Új hozzászólás Aktív témák
-
attilla84
tag
Sziasztok! Nemrég érdeklődtem itt az alaplapok felől, és végül egy Asrock FX990 Extreme 3-as mellett döntöttem. Melléje raktam egy FX-8150-es procit, és 8 GB Corsair Vengeance LP ramot 2133 MHz-ben. A többi kellék a profilomban van, de szerintem e három közül kerül majd ki a tettes, amiért nem úgy megy a gép ahogy kellene.
A végeredmény sajnos az hogy valamiért nagyon lassú a gépezet, indulásnál, az egész napos internetezés közben, későre lépik be programokba, fogalmam sincs mi okozhassa mindezt. Mintha a RAM volna kevés, mert belassul, lightos lesz és nem éber a teljes gép. A 8 évvel ezelőtti gépem gyorsabb volt.
Valaki tud mondani valamit, hogy mivel próbálkozzak, vagy hol kérdezzek esetleg?? Azért írtam ide, hogy arra is gondoltam, hogy nem-e a lappal vannak valami gondok. Köszönöm a segítséget!
-
attilla84
tag
Sziasztok!
Most vettem én is egy 990FX Extreme3, nem vagyok még nagyon a jártas a szakmában, kérlek segítsetek!
Kibontom, és mikor akarom belehelyezni a processzort, kicsit elakadtam. Nem tudom, hogy lapról valamit le kell-e venni hogy berakhassam a procit, és a fixálója is olyan gyengének tűnik....olyan kaucsuk van ott nem fém, ebbe jár a proci vajon, vagy azt le kellene venni előbb a lapról??? Elnézést a béna kérdésért, de nem merem belehelyezni, nehogy megontsam a procit.
Köszi a segítséget előre is...!
-
attilla84
tag
Lécci, nézze meg valaki hogy ebbe a lapba "ASRock990FX ext3" a 2000MHz-nél magasabb ramokat bele lehet tenni? Kösz!
-
attilla84
tag
Ha semmi rossz nem szól a 8150-essel kapcsolatban akkor azt venném
egy hajszálnyival jobbnak látom mint a 8120-ast. A hangoskodást elviselem pár hónapot, csak jó hogy hűti rendesen a procit.
A rammal kapcsolatban mit tudnál ajánlani, mit tegyek? remélem mind a 4slotot nem takarja el, vagy vegyem egyben a 8GB ramot?
-
attilla84
tag
Köszönöm a válaszaitokat! Tehát akkor ezek lesznek azok: ASRock990FX ext3 és AMD FX 8150-es proci. Akkor mehet bele a 2133MHz-es ram, például egy ilyen: [link]?
A tápra akkor meg rákérdezek a szomszédba
Köszi
Ui. A proci kibírja kb. 2 hónapot a gyári hűtővel, mert most tényleg nem marad arra is keret...?
-
attilla84
tag
Üdv mindenkinek!
Nemsokára egy új rendszer összeállításában gondolkozok, ehhez kérnék pár tanácsot, hogy milyen lenne a jó választás.
Proci - ezek közül melyik: AMD FX-8150 vagy AMD FX-8120
Alaplap - 990FX EXTREME3, ezt néztem ki ezekhez a procikhoz, jó választás-e vagy mit ajánlanátok?A következő kérdésem meg az, hogy a hivatalos oldalán ezt írja a DDR suportról, hogy ezeket a memóriákat kezeli: - Supports DDR3 2100(OC)/1866*/1800*/1600*/1333/1066/800 non-ECC, un-buffered memory, akkor én tehetek bele például 2133MHz-es ramot, vagy kisebb MHz-es kell?
Idővel majd tervezem a gép tuningolását, pl CrossFireX!
Ehhez a konfigurációhoz ez a [TÁP] elegendő lesz vagy inkább legyen például ez a [TÁP]?
Köszönöm előre is a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpársportok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Xbox tulajok OFF topicja
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest