- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
_DiEGO_
őstag
válasz
seederking #4694 üzenetére
-
ebegab92
senior tag
válasz
seederking #4691 üzenetére
A rendszered mikori telepítésű? MSDN-es vagy valamilyen vérpistike edisön (mókolt)? Próbáld meg másnak is az USB 3.0-s gépére csatlakoztatni, akkor kiderülne, hogy a lapodnál lesz valami, vagy a pendrive-val. Elvileg nem kéne inkompatibilitásnak lennie.
-
ebegab92
senior tag
válasz
seederking #4689 üzenetére
Gyártó weblapján ez a legfrissebb.
AMD chipset driver is fent van a legfrissebb? Ez a legújabb
Mi az az ismeretlen eszközöd? Az az ATITool sem az igazi, ahogy nézem, bár az nem kellene, hogy problémát okozzon
-
marquuard
veterán
válasz
seederking #4459 üzenetére
A sípolás adódhat a memória miatt is.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
seederking #4459 üzenetére
Azért azt a phenomot mindenféle sípolás nélkül kiszolgálja a lap! Tuning alatt is!
-
marquuard
veterán
válasz
seederking #4457 üzenetére
Mindkettő kezeli, csak elég gyenge a tápellátása, tuningra nem a legalkalmasabb. Én FX6300 alatt használom 4,2GHz-n.
-
Jim76
aktív tag
válasz
seederking #3672 üzenetére
Nem kell ahhoz xfast lan... hálókártya tulajdonságoknál leveszed a speed/duplex-et 10Mbps/full duplex-re a valószínűleg auto-ról, ami 100full-ra vagy neadj' isten gigára áll fel, ha szemben a siwtch/router port nincs lekorlátozva, és tudja a gigát. Akkor max 1-1,2 MByte/sec-el tud letöltögetni, az már nem lehet feltűnő.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
seederking #3672 üzenetére
routeren Qos ütemezés?
-
RVR400
veterán
válasz
seederking #3497 üzenetére
Nem értem az összefüggést.
-
Vaze
őstag
válasz
seederking #3485 üzenetére
Mar porog a kicsike
Vegulis ez lett valasztva...:
Lap..: Gigabyte 990FXA-D3
Proci..: FX 6100
es egyenlore egy Corsair 4gigas 1600Mhz ram -
Tom5
addikt
válasz
seederking #3478 üzenetére
Na nekem ebből lett elegem és vettem egy előlapi panelt, így úgy tekergetem ahogy szimpi.
-
Swen017
csendes tag
válasz
seederking #3450 üzenetére
VGA-t meg hdd-t tudok kérni, de úgy tudom, hogy az előző gazda nézte a vga-t is, hogy hibás-e de nem volt vele baj másik gépben. Egyébként Sapphire hd7850 2Gb OC a vga. Viszont sajnos a táp az bajos, mert a procinak kell egy 4x4 pin es 12v os csatlakozó az alaplapra, és ez a régebbi tápokon nincs rajta mindegyiken. Legalább is amit a régi gépemben használtam, azon nincs, tehát el sem indul vele a gép.
-
MrM94
addikt
válasz
seederking #2609 üzenetére
nem zorgott nem sipolt egyszer a vgat is huztam egy picit meg a cput is es akkor lekapcsolt annyi..kicsi a tap a konfigomhoz de gariztatjak es ha ujra eztcsinalja visszakerem a zsetont es veszek egy kicsivel nagyobbat mivel jelenleg nem engedhetem meg magamnak,hogy uj tap utan nezzek anyagi okok miatt..meg a ventilatora sem suvitett semmi elojele nem volt hogy ez varhato,koszi a segitseget maskulonben
-
MrM94
addikt
válasz
seederking #2607 üzenetére
igazad volt,a tapom szarta ossze magat..
-
MrM94
addikt
válasz
seederking #2605 üzenetére
garis a lap a tap is cmos reset volt..felhivom majd holnap a havert hogy probaljam ki nala a cuccokat hogy mi doglott meg..
-
and1ao
őstag
válasz
seederking #2600 üzenetére
Első hsz ajánlott olvasmány na jó nem leszek szemét
Ha Black Edition a proci akkor sokkal egyszerűbb csak a szorzót piszkálni azt is manuálisan ezt az ajánlott overclock profilt én még életembe nem lőttem be,és persze egy épkézlább hűtő beszerzése is ajánlott, persze egy idő után eléri a rendszer az alapfesz tuning végét onnastól + feszt kell adni a CPU-nak ajánlott kis lépcsőkben felfelé araszolgatni így a felső határ kijjebb tolható valamivel.Második részre reagálva valószínűleg ott is a fesz volt kevés jah feszt droppol az alaplap is tehát nem annyi az annyit amennyit megadsz bios-ba abból valamennyi elszivárog ezt lapja válogja érdemes odafigyelni r
HT és NB szorzóval való játszadozás majd később ha így nem lenne elég FSB (ami helytelen kifejezés de maradjunk ennél) azt pedig csak finomhangolás-ra használom én legalábbis (FSB-vel a beépített memo vezérlő miatt a memokat is húzod)
-
szabjan
tag
válasz
seederking #2198 üzenetére
Ez érdekes, mert nemrég még nekem is kb ez volt, de 945 procival. 210-212 után simán behalt nálam is a proci. Meg kéne toldanod a magfeszültséget kicsivel. Egyébként én a 945 öt max 220 ig bírtam normálisan húzni. Azután a winfos 7 állandóan kékhalálozott. Majd időnként ezt párosította sípolással is. Egy két alkalom után visszaálltam 210 megára oszt annyi...
-
bozont
veterán
válasz
seederking #2060 üzenetére
Nem, én mindent BIOS-ban állítok be, néha betudnak kavarni a hasonló progik. Amúgy az AXTU-ban is csak ugyanannyit tudsz állítani mint az UEFI-ben, nincs benne plusz opció. De a gyári hűtő az sajnos ilyen gyenge (a gyári pasztáról ne mis beszélve), amint teheted érdemes lecserélni, az A30 pl elég jó hűtő (a Freezer 13Pro utódja), nekem is az van.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
seederking #2060 üzenetére
Én magát az AXTU-t sem használom. Fel lett telepítve, de automatikusan nem indul a Windows-al.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
seederking #2037 üzenetére
-
norbi0604
aktív tag
válasz
seederking #2036 üzenetére
vagy bios-ból (uefi) flasheled, vagy boot képernyő előtt, gyorsgombbal, asszem F6, a pendrive már legyen csatlakoztatva rajta a kicsomagolt fájllal.
-
válasz
seederking #2037 üzenetére
igen, windows energiaséma. Nálam is kiegyensúlyozott. Szerintem nem érdemes használni az axtut, amúgy is állítgatja a lap az órajelet meg a feszültséget szépen.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
seederking #2033 üzenetére
Az energiasémák közül melyik van kijelölve?
Ha az AXTU akkor az csinál ilyeneket. Saját tapasztalat.
[link] -
norbi0604
aktív tag
válasz
seederking #2033 üzenetére
Flashelés után default-ra vesz vissza mindent. Hivatalos oldalról le tudod tölteni a bios file-t az adott alaplaphoz a legfrisebbet. Ext-3-hoz 1.60-as a friss stabil. Ezt tedd fel.
http://www.asrock.com/mb/download.hu.asp?Model=970 Extreme3&o=BIOS
Jobb oldalt a letöltő link mellett van egy kis lap ikon benne gy piros kereszttel, ott le van írva hogyan kell flashelni, pofon egyszerű egyébként, leformázol egy pendrive-ot fat32-es fájlrendszerrel, majd a letöltött bios fájlt kicsomagolod a pen-re., ezután gép restrat és kiválasztod a flashelés lehetőséget.
-
norbi0604
aktív tag
válasz
seederking #2028 üzenetére
Minden esetre gariztatás előtt minden legyen alap/"gyári" beállításokon, esetleg a legfrisebb bios-t fel lehet flash-elni rá, az nem probléma, maximum hivatkozásnak jó lesz.
-
RVR400
veterán
válasz
seederking #2030 üzenetére
Nálam sok tuninggal ugyanez a helyzet. Gyári beállításokkal mindig tökéletes. Szerintem ezzel a "problémával" ne vidd el gariztatni.
-
szabjan
tag
válasz
seederking #2028 üzenetére
Erre a laphibára sajnos nagy az esély. Nálam egy Giga lap csinálta ugyanezt. Javasoltak nekem tápcserét, ki is próbáltam egy másikkal de ugyan az az eredmény. Sajnos gari nincs már rá úgyhogy anyámnál landolt a deszka
Néha kinyomom hátul oszt annyi. Próbáld meg esetleg a hibernálást altatás helyett.
-
válasz
seederking #2004 üzenetére
nekem még nem sípolt szerencsére. Pedig volt már olyan eset, amikor nem ment a proci hűtő ventilátora. Akkor viszont nem ártott volna ha jelez. Szerencsére a ninja passzívan is elég neki, 80 fok fölé nem ment.
-
válasz
seederking #2002 üzenetére
Nekem is szokott kikapcsolásnál zajongani, de nem mindig. Olyan, mintha visszakapcsolna a hangkártyája vagy ilyesmi. Ez nem tudom mitől függ, de különösebben nem foglalkoztat.
-
szjoci
őstag
válasz
seederking #1997 üzenetére
Véletlenül nem függ össze a hdmi csatlakozóval a hibajelenség?
Már vázoltam az én eddig is megoldatlan problémámat a topikban, de leírom mégegyszer: monitoromnak dvi, tévémnek hdmi bemenete van. Ha a tv hrmi csatlakozója be van dugva, akkor post-ot nem látok csak 5 sípolás van, majd pár másodperc múlva bootol a windows. Ha nincs rádugva a tv, hibajelzés nélkül indul a gépem. -
Alex1981
csendes tag
válasz
seederking #1987 üzenetére
AMI bios-a van. de nincsen ilyen fajta hiba sipolás nekik. Ujan van hogy 1 hosszú 2 rovid stb...... de ujan hogy egyfolytában megállás nélkül míg ki nem kapcsolom nincsen róla írva....
-
válasz
seederking #1980 üzenetére
félreérted amit írt. Az Axtu létrehoz egy saját profilt az energiagazdálkodásnál. Ott vannak ezek a beállítások amit puttonyos írt.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
seederking #1978 üzenetére
Nem AXTU-ban van.
Vezérlőpultban energiagazdálkodás környéke. Sajnos melóhelyen nem Win7 van. -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
seederking #1968 üzenetére
Hmm... jó, hogy írtad. Egyszerre helyeztem üzembe egy Asrock 970 Ext 3-at és egy Samu 830 128 GB SSD-t. Nekem is ugyanezt műveli alvó módban. Bevallom őszintén én nem a lapra gondoltam először.
De a hiba megoldása érdekelne engem is. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
seederking #1963 üzenetére
Nekem 1,35V 3,8GHz-en megy a proci, alapon 3-ason megy a proci hűtő, játékok és normál használat meleltt ennél nem is kapcsol feljebb. Célnak 53 fokot adtam meg, mert ha viszont eléri mondjuk tesztek alatt, akkor olyan tetű lassan kezdi felnyomni a fordulatot (kb 100 fordulatonként), hogy simán 60 fokos a proci mire maxra tekeri a ventillátort.
Edit: nekem mondjuk chassis fan 1 ről megy a cpu fan, mert a saját helyén hülyéskedett.
Lehet ha a CPU-n lenne, akkor hamarabb feltekerné. -
norbi0604
aktív tag
válasz
seederking #1961 üzenetére
1- szoftveresen soha ne tuningolj vagy módosíts BIOS beállításokat, nem ajánlott és a kockázati tényező is nagyobb az előforduló hibára
2- automatikus processzor húzást (amit százalékosan ad meg az alaplap/bios) azt el kell felejteni, ott mindent egyenes arányosságban növel, "dinamikus" túlhajhtás.
Nem OC módban, vagyi manuális módban úgymond kézzel érdemes beállítani minden túlhajtással kapcsolatos értéket, értem ezalatt a szórzókat, feszeket, esetleg órajeleket stb...
mielőtt ilyenbe komolyabban belekezdenél, anélkül h szét menjen az egész berendezés, ezt alaposan olvasd át, az alapok bőven levannak írva egész részletesen:
ui: persze lehet, hogy a leírt dolgok már evidensek sok felhasználó és hozzá értő számára, de azért ezekkel legyen tisztába aki oc-zni szeretne.
-
törölt tag
válasz
seederking #1957 üzenetére
Nincs ezzel gond,ez a proci memóriakezelési sajátossága-képessége.Időzítésen ( 2T-1T ),lehet állítani,de a gyakorlati jelentősége elenyésző.Az UEFI az egy modern bios, amit win alól állítasz az nem uefi, hanem segédprogram ( pld Asrocknál az AXTU ),de ezekkel felesleges kínlódni, a tuning megfelelő színtere a bios
Nézd meg,hogy alapfesszel meddig stabil a cpu és első lépésben csak szorzót állíts.A sima EKL hűtő nem igazán való a 4Ghz ostromlására : )
(#1958) RVR400 : Én is ezt mondtam.
-
törölt tag
válasz
seederking #1955 üzenetére
Ph II cpu esetén az 1600Mhz már OC nek számít,tehát jól írta a lap.Tuningolni pedig csak,biosból ( UEFI - ből ) érdemes.Persze magas órajelhez nem árt valami combosabb hűtő a gyári az felejtős.
-
törölt tag
válasz
seederking #1953 üzenetére
Mindent tökéletesen csináltál
-
válasz
seederking #1856 üzenetére
Nincs semmi
Még a jelenlegi legerősebb VGAk-nak is elég a PCI-E 2.0, nem fogod semmi hátrányát érezni abban a lapban
-
kungzi
veterán
válasz
seederking #1701 üzenetére
mi a gondod vele?
-
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1701 üzenetére
ex 3-nál a bios még csak 1.4-nél jár és nekem semmi gondom nincs vele.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
seederking #1695 üzenetére
Szia!
Egyszerűen gyorsabb az AHCI.
A CPU Fan szabályzási dologban nem tudok segíteni, mert a ház Fanok nekem külön vezérlőn vannak (Sentry2).
1-re van állítva Biosban + 65°C. Ha játszok akkor AXTU-ban tolom 7-re + Sentry auto-ra.
Tazi
-
bozont
veterán
válasz
seederking #1683 üzenetére
Szerintem nem éri meg lecserélni, főleg nem az FX6100-ra. Inkább, ha még nem tetted meg, tuningold kicsit a 955-öt, 3.8-4 GHz szerintem könnyedén meglenne és az már nagyjából kihajtaná a kártyát, főleg ha magas felbontást használsz.
-
válasz
seederking #1673 üzenetére
6850-nel is megy minden full hd-ben. Semmi nem fogott még ki rajta.
-
bozont
veterán
válasz
seederking #1666 üzenetére
Nem kell megijedni, attól hogy valami nincs a listán csak azt jelenti, hogy azt nem tesztelték és nem azt hogy tutira nem kompatibilis a lappal. A mai lapok már nem olyan finnyásak a memóriákra, de általánosságban elmondható, hogy a Kingston és Corsair ramok például jók és megbízhatóak. Az én ramom sincs rajta a tesztelt listán, de probléma nélkül teszik a dolgukat.
-
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1666 üzenetére
Igazán nincs mit, remélem tökéletes lesz neked is.
-
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1663 üzenetére
Talán nekem még annyi van utána írva, hogy 4G. (mármint hogy 4 gigás modul)
-
szjoci
őstag
válasz
seederking #1657 üzenetére
szintén kingston hyperx blue 2x4Gb, semmi gondom vele
-
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1657 üzenetére
Sztm igen, de nem merem 100%-osan állítani.
Nekem ilyenek vannak benne: KHX1600C9D3 -
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1647 üzenetére
2 x4 giga kingston hyperx blue-t használok (1600Mhz) tökéletesen mennek.
-
válasz
Azt szokták mondani a különböző teszteken hogy nem nagyon számít a sebesség. Én is ezt tapasztaltam, tök mind1 hogy 1333-on vagy 1600-1800-on megy a ram. Semmi különbséget nem érezni. Nekem 2x2gb mezei Kingmax van, 1333-as papíron, de mennek ezek feljebb is.
-
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
seederking #1651 üzenetére
Túl sok a kompatibilitási probléma
-
Tom5
addikt
válasz
Nekem 2X4GB 1600-as CL9-es kék hűtőbordás, HyperX tökéletesen megy a lapban.
Ezzel nem lősz mellé. -
likeaRAINBOW
senior tag
válasz
én azt olvastam, hogy DDR3-as Geil Black Dragonnal nagyon sok a gond, azt semmiképp sem, szerintem Corsair, Kingston.
-
szjoci
őstag
válasz
seederking #1599 üzenetére
Most nem azért, de extreme 3-at kapsz boltból 19-ért, extreme 4-et pedig 23,5-ért (árgép). Ha 21-22-t kiadnál az extreme 3-ért akkor már szerintem toldd meg 1,5k-val és vedd meg az extreme 4-et
-
válasz
seederking #1579 üzenetére
-
válasz
seederking #1576 üzenetére
Kb olyan 3-4k különbség van köztük, felszereltség tekintetében meg annyi hogy az Ext. 4-en 4 USB3 van és 8x/8x módban lehet CFX-et kialakítani, míg az Ext 3-nál csak 2 USB3, és a 2. PCI-E slot csak x4 módban megy.
-
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1573 üzenetére
Itt megnézheted milyen az UEFI és láthatod a beállításokat is.
-
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1571 üzenetére
A fabados az azt jelenti, hogy neked kell állítanod hogy milyen hőfokhoz mekkora fordulatszámot szeretnél.
Hogy mit javított? Normálisan kezelhető lett egérrel az UEFI. Nekem csak ennyi gondom volt az elsővel
Megfőzheti? Ilyenről nem olvastam, pedig a topicban van pár embernek. -
Expendable
aktív tag
válasz
seederking #1569 üzenetére
Nekem az van. A venti vezérlése kissé fapados, azon kívül nincs vele semmi gond. A bios frissítés meg 2 perc.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteA620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX6700XT 12GB Bitfenix Nova Mesh Enermax 750W
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest