Új hozzászólás Aktív témák
-
abydos
aktív tag
- 99%, hogy nem a HDD, mert amikor leges legelőször bekapcsoltam a gépet, még az első fekete kép előtt, működött. Azután pedig ugyanúgy használtam a régi alaplappal. Csak most az új Windows telepítése után tűnt fel, hogy hol van. Amúgy Western Digital.
- Ha újraindítom lefotózom a dolgokat.
- Egy Win telepítésből miért is kell /kellene kilépni ? a folyamatból nem is ajánlott kilépni vagy csak teszteled a formázási folyamatig ?
Miért ne lépnék ki? Ha látom, hogy a választható vincseszterek között nincs az, amelyikre a Windowst szeretném felrakni, ki szeretnék lépni, hogy egyáltalán elkezdhessem a folyamatot. Ilyenkor az ember jó polgár révén rányom a piros X-re és kilép a rendszer magától. Na ekkor halt meg mindig. (másodiknál pedig azért kellett kilépnem, mert a Win 7 mindenféleképpen DVD drivert kért, de nem is tudok rákötni optikai meghatjót a gépre jelenleg), Ha simán újraindítottam volna, lehet nem feketedik el a kép, legalábbis eddig ezt tapasztaltam. -
abydos
aktív tag
-
abydos
aktív tag
Fejleményeket közlök.
Sajnos nagyon nem vagyok elégedett, de egy lépést sikerült tennem.
Megkaptam az új tápot. Mikor építettem össze az alaplap dobozán a gépet (a házból a régit nem akartam újra fölöslegesen kiszedni) közben újra megpróbáltam a CMOS-t resetelni. Lehet ez, lehet az új táp, de elindult, végre volt kép!
Jippííí! Összeraktam, gondolván, hogy a táp volt a ludas, nincs problem. Megint elkezdtem Windowst telepíteni. A múltkorival ellentétben viszont most kereste a DVD olvasó driverét és nem akart feltelepülni (USB-ről telepíteném, mert nincs SATÁS olvasóm). Aztán újraindítom, hátha segít a boot sorrend átállítása. A Windows csak nem akar települni. Rányomok a telepítőnél, hogy kilépés, megszakítom a telepítést. A képernyő elfeketedik, nem történik semmi. Most kikapcsoltam a gépet, aztán be és újra sötétség.
Újra megpróbáltam a CMOS resetet. Szerencsére sikerült elsőre és bejött a BIOS. Leszedtem az 1.60-at és felraktam, most fejezte be.
Kérdezem: Ez normális, hogy a Windows hozzátud úgy férni a BIOS-hoz, hogy ne induljon el a gép, vagy ez lehetetlen és az alaplap szar. Megmondom őszintén, ezt elfogadhatatlannak tartom, ezt az állapotot :/ Nincs túl sok kedvem minden 5. restartnál CMOS dugantyúkat pakolászni :S
Nagyon szomorú vagyok, de remélem az 1.60 megoldja a problémákat.
Az a vicces, hogy úgy tűnik, akkor csinálja ezt, amikor szabályosan szeretnék kilépni a telepítőből
Véleményeket várnék, hogy szerintetek cserére szorul-e a lap?
Köszönöm az eddigi segítségeket is!
-
abydos
aktív tag
válasz
Dealer95 #2957 üzenetére
Aham, így
Levesz, átrak, hagy, visszarak, indít. Nincs életjelEsetleg valahogyan hangszórót kéne rá raknom, de amik jönnek a gép házból kábelek, egyik sem tűnik olyannak, mint amit a kézikönyv ír, hogy jó lenne neki hangszórónak :/ Lehet valami másik gépből ami itthon van kipiszkálok egy hangszórót, hátha azzal többre megyek :S
-
abydos
aktív tag
A kikapcs megvolt több időre is (teljesen leválasztva is stb.). Ha a videokártya nem ad ki jelet, szted van esély belépni a BIOSba? Mert ha igen, megpróbálom, de ahhoz szét kéne ismét kapni a gépet, szal majd ha más eshetőség is fennáll addigra, azzal együtt megpróbálom
-
abydos
aktív tag
Hali!
Egy másik topicban felvetettem a problémát, de ti hátha tudtok nekem valami típussal kapcsolatos megoldást, mert sajnos eléggé elkeseredett vagyok már
Köszi szépen!
Üdv
aby
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Austin F.: Appok teljes képernyőn – immerzív mód [Android]
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Háztartási gépek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- weiss: Pant* rant
- További aktív témák...
- 2x32GB 6400 MHz DDR5 Corsair Venegeance XMP ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest