- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
Az mitől lehet, hogy amikor kikapcsol a gép, a hangszóró olyan hangot ad ki, mint amikor a TV-ben hangyás a kép (és persze hang is van)? Előző Gigabyte alaplapnál nem csinálta... Meg néha random időben elkezd egy halk, de attól még kicsit zavaró állandó, digigéppel/kamerával felvett videók csendben hallható alapzajához hasonló hangot adni, az mitől van?
-
geckowize
őstag
Mennyi volt az az elfogadható fesz?
Gyurma23: Nekem alapból 1,4 V a fesz (nemtom másnak mennyi, 945 volt 1,35 V), 3,8ig stabil. Azért írtam neked, mert azt látom, hogy az én alapfeszemnél alacsonyabb feszen üzemelteted és 4 GHz-en megy. Ez számomra = a csodával, hiszen 1,5 V-on se bírja a 4 ghz-et, nemhogy 1,36-en. Na most az a kérdésem, hogy ennyit is állítottál be, vagy nem volt terhelés alatt, amikor a screent csináltad és közben meg 1,575 volton megy, csak abban a pillanatban lezuhant?
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3242 üzenetére
Ne állíts semmit, az OC-s részen mi van az érdekel
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3239 üzenetére
Le tudnád fényképezni valamivel a beállításaidat? Hogy hogy néz ki az OC-s menüd az UEFIben?
-
geckowize
őstag
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3221 üzenetére
Rájöttem, hogy kell kijátszani azt, hogy magától 6,67-es szorzóra állítja... úgy, hogy a ref clock x 6,67 legyen 1600! ÍGy megy!! Csak így meg a szorzózáras procim lesz 15x240re maxolva, azaz 3,6 ghz-re, pedig 3,8on is ment stabilon... 1686on már szarakodott azt tudom, kell neki plusz feszt adni? Olvastam tesztet, hogy 1880 mhz-en bírja az 1600as időzítésekkel, de 1,575 volton, viszont nekem a feszt nem állítja át a lap.... Valaki tud állítani feszt a ramnak?
-
geckowize
őstag
Valaki használja ezeket az utilityket? Ha igen, miért?
XFast USB (amit tud az eszköz annál úgyse tud többet kihozni belőle nem?)
XFast RAM (érdemes ezt használni 8 giga ramnál is?)
XFast LAN (egy cFos speed mérő, ennek már több értelme van)
AMD OverDrive (OS alól tuningolni még mindig gáz nem?)
ASRock eXtreme Tuner (-"-)
ASRock InstantBoot -
geckowize
őstag
válasz
andras888 #3210 üzenetére
Kipróbáltam ezt, es még mindig azt a k....6,67es szorzot választja (300x6,67=1999) es emellé az 1333hoz megadott timig table-t.... Johogy sipolgat... Azért örülök, hogy van 1600as Ramom es ez az elvileg tuningos lap kvara nem engedi annyin használni... Még azt lehetne hogy ha mar mindig 1999re állítja, ahhoz beállítani idozitest, nem tudjátok honnan szedjek?
-
geckowize
őstag
Rá van dugva 3 db 3 pines venti az alaplapra, és semmilyne program nem látja a cpu ventijét. Ez miért van? Megnéztem és forog, be van kötve a lapba, ez mitől lehet?
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3207 üzenetére
RAM típust tudom megadni (1066, 1333, 1600... stb...)
Ez a 4, 5,33, 6,67, 8.
Ezek a "szorzók", csak oszd le az utolsó újraindítás előtt beállított ref clockkal (ha közben állítod, ugyanezek maradnak) -
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3204 üzenetére
Épp ez az, hogy a képen nem volt módosítva a 4-es szorzó, mert amíg a ref clockot emelgettem, nem módosítottam a levett szorzókat (cpu: 10, nb/ht: 6, ram: 4), aztán ez meg önkényesen felrakta 5,3-asra...
-
geckowize
őstag
válasz
Pancsermeste #3204 üzenetére
Valami nagyon szar ebben, mivel 300as ref clocknál beállítom a második lehetőséget (tökmind1 mi van oda írva, 5,3-as szorzót jelent), erre mikor sípolás után újraindul és megnézem, ott bal oldalt DDR3-1999 van, tehát valamiért 6os szorzót állított, holott én 5,33asat raktam...
Ez mitől van? Emiatt volt nehéz egyébként állítgatni a memóriát, mert mindig valami mást állít be, és akkor persze, hogy sípol...
-
geckowize
őstag
Na még egyszer összefoglalom mi a problémám:
Nem tudom, hogy kell beállítani a ramokat (corsair vengeance 8gb ddr3-1600 kit), valaki segítene?
Szorzózáras a procim (phenom ii x4 945), úgyhogy a ref clockot állítva szeretném tuningolni.
Most tapasztalom ki, hogy mennyit bír a deszka (asrock 970 extreme4), egy oldal szerint 315 mhz-ig, és én még bőven alatta tapasztalom azt, hogy nehézségekbe ütközöm.A probléma az, hogy ha 250-nél nagyob ref clockkal próbálkozom, 3 short beep üdvözöl, ami megnéztem, hogy az AMI BIOS-oknál ezt jelenti:
A memory failure has occurred in the first 64K of RAM. The RAM IC is probably badTehát a memóriával van a baj. Gondolom az időzítések, amik 4es szorzóra, azaz 4x200=800 mhz-re vannak beállítva, nem nagyon tetszenek neki, mivel 4x250 az már 1000 MHz.
Éppen ezért próbálkoztam az AIDA64 és CPU-Z által kiírt, 518 MHz-re (1036 effektív) megadott időzítésekkel, de hiába, így 3 sípolás történik.Hogy kellene?
-
geckowize
őstag
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #3195 üzenetére
Beállítottam 259re, hogy kijöjjön a 4x259=518 erre csipog megint (3at természetesen), pedig beállítottam az AIDA által kiírt 518 MHz-re megadott időzítéseket, direkt figyeltem is, hogy nem ugyanaz a sorrend, megkerestem melyik melyik, beírtam... Mi lehet a gond? A lap nem bír ekkora Ref clockot? Az elég szégyen, mert az AM2+os gigabyte lapom is tudott 265-öt...
-
geckowize
őstag
Ja újrakezdtem inkább. Sajnos szorzózáras igen (945). Vezettem egy táblázatot, hogy mi hogy alakul, az volt hibás, mert nem tudtam, hogy a biosban mit mutat, valóst/effektívet, azon belül is a 200zal vagy az új ref clockkal vettet... Most nagyjából már értem, megint 250nél tartok. Ha 255re felnyomom, akkor a ram 4es szorzóval 510 MHz lesz, ha van 518 MHz-re Timing Table / JEDEC (nemtom ugyanaz-e), akkor azokat az időzítéseket állítsam már be 510re?
-
geckowize
őstag
Most ez az UEFI mi a nyavalyát ír ki, a 200as ref clockkal megszorzottat?
Előbb beállítottam DDR3-1000-re (gondoltam h 200zal számol, tehát 5-ös szorzót jelenti valójába, ref clock 265, tehát 1325nek kéne kijönni), most az mellett balra (ahol én gondolom az eddig beállított szerepel) DDR3-1412 van... Ahhoz meg jóhogy nem jó az 1333-hoz beállított időzítés, csak nem értem miért 1412-t állít be, honnan szedi?
-
geckowize
őstag
Hello!
ASRock 970 Extreme4 plusz Corsair Vengeance ddr3-1600zal próbálok tuningolni egy phenom ii x4 945-öt...
Elég sikertelenül, mivel 3at csipog általában mindenféle memória beállításra, megnéztem és AMI BIOSnál ez "A memory failure has occurred in the first 64K of RAM. The RAM IC is probably bad" Tehát gondolom a RAM-mal van a baj, hogy a francba kell beállítani? Elolvastam ezt, de az időzítésekről alig van valami, és szeritnem azzal lehet a baj.... Azt nem értem, hogy Pl 1020mhz-esre beállítom (mert ugye nem szorzót írja ki, hanem egyből az effetkívet) és beállítom hozzá az 1066-os spd-s időzítéseket, erre szar megint...
Valaki tudna segíteni?Gyanítom, hogy XMP Profile betöltése miatt lehet ez, viszont nem lehet disabled-re rakni
-
geckowize
őstag
Hello!
970 Extreme4-en nézem a fan headereket, jól látom, hogy az 1 db 4 pines CPU_FAN mellett még van 2 db 3 pines hely (PWR_FAN1, CPU_FAN2), valamint alul még 2 db 3 pines hely (CHA_FAN3, CHA_FAN2)? Tehát összesen (a cpu-n kívül) 4 db 3 pines ventit rá lehet kötni? -
geckowize
őstag
Hello!
Jelenlegi 690G-s AM2+os 2007-es Gigabyte lapomban 265 MHz a max amit bírt a lap.
A kérdésem, hogy a 970 Extreme3 és Extreme4 segítségével kinek meddig sikerült húznia a ref clockot? Olyan 300 MHz-et elvárnék azért... -
geckowize
őstag
Hello! 7300 Ft felárért milyen pluszt ad a 970 Extreme3-hoz képest a 990FX Extreme3, ami nincs benne az összehasonlítási oldalban?
Tuning szempontjából a Milyen alaplapot topicban azt írták, hogy droppol a 970 (de csak a piledrivereknél). Ez mit jelent?
Azért egy Phenom II X4 945-öt remélem lehet vele rántani... (term. Scythe Katana 3 társaságában) -
geckowize
őstag
Asrock 970 extreme3 és extreme4 között mi a különbség? Az utóbbi megér 3000 ft pluszt? Tuning a szempont.
-
geckowize
őstag
Hello!
Valakinek van ASRock 970 Extreme 3 alaplapja?
Érdeklődnék, hogy Dual-Channelt a processzor melletti slotokban lehet csak létrehozni, vagy a szélső 2 is jó?Ilyen lap vásárlását tervezem, viszont félek, hogy a Scythe Katana 3 miatt nem férne el a Corsair Vengeance a proci melletti 2 slotba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- alza vélemények - tapasztalatok
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPad topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest