 38 fok (játékok alatt még nem néztem de akkor is biztos jó). A teljesítményről meg nem írok mert az mindegyiknek ugyan az.(a gyári BIOS miért nem volt jó?)
4: Üdv mindenkinek!
Belefutottam egy jó kis problémába HD6850-el és valami nagy árulás van szoftver oldalon.
A lényeg az, hogy a hiba csak windows 7 x64-en jön ki és nem csak nekem. Már az AMD fórumán többen jeleztük a problémát.
Szóval néhány játéknál Crysis(Warhead is) Battlefield Bad Company 2, Flaming Cliffs 2, COD
O... nekem csak a Flaming Cliffs 2 van meg...
A hibajelenség: ezen játékok futtatásakor grafika terhelés alatt pár perc után a videójel megszűnik, stanby-ba kapcsol a monitor, a hang megy tovább kb 10másodpercig, majd eltorzul és befagy, közben a háttértároló dolgozik... a visszajelző LED alapján, majd leáll az is és a számítógépben csak a ventilátorok pörögnek, de nem is kapcsol ki a gép és nem is indul újra, csak reset gomb hatására.
5: Én csak néhány kommentet olvastam ezzel kapcsolatban. Azt írták, hogy leginkább gigabyte gyártmánnyal fordult elő szinte mindenkinek, látom a tiéd is ilyen. Szerintem keress újabb biost a gyártó oldalán, hátha van már.
-
Turbolada II
őstag
22132-es hozzászólás:
"Najó le is írom a bajom, mert baromira idegesít
Szóval tök új Gigabyte 685OC-m kb teljes tétlenség közben 2400körüli rpm-ről 4900körüli rpm-re ugrál ( van néha, hogy közel 10.000-re ) folyamatosan majd vissza. Mindezt pár másodpercenként az aida szerint. Alapból nem érdekelne, de hallom folyamatosan ezt a hullámzó, lüktető sivítást és baromi irritáló, hogy felsivít, majd lehurrog. Ezek ilyen hangutánzó szavak akartak lenni
Először azt hittem a cpu ventije hülyít, aztán néztem csak meg az rpm adatokat és ott a gpu ficánkol :S
Ez lenni normál? Lehet tenni ellene vmit?
Sajnos olyan atomtescos gépházam van, hogy le van véve az oldala, így extrán frankón hallani a kis hisztijét :S"
jah, azt már meg sem említem, hogy időnként felmegy pár pillanatra az rpm többmillóra, mert az nyilván bug
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Valós időben generálhatja a jövőben a GPU a fákat
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Formula-1
- Everest / AIDA64 topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- iPhone topik
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest