- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
hackeeeee #1834 üzenetére
Itt nincs olyan beállítás, csak full speed, meg automatikus vezérlés aminél meg lehet adni a cél hőmérsékletet és a minimum fordulat szintet (1-9 szint, értelemszerűen 1 a legalacsonyabb, a 9 a maximum fordulat). Végül is működik ez rendesen, de a Giga lapok tényleg kicsit jobbak ezen a téren. Az előző 790X UD3P lapom idle 1000-1300rpm körül forgatta ugyanezt a ventit, míg az Asrock most 1600-1700 körül pörgeti és szerintem nem is tudja olyan finoman emelni a sebességet, mint ahogy a Giga tette. Bár az is igaz, hogy az amúgy elég hűvös Athlon II X2 esetén, nagy melegben sem ment a venti 1500-1600rpm felé (ez volt mind a kettő lapban). Viszont az FX6100-hoz már pont határeset ez a TX3, mert ha küldök rá egy kis primeot akkor annyira melegszik hogy maximum sebesség (~2800rpm) kell hogy 60C° alatt maradjon. Idle úgy nézem mindkét proci közel azonos hőmérsékletet produkál.
De úgy is tervezek egy komolyabb hűtést, aztán majd kiderül. -
Papabear195
tag
válasz
hackeeeee #1832 üzenetére
Talán a legtöbbünknek a ventivezérléssel van baja, nekem az a tapasztalatom, hogy a korábbi Giga lapom sokkal kisebb lépésekbe emelte a venti sebességét a melegedés függvényében mint ez, továbbá idle állapotban is alacsonyabb fordulaton ment a procihűtő. Ha jól emlékszem néhányan még billentyűzet inkompatibilitással is szívtak, de erről nem tudok mit mondani, mert nekem jól működik az 1000 éves Logitech billentyűzetemmel is.
-
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1817 üzenetére
SSD-T
Hamarabb észreveszed a sebesség változást már a windowsban is, mint a cpu, vagy a lap váltásnál, amúgy meg a mostani procid is kihajtja szerintem az 5750-et, nem sokat profitálnál a +cpu erőből.
De 965 életképesebb megoldás, érezhetőbb változást hoz a 965, mint a lap csere, de a lap csere időtállóbb kicsivel.Talán még a következő 2 generáció is menni fog. -
bozont
veterán
válasz
hackeeeee #1817 üzenetére
Ez most attól függ mik a terveid. Szerintem abban az esetben érné meg a lapcsere, ha mondjuk egy Piledriver procit tervezel (ami kitudja mennyivel lesz gyorsabb mint a mostani Bull és Phenom 2 procik), amúgy meg tényleg jobban járnál a Phenom 2-vel, az tényleges gyorsulást hozna. Főleg ha BE verziót veszel és megtuningolod kicsit.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1815 üzenetére
A sata kezelésen tuti javítottak valamicskét az előző chipsetekhez képest, hogy érzed-e majd, az jó kérdés.Sebességben pár százalék talán a két lap között a különbség, talán annyi sem.
Fogyasztásban 1-2W talán, ez sem jelentős szvsz.
Igen mind3 lap uefi-s jól látod.Volt egy rakat lapom ilyen gombokkal, meg kijelzővel, egy kezemen meg tudom számolni hányszor lettek használva.. Ha csak nem vagy tuningolós fajta.(nem az egyser beállítom oszt puszika fajtájú) szvsz semmi szükség rá.
Amit hiányolok személy szerint az a + sata portok, akár sata2 is.. mert ez az 5 édeskevés
Többiek panaszkodtak a ventivezérlésre, ennek azért nézz utána mielőtt megvennéd, nem tudom mi most vele a helyzet.
Mi nem tetszik benne?Én az ex3-at venném, az árkülönbségből (990vs ex4 vs ex3) memóriát bővítenék.Vagy hagynám ezt a lapot (ha nincs a közeljövőben proci csere tervezve) és simán csak memóriát ssd-t, ect raknék a masinába.Ezekkel látványosabb gyorsulás érhető el, mint a lap cserével szerintem.
Ám nem lebeszélni akarlak, maximálisan elégedtt vagyok a lapommal.Ajánlom is -
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1813 üzenetére
Annak elég a 4x is.. Nem vettem semmi különösebb teljseítménybeli ugrást, amikor visszaállítódott 16x-re.. Nagyon max 1-5% között de akkor már sokat mondtam.
Hát én a +8K-ból inkább még ramot raknék a gépbe, mert abból sosenem elégIgen reset, meg power gomb van az ext4-en, meg a kis kijelző.. Halottnak a csók kb annyit ér zárt gépháznál
Szvsz.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
hackeeeee #1809 üzenetére
A legnagyobb különbség a 2 lap között, hogy az ex3 cf esetén 16x/4x módban működik, az ext4 pedig 8/8 módban.Meg a biosban van némi különbség az ex4 javára, de szinte lényegtelen.
Ha nem kell a cf, de az ár a fontos akkor a 3 a nyerő, ha nem számít a pénz akkor 990-es lap kell neked.Kicsit jobban mennek nb szinten ezek a lapok, mint a kistesók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED Televíziók: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest