- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
Gaboman #4325 üzenetére
Arra azért figyelj,hogy ez modulos felépítésű. 3 modul,6 feldolgozó egység. Nem 6 teljes értékű mag.
-
miresz
veterán
válasz
Gaboman #4317 üzenetére
A varázsszó: "2éve"
Ha bele olvasol az FX topicba akkor láthatod mennyien szenvedtek ezzel a dologgal,vagy,ha bekukkantasz az ASRock honlapjára,akkor már láthatod is,hogy a lap support listájából is kivették az FX8320,és 8350 procikat,mert belátták ők is,hogy a VRM gyenge hozzá. 990FX Extreme3 Processzortámogatási lista
Ha AMD vonalon akarsz maradni akkor javaslom egy ilyen lap beszerzését: Asus M5A97 EVO R2.0 Ez az első ajánlható lap FX alá. (Nem mellesleg lehet,hogy ebben a lapban a 960T is stabil lenne,mert a nem stabil 6 magos működésbe a VRM is keményen beleszól
-
miresz
veterán
-
miresz
veterán
válasz
Gaboman #4313 üzenetére
Elöszőr azt nézd meg,hogy alap órajelen stabil-e mind a 6 mag. Aztán ha igen emeld az órajelet.Voltban 1,4V-ig is elmehetsz,ha tudod hűteni. De az is lehetséges,hogy nem stabil valamelyik mag. Próbáld a letiltott magokat egyesével feloldani,ha van rá lehetőség a bios-ban.
-
-
miresz
veterán
válasz
dudu5130 #4141 üzenetére
Ez az MSI R7790-2GD5/OC HD7790 2GB GDDR5 itt most nagyon jó áron van.
De ha mindenképp Giabyte lapot szeretnél ez itt nagyon jó áron van: GIGABYTE GA-970A-UD3P,és ez már a ráncfellvarrot verzió,ezek már jók,és nem mellesleg nem babakék színüek.
-
miresz
veterán
válasz
dudu5130 #4141 üzenetére
Igen a 990-es és a 970-es chippszett között csak a Crossfire támogatás a számottevő különbség,de ez is csak komolyabb garfikus kártyáknál "hátrány". A te esetedben még ha beraksz a meglévő 7770 mellé még egyet akkor is bőven elég a sávszél a kártyáknak. Processzor tuning szempontjából az általam ajánlott 970-es Asus lap jobb mint amiket te írtál.
Amit a lapra szántál volna plusszba inkább fektesd a kártyába és vegyél egy Sapphire 7790 2GB DDR5 OC-t játékok alatt sokkal előrébb leszel. A 2 giga videó memória sajnos az újabb játékoknál már alapvető,főleg FullHD-n.
-
miresz
veterán
válasz
dudu5130 #4138 üzenetére
A proci a legjobb választás ár/érték arányban.Én az Asust venném. A gigában ha húzod a procit a kis VRM hűtőborda miatt túlmelegszik a VRM,és akkor throttlingol a proci.(vissza vesz az órajelből a lap automatán) Sok Giga tulaj pici ventillátort rakott a VRM borda fölé,hogy kiküszöböljék a jelenséget. VGA mi lesz?
990-es lap csak akkor éri meg ha komoly Crossfire,vagy SLI rendszert akarsz építeni. Amúgy az ég egy adta világon semmi különbség nincs a 990,és 970 között.
990-es lapból én ezeket ajánlom,ezek frankók: Asus M5A99X EVO R2.0 vagy Asus M5A99FX PRO R2.0
-
miresz
veterán
válasz
dudu5130 #4134 üzenetére
Ebben az árkategóriában ezt: Asus M5A97 EVO R2.0 földi.
(#4137) dudu5130: Ha tuning is lesz ahhoz az ASRock-on gyenge a VRM. Milyen procit szánsz bele?
-
miresz
veterán
Szerintem nem kompatibilitási gondok vannak ott,hanem simán hibás a ram,,vagy a lap. Szerintem ne vegyél semmit,hanem elöszőr kérj kölcsön,vagy vidd be oda ahol vetted,és próbáljátok ki. Kingdton Hyper x simán megy a 970-es lapban is. Nincsenek már olyan finnyázások,mint régen a lapoknál ram terén.
-
miresz
veterán
Ezt a linket olvastam az előbb én is. De nekem is ugyan ilyen gyors a rendszerem,mint a linkelt videón,pedig rengeteg minden indul. Szerintem annál a rendszernél is inkább az SSD ami gyors. Pl photoshop nekem úgy indul,hogy rákattintok,és már el is indult.Persze SSD-ről. A Chrome meg rohadt gyors.Annak lehet ez érdekes aki nem használ SSD-t. Ez valami hasonló mint annak idején a RAM disk.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #1374 üzenetére
Nekem még lekopogom,sosem volt gondom a ventivezérlésel,pedig megfordult pár lap a gépemben az elmúlt hónapokban.(970extr3,970extr4,990FXextr3,990FXFatal1ty,870extr3)
-
miresz
veterán
Ha a tuning a cél akkor Extreme4,bár szerintem nem éri meg a 15+ -t. Semmi másért csak azért mert jobb a proci tápellátása.A 990FX extr3-as egy nagyon jó lap,csak elég puritán felszereltségileg. Viszont nekem volt 880Gext3-am,(még Phenommal) 990Fx ext3-am,990FX professional Fatal1ty-m,és most egy 870Extreme3-am van és pontosan ugyan annyit ment mindegyikben a mostani FX procim. A 8x-8x ,és a 16x-16x között elhanyagolható a különbség. 3Dmark22 alatt Graphics Scoreban a 6870Cf-emmel 20pont különbség volt.
-
miresz
veterán
válasz
likeaRAINBOW #1341 üzenetére
Az előbb írta a kolléga is,hogy Phenom II-es procik esetében: "LLC-re azt irja igen hogy egyébként 1/4, de ha manual-on tuningolod, akkor kapcsold ki."
-
miresz
veterán
válasz
likeaRAINBOW #1339 üzenetére
Az is droppol akkor,csak felfelé. De az nem vészes.
-
miresz
veterán
válasz
likeaRAINBOW #1336 üzenetére
Röviden megakadályozza,hogy a proci fesz droppoljon.
(#1335) Malibutomi: Akkor végülis kikapcsoltad?
-
miresz
veterán
válasz
likeaRAINBOW #1333 üzenetére
Load Line Calibration.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #1330 üzenetére
Ez az 1,456V ez reális ennyit is állítottál be az UEFI-ben? Nem lehet,hogy kicsit gyenge az a Freezer 13PRO a PH II@4Ghz-hoz? Szerintem ki kapcsolhatod,mert ha túl melegedne akkor is kikapcsolna a gép. De nézd meg az UEFI-ben az LLC-t is,mert ha nem jól van beállítva akkor félre is mérhet a lap,ill,lehet,hogy kisebb feszen is fog menni a 4Ghz. Asszem AM3-as prociknál 1/4-re kell állítani,de oldalt úgy is írja ott meg tudod nézni.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #1328 üzenetére
Az AXTU egy sz@r ne használd.
Fx procikknál még jobban bekever.
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #1265 üzenetére
A 970extr4 jó kis lap.
Eleinte a kezdetleges UEFI-vel volt probléma,de azon már javítottak. De a 990fx is nagyon jó lap.
-
miresz
veterán
válasz
Expendable #1245 üzenetére
Miért. ki szív vele?
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1090 üzenetére
De az van,de járt már nálam mindegyik.
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1088 üzenetére
Amennyit eszik egy 6100 húzva annyit eszik a 960T is megrántva.
De az FX-eket kicsit komolyabban meg lehet rántani,mint a Phenomokat. A 4100 igaz,hogy 2 modulos,de én nem cserélném el 1100T-ért sem,már csak a memória kezelés miatt sem.
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1084 üzenetére
Csak érdekesség gyanánt:[link] A 4100 alapon is gyorsabb benn mint pl az 1100T
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1082 üzenetére
Azt mondjuk nem is értem miért nem vettél a 960T helyett egy Fx4100-at?
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1080 üzenetére
Érdekes. A mag feloldás autón,vagy disableden van? Mert nálam csinált hasonlót egy PH II 555 amiben nem mentek a plusz magok és addig hülyült amíg autón volt.
-
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1071 üzenetére
Frissíts Cpu-z-t,mert már én is jártam így,hogy új volt a lap és hibás eredményeket írt. Egy próbát megér.
( #1072 ) szunya1: Új ház,8150,meg Ausztria,mi van rádszakatt a Nemzeti?
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1063 üzenetére
Hmm. Az tényleg sok. Ha nem csal az emlékezetem akkor a 965-ös phenomom 0.95_ig vett vissza 800Mhz-n. C&Q be van kapcsolva? Win alatt powermenegment kiegyensúlyozottra van állítva. Magok oldva vannak a 960T-ben? Nem mindegy az,hogy hogy tuningolsz,mert,ha nem szorzóval akkor elképzelhető,hogy nem vesz vissza feszt rendessen.
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1061 üzenetére
Milyen proci van benn? Bios update volt?Mert az új jobb.
-
miresz
veterán
válasz
Picturemaker #1058 üzenetére
Nincs. Lényegében csak design + egy két sallang a különbség+ az ext.4 tud Nvidia SLI-t is kezelni. Ennyi.
-
miresz
veterán
válasz
EvilSymbol #1012 üzenetére
Még jó,hogy nem a füles volt rajtam,mert: [link]
-
miresz
veterán
válasz
Departed #1004 üzenetére
Nah ja,ha még csak a hangkártya lett volna szar rajtuk,de ciripelt mindegyiknek a vrm-je mint a tücsök. Na hát meg azér 55e-ér már ne legyen szar a hangkártya.....
Gondolkodtam én is a 970-en,de most 27e,a 870 meg 20e,úgyhogy átmeneti lapnak ez is megteszi,és összehasonlítva szinte semmivel sem tud többet a 970,ezért döntöttem a 870 mellett. Majdnem lett egy MSIv GD80-am,de azon meg csak egy 4pines cpu csati van úgyhogy ejtve is lett,mert nekem kettő kell a H60 miatt. Majd meglátjuk mit mutat benn az FX.
(#1005) zuzu000: Mondtam a nagykeres havernak,hogy teszteljék be úgy küldjék és már ott szar volt.970-et nem akarok,mert most adtam el a 990FX extreme3-at,mert erősebb lap kellene az FX alá,amin komolyabb a tápellátás,nem 4+1-es.A 870 is egy átmeneti lap lesz. Viszont verhetetlen árban van az AM3+ -os lapok között,tudás/ár kategóriában.(és szép bimbi kék)
-
miresz
veterán
Nah hát úgy néz ki a dolog,hogy nem lesz ASRock Fatal1ty 990FX Professionallapom. 3db-ból 3-on volt rossz a hangkártya.Ez mi? Ezt nagyon elbaltázta az ASRock. Amilyen jó a többi lapjuk,ez annyira sz@rra sikeredett.Prémium lap,prémium sz@r hangkártyával. Még azt mondom,hogy egy-egy példány szar belőle,az ok,mert még a legjobb gyártóval is előfordul,de hogy háromból három,na azt már szerintem egy gyártó sem engedheti meg magának.Megy is egy szép levél az ASRock-nak majd,hogy ezmiez? Nem írom le a gyártót,mert attól a lapjaik jók,de ezt a "prémium" lapot keményen elkurt@k.Úgyhogy a vége egy 870Extreme3 lett,és waiting,egy normális lapra.A piros fekete modding is ugrott ezzel.
Nah mindegy de ezt azért úgy éreztem meg kell osztanom,mert igaza volt Crossfit007 kollégának a lappal kapcsolatban.
-
miresz
veterán
Elvileg holnap délután megérkezik a lapom (Fatal1ty) a garis cseréből. Már tűkön ülök. Remélem nem nyúltam bele még egy hibás darabba. Kíváncsi vagyok mit domborít majd benn az FX6100.
(#1000) Departed:
Nem ér!
-
miresz
veterán
válasz
philoxenia #984 üzenetére
Sorry!
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #953 üzenetére
Hát ha már MSI akkor 990FXA-GD80,ez tuti jó deszka olvastam róla teszteket,(bár a Fatal1ty-ról is)és legalább szép kék.
Nem tudom mi legyen még mindig.Szívem szerint hozatnék helyette ismét egy Fatal1ty-t csak félek,hogy belefutok még egy hibásba. Gondolkodtam azon is,hogy valami 970-es deszka helyette,de akkor ugyan ott lennék,ha nem lejjebb mint a 990FX ext3-al. Jó lap volt az is csak gyengusz a tápellátása. 812x meg meglesz amúgy is már van pálya,csak most ez a fatál betette a kaput.Még mindig nem tudom mi legyen. Fososk az MSI-től,egy kicsit régebben elég sok gond volt velük.Túl nagy választék nincs az ilyen szintű lapokból: [990FXA-GD80] , Fatal1ty 990FX Professional , GA-990FXA-UD5 , SABERTOOTH 990FX és ezzel nagyjából ki is merült a választék.
-
miresz
veterán
válasz
Milka 78 #943 üzenetére
Nah ja! Utólag okos az ember. De ki gondolta volna,hogy egy ilyen lap is lehet selejt. Az előző amit megvett tőlem haver tökéletesen tette a dolgát,és gondoltam akkor a Fatal1ty csak ennél jobb lehet. Hát tévedtem.Most még azon gondolkozom,hogy cseréltessem-e vagy keressek valami mást. Igazából (tudom,hogy ez sok mindenkit nem érdekel,de engem igen) modding miatt a piros-fekete kombináció a legjobb nekem+ezen a lapon minden jó helyen van a kábel elrejtés szempontjából.Meg a 2lan csati is csábító ki tudnám használni.Tehát jó lenne ez a lap,ha jó lenne.
Nem tudom mi tévő legyek. Az MSI-nek tényleg jó az UEFI-je de én nem láttam a tesztek alapján APM on/off funkciót ami nagyon kellene,hogy normálissan menjen az FX.
-
miresz
veterán
Tökéletes!Esetleg még egy?
Viccet félretéve nálad normálisan üzemel a lap? Semmi anomália? Az FX csak AIDA64-et néztem az előző lapomhoz képest ami az adatlapomon van még jobban ment már alapon is.A CPU Queen is feljebb kúszott vagy 4 helyet.
(#938) Kroni1: Gigábol esetleg az UD5 ami jónak tűnik nekem,csak fele annyi dolog sincs rajt mint pl a Fatal1ty-n.
-
miresz
veterán
Az a baj,hogy nem csak nálam fordult elő ez a tünet már. Na meg,hogy a TOP AMD-s lapjuk szar ennyi pénzért az azér elég sok mindent elárul szerintem.Majd küldök nekik kis pénzt a meós prémiumához. A gigától írtózom a jó kis bios-aik miatt. De még az is megeshet.
(#934) gyurczy: Utald a lóvét és már küldöm is ezt a mesés lapot,aztán hallgathatod ahogy sípol,cicereg,(nem mondanám,hogy halkan)+nem lehet hallani a zenét mert úgy torzít,recseg,sípol a hangkártya. Csupán 55e forint és a tiéd is lehet.
A proci egész jól megy benn,de nem lehet megmaradni a gép mellett a sípolástól. Jah,és ezt nem kell kínozni,hogy sípoljon,csak úgy alapból is csinálja 55e-ért.
-
miresz
veterán
ASRock Fatal1ty 990FX Professional,egy igazi fatális tévedés! Megjött ma bazi jól néz ki,beszerelem,sípol,cicereg a lap+ a hangkártya is hibás rajt. Hát kell még ennél több? Eddíg nagy ASRock fan voltam,de most leírták magukat a szememben.A cég AMD-s top lapja hibás! Gratulálok. MEO 1osztályú árú. Vicc. 55e forintér egy ganédomb.De legalább jól néz ki. Meg mindig nem térek magamhoz. És akkor most jön a kérdés,ha nem a Fatal1ty akkor mi? Jó kis Gigabyte,vagy melegedős Asus?
-
miresz
veterán
válasz
apollo12 #930 üzenetére
Szerintem meg a 8120 a jó választás. Az Fx 6100 kb a PHII X4 szintjét hozza átlagban,de van ahol a PH II X6 felett teljesít elég ingadozó a teljesítménye.Erősen függ az alkalmazástól is.Az FX6100 (mivel csak 3 modulos(magos)) modulonként 2 végrehajtó egységgel azaz 3x2=6szál. Tehát valójában az FX6100 ha régi értelemben nézzük,bár nem lehet összehasonlítani a Phenomokkal,mert nem ugyan az a felépítésük,akkor egy 3 magos processzor. Ha erős proci kell akkor mindenképp a 8xxx széria közül kell választani.Az FX-ek egyszálon gyengék viszont több szálon nagyon erősek.Viszont a többszálúság a jövő.
-
miresz
veterán
válasz
Crossfit007 #902 üzenetére
Miért nem használod a jó kis Intel HD3000 Igp-t minek az a 6990? Hisz az csak AMD kártyák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Horgász topik
- Háztartási gépek
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest