- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Listázzák az olaszok a Redmi 15C-t
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
giigz
veterán
-
Prison85
senior tag
Users maunalban találtam a 29ik oldalon: [link]
": CLRCMOS1 allows you to clear the data in CMOS. The data in CMOS includes system setup information such as system password, date, time, and
system setup parameters. To clear and reset the system parameters to default setup, please turn off the computer and unplug the power cord from the
power supply. After waiting for 15 seconds, use a jumper cap to short pin2
and pin3 on CLRCMOS1 for 5 seconds. However, please do not clear the
CMOS right after you update the BIOS. If you need to clear the CMOS when
you just fi nished updating the BIOS, you must boot up the system fi rst, and
then shut it down before you do the clear-CMOS action."Tudna valaki segíteni, hátha félreértettem valamit?
Kapcsoljam le a gépet, húzzam le a tápkábelt, 15 másodperc múlva távolítsam el a jumper pöcköt és tegyem át a 2-3 tűkre 5 másodpercre. Eddig okés, de utána nem teljesen tiszta -
ViZion
félisten
megadtam a táp típusát, és mondták, h jól állnak, mert a 12V van a csatlakozó "bepattintós" oldalán. De megnyugtattak, h máshogy nem is lehetne...
Ahogy elnézem Kovsol-nak sem jött be... ejjj.
Nagykerben mindíg csak 1-1 db-ot látok 970 Extreme 3-ból. Fura. Lehet másikat kellene választanom
-
ViZion
félisten
Mivel garis, és ismernek a boltban így nem para. Sokadik gépem, illetve alaplapom és CPU-m, tudják, h nem trükközök, nem bénázok -ezért is kérdezek inkább, mint hogy sz¤rul rakjam össze. Csak abban bízom, más esetleg nem sérült meg - főleg a proci, bár az is új, garis, de mégiscsak nyugodtabb lennék, ha ezzel lezárulna a dolog. Majd jelentkezem jövő héten
-
ViZion
félisten
de örülnék... azok is újak. Most nincs is másik amivel tesztelhetném... basszus.
Kovsol: kb. 40 resetet nyomtam...semmi. Nem tuning error, mivel addig el sem jutottam. Igazán semeddig se jutottam...
Nem... Jumpert leszedtem, átraktam, vártam, majd vissza. Nem változott...
-
ViZion
félisten
Persze, minden felpörög, mintha indulna... de nincs beep.
Már analógra is átdugtam, semmi. Ramokat kivettem, akkor beep-elt...
Lehúztam mindent, még a hálót is, analóg kimeneten sincs jel... pfff...Neten keress rá az ASRock 970 extreme no post kifejezésre... van pár belőle.
-
ViZion
félisten
semmi, még post sincs. ahogy nézem angol fórumokon, bizony nem ez az első ilyen hiba... és deszka error...
Nem volt unlock, előző lapom nem támogatta. Ramokat is pakolgattam, egyel sem indul. Új, kingmax 4 GB-os modulok, support listen rajta, cpu is. wattafakk? Mobo csere máris??? -
Malibutomi
nagyúr
Igen kilőttem a thermal throttlingot.
Eddig is majdnem biztos voltam benne hogy az a hiba, mert sosem úgy fagyott ki a gép terheléses teszten, hogy csak eldobta magát, mint mikor nem bírja a proci, hanem mindig láttam a fagyás előtt 5-10 másodperccel, hogy hirtelen a proci 3-4 fokkal hidegebb lett.
Most már lementem 1,425-re (1,416 valósan), adok neki így vagy fél órát, de amúgy mindig eldobta már 5-6 perc után.Jó eza tesztelgetés, asztal alatt a gép, fincsi meleg a lábamnak
-
Malibutomi
nagyúr
Már kinomban raktam be, egyébként 1,435-ön ment stabilan a multkor. Amúgy már egy Brocken van rajta.
LLC-re azt irja igen hogy egyébként 1/4, de ha manual-on tuningolod, akkor kapcsold ki.
Igazából az zavar, hogy ezen a feszen az 54 fok teljesen oké lenne, de a lap annyira fölémér, hogy leveszi a procisebességet. -
Picturemaker
őstag
A gépemben most egy 925 megy 3500-on, amin tök jól megy a C&Q. A 960T meg tök simán megy 4GHz-en. De normális C&Q nélkül napi 10-15 óra egy év alatt elég sok fogyasztást hoz össze feleslegesen.
Az Fx 4100 harmatgyenge lenne számomra, mert nem játékra, hanem munkára használom.
Igaz az Intel lenne a legjobb, mert PS-re sokkal gyorsabb, csak az ára!!!
A 4100 meg akárhonnan nézzük "csak" 2 mag. AMD-ből az alternatíva csak a 8120 lenne, de az pont annyi, mint a 2500K. A fogyasztás miatt pedig ezek nem egy ligában versenyeznek! -
törölt tag
Mi sem természetesebb,mint hogy lesznek képek
Még kell szereznem egy 12-es piros ledes ventit,mert az Alpenföhn Nordwand hűtőm jelenleg az ellenség kék színeiben világít,amit tudatos userként többé nem engedhetek meg magamnak
Milka78..hát igen Őt elvesztettük,de jó srác és azért (átmenetileg) még köszönök neki
-
törölt tag
52k volt a 8150, ennyi Jekatyerinburgban nagyker áron céges törzsvásárlóival.A ház pedig ez a Sharkoon T28 lesz.
Piros festéssel,mert teljessé vált a szerelem az AMD-vel -
törölt tag
Sajnos nem erről van szó.ellenben a párom kint dolgozik egy ideje ( valakinek illik a családból pénzt is keresnie)
Az ottani fizetésekhez meg tényleg nem számít nagy beruházásnak pár cucc beszerzése.Sajna itthon nem lehet kapni az általam kinézett házat (amúgy nem egy nagy szám 60 EUR-ba fáj kint).Eddig csak 2 fajta házam volt szégyenszemre,1-nagyon gagyi és 2- brutálisan szar,most jutottam el odáig,hogy a házra is áldozzak.Amúgy a 8150 az Orosz sztyeppékről érkezett,egyik volt kollégám ott dolgozik és ott volt a legolcsóbb.
-
Tomko78
őstag
Ezért örülök hogy a monitoron van hangkimenet , így legalább normálisan szol a hangcucc , de hogy hirdeti THX es na ja a régi Msi K9A2 Platinumban 100x jobban szolt mint ebben , így már legalább megnyugodtam nem csak az én alaplapi hamgkártyám a rossz , mert nekem is az van magas meg közép oké de a mély nagyon gyatra , a Asus Xonar D1 el meg else indul csak csípog 4 és kész , de a tesom gépében meg jó a hangkártya
-
EvilSymbol
csendes tag
És a tökfej miresz kilőtte a bocsánatkérésem Crossfit007 felé.
De jó fej vagy...Amúgy komolyra fordítva, eddig tényleg szinte csak jó (mind felépítésben, mind teljesítményben, mind customer supportban, mind pedig támogatásban) AsRock termékekkel találkoztunk, pedig azért egy-kettőn túl vagyunk mindketten miresz kollegával. Az AsRock 9xx lapok nagyon jók, jól mutatja ezt az is, hogy az MSI 990FXA-GD80 lapon pontosan 4 (négy!) darab ventilátor csatlakozó van, tehát például egy vizes hűtés elég nehézkes, ha nem lehetetlen. Az ASUS Sabertooth 990 FX egy az egyben olyan, minta valaki egy kiadósat belef0sott volna a gépedbe, a következő az Asus Crosshair V Formula/Thunderbolt ilyet vegyen, aki nem sajnálja csak a lapra a közel 90k-t, ezen kívül van még a Gigabyte GA-990FXA-UD7, ami nem is lenne rossz, de miért kell azokat a színes portokat erőltetni? Most komolyan...ne már...szóval még mindig lehetne full atomkirályságos az ASRock 990FX PROFESSIONAL Fatal1ty, de AsRock-ék éppen csak a zászlóshajójukat süllyesztették el.
Pedig milyen szépet mutatott benne az FX 6100, igaz miresz? Ők maguk, a sajátjukat, a rossz minőségű hangkártyával.
Such a shame...ilyet tényleg nem engedhet meg senki sem. Tartsatok ki a 9xx széria mellett, de (nem is hiszem, hogy ilyet írok) Fatal1ty-t SENKI se vegyen, ha jót akar magának.
-
Departed
őstag
Valahogy sosem bántam meg, hogy a legjobb ár/érték arányú lapokat veszem. Úgy tűnik, most ugyanez a helyzet, a 970 Extreme 4 teljesen jó - 20k-ért.
Ami pedig az alaplapi hangkarit illeti, 3ezer forintos Audigy4-esített Audigy hangkarit használok évek óta, bármelyik alaplap is van épp a gépemben.A múltban pedig volt bőven bajom MSI, meg Gigabyte lapokkal is, az Asrock-nak épp ez a "csúcslapja" csúszott el egy szempontból.
-
Milka 78
nagyúr
Nem kell tőle parázni,mert baromi jó prémium lapokat gyárt.Én még mindig azt mondom,hogy GD65(az ára miatt és arany közép út),mert komoly lap jó áron és a maradékot költsd FX8-asra,azt had szóljon a game.A GD80-ast azért nem mondtam,mert húzós ára van(mint azt én is tapasztaltam),de tény,hogy abszolút felső kategória.Szerintem próbáld meg zargatni Olit,mert már tesztelt AM3+-osokat,hátha tud valami okosat mondani.
-
Milka 78
nagyúr
Na jó,de én előre is okos voltam!
A moding részét megértem,tényleg jól néz ki a lap ezen a téren,csak ez annyit nem ér,hogy emiatt idegeskedj
.Ráadásul a GD65 jóval olcsóbb szerkezet.Amit nyersz pénzt (meg amit kapsz az FX6-osodért)azt beforgathatnád egy 8120-ba.Az az apm dolog az amit a tuningnál kell kapcsolgatni és egy pár lapnak az uefi-je nem tartalmazta és ezért a win alól kellett delejezni fusion alól(más néven TDP LIMITER)?Ez esetben az MSI már akkor tudta amikor az Asrock még nem,de kérdezd meg Olit,mert úgy rémlik most nyúzott meg egy MSI deszkát és jobbnak tartotta bizonyos dolgokban mint az Asus csúcsdeszkája.Pl.
Crossfit007:Ez azért erős túlzás
A Sandys lapja a csúcson vannak és az AM3 as lapjai is igen jók voltak.Mondjuk inkább úgy,hogy a fent említett lap nem tartozik a sikeres termékeihez.Az első szériás 990FX-es lapjai eléggé nyögvenyelőseknek tűnnek.Az Extr3-as már új széria és úgy tűnik jobban sikerült az Extr.6 és a Fatal1ty szériával szemben amivel igen sok baj van-volt.Sajnos ilyen minden gyártóval előfordul,pl és most egy olcsó MSI 760 GM23(fx)el szívok,mert nem szereti a régi E-s X3-asomat.Ugyanakkor a másik MSI-m olyat villantott amit még ez idáig laptól nem láttam...
-
Crossfit007
senior tag
-
Milka 78
nagyúr
Most mondjam azt,hogy amennyit rohangálsz és pénzt,energiát feccölsz bele,már ott tartasz,hogy az én verziómat is választhattad volna?
87 ropiból ott tartanál ahol én és röhögnél ezen az egészen,de mond azt,hogy nem volt igazam(és ez most nem kampányolás,rossz indulat,vagy hasonló maszlag
).
Más...Ez viszont tény,hogy elég rossz a kihozatal a lapodból.Ahhoz képest,hogy prémium lap és nem sok fogy belőle,elég sok a baj vele(nagykerbe is hoztak vissza belőle párat). Memória vezérlő hiba,cicergés(ez utóbbi igen fülsértő és zavaró,tehát nem olyan mint az egyes vga-kra jellemző diszkrét neszelés,ráadásul néha átszűrődik az alaplapi hangkarira). Persze sz@r lapnak nem állítanám be és van ami jól működik,hibátlanul,de van tőle jobb,olcsóbb választás is.Arányában pl a 870 extreme3-ból nem volt ennyi hibás,pedig boldog-boldogtalan vette.Mondjuk a gyártót nem írnám le,mert 1155-ös vonalon aláz rendesen ár/teljesítmény/minőség arányban(z68 Extreme3 Gen3 ami 37-ből sok helyen befogja a majd 70 ropis übertuning lapomat). Különben ha lapot váltasz akkor az MSI felé pillantgass.Nagyon stabil lap,biosban talán most ők járnak legelöl(FX téren). -
gyurczy
őstag
Köszönöm, egyenlőre megteszi ez az egy is.
Hangarit nem próbáltam, van X-FI, a sípolós-sercegős téma nálam is jelentkezik prime95 alatt, de ezt ritkán futtatom, játék alatt fülessel tolom, alapon meg csend van.
Spannak is ilyen lapja van FX-6100-al, nem panaszkodott olyanokra, mint ami neked jelentkezett, sztem egyedi jelenség, vagy beleestél egy boltban "előtesztelt" példányba, ha a hangkari miatt le tudod gariztatni sztem tegyél vele még egy próbát.
-
Ershess
csendes tag
Jó, hogy vakon vagyok, de legalább felveszem a telefont, nem úgy mint azok, akik az ip*nnál dolgoznak.
Amúgy kíváncsi leszek, mennyivel mutat jobb eredményt a 950es sbvel a b60, mint a 750essel. Tutira óriási különbségek lesznek, de majd csinálunk tesztet ide. Azért én nem tanácsoltam volna a fatal1tyt senkinek, milyen már, hogy egy ismeretlen figura néz rád még a biosból is. De most komolyan, ki ez a csávó? Nem durva, miresz?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest