- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
Új hozzászólás Aktív témák
-
seederking
őstag
válasz
ebegab92 #4690 üzenetére
Föltettem mindkét drivert.Még az egeret sem ismerte föl a 3.0 amit eddig megtett.Villant egyet az egeren a led és kész.Uninstalláltam és fölraktam az asrock honlapján lévő etron drivert és most vissza tért a régi helyzet.
Magyarán amit leírtam megint ott tartok.Ja és az eszközkezelőben az atitool driver megint "nem az igazi".Előző kép szintén zenész.
Mind1 föladtam.Az említett módon ha "ráupdatelek" az eszközkezelőben akkor látja a rendszer csak ezt mindíg meg kell majd tennem ha másolni akarok rá valamit.Nem igazán értem a dolgot...De köszi a tanácsokat.Lehet lassan rendszert kellene telepítenem.
Kicsit más : Vezérlőpult-programok eltávolítása-(nézelődtem kicsit) és nekem kicsit soknak tűnik ez a sok
"Microsoft Visual R..." Nem kellene uninstallálnom a régieket (2005-2008)?Vagy ez normális hogy ennyi van belőle? -
seederking
őstag
válasz
ebegab92 #4690 üzenetére
Köszi
Otthon frissítem mindkettőt.
Az ismeretlen eszközt magam sem tudom mi az.A következő van,ahogy látod a második képen lent az usb háttértárra rákattolok illesztőprogram frissítése.Frissítés a számítógépen lévő illesztőprogramból,leokézom.Frissít és voálá látja a pendrive-ot.
De ha kihúzom-bedugom akkor ismét semmi.De ezzel a folyamattal ismét megjelenik.
Nem értem....
De frissítem az általad linkelt drivereket hátha... -
seederking
őstag
Sziasztok
Segítség kellene.(970extreme 3)
Vettem egy 32gb-os usb 3.0-ás pendrive-ot.Eddig az egér és a billencs hátra közvetlenül a lapba az usb 3.0 csatiba volt/van dugva.Hibátlanul működött/működik.Bedugtam ugyan erre a helyre a pendrive-ot és semmi nem ismeri föl a gép.2 Usb 3.0 port van a lapon de egyikben sem működik.Ha átdugom egy usb 2.0 portba akkor igen,minden ok.De szeretném kihasználni a 3.0 előnyeit szóval nem tudom mi a gond.
Fölraktam egy etron usb drivert de nem javult meg.
Az eszközkezelő ezt mutatja de van mikor az alsó képen látható (hiba nem látszik)
A pendrivet-ot használat előtt formáztam.Van ötletetek esetlek egy driver linket tudtok adni ha az a baja.?
Köszönöm. -
-
seederking
őstag
Sziasztok
Asrock 970 extreme 3-ból csak a rev.2-es kezeli a Bull procikat?Pontosabban fx83xx.
Mert gondolkodtam proci cserén a vga miatt de ha valóban lapot is kellene cserélni akkor egyenlőre felejtős + ha fogok is egyszer akkor már nem ugyan ennek a tipusnak a rev2. változatára. -
seederking
őstag
Köszönöm a segítségeket.
Próbákozom az ajánlott beállításokkal. -
seederking
őstag
Üdv
Valaki tudja hogy van-e lehetőség korlátozni a net sebességét adott porton az asrock xfast lan segítségével?
Lakótársam állandóan download-ol a gépén és engem meg figyelmeztetnek a magas ping miatt multyba.
Kezdem megunni és gondoltam leszabályzom a net sebességét,hogy ne kavarjon be állandóan. -
seederking
őstag
Szerintem az idő folyamán én megvilágosodtam
és már lassan képben vagyok a venti vezérléssel kapcsolatban.
Tegyük fel én megadom a venti level-nek a 3-as fokozatot és 48C target-et.
2d-s használat alatt rendben 3-as fokozaton pörög pl 40C-on.
Elindítok pl egy játékot felszökik 48-ra/fölé és a venti nem 3-as fokozaton fogja hűteni hanem akár level 8-10el.Azaz a cpu hűtő max fordulatával(ha szükséges).De ahogy eléri a 48C beállított targetet pl ha kilépek,akkor a venti fordulat is vissza esik level 3-ra.Ha ez így van/jól gondolom szerintem jó dolog és hasznos a beállítás."úgy tekergetem ahogy szimpi." és így tekergetni sem kell mert úgymond automatikus lesz.
-
seederking
őstag
Hali
Ti 970 ex3-nál milyen cpu venti profilt állítottatok be?
Vettem egy Matterhorn hűtőt és úgy lőttem be,hogy cpu target 48C Fan level 3.
Fölöslegesnek tartottam,hogy magasabb fordulatot adjak meg a ventinek mert akkor 2d-s használat közben is fölöslegesen teker.
Ha meg eléri a cpu a 48C-ot úgy is addig húzza föl a ventit ameddig kell...
Jól látom? -
seederking
őstag
-
seederking
őstag
Black Edition a cpu és a hűtőt is tuningra vettem.
A lap 970ex. 3. Honnan tudjam mennyit droppol a lap?Elolvasom inkább az első hsz-tmert nem igazán vagyok otthon a témában.
Ápropó:Ha a kevés fesz miatt sípolt akkor cmos reset után miért sípolt ugyan úgy?
Az lehetséges,hogy a ramok elmentik a beállítást?Mert miután azokat kivettem,elindult a gép. -
seederking
őstag
Üdvözletem az Uraknak.
Kellene egy kis segítség.
Az első dolog
em nagyon értek a cpu tuninghoz de szeretném húzni kicsit a phenom ii 955-t
Az lenne a kérdés,hogy a Biosba van olyan mód amikor csak %-ot kell megadnom(Cpu overclock vagy hasonló menüpont).Pl beállítom mondjuk 15%-ra és az órajel 3.860-ra emelkedik.
Ez egy megfelelő lehetőség a tuningra vagy nem igazán "hatásos"?
Tudom a Ht szorzót és Nb-t is ajánlatos emelni a jobb teljesítményért.Ilyen beállítás esetén ezek az adatok is megfelelően módosulnak?Másik kérdés,hogy régebben volt 1-2 alkalom,hogy 5 beep jelzéssel indult (vagyis nem indult) a gép.
Áramtalanítás után jó lett.(Akkor is húzva volt a cpu de csak az órajel 3.2-ről 3.6-ra)
De tegnap csak a vga-ról akartam leolvasni egy adatot,forgattam a gépet ide oda és bekapcsokor megint 5 beep.De most kb 20 próbálkozás után sem indult.
Cmos reset (jumper) után sem.Csak úgy sikerült szóra bírnom,hogy kivettem a ramokat elindítottam utána kikapcs és ramok vissza.Azóta megint jó.Valaki találkozott hasonló problémával vagy tud segíteni/tanácsot adni mi lehet a gond.
Tudom az 5 beep cpu hibára utal.De itt ki is merül a dolog.
Köszönöm. -
seederking
őstag
Sziasztok
Olyan problemmel találkoztam a minap,hogy bekapcs után 5 sipolás és monitor off.Ezt párszor megismételte a gép.Táp be/ki kapcs után is.Kihuztam a dvi kábelt power off/on és elindult rendesen.Azt olvastam az 5 beep cpu hiba.Egy phenom II 955 megy 3.2-ről 3.6-ra huzva. kb 4 honapja van igy és most csinál ilyet másodszor.Egyébként "tökéletesen" működik. Lap:970 ex.3
Nincs valami ötletetek mi lehet a gond?
Szerk:a cpu-n csak órajelet huztam semmi mást. -
seederking
őstag
válasz
Malibutomi #2059 üzenetére
Axtu helyett használtok más progit?
-
seederking
őstag
-
seederking
őstag
válasz
Victoryus #2038 üzenetére
Értem,akkor ezt átállítom feltéve ha nem ezen van alapból!?(sajnos csak este felé tudom megnézni)
+ flashelem a bios új verzióra és reménykedem benne,hogy megszünik az alvó módban való rendetlenkedése.
Megírom majd mire jutottam hát ha valakinek szüksége lesz az infóra. -
seederking
őstag
válasz
Dr. Gonzο #2035 üzenetére
Nos amit leírtál nem is tudtam.Pl én annyit csináltam általában hogy az axtu "intelligent energy saver" menüben általában bekapcsoltam ezt az üzemmódot mert észrevettem,hogy ilyenkor a cpu kevesebb órajelen üzemel és áramból is kevesebbet eszik a gép.
Viszont nem tudom hol találom ezt "Energiaséma beállítás" Axtu-n belül keressem vagy win-ben?
Ha úgy állítom be mint te a kiegyensúlyozottra akkor az axtuban ezentúl ne is használjam az említett energy saver üzemmódot? -
seederking
őstag
Üdv
Valaki nem találkozott a következő problémával.
Alvó állapotba helyezéskor a napokban előfordult egy olyan eset,hogy kb 20 perc múltán "föl akartam támasztani" a gépet az alvásból.De akármelyik bill/egér gombot nyomtam semmi reakció.Próbáltam Ctrl+alt+delete stb de semmi.Más megoldást nem látván nyomtam egy resetet .......... de arra is semmi.Hmm gondoltam akkor power gomb hosszan és kilövöm.....de arra ismét semmiAddig jutottam,hogy táp gombal áramtalanítanom kellett,hogy magához térjen.
Egyszer fordult eddig elő,mondjuk azóta nem altattam.Viszont olyan már sokszor volt,hogy hiába altattam pár mp után visszajött a felhasználó választó képernyő.
De az előző problem jobban aggaszt.Lap "hibára" gondoltam így elsőre.Ui:cpu-m fel van húzva 3.2ről 3.6ra nem tudom ez estleg csinálhat-e ilyen "galibát"
-
seederking
őstag
A monitorm Dvi csatis és más nincs bedugva.
Ez a windowsból való kilépéskor hallható zúgás nem ismerős senkinek?Eddig szerintem nem csinálta nekem.Mikor kikapcsolom és a win leállítás kijelzőnél vagyok egyszer csak 1-2mp-re zúgnak a hangszórók.Viszont a sípolás dolog aggaszt kicsit.No most olvastam olyat hogy az 5 rövid beep proci error-t jelent...
Húzás miatt lehet erről szó?Viszont 1x csinálta és tegnap bekapcsolt és működött rendesen.(De félek hogy ez csak előjel)Most ha a proci hibát jelezné sípolással akkor nem az lenne hogy egyáltalán nem indulna el a gép. -
seederking
őstag
Rákerestem a sipolási hiba kód jelentésére de sokmindent nem találtam
-
seederking
őstag
Üdv
Volna egy kis gondom,nem tudom tudtok e segíteni.Adott egy 970 extreme 3 benne egy 7850 vga,egy phenom ii 955 (meghúzva),8gb kingston ram.
Minden jól működik kb 1 hete.(akkor raktam össze a gépet).
Ma viszont olyannal találkoztam,hogy bekapcsolás után hevesen nyomkodtam a delete gombot hogy biosba "benézzek" és a gép 5 sípolás után nem volt hajlandó bekapcsolni a monitort.Restart után ugyan ez az 5 sípolás és semmi reakció csak a gép "megy"
Power gomb hosszú nyomásával kikapcsoltam.Vártam kicsit és bekapcsolás óta megy normálisan.De félek ez valami,előjele lenne...?
Lap új,vga új,cpu kb 1éves,táp szintén kb 1éves,ram új.
Azt még hozzá teszem hogy szintén ma lettem figyelmes olyan jelenségre hogy kikapcsoláskor mikor a windows leállítás képernyője eltűnik 1 másodpercre zúgnak a hangszórók.Nem tudom ez csak most tűnik föl vagy már eddig is ilyen volt...De hátha jelent valamit. -
seederking
őstag
válasz
Dr. Gonzο #1979 üzenetére
Akkor csak én értem félre?
"Igazából ott van a hiba, hogy az energia séma irányítását teljesen átvette az "Asrock eXtreme Utility".
Ennek a beállításaiban szerepel, hogy nem legyen alvó mód.
Sőt rávilágított engem másra is. Beállításaiban kutakodva fedeztem fel, hogy a processzor minimális teljesítménye: 100%. " -
seederking
őstag
-
seederking
őstag
Sziasztok
Nem találkoztatok 970 ex3 esetében olyannal,hogy alvóba "helyezést" követően kb 10-15mp után visszaugrik a felhasználó ablak?Magyarul nem "csicsikál" -
seederking
őstag
Üdv
Cpu tuning után mit tanácsoltok a lap Fan vezérlésével kapcsolatban?Alapon cpu fan target-nek 60C-adtam meg level 5-el.Na most ha emelek az órajelen adjak meg más értéket?Pl az 5 helyett 6-7 level-t.
Ezt azért kérdezem mert pl 2óra játék után volt hogy megszaladt 62C-ra.
Viszont azt sem szeretnén hogy helikopter módjára viselkedjen a hűtőm (ekl tower)
Ti milyen értékeket adtatok/adnátok meg? -
seederking
őstag
Van egy kis bibi.
próbálkoztam a cpu húzással.955BE és lap (970 ex 3) biosban találtam a cpu oc menüpont alatt a %-ban való tulhajtás menüpontot.Ott megadtam a 15% tulhajtást amit meg is csinált és működik is3.200-ről 3.680-ra.De az eddigiekhez képest mikor nem terheltem a cpu-t az órajel lement kb 800Mhz-re.Most meg folyamatosan 3680-on megy ahogy a tulhajtás engedélyezve lett.nyomtam egy bios default-ot.Vissza is állt 3.2-re de most meg 3.2-n megy állandóan miközben csak az axtu-t futtatom.Arra lettem még figyelmes hogy az axtuban elöször az overcloking menüpont alatt cpu ratio 10.5 volt.Fölhúzásnál ez fölment 16-ra és hiába nyomtam default-ot vagy vettem vissza a progiban mégis 16-on maradt.A feszt nem állitottam és ugy tudom az 1.4kell hogy legyen.Az axtu/iesben cpu vcore voltage 1.424, cpu speed folyamatos kb 3.2ghz
Nincs ötlete valakinek mi a gond?Nem értem most miért megy folyamatosan maxon a cpu.
Ráadásul az eddigi kellemes 38-40 fok sima használat közbeni hőfok fölszaladt 48-50re.
A fan speedet a biosban átállitottam 60C / 5fan speed-re.Ahogy legelőször.Nos azóta rájöttem hogy az axtu-ban az ies (intelligent energy saver) menüben on-ra kapcsoltam az opciót és visszaugrott a cpu voltage + a cpu szorzó is sima használat közben.
De most nem tudom merjem e megint huzni a cpu-t?Vagy ez a cuccos miért kapcsolt ki ha kikapcsolt húzás után?Vagy ha húzok rajta mindig be kell kapcsolnom hogy ne menjen full-on a cpu? -
seederking
őstag
válasz
#16729600 #1959 üzenetére
A gyári hűtéssel az előző tulaj 3.6ghz-en tolta.Ezért gondolva egy kicsit magasabb órajel elérésére a gyári hűtőt lecseréltem.(az egyik topicban ajánlott EKL-re)De akkor lehet mást kellett vna választanom.Mind1 ez már így marad,maximum ha sikerül egy stabil fesz nélküli 3.8-at elérnem beérem azzal)
Igazából csak azért húznám mert egy 7850 mellé szeretném (majd) és mint olvasgattam/írták válaszul.A cpu-m húzása nélkül de még ugy sem 100%-osan fogom tudni kihajtani a vga-t. -
seederking
őstag
válasz
#16729600 #1956 üzenetére
Ez gond,negatívum egyébként,mármint hogy oc-nak észleli?
Csak egy helyen kell átállítani a ramot ahogyan tettem vagy kell esetleg valami másra is figyelni.pl időzités vagy ilyesmi.
Az uefiből lehet Win alól tuningolni?Nem ugy mint régen boot közben del-et nyomogatás után biosba belépve.
Az uefiben először csak a szorzót vagy mit állítsak át?(nem nagyon vágom)
feszemeléstől tartok kicsit.Ekl tower hűtőm van ennek megfelelően kb 3.8 4.0ghz-el megelégednék.Tuningból adodóan a venti szabályzást is korrigálni kell vagy elég a megadott érték amit írtam?
Köszi,hogy segítesz. -
seederking
őstag
Sziasztok.
Kérdésem lenne 970 ex3-al kapcsolatban.
Most raktam össze a konfigom és érdekelne kell-e/érdemes e átállítanom valamit a lap biosában?A másik dolog mikor összeraktam,a ramom (kingstone hyperx Blue 8Gb)1600mhz jelzése mellett 1333mhz-et jelzett amit én átállítottam 1600ra.Jól tettem vagy ez nem probléma hogy 1333volt mellette mert ugy is 1600-on megy?A ventik szabályzását pedig 5-re állítottam és cpu-nak 52 fokot adtam meg.(Phenom II 955)
Tanácsoltok esetleg más beállítást mert én csak szerény tudásom szerint állítotam be így.
Köszönöm a segitséget. -
seederking
őstag
sziasztok.
következő kérdéssel fordulnék hozzátok.asrock ex3 lapot vettem és majd egy 7850 vagy70 vga-t tennék bele.Na most nézegettem a lap specifikációit és láttam,hogy a PCI foglalat 2.0-ás.De a vga-k 3.0-sak.ilyenkor mi van?Nem fogja kihajtani rendesen vagy mire számíthatok?
Köszi a help-et -
seederking
őstag
Őszintén.Ezt az alaplapot /ex 3/ csak összedobálták hogy a 100dik bios frissitést kell fölrakni rá hogy minden működjön normálisan.Előre félek mivel ilyet vettem de még vga hiányzik.szoval remélem nem az lesz a vége hogy összeszerelésnél használatban kinlodás lesz belőle.nagyon "bejött" a lap olvasgatva rola .rossz lenne csalodni.
-
seederking
őstag
;s láma érdeklődne
Olvasgatok itt de nem igazán vágok pár dolgot.Pl mi az hogy achi modba rakni a satat és miért van rá szükség?Ex. 3nál szükséges a bios frissités mert olvastam hogy kb mindenki frissiti megvétel után.A cpu fan szabályzásra van már vmi options vagy majd azt is magamnak kell belőni?thx -
seederking
őstag
Üdv
Vettem 970 ex 3 és majd egy 7850-et tennék bele.Szeritetek érdemes a cpumat phenom ii x4 955 3.2 lecserélni az uj szériára az amd fx-re?vagy még simán jo?Az fx 6100-et nézegettem 6mag 3.3ghz.Mit tanácsoltok esetleg más tipust vagy nem kell még a csere?Àrban sztem kb egy 10-sel kellene megtoldanom. -
seederking
őstag
Ha meg lesz minden jövök lámáskodni.Pl azzal kezdeném hogy az ex3-mon ajánlatos a bios frissités ha jol tudom.cpu fan miatt stb..?
-
seederking
őstag
A ram kb 2-3nap mulva jön meg a boltba.Lassan meg lesz minden a konfig frissitéshez vagyis igazából csak hdd,cpu maradt.De sajna a vga-ra még várnom kell (money support)
De ugy érzem elég lesz kivárnom mivel tápot,ramot,lapot megvettem de vga-ra nem maradt cash és nézhetem a "kész" konfigom ami csak vga ért kiált.Szerintetek a 7850 jó cél kitűzés ehez. Phem ii x4 955BE asrock ex.3 Kingston 2x4Gb 1600mhz Fsp hexa 500w.A 7870 lenne az igazi de 100ért esélytelen.Használtat meg semmilyet nem merek.1x megszivtam:s -
seederking
őstag
válasz
Expendable #1664 üzenetére
Köszi a segitséget.Megrendeltem ezt a tipust.Remélem jo lesz függetlenül a tipusszám kis eltérésétől.
-
seederking
őstag
válasz
Expendable #1658 üzenetére
Találtam olyan boltot ahol a tieddel megegyező sorozatszámú hyperx van.Annyi hogy a végén még van 2 karakter.Megtennéd hogy megnéted a tied is folytatodik e még?köszi
a ramoknál a no ecc vagy ucc jelzés mit takar?tudja vki? -
seederking
őstag
válasz
Expendable #1656 üzenetére
Akkor itt pl a sorozatszám mind1 ha pl kingston hyperx-et veszek?csak a tipus a lényeg
-
seederking
őstag
Nézegettem itt http://www.argep.hu/trend/GAME/Gamer-pc-konfiguracio.html
és ezekben a konfigokban extreme 3 black dragonnal van társitva?
áááá elbizonytalanodtam. -
seederking
őstag
Tényleg nem jó a black dragon?mert lenne most egy jonak tünő üzlet?valakinek tapasztalat?
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Asrock 970 ex.3 ba milyen ramot ajánlanátok?
Kingston hyper blue,geil black dragon?2x4gb-ra gondoltam 1600mhz. Szerintetek lényeges,hogy 1600 vagy 1820 mhz-es a ram? Ha van tapasztalatotok légyszi pontos tipust is irjatok a ramhoz.
Kicsit félek a választásnàl mert a memory supportba volt olyan tipus amit nem találtam,elég kevés van felsorolva.
Köszi a segitséget. -
seederking
őstag
Szerintetek extreme 3 boltbol 21-22ért vagy extreme 4 használtan 20ért?
-
seederking
őstag
Sziasztok.
Segitségeteket kérném asrock 970 ex.3 lapot néztem ki "célpontnak" és bele corsair vangance 1828mhz 2x4gb ramot.de a memoria supportban nem találok ilyet csak egy hasonlo corsair tipust.félek nehogy megvegyem és közben nem lenne kompatibilis.viszont nem értem miért ne lenne az mivel nem egy őskövületet raknék bele.Nincs valami ötletetek hogyan tudnám kideriteni?A ram tipusa corsair v.ce 2x4gb 1828mhz.CMZ86X3M2A1866C9
Köszönöm a segitséget -
seederking
őstag
Jol tudom,hogy a 970 ex. 3ban van integrált vga?
-
seederking
őstag
válasz
Expendable #1572 üzenetére
Egy láma kérdés mi az uefi?Akkor ezt ugy képzeljem hogy pl látom a procit 40fokon és magam találjam ki hogy mennyit tekerjen a venti?Elég ratyi dolog egy ilyen laphoz képest.köszi a segitséget.még lehet kérdeznék majd.kicsit bizonytalan vagyok pedig nagyon bejövős volt a lap
-
seederking
őstag
Mit takar az hogy fapados.Tényleg igaz hogy megfőzheti a cput?Bios frissités mit javitott neked?
-
seederking
őstag
Sziasztok.Tanácsot kérnék.Lap vásárlás előtt állok és az asrock 970 extreme 3 amit kinéztem a palettábòl.De olvasgatva rola sok negativ dologgal találkoztam.Pl az egér kurzor középre ugrálása,hang,cpu melegedés!?Na most én nem ugy szeretnék lapot venni,hogy egyből bios frissitéssel kezdjem.Mivel 1 azt sem tudom ilyenkor repül e a gari,nem értek annyira hozzá.Félnék elcseszek vmit.Szerintetek jo befektetés ez a lap vagy más tipust ajánlanátok.Ami nem kerül többe!
Köszi a segitséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI Z390-A Pro / Beszámítás OK!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest