- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Köszi az infót!
Azért gondoltam, hogy "az én készülékemben van a hiba " ,mert
két munkatársamnak is hasonlo configja van és náluk nincs ekkora ingadozás.
Egyenlőre nem piszkálom a dolgokat.Más:
Win 8.1 vagy win 7 jobb? Melyik stabilabb ?
Jelenleg 7 van de már a 3. Félét teszem fel és mindig összeomlik, hibás lesz.
(Loaderes). Ezelőtt nem volt gond vele 1.5 -en keresztül. -
Walter_White
senior tag
Volt frissítés után Bios Reset mind a 3 módszerrel, elöször elem ki, majd cmos, majd cmos gomb
ha ettöl nem resetelodött volna ki akkor semmitöl
, de sziklastabil a rendszer.. sajnos Win-t még nem tudtam ujratenni mert nincs itthon lemezem :S.. holnap nekiesek.
Viszont ahogy próbálgattam, Játékot neki, és (el ne kopogjam semmi ujraindulás, kékhalál, fagyás, még igy hogy előzőleg egy Asus lap ketyegett benne..)
Tehát énis valami beállításra gyanakszom. -
_DiEGO_
őstag
-
Tomifromspac
tag
az elmúlt 3-4 napban fórumokat bújtam, de nem találtam sehol ilyen problémát. Nem egy idióta vagyok, enyém Magyarország egyik legnagyobb Androidos blogja, az az én szakterületem, nem ez, de ha gondoljátok szívesen átpártolok egy másik fórumra és nem rabolom itt az időtöket...
Remek magyar közösség ez is.
És akkor itt köszönöm is szépen, nem kell foglalkozni tovább a problémámmal, majd megoldom valahogy.
Kellemes estét és hétvégét minden kedves fórumozónak.
-
_DiEGO_
őstag
NEM felejt el semmit , nekem is ilyen lapom is van ! max user error ... ha nincs adott lapban tapasztalat , akkor inkább nagybetükkel kiemelni hogy csak TIPP , mert azt hallottam ...
Hmmm , nálam tökéletesen működik minden , SSD HDD gyors , Hang hibátlan , LAN gyors , VGA -val sincs gondom .
Megfelelő HD Audio drivert kell telepíteni ... jah és remélhetőleg nem használják userrek a DVD-RW audio kábelét , hogy alaplappal összekösse. Rendezett vezetékelés házban és árnyékolt kábelek használata .
Sok minden apró dolog lehet egy hiba kiváltója ... egy rossz csatlakozó stb...ezt használom :
[URL=http://kep.psharing.com/758142.jpg][IMG]http://kep.psharing.com/758142.t.jpg[/URL]
-
RVR400
veterán
Tehát szerinted nem leszólni való az, ha egy szerinted jó alaplapban az általa támogatott 8XXX-es proci alapon hajtva is képes throttlingot okozni. 6xxx-es szériáig megfelel a lap, de ezt a szintet egy 12e Ft-os lap is tudja, szóval, ha már valaki ráfizet 6-7 eFT-ot a semmire, akkor érje már meg még azt a 2-3 Ft-ot a valami...
-
and1ao
őstag
Még a 6000-ek sem mennek benne 4,2-4.4Ghz de a 4.4 az már csak télen amikor 20-25 fokos szobába van a cucc és csak játék alatt megy az is. (Az extreme tunning fogalma nálam szárazjéggel kezdődik.)
Az pedig a gyártás miatt és architektúra miatt tudjuk,hogy FX magas órajelre termettek, de te is érzed hogy ezek a lapok benne hagyják az erőt.Én nem szidom a gyenge lapokat ha valaki alapórajelen alulfeszelve szeretné használni az FX-t nyugodt szívvel ajánlom neki az EXT3 Asus m5a97 vagy épp giga 970 d3/ds3-ból bármit, EXT 4 PL nem mert cf sli ilyen alaplappal ellátott rendszerbeb nem állja a sarat és extra-t nem tud a 3-hoz képest.
A valaki pedig megemlíti a tunning-ot akkor ezek a lapok már a nem ajánlható kategóriába esnek át. Amire az egyik legjobb példa hogy ezek a Asrock lapok a gyenge VRM miatt borzaszóan melegítik a procit, az enyém egy másik lapban 10 fokkal volt hűvösebb ugyanolyan körülmények között.
Ui.: Én sem vágyom az extreme tunning-ra csak maximalizásni próbálok a pénzemért kapott rendszert, és ezt egy szorzózár mentes procival elég könnyen meglehet oldani.
-
and1ao
őstag
Előre gondolkodás egy picit.
Dr. Debug, Power/Reset/Clear CMOS Switch with LED
1 x Dr. Debug (7-Segment Debug LED)
ennyi a több az EXT3 r2.0-hoz képest.Ez a legnyegtelen.Annyiban van igazad hogy a 8x-8x sávszél bármire elég, De hamár bedobsz mondjuk 2 7770-et CF-be ami 7870 felett vagy teljesítményben ez középkategória. Oda meg CPU tunning kell hogy megdolgoztassa amit meg nem tudsz mert a lap nem bírja
Ui.: csapjon hozzá 5k huffot az ember és vegyen egy ilyet és 4.5-4.7-en lehet benne 8320-at járatni
-
cracky86
aktív tag
Ha restart van csak akkor minden okés, csak sima indításnál csinálja. Próbáltam csereberélni a modulokat-foglalatokat, a feszültséget és időzítéseket is a gyártó által megadottra állítottam, és mégsem jó. Eddig inteles voltam, annál minden másképp van, de nekem kézenfekvőbb volt. Már kezdem megbánni, hogy váltottam.
-
abydos
aktív tag
A kikapcs megvolt több időre is (teljesen leválasztva is stb.). Ha a videokártya nem ad ki jelet, szted van esély belépni a BIOSba? Mert ha igen, megpróbálom, de ahhoz szét kéne ismét kapni a gépet, szal majd ha más eshetőség is fennáll addigra, azzal együtt megpróbálom
-
and1ao
őstag
Víz is volt már rajta és ott is ennyi volt a vége nem bírta a lap
Cold tower pedig megvédem árához képest egy nagyon jó hűtő az agyon hypolt Hyper TX3 szintjét simán hozza
extreme tunningra nem alkalmas ez tény de 4.4-en mikor eldroppolja a lap a órajelet akkor 60 fok körül jár a kupak azt hiszem ez mindent elárul a hűtőteljesítményérőlmod: idézek egy kollégát innen:
neked is fx6100 van amint látom.
Neked nem throttlingol?nekem már 3.9-nél pedig csak 63fokos a proci. by soultrapp -
and1ao
őstag
lehet hogy más alkatrészek vannak benne ezt sajnos tényleg tudom utánna kellene olvasni de a hűtése ugyanaz legalábbis annak tűnt volt olyan is és ha az tényleg nem throttlingol akkor most verem a fejem a falba hogy eladtam mert úgy voltam vele ugysem lesz CF-em
egyébként nálam az ext3 4.2-vel stabil 4.4-en már elhalálozik de van itt olyan forumtárs akinek 3.9 a 6100 már throttlingol.
A házam nekem is elég szellős elöl-alul szívó venti hátul egy meg felül 2 húz szépen kifele.
Ugyan bios beállításaim vannak és az enyém elmenne 4.6-ig biztosan léggel is ha birná a lap
-
and1ao
őstag
jó igen lehet hogy melegednek (láttam olyan giga lapot azt hiszem 970 UD3 volt déli híd hűtőbordája sütötte a kezem pl )bár én nem találkoztam hasonló melegedéssel se Ext3 se Ext4-él na mindegy lehet csak ház szellőzése miatt lehet
egyes sandforce chipeket nem szerit az asrock ez köztudott ezért vettem Agility 4-et anno Indilinx vezérlővel na azt szereti az asrock.
-
Altair77
tag
A mosfeteken nincs hűtés pont ez a gáz legalábbis az alapján amit olvastam nem tudom elég reálisnak tűnik a dolog persze az is simán lehet amit te mondasz lényeg,hogy alaplap fronton van gáz ebben biztos vagyok mert ha a proci lenne defektes sanszos hogy nem lenne betonstabil a gép...a házban külön hűtésre nincs venti mert nincs felrakva az oldallap azt meg nem hiszem hogy túlmelegedne mert terhelés mellett is csak 50 fok az északi hid ha gáz lenne akkor valószinű magasabb hőfokot produkálna.
Jó közben hülyesget irtam valóban hűtve vannak mondjuk az a kis borda nem sokat ér!
-
Altair77
tag
Annyit kap néztem!
Közben keresgéltem külföldi fórumokon és sajnos az van amire én is gondoltam...a 4+1-es lapok nem kifejezetten jók tuningra mert túlmelegszenek a fesz szabályzók amit hűtéssel lehet ellensúlyozni de csodát akkor sem lehet várni a laptól szóval váltok 8+2 fázisú deszkára mert sajnos a 4+1nél fellép sokszor ez a probléma több helyen is panaszkodtak rá...néztem 3500Mhzen ami kis tuning szerintem 1,2volton és ugyanez volt csak lassabban következett be,kisebb terhelésnél nem melegedtek a fetek olyan gyorsan...
-
Hogiii
tag
Igen gondolokdok hogy kicserélem egy A30-ra. Mondták hogy hangos a gyári de ennyire????!!! Tök jó új gép és még 10 ezer ráköltés, ráadásul zsír cuccot cserélsz.
Freeezer 7 pro rev.2 az mennyire jó? Mert havernak van eladó olcsóért. Csak olvastam hogy 2 féle képpen tudod berakni felfel vagy lefele fújja a levegőt. Mennyire okoz gondot ha a tápra fújja? Chifi iARENA 400 S8-as tápom van 12cm venti alul.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Köszönöm!
Ez szerint a legjobban a 970 extreme 4-el járnék, lényegében. Mert ott van ez a Smart Swith és Dr. Debug, amik nem tudom micsodák, őszintén szólva..
Na meg mondjuk kinézetre viszont jobban teszik maga a 970 extreme 3, vagy a 990FX extreme 3 Megérné a ~6k-s felárat az 990FX extreme 3?
-
kovsol
titán
Nem érted amit mondok, ha te level 1 -t állítasz be, akkor az lesz a maximális fordulat amit használni fog azért nem is fogja növelni! Ott azt állítod be mi legyen a maximum, ha te ott beállítod a level1 -t (tudom, hogy az a legkisebb ...), de mivel azt állítottad be azt fogja használni maximálisként. Így nem is várható el, hogy növelje terhelésre. Ha level 5 -t állítasz, akkor addig fogja csak növelni ha eléri azt a CPU hőfokot amit te beállítottál neki határnak.
-
Malibutomi
nagyúr
A ventivezérléssel volt nekem is gondom, de már megoldódott.
Bár jobb lenne ha fokozatosan emelné, nem pedig beállított érték->x hőfokon max rpm lenne a vezérlés.
Ha jobban meggondolom egész computeres múltam alatt az MSI afterburner az egyetlen olyan program ahol értelmesen lehet állítani a venti vezérlést. Ilyennek kellene lennie az alaplapokon is. -
likeaRAINBOW
senior tag
Sajnos énse, pedig jó lenne pár hibát javítani, pl UCC. régi ASUS alaplapomban simán ment, ezzel meg éppenhogy tudtam stabilizálni, most pl 1,250V re van tolva a feszültség, CPU-Z szerint meg 1.272V kap, ráadásul el sem éri a 3,1 Ghzet, pedig 8pines csati van az 500W chieftec tápból rádugva, nem is a 4pines
Vagy pl csak az 1.0 megy nekem az egér, 1.1 és 1.2 már nem, csak billentyűzet.Nálam egyenlőre egy kicsit csalódás ez a nap, pedig nagyon sokan dicsértek. úgy tűnik kár volt megszakítanom az ASUS láncot
-
likeaRAINBOW
senior tag
Persze, AIDAból ami pár napja jött ki, speedfanból is a legfrisebbb.
Mondjuk én ezt a venti szabályozást nem igazán értem. Elöző alaplapomon faszán be tudtam állítani, megadtam a CPU targeet, kezdeti feszt 4.0V re, és ahogy nőtt a proci hőmérsékelte, úgy emelkedett a fesz és a fordulat is.
Itt hogy van? Lvl1-9, de mi mit is jelent?
-
Kroni1
veterán
Igen, ezek mind igen. Más eszköz természetesen megy rajta, csak ez nem. Most a biosban az usb legacyt disabledre állítva az alaplapról elindul, de csak ha előbb rádugom és ugy kapcs be, forditott sorrendben nem.. Ráadásul vettem hozzá egy 3m hosszabbítót és arról már nem indul el!!! Ez így elég ratyi, pedig direkt usb3.0-ba fektettem, mondván az nem olyan érzékeny a kábelhosszra mint a 2.0 és tessék! De lehet h csak a kábelem/usb házam szar, pedig nem sima 2.5"-ös HDDház ami USB-ről látja el a HDD-t, hanem nagy 3.5"-os ami külső tápról kapja az áramot, tehát az se lehet h az kevés neki.
-
norbi0604
aktív tag
aha, eddig ezt nemis figyeltem, vagy inkább nem vettem észre
Szóval, akkor a bétában van olyan opció, ami a frisseb stabilból kimaradt? Nem lehet, hogy direkt? a bétánál azt írják, hogy gamereknek, oylan felhasználóknak javasolják akik komolyabb szinten foglalkoznak a túlhúzással.
-
norbi0604
aktív tag
ketdjük ott, hogy mi az az AMP?
én a hivatalos oldalról szedtem az új biost (http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=970 Extreme4&o=BIOS), ott nincsenek béták kirakva, nemtudom te ezt hol néted, vagy honnan töltötted le.
-
miresz
veterán
Áh ez engem is érdekel,mármint az,hogy egy Nvidiát berakni mellé physx-nek. Te vágod ezt a témát? Mert,ha igen akkor privátban segíthetnél nekem ha nem gond.
(#584) Milka 78: Már olvastam a topicban,hogy megfordítva nektek jobban lehűtött,én is megpróbáltam de nálam ugyan az maradt.
-
bozont
veterán
Végül megoldottam úgy, hogy rákötöttem a chassis_fan1-re ami szintén négy tűs. Most már nem pörög maxon, bár elsőre furcsa ez a vezérlési mód, még mindig nem tiszta mi alapján számolja a fordulatot. De mindegy, a lényeg hogy level 1-re állítva hozza azt a megfelelő sebességet amit a régebbi lap esetén.
Lehet nem érintkezett rendesen a a másik csatlakozón, majd ha kedvem lesz megnézem megint, de jó most így. -
Kroni1
veterán
Én is egy ilyet néztem ki, meg a 970 Extreme 4-es alaplapot, és máris van 2db előlapi USB-m is! Jóval olcsóbban mint a 990 Ext4..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest