Új hozzászólás Aktív témák
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #3286 üzenetére
Tőlem alig akarták elvinni az Ext3-at, volt aki 12-t akart adni érte...
Mondjuk nem sírok, most az EVO R2.0-val elvagyok, de kár, hogy egy 970 Extreme3 meg egy 890FX Deluxe5 után kellett ide jutnom. Mivel csak a 890 gariztatása 7-8 körül jön ki, aztán örülök, ha el tudom adni 20-ért.#5965) BlackPriestÚjVálaszPrivát2012-09-20 11:24:25
BlackPriest
(senior tag)
LOGOUT blog
sziasztok!
urban terror nevű játékkal akadt gondom:
lecseréltem a régi gépem (x48, q9650) egy újra (970extreme3, fx-8120), a többi része megmaradt, viszont a fent említett játék elkezdett akadni. eleinte jó, majd belassul, de drasztikusan (10 körüli fps), majd néha begyorsul, játék újraindítás után megint jó egy darabig. próbáltam új rendszert, drivereket, mindent, de ugyanúgy akad. gép limit kizárt, lehetséges, hogy a játék nem szereti az amd-t?
Bogár nélkül lehet élni, de minek?! -
geckowize
őstag
-
ebegab92
senior tag
válasz
Dealer95 #3178 üzenetére
Nem lehet,hogy valami kontakthiba a proci és foglalat között?Lehet,hogy szennyeződés van az egyik lábon.Tiszta fogkefével óvatosan sikáld át (előtte fogkefére kevés acetont csepegtess).Nekem is voltak hasonló bajaim Phenom II-vel AIDA CPUID ablakánál kifagyott,ugyanez néha CPU-Z-nél,AIDA memória SPD-knél,CPU Queen-nél és társainál is
-
-
anderledani
őstag
válasz
Dealer95 #3047 üzenetére
Nálam 3,9-en nem throttlingol, illetve látszólag nem mert az órajel nem esik vissza.
Viszont van egy érdekes dolog: Ha OCCT-ben táptesztet csinálok az ugyebár terheli a CPU-t GPU-t egyaránt és akkor a gpu-t terhelő furmarkos kép csak 15fps-el megy és akadozik, ha pedig csak a GPU-t terhelem, megy 60fps-el. Ez miért lehet? Elég gyenge tápom van. (Hipro 430w) Alaplap: 970 Pro3, proci: FX-6100 -
abydos
aktív tag
válasz
Dealer95 #2957 üzenetére
Aham, így
Levesz, átrak, hagy, visszarak, indít. Nincs életjelEsetleg valahogyan hangszórót kéne rá raknom, de amik jönnek a gép házból kábelek, egyik sem tűnik olyannak, mint amit a kézikönyv ír, hogy jó lenne neki hangszórónak :/ Lehet valami másik gépből ami itthon van kipiszkálok egy hangszórót, hátha azzal többre megyek :S
-
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2940 üzenetére
Hát ha FSB-hez nem nyúlsz és a memo alapon van akkor alapórajelen megy nem hinném hogy nem stabil próbálj esetleg ramnak adni egy kis pluszt hátha meghozza az eredmény 1.6V-ot lazán bírnak.
Semmi köze a kupakhőnek a lap órajeldropjához.
72 fokra van belőle az enyém PL AMD-ék szerint ott kapcsol be a proci saját védelme soha még közelébe se jártam ilyen órajel mellet 60 fok volt max -
norbi0604
aktív tag
válasz
Dealer95 #2895 üzenetére
Jogos, sorry.
1. Load Line Calibration-t próbáld állítani, BIOS-ban írja, hogy mire kell tuning esetén különböző foglalatoknál.
2. Spread spectrum-t kapcsold ki a CPU beállításoknál, hátha segít a stabil egész órajelek elérésben, ez az opció felek az elektromágneses interferencia kiegyensúlyozásáért. Kapcsold ki, így csökken nagy mértékben az "FSB" ingadozás.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2875 üzenetére
Aida-ban Eszközök/Rendszer stabilitásteszt. Csak belövöd, de nem nyomsz a start-ra. Elindítod a Prime-ot, és szépen rajzolja a stabtesztes ablakba a hőmérsékleteket. Ha throttlingol, akkor szép fűrészjel lesz a tetején egy idő után. Ha nem, akkor most már tudjuk, hogy csak a 81xx-esekhez nem jó a lap, meg némelyik 61xx-hez sem.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2872 üzenetére
Nem kötekedésképpen, dek onkrétan ezen nem látszik semmi amúgy, mert az AIDA stabtesztjét, ha elindítod, de nem futtatod, annál rajzolja ki szépen a görbét, ha görbe. Nyilván az egyenest is ki tudja rajzolni.
Elhiszem, hogy kisebb fogyasztás esetén nincs gond, márpedig a 83xx kevesebbet fogyaszt, mint a 81xx. Szóval 4200-on kell kb jelentkeznie így a throttlingnak. -
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2853 üzenetére
Mondtam már neked is tunningolj ott is throtting lesz, és nem alul feszelj mert ott pont hogy hő és a fogyasztáscsökkenés a cél ergó ez csak azt bizonyíta hogy az alulfeszt jobban birja a 8320.
4 Ghz fölé tuning és meglátjuk hogy lesz-e throttling.a körülötte lévő dolgokat nem a proci melegíti mert nem ott adja át a legtöbb hőt azok maguktől melegednek mert dolgoznak.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2853 üzenetére
3.7-en a 8120-szal sincs throttling normál körülmények között az Extreme3-nál, de 4 GHz-n még akkor is, ha rátolok direktbe egy 12 centis ventit a VRM részre.
De pl ugyanaz a procim maradt, cseréltem 890FX lapra, szó nélkül tolja 4.5 GHz-en, más kérdés, hogy ott már a levegő kevés a normális hűthetőséghez, de a lap nem throttlingol. Szóval el kell gondolkozni, hogy inkább ad az ember most plusz 5k-t egy normálisabb lapért, vagy később fogja rátolni ezt a különbözetet. Sajnos én utólag költöttem rá, ráadásul az addig nem 5k lesz az a különbözet, mert úgyis próbálkozik az ember lapcsere nélkül megoldani. Így most van egy Thermalright HR-09U Type2 hűtőm és 2 db 4cm-es Sharkoon Lownoise ventim teljesen feleslegesen. -
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2837 üzenetére
Egyébként visszatérve erre a throttling-ra dologra, ma volt egy kicsi időm és szántam rá hogy megnézzem mi a helyzet 4 maggal ilyen szempontból jah meg olyan szempontból is hogy 7870-re azt mondta valaki 4.5 Ghz-en kell járatni hogy kihajtsa nos jelentem baromság 4.2 BF3 alatt vígan kihajtotta
Na de visszatérve a lap-ra ugye 970 ext 3
Nos lelőttem egy modult így ugye 2 modul 4 mag ment és 4.6-on olyan betonstabilan ment a Prime 1 órán át hogy rossz volt nézni semmi throttling semmi meg se rezzent pedig a 6100 is 95W TDP-vel bír mint a 4100 kezdem egyre inkább nem érteni ennyivel nő a fogyasztás ha tuningolsz + egy modul miatt -
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2833 üzenetére
Bios-ban nem mivel a lap feszt droppol CPU-z-vel monitorozd full terhelés alatt az valamivel jobb képet de a szoftveres feszültségmérés nagyából egy kalap fing ezt csak hardveresen lehet teljes egészében megállapítani de ha cpu-z is 1.4-et mutat akkor annak lehet valami köze van valós értékhez
-
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2825 üzenetére
Értelek
Azért én még mindig nagyon kíváncsi vagyok egy 4.4 Ghz körüli tuningra légyszi lepj meg velesoultrapp.: jelenleg 4.2 Ghz 1.32 V-al hajtom és így most stabil 4.4-en már 10 perc Prime után throtting miatt órajel drop és 65 fokon megáll a kupak.
Confog adatlapon Xigmatek Asgard Pro ház 2 coolink Swift 2 venti alul hátul gyári elöl és 2 TY-141-es thermal felül EKL cold towerrel hűtöm.
-
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2733 üzenetére
De nem mindegyiknél.
Mondjuk érdekes, hogy a 880-as lapokban simán elmennek ezek a cuccok, és még a FET-eken sincs hűtés. Nem tudom, hogy a 970-eseket miért baszták el ennyire, főleg az ASRock, mert azért az Asus-okon hűtőborda van az egészen, és ott még csak úgy láttam throttlingot, hogy vízzel hűtötték a procit, és nem toltak elég levegőt a bordára.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2730 üzenetére
Az FX-4100-at simán vitte amúgy a lap 4.5 GHz-en, azzal nem volt gondom. Mióta bekerült a 8120-as, azóta derülnek ki a turpisságok. Asszem, hogy ez volt az utolsó ASRock lapom. Jah igen, és szerintem kb úgy van hitelesítve a 140 W-ra, hogy az pont annyi, esetleg 10 W-ot bír el még fölfelé a cucc.
Amúgy füllel egész egyszerűen meg lehet hallgani, hogy melyik csinálja.
-
RVR400
veterán
válasz
Dealer95 #2724 üzenetére
Én is ezt hittem... De az LLC így kb arra jó, hogy ne váltakozzon 1.320 és 1.336 között a feszültség, hanem csak 1.328 és 1.336 között...
Táp nyöszörög, ha a kábeleket össze-vissza keresztezed. Raktam fel a házas topicba egy képet az én régi megoldásomról, na úgy sípolt. -
and1ao
őstag
válasz
Dealer95 #2726 üzenetére
Ehhh
és mitől droppol órajelet nálam ilyen tünet nem jeletkezik melegedés egyéb nem maradt valami bent aminek nem kéne bent lenni? Nálam így produkálja magát a 6100 1.25-on szalad nálam is
most lestem meg.
de mihelyt lesz ídőm vizet rárakom minde képp megnézem mert a lap birja. -
Gresident
csendes tag
válasz
Dealer95 #2715 üzenetére
Az, hogy biosbol Instant Flashel szeretnék frissíteni elég logikus lehetett, abból amit leírtam! (Mivel sem winem sem dosom nem lehet processzor nélkül...)
Persze azt is leírnám, hogy PROCESSZOR NÉLKÜL nincs bios sem!A szerinted sajnos számomra nem elég, még ha segítőkész is akartál lenni,mert találgatni én is tudok 50-50%al!
Kicsit ellentmondásos is amit írtál.. mert ha nem jutok el bioszig, akkor usbről sem fogom tudni frissíteni!
Azért köszönöm, de ez a válasz karcsú!
-
RVR400
veterán
-
laca000
őstag
válasz
Dealer95 #1211 üzenetére
Ezeket mind végigjátszottam, egyébként megtaláltam a megoldást, az alaplap el van látva egy védelmi funkcióval amely túlmelegedés esetén újraindítja a gépet.
Azóta új problémám van.
4100 mhz-en stabil a processzor viszont a hűtőm nem bírja el, ahogy látom.
Milyen hűtő kellene ami tökéletesen megfelelne a túlhúzásnak?
Ám azon is gondolkodom, hogy a házban eleve akkora hőt termel a kártya és a processzor együttesen, hogy nem is a hűtőmmel van a gond, le kéne vennem a ház oldalát, nem tudom...
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Dealer95 #1184 üzenetére
Mondjuk azért igencsak magas feszeket állítottál be,még jó hogy minden borda forrósodik.Az én 955-ösöm 1.456v-vel ment 3840mhz-n 240-es fsb-vel 1.100v-s CPU-NB-vel és az én procim iszonyat lusta volt,de olyan szinten,hogy ettől én csak jobb X4-eket láttam.Szerintem nagyon magas feszeket lőttél a 3.7ghz-hez(vagy nagyon gyengusz a proci,ha ekkora fesz kell neki).Ilyen magas CPU NB-vel 260-as fsb-t is bírnia kéne.Ha meg csak szorzóval tolod nem értem az CPU NB feszeidet,mert a 200-as fsb-hez még a gyári érték alulfeszelései is bőven belefér...Ez a melegedés nem a lap hibája
Idézet Oli bibliájából:A processzormagoknak szánt feszültség mértékét szabhatjuk meg itt. Léghűtéssel hosszabb távon a 65nm-es Phenom-ok esetében nem nagyon érdemes 1.40V fölé menni, míg az újabb 45nm-es Atlhon II és Phenom II prociknál 1.475V ez a határ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 1TB M.2 SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest