- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Nem, azzal azt tudod beállítani, hogy mi legyen a legkisebb, minimális fordulat amitől ne menjen lejjebb. Direkt megnéztem és az uefiben is azt írja hogy minél magasabb a szint, annál nagyobb lesz a cpu hűtő sebessége is. De ki is próbáltam, lvl1- en 1600rpm körül van a sebesség (a Giga lapomnál 1300 volt idle állapotban), aztán feltettem lvl6-ra és újraindítás után idle 2500rpm sebességgel forgott a venti. Szóval simán növelnie kellene a sebességet szükség esetén.
Azt nem tudom hogy nálam működik-e a dolog, de ez az Athlon II olyan hűvös hogy terhelés mellett is simán elég ez az 1600rpm. Egy biztos, a Giga lapoknak sokkal jobb a venti vezérlés, az Asrocknak van még hova fejlődni ezen a téren. -
-
Helló!
Szóval te mondjuk megadtad a biosban, hogy 6-os fokozatban menjen a venti, és max hőfok legyen 60 fok, akkor magától szabályozza a fordulatszámot? Nekem nem, pedig így van beállítva.
Úgy lenne logikus, ha ilyenkor csökkentené a fordulatszámot hőfok szerint, de ugyanúgy zúg. Ha meg leveszem 1-es fokozatra, akkor netezésnél ok, csendben van, tartja a 40 fokot, de játéknál 60 fok fölé engedi simán a procit. Ugyanez a helyzet a többi hűtővel is. -
szjoci
őstag
Akkor már végképp nem értem a dolgot... Frissítettem 1.4-re, 1.3-as bios volt rajta gyárilag de azzal is ugyanezt csinálta. DVI-vel nem szeretném rákötni a tv-t, mert az ha jól emlékszem csak kép továbbítására alkalmas és hangnak külön nem akarok berakni vezetéket.
Másik VGA-m sajnos nincs, így nem tudom kipróbálni. Az előző alaplapomban (MSI k9n ultra 2f) tökéletesen működött így az uefi-re gyanakodtam eddig, de ha nálad megy akkor már fogalmam sincs mi a galiba oka. Mindenesetre ha hazaértem melóból visszarakom az 1.3-ast próbaképpen, hátha megtáltosodott azóta.Köszönöm gyors válaszod
-
szjoci
őstag
Szia!
Monitor vagy tv van hdmi-vel csatlakoztatva? Ha tv, akkor melyik bios van fent neked?
Találtam 1-2 külföldi fórumot ezzel a hibával kapcsolatban, de még megoldás nem született rá. Az asrock-kal és a Sapphiretech-kel is levelezek, eddig még semmi, egymásra kenegetik a dolgot
-
ViZion
félisten
Hát, ha Ubuntun sincs hang, akkor 99%-ban kizárható a rosszul telepített driver, meg ilyenek, mert legalább sztereót kicsiszol mindenből, csak a sok.1-ekkel van néha gondja.
Én meg szemezek egy ASUS lappal. Mondjuk ebben az volt a jó, hogy csak 21k, az extreme 4 már 25, ASUS M5A97 27k, ennek a durvább EVO változata meg 29 körül van...
Lehet rászánok még, mert újabb 3-4 évig (sőt a játékok HW igényeit figyelembe véve lehet, h több évig is...) nem akarok alaplapot cserélni. -
kovsol
titán
ubuntu alatt se megy, a hdmi -n keresztül ad hangot mind a két oprendszer a vga kártyán át, az audigy2 meg kivan véve a gépből, hogy nehogy bezavarjon, eredetileg jó volt, mert kipróbáltam, most szart be pár napja csak úgy
úgyis kölcsön táp van nálam, szóval azt vissza kell adnom hétfőn az alaplapot is szépen visszaküldöm a nagykerbe
-
ViZion
félisten
próbáltam hát.
Tutira ram kompatibilitás (remélem, ma veszek vmi ócó ramot), csak akkor milyent vegyek? 4GB-os modul nincs is a kompatibilitás listán...
AZ a szép, h 4 GB-osban csak Geil és AMD ram van az ASRock oldalon, ahonnan rendelek, ott meg 10-ből 8 ram Kingston. Viszont élettartam garis, no para.
A Giga lapom kezetcsókolt volna 9-9-9-27 ramokért... ehh. Estére majd okosabb leszek, ha kipróbálom, de nagyon remélem nem a lapot kell visszaküldeni.970 Extreme 3-hoz javaslat 2×4GB kitre?
-
-
ViZion
félisten
Azzal is ugyan az. Már próbáltam korábban így. Raktam már össze pár gépet, enyémet is alakítgattam, igaz ez az első lap, amin 8 pines tápcsatival találkozom. De rosszul ezt sem lehet rádugni
Mi a bánat van... nem tudom. Szaki azt mondta, h volt olyan ASRock lapja, ami csak CMOS reset után indult. Hát azt is csináltam, majd kiveszem az elemet is, ha akkor sem, akkor holnap megy vissza.Semmi bővítő cucc nincs.
Ami a régiből átjött: HD4770 és a 960T proci. USB bill és egér. Próbáltam PS/2 bill.-el, de fel sem villantja.Lehet VGA-t kiveszem, majd újra be. Más tippem nincs, ezt még nem mozgattam...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest