- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Júliusi techmontázs (2025)
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Hát, ha Ubuntun sincs hang, akkor 99%-ban kizárható a rosszul telepített driver, meg ilyenek, mert legalább sztereót kicsiszol mindenből, csak a sok.1-ekkel van néha gondja.
Én meg szemezek egy ASUS lappal. Mondjuk ebben az volt a jó, hogy csak 21k, az extreme 4 már 25, ASUS M5A97 27k, ennek a durvább EVO változata meg 29 körül van...
Lehet rászánok még, mert újabb 3-4 évig (sőt a játékok HW igényeit figyelembe véve lehet, h több évig is...) nem akarok alaplapot cserélni. -
ViZion
félisten
megadtam a táp típusát, és mondták, h jól állnak, mert a 12V van a csatlakozó "bepattintós" oldalán. De megnyugtattak, h máshogy nem is lehetne...
Ahogy elnézem Kovsol-nak sem jött be... ejjj.
Nagykerben mindíg csak 1-1 db-ot látok 970 Extreme 3-ból. Fura. Lehet másikat kellene választanom
-
ViZion
félisten
VGA-t kivettem, akkor nem sípolt. Kellett volna neki amúgy? Már azon agyalok, hátha a HD4770 adta meg magát, mert ahogy nézem a hűtés sünik a ramokon igencsak lógnak. De akkor terhelés alatt kellett volna feladnia, nem post-nál. Vagy a fene tudja. Csak keresem a hibát, hogy mit ronthattam el esetleg én, vagy mit csináltam máshogy, mint szoktam...
Egyedül a 8 pines tápcsati volt új, de oda is csak egyféle képpen lehetett csatlakozni, ráadásul a tápos topikban mondták is, h sárgák a pattintós, feketék a proci felőli oldalon... ehh... hosssszú lesz a hétvége... -
ViZion
félisten
Mivel garis, és ismernek a boltban így nem para. Sokadik gépem, illetve alaplapom és CPU-m, tudják, h nem trükközök, nem bénázok -ezért is kérdezek inkább, mint hogy sz¤rul rakjam össze. Csak abban bízom, más esetleg nem sérült meg - főleg a proci, bár az is új, garis, de mégiscsak nyugodtabb lennék, ha ezzel lezárulna a dolog. Majd jelentkezem jövő héten
-
ViZion
félisten
Nos, masik rammal sem megy...
Cegtol vittem haza, ott ment ez a ram, csak nagyobbra csereltuk.
Lapot visszavittem, hetfon vagy kedden mondanak valamit. Ahogy neztem nem en lennek az elso, akinek out-of-the-box rossz az asrock lapja... -
ViZion
félisten
ehh, azért kicsi para van. Ha rossz a mobo remélem nem rántotta enyészetbe a CPU-t és a ramokat... Estére kaptam tesztre ramot, holnap meg kollégám teszteli a gépében a Kingston ramokat... azért nem vagyok nyugodt, kollégám kérdezte: nem a CPU sz¤r? De jó lenne
...mondjuk az is garis, de a másik lapban működött.
-
ViZion
félisten
Nah, Crucial Ballistix 2×4 GB kit Iponban ~12k. Crucial oldalon megnéztem, kompatibilisnek írják. HA tényleg ram, akkor kingston for sale, és Crucial-t megvenném, ha valakinél működik ilyennel ez a deszka.
-
ViZion
félisten
próbáltam hát.
Tutira ram kompatibilitás (remélem, ma veszek vmi ócó ramot), csak akkor milyent vegyek? 4GB-os modul nincs is a kompatibilitás listán...
AZ a szép, h 4 GB-osban csak Geil és AMD ram van az ASRock oldalon, ahonnan rendelek, ott meg 10-ből 8 ram Kingston. Viszont élettartam garis, no para.
A Giga lapom kezetcsókolt volna 9-9-9-27 ramokért... ehh. Estére majd okosabb leszek, ha kipróbálom, de nagyon remélem nem a lapot kell visszaküldeni.970 Extreme 3-hoz javaslat 2×4GB kitre?
-
-
ViZion
félisten
de örülnék... azok is újak. Most nincs is másik amivel tesztelhetném... basszus.
Kovsol: kb. 40 resetet nyomtam...semmi. Nem tuning error, mivel addig el sem jutottam. Igazán semeddig se jutottam...
Nem... Jumpert leszedtem, átraktam, vártam, majd vissza. Nem változott...
-
ViZion
félisten
Persze, minden felpörög, mintha indulna... de nincs beep.
Már analógra is átdugtam, semmi. Ramokat kivettem, akkor beep-elt...
Lehúztam mindent, még a hálót is, analóg kimeneten sincs jel... pfff...Neten keress rá az ASRock 970 extreme no post kifejezésre... van pár belőle.
-
ViZion
félisten
Azzal is ugyan az. Már próbáltam korábban így. Raktam már össze pár gépet, enyémet is alakítgattam, igaz ez az első lap, amin 8 pines tápcsatival találkozom. De rosszul ezt sem lehet rádugni
Mi a bánat van... nem tudom. Szaki azt mondta, h volt olyan ASRock lapja, ami csak CMOS reset után indult. Hát azt is csináltam, majd kiveszem az elemet is, ha akkor sem, akkor holnap megy vissza.Semmi bővítő cucc nincs.
Ami a régiből átjött: HD4770 és a 960T proci. USB bill és egér. Próbáltam PS/2 bill.-el, de fel sem villantja.Lehet VGA-t kiveszem, majd újra be. Más tippem nincs, ezt még nem mozgattam...
-
ViZion
félisten
semmi, még post sincs. ahogy nézem angol fórumokon, bizony nem ez az első ilyen hiba... és deszka error...
Nem volt unlock, előző lapom nem támogatta. Ramokat is pakolgattam, egyel sem indul. Új, kingmax 4 GB-os modulok, support listen rajta, cpu is. wattafakk? Mobo csere máris??? -
ViZion
félisten
Na, kábelezést mondták, h jó...
Viszont bekapcsolva semmi...
CPU venti felpörög, VGA venti felpörög, de nincs kép, nem is csippant. Azt gondoltam nem támogatja a 960T procit, de bizony elvileg kellene... akkor meg mi a bré van?
... és miért nem csippant?
Ram kivételére sípolt.
Szaki a CMOS resetet ajánlotta, megvolt... de így is semmi. Többi alkatrész minden jó, nem tudom mi van. Javaslat? -
ViZion
félisten
Sziasztok! itt a 970 extreme 3.
CPU powernek nekem nincs 8 pines, viszont van 2 db 4 pines, egy ágon, közel egymáshoz...
És bele is passzol szépen... az akkor gondolom úgy jó is, vagy kifejezetten olyan 8 pines dugó kell?
A hosszú tápcsatinál gondolom -ha szembe állunk a lappal, ramok jobbra, pci slotok balra- a jobb szélére kell a 24 pinhez rányomni a kis csatlit.
FSP 400 APN táp. Köszönöm!
Bocs má' a kérdésekért, de inkább így... Giga és MSI lapoknál szépen le volt ez írva, ebben elég lazák voltak... -
ViZion
félisten
Chipset drivert honnan töltsem? AMD oldalon 8 series van, 9 series nincs.. vagy az nem az???
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
ASRock 970FX Extreme 3-at tervezek venni a Phenom II 960T (jelenleg @3,4 kényelmesen) procim alá... Nem vagyok tuningmániás, alapfeszen amit stabilan, normális hőfokon visz az már jó. Tapasztalatokat várom (esetleg Ubuntuval is vki?), mert amúgy megvenném
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest