- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
-
Jim76
aktív tag
125W-os processzor más világ... főleg, ha prime-perverz az ember
(én nem szeretem, mert irreálisan terhel, és sokáig tart, mire kijön, ha valami nem jó)
Linx-el 5 db 2048-as lefut throttling miatti vdrop nélkül, az rendben van nálam - 4,7-en még ezt se próbálgattam, mert eszem ágában sincs 1,45V-al 4700-on használni (kb. 160+W Ez a calculator szerint...), de azért a teljesítményre kiváncsi voltam, azért nyomtam egy cpu bench-et.4,2GHz 1.3250V-al atomstabil, gyakorlatilag nincs olyan alkalmazásom/játékom, ami többet igényelne, a cuda v. openCL renderelésnél is a GT640 szab határt, ami 4GHz-es cpu órajel felett 99%-os load-al dolgozik már.
4,2GHz-en a cpu 80-85%-on, GPU 95-100%-on szépen muzsikál akár órákon át. És mostmár a vrm miatt se kell figyelgessem. -
Diniboy
aktív tag
igen, nézegettem, és a 8as szorzóhoz passzolna egy 262es 'fsb' , 260at ment is az alaplapi auto ocval csak ott elég durva feszeket adott NBre is a lap (1,32 tán ) meg core voltra is 1,46 vagy ilyesmi, amikor meg kézzel próbáltam ugyanezt beállítani akkor a ramokat 2080 MHzen megpróbálta 8as clel működtetni és az nem tetszett neki, aztán amikor rájöttem hogy kézzel be kéne állítgatni a ramok időzítését már nem volt kedvem a stabil rendszert újra szét kúrni. Majd ha egyszer nagyon unatkozok.... Szóval csak ez a módszer van rá
Nekem ezelőtt egy Giga MA770 UD3 és bár ott nem mélyedtem bele ennyire a biosba, de windows alól is kevésbé volt húzható mint ezzel. (ott akartam kitesztelni a határokat) 3937 lett a vége, 225x 17,5, Így a ramok is 1800on mennek és alap feszen van minden. a 18as szorzónál már hibázott az inteliburn . Így most stabil , szerintem nem éri meg +1-200 MHz a feszültségemelést. Amelyik játéknak nem elég a 3900 az menjen el a sunyiba -
kacsa83
csendes tag
Én igazi Gigabyte fan voltam, de mióta felvásárolta az Asus nem várok tőle többet, se kevesebbet. Én is fentartással vettem asrock-ot, de korrekt lap (annyit tud mint az ára). Tartósságról meg felesleges olyan emberkéknek beszélgetni, aki átlagosan 1-1,5 évente cseréli a gépét. Aki nem tervez közeljövőben cserét annak a Gigabyte UD sorozatát, vagy Az Asus Sabertooth-t ajánlanám.
-
Jim76
aktív tag
Eddig én is azt hallom ki a hsz-okból, hogy a 6300 lenne ami a még nem rizikós, legerősebb választás, de még rászántam egy pár kört a 8120-ra, mert nem sokkal drágább, és hátha.
Többet nem túráztatom magam, meg Titeket sem a témán, azt hiszem megszokom a 6 szál gondolatát
Ahogy nézem, még az is 2x gyorsabb lesz, mint a mostani A6-osom...Mégegyszer köszönöm a véleményeket/tapasztalatokat.
-
geckowize
őstag
Mennyi volt az az elfogadható fesz?
Gyurma23: Nekem alapból 1,4 V a fesz (nemtom másnak mennyi, 945 volt 1,35 V), 3,8ig stabil. Azért írtam neked, mert azt látom, hogy az én alapfeszemnél alacsonyabb feszen üzemelteted és 4 GHz-en megy. Ez számomra = a csodával, hiszen 1,5 V-on se bírja a 4 ghz-et, nemhogy 1,36-en. Na most az a kérdésem, hogy ennyit is állítottál be, vagy nem volt terhelés alatt, amikor a screent csináltad és közben meg 1,575 volton megy, csak abban a pillanatban lezuhant?
-
-
Forestgreen
aktív tag
-
MrM94
addikt
-
MrM94
addikt
-
and1ao
őstag
milyen hosszabbító hova?
régi
új
Számomra a pirossal keretezett csatlakozó a lényeg ahhoz meg semmilyen hosszabbítót nem kell beszereznem.
Hátulról pedig nem szeretnék egy nyomvad kábel sem a kuckó mellet alatta felette lógni valahol látni mert, nagyából epilepsziás rohamot kapok olyankor -
and1ao
őstag
igen ez kicsit megkavarja a dolgot még de a lényegen nem változtat hogy nem csak nálam.
Azzal meg hogy házat cserél esetleg meg felventizi csak kitolni tudja valamivel az idejét hogy túlmelegedjen
lásd az én példámat gyakorlatilag orkán a kuckóba és szarik rá már bocsánat -
RVR400
veterán
Egy kis info:
Most 3.6-on van, mert csak a gyári hűtőt tettem rá. 1.16 V-tal simán megy a prime, amit eddig a 970-ben csak 1.19-1.2 V-on tudtam produkálni (lehet, hogy kevesebb is elég neki, de most már szunyaidő van, nem próbálkozok tovább). A kupak így max 56 fokos, bár nem engedem a hűtőt fullon pörögni (de azért a 4200 rpm is iszonyat hangos), és érdekes módon a magok beálltak 41-re, ami eddig nem volt jellemző (inkább több volt). Holnap összepattintom rendesen, felkerül rá a Macho, plusz a ventik is menni fognak a házban. mert most csak az oldalára döntve megy a teszt. Szóval eddigi tapasztalataim alapján, aki véletlenül 970-est vett a 8xxx-es procijához, annak tudom ajánlani a cserét.
-
pcsabat
őstag
Igazából az intelek alulfeszelve is röhögve mennek 4 ghz-n, fele akkora fogyasztással mint az FX-ek (bár ez az árukon is meglátszik). Még az én 1366-om is alulfeszelve is megy 4 ghz-t. Sokat nem tudok költeni az új platformra, de azért azt szeretném ha gyorsabb lenne mint a már 3 éves i7-em (sajnos ezt még mindig nehéz értelmes áron túl szárnyalni).
Lehetséges, hogy nézek egy 890FX lapot ahogy ajánlottad, köszi!
-
DeadMeat
nagyúr
Nem néztem el semmit. 350W a teljes gép fogyasztása prime alatt, mint ahogy írtam is.De ha a sallangoktól eltekintünk, a műszer pontosságát is beleszámolva legyen a gép fogyasztása 300W amiben a hdd-ktől kezdve a lap, a szivattyú, vga ect fogyasztását levonva 200W körülre jön ki. A procimról meg tudni kell, hogy alapórajelen alapfeszen ha be van kapcsolva az APM visszaveszi az órajelét prime alatt. 95W-ba épp hogy belefér.
Egy tényt közöltem, ami nálam van.Hogy elhiszed-e vagy sem nem érdekel, az sem, hogy elégedett vagy-e a lapoddal vagy sem.Amennyiért én vettem annál 5k-val drágábban mennek most aprón (kb) ezek a lapok.
De a lényegen akkor sem változtat, hogy vízhűtéssel kevés ház szellőztetés mellet nekem nem csinálja az említett butaságot. -
DeadMeat
nagyúr
Kipróbáltam most már én is most már, igaz csak 6100-al, de vízzel hűtve, megkínáltam 1.45 V-al, semmi throtling. Pedig 350 watt fölött vett ki a konnektorból a mérő szerint a gép prime alatt. 1.6-os bios no venti a feteken.Fölöttük a házon igaz van egy 12-es, de pörög vagy 500-at percenként, nem nagyon zavar bele a ház hűtésébe
De viszont a víz miatt a nem a házba kerül a proci hője.
-
and1ao
őstag
-
-
and1ao
őstag
Szerintem rámérek majd erre a fogyasztás dologra mertha sejtésem nem csal akkor bőven leszek fölötte is a 140W-nak meglátom mit produkál ott .
Vizet nem a lapra teszek hanem a procira mivel nem tudom léggel 4.2 felett hűteni a légmozgás marad ugyanúgy mert házventik maradnak FET-ről továbbra is elszívom a meleget. -
-
mackosajt
addikt
Mondjuk jogos.
Én a CM-ben oda tettem felül a 14-es gyári ventit, mellette dolgozik egy 12-es is, elől a 14-es gyári, hátul a 12-es gyári, oldalt egy 12-es régi.
Na ezeket gondoltam első körben kicserélni, főleg a 12-eseket, amit lehet 14-es halkabbakra.
Mióta ebben a kuckóban csücsül, nem throttlingolt.
A vízhűtés egyik valódi hátránya, hogy ott biza nem sok légkavarás van. -
andras888
aktív tag
Nekem régebben egy clockner volt fent azt úgy kellett felizmozni, nagyon feszes volt, leszedéshez kombináltfogót hívtam segítségül. A körmöm mindig fájt úgy kellett nyomni kiszedéskor azt a kis fület. Most egy brocken van fent, házilag barkálcsolt lefogatóval. Nem hiszem, hogy baj lenne a lefogatóval.
-
RVR400
veterán
Ennyit tud stabilan tartani a 212:
Még 68-as kupakhőbe beugrik néha, ott még nem veszi le az órajelet, de ennél nagyobb óajelen már sajnos szívás van, pedig most egy F12Pro van rajta full fordulatszámmal. Ergo a 8 maghoz már kevés a 4 hőcső. Báe lehet, hogy ha rátennék egy 4000 RPM-es ventit, akkor jó lenne, viszont akkor már lehet, hogy egy éppen felszállni készülő helikopterrel lesz azonos a hangja.
-
MrM94
addikt
alapon 1500~ korul forog a tx3 on a venti 800 helyett.. csak az AXTU erzekeli a fordulatszamokat mas program nem,vagy csak ha bevan kapcsolva az AXTU..UEFIben sem mutatja csak neha meg ilyen dolgok ha feljebbgorgetsz talalsz meg dolgokat..mondjuk ez engem nemigazan zavar csak na....
-
törölt tag
" Az ASRock eredetileg az Asus-ból vált ki 2002-ben, " Forrás Wikipédia
Valóban nem pár év, hanem sokkal több
Az Iphone kijelzőit meg az a Samsung gyártja, akivel állandó perben haragban és háborúban állnak.Az ,hogy egy tőzsdén jegyzett cégben bármilyen másik,.akár ellenérdekű vállalatnak van részvény pakettje teljesen általános.Ilyen logika mentén rá lehet fogni bármilyen koton gyártó multira,hogy azért zuhant le egy vadászgép,mert a koton is ki szokott szakadni néha és mivel részesedése van a cégben,hát a repcsi is persze h leesett
-
törölt tag
Ez a Pegatronos dolog nem jön össze, ugyanis épp tavasszal jöttek a hírek, hogy végleg elbúcsúzik az ASUS tőle.ASUS finally bids farewell to Pegatron , ASUS To Completely End Manufacturing of its Motherboards, Notebooks by Pegatron
-
PlayMax
nagyúr
Természetese kipróbáltam már mindent,nem most kezdtem...
Próbáltam 1333Mhz-n a memóriát 3 magosként a procit,próbáltam 1600Mhz-n a memóriát 4 magosként a procit /AMD x3 450/,próbáltam természetesen a integrált VGA-val és semmi változás.Frissítettem a biost 1.10-ről 1.30-ra.Tegnap kicseréltettem ahol vásároltam a ramot másra,újra tettem a rendszert 3 különböző Windows 7 64bit-el,3 különböző vga driverrel és más-más játékokat tettem fel az összes új Windows frissítéssel együtt de semmi.Valamikor bekattan és semmi baja,de 90% ban kis ablakra teszi a játékokat és állandóan eltűnik a kruzor /mint most is nem győzöm a helyére rakni/és besötétedik a használt ablak. Ha AMD ben Asus-t vagy Asrock lapot vásárolok állandóan hibákba csöppenek/lehet csak én vagyok ilyen szerencsétlen/,mikor meg a Gigabyte-nál döntök AMD-ben soha nincs semmi gondom.Sajnos ez egy plusz kiadásom lesz,hogy vehetek még egy lapot.Elején is Gigabyte-ot vettem volna csak sajnos egy normális AMD-s lap ára az egekben van náluk /AM3+,DDR3 legalább 1800Mhz-s,integrált VGA vezérlője legyen,5200 MT/s/.Nem akarom a saját lapomat megvenni újra ebbe a gépbe mert az öcsémnek nincs ekkora igény,elég neki 8GB ram max meg aztán 20k-t nem fogok kidobni,találtam egyet amit el is hozok a közeljövőben 15k körüli az ára,ő lenne az [link]. Nem tudok sajnos már mást csinálni,sztem megtettem minden tőlem telhetőt és még sincs eredménye,ha valakinek van még ötlete,hogy mi lehet a probléma szívesen meghallgatom,de 98%-ra biztos vagyok ez a lap hibája és mehetek a Gigabyte-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Kerékpársportok
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Hardcore pizza és kenyér topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Trollok komolyan
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 1TB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! HP Omen - i7-7700HQ I 16GB I 512SSD I 15,6" 4K I Nvidia GTX1050Ti 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest