- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
Új hozzászólás Aktív témák
-
repvez
addikt
970pro 3as alaplapon hol tudom azt beállitani, hogy ha kikapcsolt állapotban lévö gépnél ha kihuzom a konektort majd vissza dugom vagy csak elmegy az áram a hézba akkor amikor visszajön az áram akkor ne induljon el magátol ?
Rendszeresen elöfordul ha nem vagyunk otthon és elmegy az áram valamikor akkor mire hazaérünk a gép megy és feleslegesen használja az áramot .
A biosban sehol nem találtam olyan opciot ami erre a funkcionak a beállitására utalna.
-
davetoo
csendes tag
Sziasztok. Az alaplapom egy 990fx extreme 3 . Szeretnék beletenni, 4x4gb ddr3 1600 memóriát. De... Dual chanellbe szerettem volna, azonban az összes memória modul fekete az alaplapon. Milyen sorrendben kell őket rakni, hogy jól működjenek. És a lényeg. 2-2 fajta memóriáról van szó. Mindkettő 1600-as ám az egyik hyper blue a másik egy sima kingston. Köszi előre is :-)
-
cracky86
aktív tag
válasz
Butthead83 #5134 üzenetére
Az fx8320 nekem 1. 270 körül van azt hiszem, csak kis léptékekkel, amíg stabil.
-
cracky86
aktív tag
válasz
Butthead83 #5132 üzenetére
Feszeld alul kicsit a procit, és kiderül az-e a gond!
-
Butthead83
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Asrock 970 Extreme 3 REV 2.0 alaplap +AMD FX6300 alap órajelen. A számítógép WIN 10 X64 alatt random kifagy és csak a reset segít rajta. Hőfokok rendben vannak. Memória tökéletes (2x4 GB Kingston Hyper X Fury 1600Mhz), a VGA egy passzív hűtős MSI 730GT 2 GB memóriával. A házban 4 db 12 cm-es ventilátor van 700 körülre leszabályozva (Arctic F12 PWM CO 3 db, 1 db Noctua NF-S12B). A processzor hűtő egy LC Power Cosmo Cool LC-CC-120 + 1 db Arctic F12 PWM CO (pénteken pasztáztam újra Xigmatek XI-3 pasztával megfelelő mennyiséggel és formátumban), a ház egy Modecom Ariel egy Zalmann 550W-os tápegységgel megspékelve. Kábelezés, háttértárak rendben vannak (HDD Sentinel szerint 100%-osak). A PC-t csak böngészésre ill. youtube-ozásra használják.
Valahol olvastam, hogy a CPU feszültséget kellett minimálisan módosítgatni ennél a processzor és alaplap kombonál, ha normálisan fagyás mentesen alap órajelen szeretném üzemeltetni. Mennyire reális ez?
Köszönöm a segítséget.
-
mtomi95
senior tag
Üdv! Van egy ASrocK 960GM-VGS3 FX alaplapom FX6300-al. A harom kis VRM nagyon forró. Eszkábáltam nekik bordákat és egy venti fújja rájuk a levegőt, de a bordák így is nagyon melegek... Eddig csak a Beamng nevű játéknál (ami nagyon proci igényes) de ott egy idő után leesik az FPS 10-re. Olvastam hogy ez pont a túl melegedés miatt van.
Valaki segít nekem beállítani a biost? CPU Voltage meg ilyeneket? Hogy legyen is teljesítménye, de ne főjjön meg a lap és öljön meg mindent a gépbe?
A tápom az egy Hexa+ 400W-os ha ez számít! -
Tomko78
őstag
Sziasztok , ma kapcsolnám be a gépet és 00 hiba kódot ír ki , ez nem valami CPU gond lehet ? Lehet hogy elszállt a cpum ? 🤔
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Egy Asrock 970 Extreme3 alaplapban melyik az a 6 magos Processzor alapon amivel hiba nélkül lehet használni a gépet?
Olyan hallottam,hogy az FX processzorokkal hadilábon van -
nzsolt77
tag
Extreme 4 970 lap dd3 memoriábol midet tudja kezelni?
-
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #5124 üzenetére
Vga hardveres hiba lehet mer a többit megcsináltan ès ugyqn az....akkor szar a kari?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
nzsolt77 #5123 üzenetére
szoftver
Ha van/vannak egyéb OC, vagy VGA buherátor/ vezérlő progik, akkor azokat távolítsd el, aztán radeon szoftver uninstall, de fullosan mindent leszedni...
Ha ez se segít, akkor regisztry tisztogatás - ha nem értesz hozzá, akkor még mindig marad a win reinstall...Jah, a VGA hardveres hibája sem kizárt.
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #5122 üzenetére
sw az mi lenne?
-
nzsolt77
tag
válasz
Pancsermeste #4381 üzenetére
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5117 üzenetére
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5117 üzenetére
Nem , ha írtad volna hogy Win 7 alatt stabil , akkor egyértelmű , hogy nem tökéletesen , vagy egyátalán nem Win10 kompatibilis az alaplap + cpu ... azért nem mai cucc , lehet hiányzik valami a cpu utasításkészletéből ami az újabb generációkba már ott van , de azért fura . Win 8.1 ?
-
rantotthusi
tag
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5114 üzenetére
Még annyit , hogy a legfrissebb BIOS van rajta ?
http://www.asrock.com/mb/Intel/B75M/index.hu.asp#BIOS [link]
1.80 2013/12/27 4.69MB
-
_DiEGO_
őstag
válasz
rantotthusi #5114 üzenetére
AMD oldala a legújabb drivert ajámlotta: http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Windows%2010%20-%2064 [link]
Az a táp nem csal loadkor tus annyit leadni és több ágon ? Lehet rosszul van leterhelve ágak , de akár pár púpos kondi is lehet ludas . Alaplapi CPU táp gondolom rádugva és a VGA -ra is a tápcsatik !?!
Ha igen , akkor még egy TISZTA telepítést megkell próbálni , ha nem tetted eddig meg ?!
DDU nagyon jól teszi a dolgátmindent engedj neki törölni , még a beállításokat is !
Uccsó eset: VGA tuti jó , nem túlhúzottan vetted meg ? De egy erősebb táppal nézd meg a biztonság kedvéért .
szerk.:
Processzor
- Supports 3rd and 2nd Generation Intel® Core™ i7 / i5 / i3 / Xeon® / Pentium® / Celeron® in LGA1155 Package
- 3 + 1 Power Phase Design <<<<----------nem erős VRM , de alapból kell vinnie azt a procit.
- Supports Intel® Turbo Boost 2.0 Technology
- Supports Hyper-Threading TechnologyPúpos kondik az alaplapon ?
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Van nekem egy asrock b75m alaplapom egy intel i5 3470 es procis és most szereztem egy r9 280x vgát ami ugye amd s és win 10 alatt is és win 7 alatt is kifagy a driver telepitöm ez vajon miért lehet? A tápom 430 wattos fsp és lehet az lenne a baj mert van amikor a vgan nem forog az egyik venti vagy épp a win be belépáskor kiirja hogy nincs jel! Nem volt esetleg valakinek ilyen lapja aki segithetne megköszönném!
-
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #5112 üzenetére
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=m2+sata+ssd+adapter&ul_noapp=true
https://prohardver.hu/teszt/velemeny_m_2_vagy_sata_express/az_m_2_vagy_a_sata_express_lesz_a_befuto.html [link]
https://www.depo.hu/szamitastechnika/vezerlokartya/M.2/kereses/95/1 [link]
[link] http://azsiacenter.com/memoriakartya-olvaso-adapter/key-m2-ngff-ssd-pci-e-slot-x4-atalakito-kartya-25784.html
https://www.youtube.com/watch?v=wLwIpcwsdKY csomó dolgot találni mindenfele
-
_DiEGO_
őstag
-
repvez
addikt
válasz
_DiEGO_ #5110 üzenetére
Ezeket megtaláltam és a legutolsó bios is rajta a lapon csak abban nem vagyok biztos, hogy NVMe tipusu SSD is támogat e a lap vagy hogy bootolható e onnan, mert máshol azt irták, hogy azt a lap adatlapjánál odairják , hogy támogatja e vagy sem, de ezt nem találtam az asrock oldalán.
Meg most M2es foglalatú SSD-t tudnák beszerezni és ehhetz egy átalakitó kéne a PCIe foglalatba.
Igy ehhez keresem a kritériumokat, hogy nehogy rossz átalakitót vegyek ami ezt vagy azt nem támogat vagy nem kompatibilis .
Mert az M2 foglalatból is van több fajta , mint ahogy a PCIe ből is, az x1 x2 x4 közül nem tudom mindegyik ugyan azt hozza vagy az x4es modba érdemes használni csak.az USB-t az tudom ,mert telepitettem már ugy a gépet, de PCIe foglalattal még nem és nem tudtam, hogy a bios alatt látja e már ezeket az eszközöket vagy csak miután felment a win.
-
_DiEGO_
őstag
http://www.asrock.com/mb/AMD/970%20Extreme4/index.hu.asp [link]
Bővíthetőség / Csatlakozók
- 3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4: single at x16 (PCIE2) / x8 (PCIE4), or dual at x8 (PCIE2) / x8 (PCIE4) ; PCIE5: x4 mode)
- 2 x PCI Express 2.0 x1 slotsVan elég PCIe csati / sáv - mehet bele ...
És ha már látja , használni is tudja majd , de az utolsó legfrisebb BIOS legyen rajta. [BIOS] v2.80 2015.08.27.Ha telepítesz , akkor csak az legyen rádugva amire telepítesz . Azt a háttértárakat meg egymás után SATA csatikba.
Sebességben az SSD sebessége adja a határt ! PCIe sokkalta gyorsabb a SATA -nál , mert PCIe vezérlésű !
De egy jó SSD is már agyonvágja a HDD sebességét
[link] ADATA 120GB Ultimate SU700 SATA 3 2.5" ~18ezerSSD max írás: 520 MB/s
SSD max olvasás: 560 MB/s+ USB Pendrájvról is fog menni a telepítés ! azaz vas támogatja.
-
repvez
addikt
Tud valaki azzal infoval szolgálni, hogy az asrock 970 ext 4es lapban ha a PCIe foglalatba adapterrel egy M2es SSD-t tennék akkor arról tudok bootolva win 10et használni?
Milyen adapterrel tudnám és milyen sebességen használni az SSD-t?
-
DZs
senior tag
Sziasztok!
Asrock 970 extreme 4-es lapom van. Emelném a proci órajelét. Adok neki 240 fsb-t 200 helyett, szorzó változatlan, az auto beállításokat kézire teszem és Winben marad minden alapon (sőt, még az alapot sem hozza, fsb 200 helyett csak 189 teljes auto beállítás mellett).
Van valakinek hasonló lapja, hogy van valamilyen "kapcsoló", amit ha auton hagyok, akkor minden beállítás auto marad, függetlenül, hogy valamit kézire teszek és értéket adok?Köszönöm a tanácsokat!
-
atis1224
tag
Sziasztok egy fx6300 allá szeret nèk egy. ASROCK 970A-G/3.1 deszkát valakinek esetleg vèlemèny a laprol esetleg mèg gigabyte GA-990X-GAMING SLI alaplap ezt nèzegettem de ennèl írták valahol hogy melegszik előre is köszönöm
-
_DiEGO_
őstag
válasz
darealkilla #5102 üzenetére
Szükség esetén lekapcsolsz 2 magot
-
_DiEGO_
őstag
válasz
darealkilla #5099 üzenetére
Ahhoz a procihoz ez kellett volna : [link]
990FX Extreme4 itt már 8+2 fázisú a tápellátás
-
_DiEGO_
őstag
AHCI és PATA és Win 10 ? elkellene felejteni IDE portot .... vedd ki és láss csodát nem lesz zavar .
AHCI = Advanced Host Controller Interface
Az AHCI az a natív SATA mód - extra SATA szolgáltatások: NCQ, hot swap, hot plug, stb.
Vagy NE használj AHCI módú telepítést , hanem kompatibilissel ... 990-nek nemigazán erőssége a tápellátó áramköre .
Asszem 4+1 fázisú , nem igazán a 8 magosnak való !http://www.asrock.com/mb/AMD/990FX%20Extreme3/index.hu.asp?cat=Specifications
-
darealkilla
aktív tag
válasz
darealkilla #5098 üzenetére
Olyan van, hogy a lap VRM-je nem bírja a procit? Tök olyan mint a húzott rendszer, aminek nincs elég fesz adva és az első komolyabb CPU terhelésnél leáll.
-
darealkilla
aktív tag
Sziasztok,
Került hozzám egy asrock fx990 extreme3 lap, 8150 procival.
ahci-ben a win10 (1703) telepítés első újraindulása közben leáll a gép, egyszer felment a win, de ott is egy indulás közben leállt, utána csak áramtalanítás után lehet bekapcsolni.
A BIOS friss 1.90 verzió, minden default, csak az storage IDE-t kapcsoltam AHCI-re.Van valami trükk, vagy a win10-et nem szereti? Főleg intel volt eddig a kezemben...
-
_DiEGO_
őstag
Egyszerű a magyarázat :
Nyugvó állapotban ez van:
Ha elindítunk egy 3D valamit , vagy játszol máris felkapcsol :
De sajnos az [Asrock 990FX extreme4]
3 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2/PCIE4 @ x16 mode; PCIE5 @ x4 mode)
VGA hiába PCIe 3.0 , ha alaplapod PCIe 2.0 -t tud csak !
-
macy
addikt
Na, akkor egy kérdés a nagyérdemű felé. Adott egy Asrock 990FX extreme4-es lap és egy MSI RX 480 8GB Gaming X. GPU-Z szerint a Bus Interface PCIe x16 3.0 @ x16 1.1. HWInfo szerint a PCIe Link Speed 2.5GT/s. Terhelésnél ennek 5.0GT/s-nek kellene lennie ha nem tévedek. Van valakinek ötlete mi lehet a gebasz?
-
fgabo
tag
Sziasztok!
Abban kérnék tanácsot hogy érdemes e lecserélni a jelenlegi 970 extreme 4 lapomat 970A-G/3.1 re? Fx8350 van jelenleg. M.2 slot vonzó számomra. Előre is köszönöm! -
coyotex
tag
válasz
nzsolt77 #5087 üzenetére
Nekem egy règi kèzzel tekergetős.4 ventit tudok szabályozni.De nem kell venned ha csak 1-et akarsz állitgatni.Leszeded az asrock oldaláról az Asrock Extreme Tuning progit.Abban tudod állitgati a venti sebessègèt.Egyszerű,èrthető kis progi.Ha nem sikerül priviben segìtek ha kell.
-
nzsolt77
tag
sziasztok4
szokott még itt irni valaki? szeretném megtudni hogy az 970 extreme 4 alaplap biosába hogy a legjobb beálitani a cpu hütést. egy fx6300 proci és hozzá egy cooler master hyper tx3 hütö van hozzá
az lenne a kérdésem mi a leg jobb beálitás hozzá. -
rantotthusi
tag
sikerült megoldani !!!de azért köszönöm!
-
Cartmenn
aktív tag
válasz
rantotthusi #5081 üzenetére
Én nem értek hozzá,de van az asrock-nak a TurboUCC programja az nem jó?
-
rantotthusi
tag
sziasztok! van nekem egy fx 6300 as cpu m és egy asrock 970 extreme 3 as lapom meg volt már huzva a proci csak uj gépházat vettem minden átpakoltam és visszaállt gyári órajelekre a cucc Én meg elfelejtettem a beállításokat! Tudnátok nekem abban segiteni hogy ehhez a procihoz az:
oc fül alatt:
spread spectrum-----auto
amd application power management------autoadvanced fül alatt:
cool n quiet------enabled
enhanced half state (C1E)------disabled
secure virtual machine-------enabled
core C6 mode------enable
cpu thermal throttle-------autoigy vannak jelenleg a beállitások és ha meg akarom huzni tudom másképp kell belőni őket! Kérem aki érti ezt irja már meg legyen szives melyik beállitást mire állitsam a húzás előtt! Nagyon Szépen köszönöm a választ!
u.i.: azt tudom hogy a turbo modot ki kell kapcsolni! pontositottam az előbbi bejegyzésemen!
-
Cartmenn
aktív tag
Most egy X6 1100t-t használok az Asrock 970 extreme4 lapomban lecserélném most 8 magosra mert az X6-ot még jó árban el lehet adni.Csak amire lecserélném az a lapomba nem teljesen ajánlott (8150,8320,8350) nem húzom semilyen szempontból a rendszerem,néha játszom---torony hűtőm van ,nem pedig amit ezekhez a procikhoz ajánl.Így ezek közül valamelyiket becserélhetem? köszi
-
dknight
tag
válasz
subaruwrc #5077 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor inkább érjem be egy 6350-essel (4 memória modul van a lapban 4X2 Gb)? A VRM hűtésére van valami barkácsmegoldás, vagy top-flow hűtővel kell megoldani?
Elvileg támogatja a 125W-os 6350-es procit is.
AM3+* FX FD6350FRW6KHK 125W Vishera 3900MHz 2200MHz 2MBx3 8MB C0 P1.50 -
dknight
tag
Sziasztok!
A tapasztalatotokra lenne szükségem. Adott egy Asrock 970 extreme3 lap, jelenleg egy 6100-as FX-el üzemel. Mi az a proci, amit még nyugodtan bele lehet rakni? Azt tudom, hogy az új BIOS frissítéssel viszi az FX széria 95W-os procijait a 8300-al bezárólag, de azt olvastam itt több helyen is, hogy nem érdemes belepakolni, mert nem fogja bírni az alaplap. Annyit még, hogy nem szoktam húzni a procit, tehát alap órajelen ketyegne.
Mik a tapasztalatok, 6300/6350-el vagy a 8300-al megy vagy sem?
Előre is köszi! -
rantotthusi
tag
Sziasztok! Lenne egy amator kerdesen de sajnos elfelejtettem a beallitast! Az lenne a kerdesem hogy akinek asrock 970 extreme 3 as lapja van volt es a procit huzta az a biosban az advance ful allatt hogy allitotta be az energia beallitasokat! 5 opcio van ott azokat felejtettem el! Nagyon szepen megkoszonom a valaszt! A procim egy fx 6300!
-
ebegab92
senior tag
válasz
rantotthusi #5070 üzenetére
Nem volt fogyasztásmérőm sajna
1.45V-ig jobb hűtővel elmegy, de afelett már eléggé melegszik. A proci max 70 fokoig bírja károsodás nélkül, célszerű az alatt tartani. Sajnos ez a lap eléggé doppolja a feszt, azaz kevesebbet ad le, mint amennyit beállítottál.
-
rantotthusi
tag
válasz
Debilon #5069 üzenetére
nagyon szépen köszönöm!!! mondják hogy kevés a proci tuninghoz az fx 6300 most 4,4ghzen megy nem tudom megprobáljam e a 4,5 ghzen ja és most a feszkó 1,388 volt 4,4ghzen de nem szoktam azt a kis bordát fogdosni hogy mennyire melegedhet fel viszont a proci hütő pont arra tolja alevegőt igy gondolom hogy kap valami hütést habár igaz hogy az langyosabb levegő !!!
-
Debilon
addikt
válasz
rantotthusi #5068 üzenetére
a proci foglalat felett a kis hűtőbordás rész
-
rantotthusi
tag
válasz
ebegab92 #5067 üzenetére
és azt nem tudod véletlen hogy 4,4 és 4,5 ghzen hány wattot eszik??? köszönöm a választ!
ja és lenne még egy dolog ezen a lapon hol található a vrm ne haragudj a kérdés miatt Én sem tudhatok mindent!
itt egy kép bejelölnéd ezen piros karikával hogy merre van avrm?!?!?! nagyon szépen megköszönném!!! mert teszek rá egy ventit ha tudok!
-
ebegab92
senior tag
válasz
rantotthusi #5066 üzenetére
Nekem anno volt ilyen lapom, de komolyabb feszelés nélkül nem nagyon akarta a magasabb frekvenciákat. Igaz én csak szorzót emeltem, pici feszemeléssel lett meg a 4.0 GHz. CPU valid erejéig elment 4.8 GHz-ig is, emlékeim szerint 1 modullal, 1.5V magfesz felett
Hiába volt jó hűtésem, a proci melegedett elég emberesen+a lap VRM hűtése is elég hurka volt. Tőlem függetlenül azért érdemes megpróbálni.
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! volt már valakinek asrock 970 extreme 3 as lapban fx 6300 4,5 ghzen?? és birta e???
-
mtibee2
tag
Sziasztok!
Van egy új ASRock 970 Pro3 R2.0-ás alaplapom, most jött vissza gariból. Az előző lappal, ami ugyanolyan volt, az volt a gond, hogy 2-nél több memóriamodullal nem volt hajlandó bootolni, még az UEFI sem töltött be. Na, ez az új deszka megfejelte ezt azzal, hogy már az UEFI-be lépve kifagy.
Egy FX-8350-es proci van benne, de 40 fokosnak jelezte az alaplap, amikor kifagyott. A használandó memóriák 4 GB-os, DDR3-as, 1866MHz-es Kingston HyperX Fury RAM-ok. Próbáltam párosával is a 4 modult, de úgy is kifagyott, valószínűleg nem memóriahiba.Van valami ötlet, hogy mi lehet a fagyás oka? Lehet, hogy a processzorral van valami?
Köszi:
M. Tibor -
rantotthusi
tag
Sziasztok egy asrock 970 extreme 3 hany wattot vesz fel???
-
Vangelis
félisten
Üdv srácok!
Van itt nálam egy ilyen alaplap: asrock 980de3/u3s3
16gb van benne, de a win csak 8GB-ot használ.
Kiírja, hogy 16gb de csak 8 megy....
4x4gb van benne.
AMD AE34G1609U2 a modulok neve. Ugyanolyan mindegyik.
.... nem tudok rájönni mi lehet a gond.
-
törölt tag
válasz
Pancsermeste #5056 üzenetére
köszi, megvan !
-
törölt tag
-
repvez
addikt
valaki frissitette a lapját 970ext4 est a legutolsó 2.80as biosra?
Létezhet az , hogy amiatt nem müködik a lézeres egerem, mert nem ismeri fel?
vagy a win 10es hibája?
Mert ma lefrissitettem a biost és először telepitettem erre a gépre win 10et és a telepités során sem tudtam használni az egerem, csak a laptop optikai egerét .de a friss windos alatt sem megy ha kihuzom az optikait akkor eltünik a nyil a kijelzőröl és ha visszadugom egyből megjelenik.
a lézeresnél meg semmi reakció.Az egésnek elvileg nem lehet baja, hisz a telepités elött a win 7esen azzal használtam.
Egy point of view lézer egér, driver nem kell hozzá és programozható gombjai sincsenek
[link] -
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
havernak gond akadt az alaplapjával. 970 Extreme4. 9 csipannás bekapocsláskor aztán semmi.
Ezt találtam róla:
"9 rövid sípszó: ROM BIOS checksum hiba - A BIOS programot tartalmazó ROM hibáját jelzi."Van erre valami megoldás ? Vagy lap csere ?
-
nicky211
csendes tag
Sziasztok ! fx 8300as prici alá mennyire jó választás egy ASRock 990FX ?
-
luZze95
csendes újonc
Sziasztok! Nemrég vettem egy Asrock 970A-G/3.1-es alaplapot. Csere után újra telepítettem a rendszert. De, érdekes módon azóta alig van a játékokban fps-em. (Driverből a legfrissebbek vannak fent)
Cs:go-ban 25-30 körül. LoL-ban 60-70.Config:
Cpu: Fx-6300 Vga: Gtx 550 ti. Ram: Kingston 2x4 GB.Ami furcsa nekem, hogy a bios ezt irja:
-
Pepe78
őstag
Egy észrevétel:
A 24 pines csati mellett van 4 LED.
A legfelső vagyis a Boot Device LED világít pirosan egy ideig , majd amikor ez elalszik akkor a Winfos betöltése jön azonnal.
Biosban kikapcsoltam az LED Controllt teljesen ..
Itt járok jelenleg.
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Bővítésen van nálam a kollégám gépe amiben egy Asus Crosshair V lap van.
Sajnos a lapot illetve a BIOS-t nem igazán ismerem így szeretném a segítségeteket kérni.
Bios resetet csináltam és most a bekapcsolást követően sokkal hosszabb idő kell a gép indulásához mint korábban..
Szal valamit sikerült elállítanom, de nem tudom mit keressek.Kb így néz most ki:
- bekapcs
-10-12 mp-ig csak fekete a képernyő sem a bill sem az egér nem világít.. A gépházban a ledek fel-le kapcsolnak -> mintha komplett ellenőrzés lenne
-majd minden led Zöld
-egér, bill világít
-kezdőképernyő megjeleneik milyen proci, mennyi ram stb stb és gyors bootA lap hibátlanul megy! Egy gyors Kingstone SDD-n van a rendszer ami gondolom mindegy , mert nem a BOOT a lassú hanem az addig eljutás.
Nem szeretném így visszaadni -> help!
Pepe78
-
törölt tag
Victoryus
Először is kellene egy BIOS frissítés neki - alaplapnak ! Jó lenne tudni mégis a típusát !
Mekkora a tápegység ? illetve milyen típus , vagy márka ?
Plusz tápkábelt megkapta ?
Másik gépbe sem megy ? -
Havernak van egy asrock matx alaplapja, athlon IIx4 procival, pontos típust nem tudom. Vett egy r7 370 vga-t, de nem ad képet. Ha átállítjuk pci-e -re alapértelmezetté, akkor se. Bios reset után se. Vga ventik pörögnek, sípolni nem sípol. Lehet hibás a pci e aljzata esetleg? Sajnos csak egy van rajta, meg 2 pci slot.
-
laceb
tag
válasz
#00983040 #5042 üzenetére
Komoly vagy nem, Pure Rock van rajta.
A fenti kérdés feltevése után próbálkoztam magamtól(lehet nem kellett volna)
4.5 Ghz-en 64 celsiusra ment fel IBT high alatt.Persze utána rögtön visszaállítottam,csak kíváncsi voltam a hőfokra.
Igazából a legolcsóbb megoldást keresem a kártyám kihajtására: R9 380
Aztán innentől gyűjtök Intelre vagy Zenre -
törölt tag
Advanced 8+2 phase CPU VRM power design for AMD high-TDP CPU support
95% biztos
vagy épp a fentebbi Asrock 990FX Extreme 4 is
szintén 8+2 VRM
- Northbridge: AMD 990FX
- Southbridge: AMD SB950vezérlőkkel meg már 99% biztos azzal a tápellátással
Természetesen 4200MHz felett kell CPU-nak kis fesz emelés is ... 100MHz -ként emelgesd .... és nézd a stabilitást !
-
_DiEGO_
őstag
Sziasztok !
Eladom alaplapom CPU és cooler
Alaplap: Asrock 990FX Extreme 4
Proci: AMD FX-8150 BE
Hűtő: AC A-30
Mennyiért lehet eladni , azaz mi lenne egy korrekt ár meghirdetni ? köszi a segítőknek
-
laceb
tag
Sziasztok!
Alaplap 970 Extreme3
Proci FX 6300Szeretném a procival kihajtani a videokártyámat.Valószínűleg majd alaplapot cserélek, de előtte megpróbálkoznék ebben OC-val.
Mit, hol, és mennyire állítsak?Amatőr vagyok tuningban. -
cracky86
aktív tag
válasz
rantotthusi #5033 üzenetére
Nálam az egyik megy rendesen hőfokszabályzás szerint, a másik csak maxon....
-
rantotthusi
tag
sziasztok valaki azt meg tudná nekem mondani hogy egy 970 extreme 3 as lapon használt cpu hűtők azonos fordulaton forognak e? mert nekem az egyik max 2600 a másik 2200 két különbözö venti ugyan de mind a kettő a cpu fan 1 és a cpu fan 2 be van dugva és a dobozukon az van rajta hogy 2600rpm szal a másiknak is tudni a kéne biosba fullra van kapcsolva mégsem azonos fordulaton járnak ez miért lehet??
-
djyuri
őstag
Sziasztok
Egy 970 lapocskába van egy FX6300-as proci.
Olvastam itt a hozzászólásokban,hogy miket érdemes beállítani a bios-ban,hogy jobb és stabilabb legyen.
pl.: "APM off ; turbo core off ; XYGhz Fix órajel"A bioszban a turbo core-t kikapcsoltam,de 3,8 GHZ-et enged csak a manuálban beállítani. (ok)..
De ezt az APM-t nem találom. Hol keressem?
És miket ajánlotok még? Gondolom még a hypertransport meg effélére.Köszönöm!
üdv -
Egzee
őstag
válasz
Pancsermeste #5029 üzenetére
Nem mertem... Marad az Asus M5A99X EVO 2.0.
-
Egzee
őstag
http://www.asrock.com/mb/AMD/970A-G3.1/
Erről mit tudunk?
-
Egzee
őstag
Csak visszatértem az ASRock klubba. Lecseréltem a 970 Extreme4-est egy ASUS M5A97 EVO 2.0-ára, de gyengélkedik így visszaviszem.
Beszereztem egy 990FX Killert, remélem jó barátok leszünk!
Érdekel, hogy tényleg javít-e a pingen a Killer NIC illetve abban is bízom, hogy ez nem fog annyira melegedni mint az EVO, mert az csak 6+2, viszont ez már 8+2! 9000-re szériás procikat úgy is hanyagolom, az a TDP nevetséges... Ebben legalább 2600Mhz-en fog menni a HT frekvencia ami egy kis pluszt fog jelenteni prociteljesítményben!
-
rantotthusi
tag
sziasztok nekem van egy asrock 970 extreme 3 as lapom a ht auton van maradjon annyin vagy rakhatom 2400 re?
-
cdm12
tag
Sziasztok!
Nekem egy 960M VGS3 alaplapom van. A probléma az , hogy folyamatosan leválasztja a wifi antennát. Egyszer csak elmegy a net , jön az eszkös leválasztását jelző hang , aztán egy 5-10mp után , jön az eszköz illesztését jelző hang , és visszacsatlakozik a wifi hálózatra. Illetve egy FX6300 van rajta , de throllingolja , nem lehet valahogy elérni , hogy rendesen menjen rajta? -
Tojci1989
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asrock 990FX Extreme 4 lap egy AMD FX8320 procival.
A kérdés, hogy milyen ramot vegyek bele?
El menne a 2133mhz is vagy maradjon az 1866mhz?
Minden oldalon írnak mindent és nem tudom, hogy bírná-e a 2133, pedig inkább azt venném.
Köszönöm -
válasz
Pancsermeste #5019 üzenetére
Azért kérdem, mert laptopon a k10stat programmal szoktam, a biosa elég korlátozott. Ha jól tudom a phenomot nem támogatja, bár még nem próbáltam.
Biosból rizikósabb, legrosszabb esetben be se bootol. Bár most belegondolva, amennyit az asztalit használom.. Heti egyszer gta5, minden másra ott a laptop. -
válasz
Pancsermeste #5016 üzenetére
Milyen programmal állítasz feszültséget? Vagy a biosban állítod? Nekem phenom 2x4-nek kéne kicsit kevesebb fogyasztásra bírni.
-
Pancsermeste
őstag
Nos, azt tudni kell, hogy egy 8320E nem sokban különbözik a 8320-tól. Elvileg válogatott, alacsonyabb fesz. igényű procik ezek, tehát nagyobb a valószínűsége, hogy kevesebbet fogyaszt. Ettől függetlenül egy 8350 is lehet ugyan olyan energiatakarékos alulfeszelve. Az én procim pl. 1,176V-on megy 4,2GHz-et. Szerintem kevés 'E'-s proci képes erre.
Említettem már, hogy valaki egy 6 magos FX-et se tudott alulfeszelve throttling mentes 4,0GHz-re beállítani, így a 8320E-re se mernék megesküdni, hogy biztosan jó lesz neked.
Ha a VRM kap bőségesen levegőt, akkor valószínűleg a 4-4,2GHz stabil lesz.
Ha torony hűtőt választasz - ez pl. brutálisan jó lenne a proci szempontjából-, ám ekkor mindenképpen kis ventit kell a VRM bordáira tenni.
Egy erősebb TOP-Flow hűtő elég lehet a proci hűtésére is, valamint a VRM bordát is hűteni a lefelé irányuló légáramával.
Ezek sajnos újonnan elég drágák, aprón szokott lenni 8-10 körül, most éppen nem látok.
Ezzel nincs tapasztalatom, de talán 4,2GHz-ig még elég lehet. (ha az alacsony fordulatú ventijét lecseréled, akkor biztosan) -
laceb
tag
válasz
Pancsermeste #5014 üzenetére
Akkor 8320E-t veszek.Így akkor nem lesz throttling,ugye?Erre tudsz hűtést ajánlani 10k körül?
-
Pancsermeste
őstag
Throttlingra?
Nos, az a helyzet, hogy nekem volt Ext4-es lapom FX-8320 és 8350-el, meg ismerősöknek raktam össze Ext3 lappal is. A sajátom, kis VRM hűtés mókolással 4,2-4,3GHz stabil volt. Ismerősöknek pedig jobb fajta Top-Flow CPU hűtőkkel szereltem és 4,0GHz-re lőttem be.
Ennek ellenére, ma már nem ajánlom senkinek, mert vannak akik egy 6 magos FX-et se tudnak ezekben a lapokban értelmesen beállítani.
-
laceb
tag
válasz
Pancsermeste #5011 üzenetére
Akkor azt kérdezem,mire számíthatok ha 125w-t veszek?
-
laceb
tag
válasz
Pancsermeste #5011 üzenetére
Te melyiket ajánlod?
-
laceb
tag
Sziasztok!
Az alaplapom Asrock 970 Extreme3
Szeretnék venni egy FX8320 procit.Vehetek 125 wattost?A cpu support listán csak 95 w találok!
-
etele1.0
aktív tag
bios-t kellett frissíteni
-
etele1.0
aktív tag
üdv, van egy 960GM-GS3 FX alaplapom, beleteszek egy x6 procit és boot-ig se jut
pls help -
monkyx
tag
Sziasztok
Olyan gondom lenne ,hogy adott egy Asrock 980de3/u3s3 rev2.0 alaplap ,egy fx 4300 as procc kingmax fury 4gb ddr3 as memo
kingstone v300 as ssd
A hiba jelenség hogy érdekes értékek jelennek meg aida alatt a +12 volt csak 0,7 körül van mindegy milyen táppal ha gondol eggyet kifagy és reseteli a biost minden alkatrész új sőt már szervízeltettem is ez miatt mindent köszi a válaszokat bocs a katyvasz leírásért -
Wolfy_
tag
kozben meg probalkoztam es a meglevo windows 7 sem latja a meghajtokat (2 db 128 gigas a-data sp 920 ssd), amikor a sata raid modba van allitva a biosban, de akkor sem ha szetszedtem a raid kotetet.a masik 2 ssd(64 gb criucial m4, 30 gb kingston) viszont megvan - mondjuk mivel nem raid mode-ban lett installalva a win7, ezert a drivert be kellett hekkelni a registry-be.
vajon mi miatt nem latszik ez a 2 ssd, a masik 2 meg igen, mikozben a bios-ban, ill. linux alatt mindegyik megvan faszan? van valakinek tippje? -
rantotthusi
tag
Sziasztok Nekem egy Asrock 970 extreme 3 as lapom van egy Fx 6300 al most 4ghzen megy ugy hogy az nb 2200 a kerdesem hogy hasznaljatok ti ??? vagy hogy hasznaljam?? igy ahogy most van vagy inkabb tegyem vissza az nb t 2000 re a gyarira es a procit meg jarassam 4,2 ön???
-
laceb
tag
Sziasztok!
Asrock 970 Extreme3 alaplapba készülök RAMot venni!
Ezeket szereti a lap?
Kingston DDR3 8GB 1866 CL9 HyperX Beast Kit (2x4GB) (HX318C9T3K2/8)
Kingston 8GB DDR3 1866MHz Kit (2x4GB) HyperX Savage Red HX318C9SRK2/8
8 GB DDR3 SDRAM 1866 MHz G.Skill Sniper CL9 XMP kit (2x4 GB)Köszi!
-
Wolfy_
tag
sziasztok!
windows 10-et sikerult esetleg valakinek RAID kotetre feltelepiteni?
egy 970 extreme 3 alplapom van, egy meglevo raid1-es particiora akarnam feltenni, de hiaba adom meg telepiteskor a honlaprol letoltheto drivert, tovabbra sem jelenik meg a listaban. a masik particion vigan csucsul egy ubuntu, ott semmi gond nem volt ezzel telepiteskor...
BIOS verzio a legujabb 1.80-as, a SATA mod RAID-re van allitva.
elore is koszi, ha valakinek van tippje!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest