- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
válasz
Armando_19 #4821 üzenetére
valószínűleg CS1.6 alatti értékeket mondasz
egyrészt a CS 1.6 procifüggő, VGA annyira nem játszik szerepet, másrészt gondolom élsimítással játszod és minimum 1280*1024-ben
általánosságban el lehet mondani, hogy a HD 2600XT 1280*1024-ben max 2x FSAA mellett produkál játszható sebességet új játékoknál, de a kártya gyenge pontja valóban az élsimítás a kevés ROP egység miatt, de aki ilyet vesz, azt vagy nem érdekli az FSAA (mint pl. én), vagy kompromisszumot köt...
szvsz CS 1.6-ot 4X AA 16X anizó 1280*1024ben vinnie kellene 100 FPS+ban minden szituban (kivétel 3-4 füstgránát), nekem kb. stabil 250et megy 1280*1024-ben, AA nélkül, 8X anizóval (sok füst esetén sem megy 100 alá)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
horvathkrisz #4713 üzenetére
nekem LCD monitorom van DVI-on keresztül, a Catalyst felismeri a moncsi típustát, holott driver nincs fent hozzá (Win-ben Plug&Play monitor), és 75Hz-re fixál 3Dben
szerintem mindez azért van (kell neki a driver), mert te D-Subon keresztül hajtod a CRTd (máshogy nem is nagyon lehet, csak néhány moncsinál RGB kábellel), a DVI pedig intelligensebb csatoló, a digitális jelen kívül a monitor és a VGA között sok mindent érzékel automatikusan, mondhatni tényleg plug&play (moncsi típusa, max. engedhető felbontások, stb.)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
Armando_19 #4709 üzenetére
7.8 a legfrissebb stable Catalyst, azt érdemes használni
Catalyst Control Centerben (CCC) lehet 3D alatti refresh lockot beállítani (standard értékek, tehát 60-75-85-100-120...Hz)
hasznos progi az AMD GPU Clock Tool, húzáshoz (memet és GPU-t csak külön-külön szabad, egyszerre ne alkalmazd, mert fagyhat) -
c41r0^
őstag
igen, Palit-XpertVision márkanéven is sok kártya futott és fut, tehát valszleg két kis gyártó egyesült, és így lett a Choka...öö Palit-XpertVision
csak a ventin lévő matrica más
az is lehet, hogy egyik szegmens felé (pl. Nyugat-Európa) XpertVisionként van jelen, másfelé Palitként, valahol meg Palit-XpertVisionként
én szintén pont a jó ár/érték mutatója miatt vettem ilyen kártyát, de azok után nem javaslom, hogy a ventije 2 hét után random meg-megáll (kontakthiba vagy törött vezeték vagy a BIOS sz.rul szabályozza az RPM-et), így megsült a kártyám GPUja és vihetem gariztatni...inkább fizess egy picivel többet Sapphire vagy HIS kártyáért
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
AMD Power #4603 üzenetére
vissza kéne olvasni
amint egy 3dMarkot telepítesz, a windows/system32/futuremark/msc mappába bepakol egy DLL-t, ami miatt nem indul a program HD2x00 kártyákkal
csak a atimgpud.dll-t hagyd meg, a másik dll a hibás, ezt letörölheted vagy átnevezheted (direcpl.dll)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
érdekelne egy dolog, a választ a nagy VGA-guruktól remélem:
ez a második eset (inno3d 7300GT premium, xpertvision HD 2600xt), hogy a VGA-m tönkremegy, ugyanazokkal a tünetekkel:
minden játékban deformálódik a kép, bizonyos objektumoknak ''kinövései'' vannak, csíkozódnak, vibráló csíkozódás jön létre...ez eddig OK, hogy elsődlegesen VGA memória hiba, de szvsz nálam nem az volt, egyik esetben sem...
mert igaz, hogy minden játéknál kijön a hiba (mert komplex technikákat alkalmaznak a megjelenítés során), de 3DMarkok alatt érdekes módon nem
pl. 2k6 tökéletesen lefut (inno is lefutott, 2600 XT is lefut most)
2k5 csíkozódik, de épp csak feltűnő módon, és az is csak az első és a szörnyes-hajós tesztnél (erdősnél tökéletes volt mind2)
2k3 battle of proxykon viszont kegyetlenül szétesik és ahogy megyünk lejjebb a 3dmarkokban, annál jobban és gyakrabban kijön a hiba, pl. a pixel shader és vertex shader teszteknél (inno3d itt bele is fagyott)
tehát olyasmire tippelek, hogy a 3dmark 2k6 a GPU más részét dolgoztatja főleg, és ez hibátlan a GPUban, de ahogy valami más eszköz dolgozik (nem is merem a GPU felépítését) előjön a hiba, mondjuk a textúrázó egység, vagy mittomén...
tudja ennek valaki az okát? érdekelne, mert az utóbbi időben 5 VGAm közül ami 2 hibás volt, ilyen tüneteket mutatott (inno3d 73GT azért intenzívebben) nálam
a konfigom nem hibás, egy galaxy 73GT ment benne egy évet hibátlanul, most volt a csere 3 hete hd 2600Xt-re, ez is ment tegnapig tökéletesen (csak a ventije leállt és megfőtt a GPU)
a másik érdekesség a szervizben lesz, hülyén néz ki, ''hogy ''te figyelj, ne 3dmark 2k6 alatt teszteld, hanem előző verziókkal''...mondjuk előző szervizben ott voltam, mikor tesztelték és utána váltottam Galaxyra inno3d helyett, de most nagykerbe viszik majd vissza szervizbe a 2600XT-t
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
miközben tesztelgettem, megint felment a hőfok 87 fokra, hát nem megint leállt a ventije?
szimpla gép kikapcs-bekapcs és elindult a venti
mi szabályozza a ventit hőmérséklettől függően? a kártya BIOS-a, vagy szoftveresen a driver (nincs fenn speedfan, semmilyen ventiszabályzó szoftver sem)?
szvsz megállnia akkor sem kéne, a minimum leszabályzás csak kb. 800 RPMnek kéne legyen
mindenesetre kinyírta a kártyám a hűtés elégtelensége,ez mostmár 100%... -
c41r0^
őstag
ilyen a hiba elcsípve 3DMark05-ben, persze néhol intenzívebben kijön (a teszt futtatása után is 51 fokos maradt a VGA) és vibrál is az adott irreális alakzat
[link]
pirossal kiemeltem, hol csíkozódik
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
a szitu a köv. volt:
bekapcsoltam a gépet, kb. 5-6 órát ment és közben 2-3 órára CS 1.6oztam (nem vmi VGA terhelő alkalmazás...), majd indítottam CS: Sourceot és csíkozott a kép...rögtön megnéztem a CCC panelben a hőfokot és 93 fokot mutatott (eddig normal idle 41 fok, terhelés alatt 62 ), ezután működés közben benyúltam a gépházba és ujjal megnéztem forog-e a venti. nem forgott. ekkor gép lekapcs, ventikábelét megmozgattam, bekapcsoltam a gépet és ment a ventije...szvsz csak kontakthiba volt, vagy megtört vezeték
azóta csíkoz 3Dben a kártya, de a hőfokok mostmár jók -
c41r0^
őstag
válasz
belaazallat #4554 üzenetére
ott a usernek volt csak gondja a CCC-vel (valszleg registryből nem írtódott ki az autotuning ON beállítása)...legújabb van és nálam semmi ilyet nem csinált eddig sem és most sem...de különben próbáltam tegnap este CCC nélkül is (uninstall), valamint a hőfokok is normálisak mostmár (én hülye ká, hogy nem ellenőriztem legalább óránként a GPU hőfokát...dehát míg hibátlanul megy a kártya, ki nézi...)
a hűtő nem pörgött (ki tudja meddig), és magával vitte a GPU-t sajna...
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
AMD Power #4549 üzenetére
mire gondolsz, hogy nem hal-e meg?
ez sem halt volna meg, ha nem áll meg a ventije (tuti, hogy a GPUban nyiffant meg vmi, pl. a stream procikból mondjuk egy db., mert a csíkozás nem jön annyira intenzíven elő, mint az előzőleg meghalt Inno 7300GTmnél, de azért látszik)
zalmis biztos csendesebb, mint az ice-q, de nekem nem fontos a zajszint
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
AMD Power #4547 üzenetére
igen, vagy Sapphire PCIe HD2600XT 256MB GDDR3 FULL
mag: 800 MHz
memó: 1400 MHz
schenker88nál 26,1k bruttó
vagy
VGA HIS PCIE HD ICQ-Radeon2600XT 256MB Turbo
[link]
mag: 830 MHz
memó: 1920 MHz
schenker88nál 29.4K bruttó
A HIS jobban tetszik annál is inkább, mert a hűtő durva és az órajelek is gyárilag emeltek.
Node várjuk ki, csütörtökön viszem vissza gariba. De sztem nem fogok tudni XpertVisiont vásárolni lévén hiánycikk (ezek után nem is nagyon bíznék meg benne...), de mást meg nem szeretnék a fenti két karin kívül venni. Akkor visszakérem a pénzemet legfeljebb, ha van rá mód... -
c41r0^
őstag
válasz
radírfej #4539 üzenetére
inkább a memóriavezérlő mehetett tönkre, a mag sült meg
de tényleg mindegy, viszont ez egy baljós árny:
minden XpertVision HD2600 XT Sonic tulaj vigyázzon a gyári ventivel! nem tudom, hogy kontakthiba okozta-e a nem pörgést
a másik dilemma, hogy milyen karit válasszak, ha gariba nem tudják cserélni... -
c41r0^
őstag
Hát srácok...a 2-3 hetes XpertVision HD 2600 XT DDR3 Sonic kártyám meghalt...úgy, hogy még csak ki se próbáltam a tuningot. 2D alatt tökéletes, de 3D alatt már előjönnek a hibák.
Ma vettem észre játék alatt, hogy csíkoz a kép...kilépve a CCC-be látom, hogy 93 fokos a mag...a gyári ventije megállt, a borda nagyon forró, kb. 5-6 órát mehetett így. Megigazítottam a ventikábelt, kikapcs-bekapcs, a ventije elindul. Alapon eddig 41 fok volt és full terhelés alatt sem ment 61 fok fölé. Most hogy újra megy a venti, a hőfokok ugyanezek, de becsíkoz játékok alatt. Megsült GPU...
megy vissza gariba (HWT bolt), csak nem tudom, kapok-e még ilyet, mert hiánycikk
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
7.8 Catalyst - Infernal Demo (most töltöttem le) kékhalállal kifagy ati3duag.dll hibával
lehet túl új a demonak a dll fájl...nem is érdekelt, ment a lecsóba a demo...
Lost Planet demo highon full ocsmány (19 average FPS körül van), tényleg mint a techdemoban...DX10eset még nem próbáltam
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
én is beálltam az XpertVision HD 2600XT GDDR3 256 MB Sonic tulajok táborába
tudom, hogy nem mérvadó a 3DMark pontvadászat, de a konfigom 10420 pontot hozott 05-ben, 06ban pedig 4190-et 7.8as béta CCC-vel (mondjuk ezt kevéslem kissé, 48xx pontok vannak publikálva, no de nem érdekel annyira...), mindez 32 bites XP Prof alatt.
fura, de a memóm elkezdett szarozni, eddig bírta a 865 MHzet, most vissza kellett vennem 850-re, így a proci is ''csak'' 3060on ketyeg...
került be egy Raptor is 4. vinyónak, azt hittem először, hogy az 500Wos FSP-nek sok a terhelés 12Vos ágon, de nem...a memó 2.1Von sem viszi most stabilan a 865MHZet(eddig így ment), viszont így stabil 2Von...no mind1, lehet nem teszteltem ki eléggé korábban...Orthos Blend testnél mutatta ki a hibát és 3DMarkokban procitesztnél resetelt... kicsit sok az OFF, de ez kikívánkozott belőlem
mostmár csak vevőt várok a Galaxy 73GT Premiumomra (burkolt hirdetés up)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
Dragon-X #2990 üzenetére
ha a géppel eddig nem volt probléma, akkor a VGA gyári hibás lesz sajna...
gari->csere
esetleg minimális eséllyel az alaplap ''inkompatibilis'' a VGA-val
én is jártam már úgy 1 napos VGA-val, hogy mikor a vertex shadereket dolgoztatta, csak akkor fagyott ki 3DMarkban...játékokban pedig néha előjött nem kevés textúrahiba, gariban cserélték...
esetleg az órajeleket vedd vissza a VGA-n (GPU és mem) RivaTunerrel vagy AtiTool-lal, lehet a gyári OC-t nem bírja (bár ekkor is selejtes, szvsz gari mindenképpen)
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
válasz
Dragon-X #2988 üzenetére
ha lejjebb olvasol, kiderül, hogy a GDDR4-es verzió jóval drágább, cserébe max. 5% gyorsulást hoz (a 128 bites memóriabusz és a GPU a szűk keresztmetszet ennél a kártyánál), ezért a GDDR3-as 2600XT-ket érdemes megvenni
azért inkább XpertVision, mert a hűtése halkabb, mint a Sapphire-é (a ventilapátok sorjásak) és az XpertVision Sonic sorozat alapból overclocked edition
magyarul akinek nem szükséges az AA, annak bestbuy egy XpertVision HD2600XT 256 MB GDDR3 PCI-E vga ~25K bruttóért
egyébként már én is rendeltem egyet
[Szerkesztve] -
c41r0^
őstag
én azon filózom, hogy a Galaxy 7300 GTmet eladnám kb. 11-12 K-ért még most, míg ér valamit, aztán vennék egy XpertVision HD2600XT Sonicot 25 K-ért...
attól félek, ha sokat várok, kifut a bestbuy-HD2600XT széria és a kártyám is elértéktelenedik teljesen...
viszont a másik oldala az éremnek, hogy ritkán játszom, akkor is CS 1.6ot 95%ban, tehát nincs racionális értelme lecserélnem...
-
c41r0^
őstag
Elmondható az, hogy a HD2600XT GDDR3 legalább egálban van az X1950Proval AA nélkül 90%-ban, sőt néha ráver (ahol nem, az meg az új driver hiánya miatt van)? Legalábbis ezt vettem ki a PH!s tesztekből, ahol nincsen AA bekapcsolva.
Mert akkor nekem tényleg jobb választás. -
c41r0^
őstag
Sziasztok!
Az én célom az, hogy élsimítás nélkül, de 8* AF-el, 1280*1024-ben a lehető legjobb ár/érték arányú kártyát találjam meg Source motorhoz (CS ProMOD-hoz, ha majd kijön), ezért lehet alternatíva a HD2600XT 256 MB GDDR3 VGA számomra.
Ugyanakkor csak 1.6ozom, néha CS: S is, de a 73GT erre is elég stabil 60FPSre, de hajt a megújulás szele (utálom is magam emiatt)
Van egy Galaxy 7300 GT 128MB DDR+ VGA-m(anno bestbuyként vettem én is), amit 12Kért el tudok szvsz adni.
Amiket még számba vettem, ár növekvő sorrendben:
1. 7600 GT - nem sokkal hoz többletet és nem időtálló
2. X1650XT - erős kari 25Kért, de élsimítás nekem nem kell, mellesleg sokat zabál és elavult technológia (egyébként nyers erőre nagyon szimpi)
3. Sapphire HD2600XT 256MB GDDR3 - olyan 26-27K, ha jól tévedek, AA nélkül erősebb az X1650XTnél és jövőbe mutatóbb technológia(shader AA, DX10, legalábbis papíron)
4. 7900GS - 30K körül újonnan is van Galaxytól, iszonyat tuningpotenciál (x1950Proval van így partiban), de régi architektúra
5. X1950 GT - 30K körül szintén
6. X1950 Pro - 33K körül, mostani bestbuy, bár ódzkodom tőle mert sokat fogyaszt és mégiscsak DX9...
úgy gondolom, hogy a 3100 MHz-en ketyegő E4300-om minden fentebb említett karit kihajt
kérdés: Sapphire HD2600XT DDR3-ról milyen tapasztalatok vannak, ugyanúgy nem éri megvenni az 512MB-os társát a 128bites nyák miatt?
Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Építő/felújító topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Haditechnika, harcászat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- TCL LCD és LED TV-k
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest