- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rantotthusi
tag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #5112 üzenetére
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=m2+sata+ssd+adapter&ul_noapp=true
https://prohardver.hu/teszt/velemeny_m_2_vagy_sata_express/az_m_2_vagy_a_sata_express_lesz_a_befuto.html [link]
https://www.depo.hu/szamitastechnika/vezerlokartya/M.2/kereses/95/1 [link]
[link] http://azsiacenter.com/memoriakartya-olvaso-adapter/key-m2-ngff-ssd-pci-e-slot-x4-atalakito-kartya-25784.html
https://www.youtube.com/watch?v=wLwIpcwsdKY csomó dolgot találni mindenfele
-
repvez
addikt
válasz
_DiEGO_ #5110 üzenetére
Ezeket megtaláltam és a legutolsó bios is rajta a lapon csak abban nem vagyok biztos, hogy NVMe tipusu SSD is támogat e a lap vagy hogy bootolható e onnan, mert máshol azt irták, hogy azt a lap adatlapjánál odairják , hogy támogatja e vagy sem, de ezt nem találtam az asrock oldalán.
Meg most M2es foglalatú SSD-t tudnák beszerezni és ehhetz egy átalakitó kéne a PCIe foglalatba.
Igy ehhez keresem a kritériumokat, hogy nehogy rossz átalakitót vegyek ami ezt vagy azt nem támogat vagy nem kompatibilis .
Mert az M2 foglalatból is van több fajta , mint ahogy a PCIe ből is, az x1 x2 x4 közül nem tudom mindegyik ugyan azt hozza vagy az x4es modba érdemes használni csak.az USB-t az tudom ,mert telepitettem már ugy a gépet, de PCIe foglalattal még nem és nem tudtam, hogy a bios alatt látja e már ezeket az eszközöket vagy csak miután felment a win.
-
andras888
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #4763 üzenetére
Úgy látom te benne vagy ezekben, nekem 970 ext.4 lapom van, egyszer már megpróbáltam utána járni, hogy melyekk azok az alkalmazások amik hasznosak is, xfastlan meg a többi, de negatív volt az általános vélemény.
Letudnád írni pár példával, hogy melyiket használod és milyen előnyöd származik belőle. Szeretek ilyesmivel "optimalizálni", testreszabni a gépet. Pl k10stat-al a procit frekiket, feszt is átszabtam a nekem tetszőre. :-) -
Tomko78
őstag
-
Tomko78
őstag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #4712 üzenetére
[XFast LAN Utility ver:9.05] ezt mindenképp szedd le és használni
full verzió és ingyen van Asrock tulajoknak !
-
Vargasz00
csendes tag
válasz
_DiEGO_ #4572 üzenetére
Kösz DIEGO a válaszokat, a 2-es nél nem vészes a késés azzal akkor nem is szöszmötölök. , Win7 Ultimate 64, jah és a biosban átállítottam valamelyik menüben(chipset configuration)-ben asszem, h elsődleges VGA(valami)..., PCE-express, de azóta is ez van, jah és a legfrissebb bios van
-
Dark KillerX
addikt
válasz
_DiEGO_ #4568 üzenetére
Ja-ja én is a folyékony fémre gondoltam ,csak már utána kellene járnom,hogy vhol itt kapható-e,és a gyári hűtő tökéletesen megfelelni,hogy levágjam a bordáit
Ha lesz időm,és tudok szerezni ilyen folyékony fémet,akkor mindenképp megvalósítom a tervet,viszont az is tudom,hogy 3-4k-ért + posta költségért nem fogok rendelni,akkor marad így viszont
-
Ideg
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #4399 üzenetére
Ezzel kezdtem, hogy végignyálaztam a biost.
Ilyen beállítást továbbra sem találtam ahol be lehet lőni, hogy milyen csati van rajta. Ha esetleg egy képpel megtudod mutatni annak örülnék.
Amúgy azért fura, hogy állítgatnom kell, mert az előző cooler ami ezen a lapon volt egy Arctic Freezer 7 volt amihez hozzá sem kellett nyúlni, működött a szabályozás beállítások nélkül is. Hogy miért azt nem tudom.
@Tito30:
Köszi a tippet ezt most be is lőttem.
Ha jól értem tehát speed1-en a leglassabb fordulaton megy és ahogy eléri az 50°-ot úgy szépen lassan elkezdi adagolni a sebességet? Vagy 50°-on egyből max fordulatszámra ugrik?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
_DiEGO_ #4151 üzenetére
"BIOS- ban ott van , ki kell választani , hogy melyiket használjuk ... Mivel PWM-es így naná hogy azt adjuk meg !"
Nálam nincs a BIOS-ban PWM/voltage kapcsoló
Régi giga lapomban ki lehetett választani annak megfelelően, hogy milyen ventit dugtam rá.
Itt csak "Full ON" és "Auto" van. Auto módban meg lehet adni a target hőmérsékletet és hogy mennyire pörögjön a venti.
Most rendeltem meg a ventiket a Hyper212-re 2db PWM-es Swif2-őt, és ha minden igaz, a csomagban lesz hozzá egy Y elosztó, így biztosan fognak működni a 4 tűs alaplapi csatiról.Rendeltem 3 tűs fesz. vezéreltet is, azért kíváncsiságból majd letesztelem, hogyan tudja vezérelni a 4 tűsről ill. a mellette levő 3 tűsről.
-
asvald
senior tag
válasz
_DiEGO_ #4098 üzenetére
na jó de az E32.0 nem támogatja az SLI-t , az számomra fontos lenne ,de nem akarom elkapkodni , mert megint ugy járok mint a gigával ,hogy bios fagyogat és a rendszer is, 3szor kell újraindítanom , hogy rendesen mennyen a gép...
A tápom az biztos hogy jó lesz fsp rider 650 van eddig nem volt gondom vele , ha lenne is 5év gari van még rá
Maotun tudtam Én hogy kompromisszummal jó lesz az ideiglenesen
-
Tomifromspac
tag
válasz
_DiEGO_ #4028 üzenetére
Hozzátartozik még a történethez, hogy bár minden megjavult és remekül megy az új konfig észrevettem, hogy néha Windows 7 alatt 3 vagy 5 csippanás hallatszik a pc speakerből. Fórumokon utánanéztem hogy mi lehet, persze egyből alaplap és memóriahiba, vagy esetleg a vinyó stand-by-ba áll és ezért csipog. 20 perces inaktív lekapcsoló winchester feature-t kikapcsoltam, maradt továbbra is a csipogás. Fórum itt, fórum ott, csak olvasgattam, de nem találtam semmit.
Aztán egyszer kint voltam a konyhába, mikor is a hűtő kikapcsolta a motorját és ahogy berezonált csipogott valami két összeérő vas benne 3-at vagy 5-öt. BAZMEG!!!!
Végig azt hallottam a szobából
-
Tomifromspac
tag
-
Tomifromspac
tag
válasz
_DiEGO_ #4018 üzenetére
Igen, ha elindult nincs vele gond, még úgy sem, hogy a régi gépem windows-a megy alatta
CPUID:
Mező Érték
CPUID tulajdonságok
CPUID gyártó AuthenticAMD
CPUID CPU név AMD FX(tm)-8320 Eight-Core Processor
CPUID revíziószám 00600F20h
Kiterjesztett CPUID revíziószám 00600F20h
Platform azonosító D8h (Socket AM3+)
Mikrokód-frissítés revíziója 06000817h
HTT / CMP egységek száma 0 / 8
CPU Thermal Design Power 124.9 WCPUID jellemzők
1 GB Page Size Támogatva
36-bit Page Size Extension Támogatva
64-bit DS Area Nincs támogatva
Adaptive Overclocking Nincs támogatva
Address Region Registers (ARR) Nincs támogatva
Configurable TDP (cTDP) Nincs támogatva
Core Performance Boost (CPB) Támogatva, Engedélyezve
Core Performance Counters Támogatva
CPL Qualified Debug Store Nincs támogatva
Debug Trace Store Nincs támogatva
Debugging Extension Támogatva
Deprecated FPU CS and FPU DS Nincs támogatva
Direct Cache Access Nincs támogatva
Dynamic Acceleration Technology (IDA) Nincs támogatva
Dynamic Configurable TDP (DcTDP) Nincs támogatva
Extended APIC Register Space Támogatva
Fast Save & Restore Támogatva
Hardware Lock Elision (HLE) Nincs támogatva
Hybrid Boost Nincs támogatva
Hyper-Threading Technology (HTT) Nincs támogatva
Instruction Based Sampling Támogatva
Invariant Time Stamp Counter Támogatva
L1 Context ID Nincs támogatva
L2I Performance Counters Nincs támogatva
Lightweight Profiling Támogatva
Local APIC On Chip Támogatva
Machine Check Architecture (MCA) Támogatva
Machine Check Exception (MCE) Támogatva
Memory Configuration Registers (MCR) Nincs támogatva
Memory Type Range Registers (MTRR) Támogatva
Model Specific Registers (MSR) Támogatva
NB Performance Counters Támogatva
Page Attribute Table (PAT) Támogatva
Page Global Extension Támogatva
Page Size Extension (PSE) Támogatva
Pending Break Event (PBE) Nincs támogatva
Performance Time Stamp Counter (PTSC) Nincs támogatva
Physical Address Extension (PAE) Támogatva
Processor Trace (PT) Nincs támogatva
Quality of Service Monitoring (QM) Nincs támogatva
Restricted Transactional Memory (RTM) Nincs támogatva
Self-Snoop Nincs támogatva
Time Stamp Counter (TSC) Támogatva
Turbo Boost Nincs támogatva
Virtual Mode Extension Támogatva
Watchdog Timer Támogatva
x2APIC Nincs támogatva
XGETBV / XSETBV OS Enabled Nincs támogatva
XSAVE / XRSTOR / XSETBV / XGETBV Extended States Támogatva
XSAVEOPT Nincs támogatvaMemória Benchmark (hope so erre gondoltál
)
Vagy erre:
Alaplap
CPU típusa OctalCore AMD FX-8320, 4000 MHz (20 x 200)
Alaplap neve ASRock 990FX Extreme3 (2 PCI, 1 PCI-E x1, 3 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Alaplapi lapkakészlet AMD 990FX, AMD K15
Rendszermemória 3048 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)
DIMM3: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
DIMM4: Corsair Vengeance CMZ8GX3M2A1866C9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)
BIOS típusa AMI (10/12/2012)
Kommunikációs port Communications Port (COM1) -
Tomifromspac
tag
válasz
_DiEGO_ #3997 üzenetére
A 3993-as kommentemben beírtam a gyári statokat, de ez a RAM az itt is meg tudod nézni. Itt a gyári ajánlás 1.5 V
-
Tomifromspac
tag
válasz
_DiEGO_ #3991 üzenetére
Köszi
A tech spec szerint 1,5 V-ot kell neki adni, ennyi is van adva, illetve az első kép szerint be van állítva a frekvencia 1866 MHz-re
Warranty Lifetime
Size 8GB Kit (2 x 4GB)
Performance Profile XMP
Fan Included No
Heat Spreader Vengeance
Memory Configuration Dual Channel
Memory Type DDR3
Package - Memory Pin 240
Package - Memory Format DIMM
Tested Voltage 1.5
SPD Voltage 1.5
Speed Rating PC3-15000 (1866MHz)
SPD Speed 1333MHz
Tested Speed 1866Mhz
Tested Latency 9-10-9-27
SPD Latency 9-9-9-24Még arra gyanakodtam, hogy talán az SPD speed-et írja az alaplapom ki, de másoknál YouTube-on a rendes sebessége van kiírva a RAM-nak, mint pl. [itt]
-
bozont
veterán
válasz
_DiEGO_ #3898 üzenetére
Igaz nem emeltem ki, de ezt írtam: Mintha az utolsó, legfrissebb verzióról írtak volna olyat,...
Ebből csak lejön hogy nem vagyok biztos benne és érdemes rákeresni a dologra, vagy mégsem?
De mindegy, igaz nekem a nagy tesó Ext4 van, ami szinte ugyanaz és általában az új BIOS verziók is egyszerre jönnek a két laphoz. Nekem sincs bajom a legfrissebbel szerencsére. -
Pancsermeste
őstag
válasz
_DiEGO_ #3889 üzenetére
Az miért lenne az erősítő gondja? Az erősítő csak teszi rendben a dolgát, ha hasznos jelet kap a bemenetére és akkor is, ha csak zajt.
Igaz nem most volt már, de én az enyémen megnéztem a Realtek chip kimenetét kikapcsoláskor és bizony mikor a tápfesze csökken, egy ponton bezajosodik 2-3 mp-re míg ki nem sülnek a kondik.... vagyis sajnos nem működik kikapcsoláskor a mute funkció, ami pedig szerintem chip vagy alaplap probléma (ha egyáltalán ezt problémának lehet nevezni, engem pl. nem zavar) -
-
Debilon
addikt
válasz
_DiEGO_ #3043 üzenetére
félreértések elkerülése végett, nem most cseréltem a lapor
a wint újraraktam amikor az alaplapot cseréltem pár hónapjaezt a manual dolgot megnézem megint, bár próbáltam már szerintem és nem működött
ezzel az 1,70-el annyiban jó, hogy mikor nem indul kikapcs/bekapcs után automatikusan kikapcsolja UCC-t, nem kell tápon is lekapcsolnom az áramot mint előtte az 1,60al -
Debilon
addikt
válasz
_DiEGO_ #3041 üzenetére
így van, post-nál továbblépett x4 (b45-ként), win nem töltött be, restartolt a gép és ugyanúgy a 0 és 1 mag van a core control alatt
próbáltam 1,375V-1,4V-al is de ugyanúgy semmi, ramnak is adtam kicsit, de semmi
vagy hagytam 1333-on a ram-otátállítottam full manualba az OC modot, de ugyanez
az a baj, ha ucc enabled, (vagy post közben az X-et nyomom) akkor automatikusan húzni is akarja mindjárt
a leírásában is ez van sajnos, hogy így működik, de én nem szeretném húzni egyenlőre, csak a +1 mag kéneram sebességből látszik, mert 1600 helyett más órajeleket ír
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #2961 üzenetére
Lerágott csont , de alaplap és VGA is megkapják a plusz csatikon az áramot ? rá azaz bele ven dugval ?
kenand
Igen van benne valami , de - ezeknél a vasaknál már , nálam is - nem lehet gond ... persze az 1-es usb -be a bill 2.-ba egérke ... ha elsőre nem , de második indításra tuti benézte magának a kettő eszközt ... ha mégsem netán - akkor tényleg kell egy PS2 billentyűzet ...
jah , persze gondolván hogy nem egy TESCO gazdaságos az az USB-s billentyűzetde controll LED -ek erről adnak infót - ha egysem villan be akkor gáz van vele ...
-
and1ao
őstag
válasz
_DiEGO_ #2862 üzenetére
Csak hogy nem proci a hiba forrása. annak külön védelme van.
Itt az alaplappal van a gond mert a fetek és a mellettük lévő tekercsek ilyen tuningnál már kézzel például érinthetetlen kb túlmelegszik és ez valóban egy védelem csak hogy ez azt erősíti meg hogy a lap maga nem bírja a tunningot nem proci mivel a lap ezen részén nem elégséges a hűtés, de hagsúlyozom ez a probléma leginkább a többletfogyasztás miatt van és csak 6 illetve 8 magos FX-nél jelentkezik túlnyomórészben
-
and1ao
őstag
válasz
_DiEGO_ #2847 üzenetére
Igen 4 maggal jól megy a lap 6 vagy 8 magos FX viszont gyenge tuning szempontból Throttlingol a lap mert a feteken a hűtés gyenge illetve a mellette kondik terkercsek melegednek és a droppolja az órajelet. KInek itt kinek ott.
4 maggal a 6100-am is megy Prime stabilan 4.6 GHz-et de 30-50W-al kevesebb a fogyasztás.
-
pcsabat
őstag
válasz
_DiEGO_ #2793 üzenetére
Köszi!
Közben több topikból szívtam magamba a tudást és a végén i7 Sandy-re esett a választás (ár, teljesítmény, melegedés stb. szempontjából ez bizonyult most a legjobb alternatívának). Mióta az eszemet tudom intel-em volt (P1-től kezdve) és azért váltottam volna csak AMD-re mert így olcsóbban kijöttem volna kb. 10k-val. De ha egy ilyen komolyabb lapot toltam volna alá a 8320-nak akkor kb. ugyanott lett volna árban vele, így pedig egyértelmű volt, hogy maradok inteléknél.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- IPhone 15 128GB Zöld ÚJ! 12 Hó Jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest