- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
Új hozzászólás Aktív témák
-
Walter_White
senior tag
-
Walter_White
senior tag
válasz
#00983040 #4384 üzenetére
Igen igen fogadja, es arra gondoltam (lehet hulyeseg) egy ketoldalas ragasztoszalaggal felrogziteni egy 4cmes ventit -hatha.
Most latom az uj hozzaszolast, akk hasonlo otlet.
De akkor sem szabadna hogy ezt csinalja mert ugye 5 ghzt is vinnie kell...9xxx szeriat. Illetve amint hazaerek linkelek a topikba kepet a biosrol, hatha ott nem stimmel vmi -
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Adott egy 990fx ex9es lap. Szerintetek, hogy oldjam meg a VRM huteset? , hogy tudnek ra barkacsolni vmi kis 4cm es ventit? Proci (8350) 4.4en megy jelenleg(mar tobb honapja) 1.44v szukseges hozza, alacsonyabbal sajnos kekhalal - tesztnel viszont, ezzel a 4.4nel is 1 orat tudom/tudtam Maximum futtatni, mert utana: random elkezdi dobalni a feszt 1.20-1.50V ig es majd erre ra 10percre az orajel hirtelen leesik 1.4-re.
Viszojt ez csak es kizarolag tesztprogramoknal jelentkezik.
Napokban szereztem be egy R9 290-et es szeretnek tobbet kihozni a Procibol, egy 4,6-4,8 at. Ezert gondolkodtam a VRM hutesen. Illetve hogy egyaltalan lehet-e ezeket leghutessel tesztelni? Vagy csak mindennapos hasznalat melett?(mert ugye sosem lesz ugy meghajtva a proc mint a tesztekben)
VRM: alaphelyzetben 40, terhelve 55-60max
Koszonom. Bocsanat az ekezetek miatt es az elgepelesert csak telon vagyok. -
Walter_White
senior tag
Memoria Voltok rendben?
Mert nekem az Ex9-el.. az elején voltak gondok.. minden hibakód a CPU\MEM-re utalt.. D0, 10, C5.. Mind hideg indításnál, mind ujraindításnál, hol ment hol nem..
Viszont Csipogó hangot nekem is csak Bios belépésnél ad. -
Walter_White
senior tag
Sziasztok, van egy Asrock 990Fx extreme 9-es alaplapom, amit nemreg vettem, az elejen produkalt 3 hibat, amit mostanra kinott, de azt sem ertem hogyan ( minden ujranditas utan a dr debug jelzo C5-t , vagy 10-es hibat irt ki illetve biosbol valo kilepes utan 0D-t.. Bios frissites es CMOS reset utan is, viszont a lap sziklastabil.. semmi fagyas, ujraindulas, kekhalal). Viszont van 1 ami ugyan ugy megmaradt, miutan bejon az Asrock logo utana nem bootol rogton a windows hanem kiirja a CPU tipusat, bios verziot, detektalja az eszkozoket, majd valaszthatok hogy Del-el, vagy F2-vel belepek az Uefibe, vagy ezzel az uzenettel: "The computer has failed to start several times, please press del to enter set up or wait to boot from the uefi "varnom kell 8 masodpercet mig elkezd bootolni.. utana 2 masodperc alatt be is jon szepen ssd-rol a windows 8..Es ezt mind hideg inditasnal, illetve ujrainditasnal is csinalja.. nem jottem meg ra mi lehet az oka, szerintetek ? , en valami bios beallitasra gyanakszom, vagy bugra.
Koszi elore is. -
Walter_White
senior tag
Aki nagyon jól akarja hüteni a 83xx-et csakis Vizzel, kompakt is nagyon jól teszi a dolgát.. 5év garival H60-H110 ig de függ a háztól is.., én egy Thermaltake Frio hűtőt ([link] ) cseréltem le egy Corsair H100i-re (használtan nagyon jó árban jutottam hozzá ).. és hát a hőfokok... 1,40V-on alapórajelen 4GHZ-n terhelve 45 fok a Maximum, terheletlenül 30-32, mig a Thermaltakkel terhelve 55-56-t is elérte alap órajelen , tuningolva 4,4GHZ-n 1,45V-mellett 70-80 is volt.. ugyhogy van egy kis különbség.
Tuningal még nem próbálkoztam H100i-vel, mert még nem jöttek meg a memóim, és nem szeretnék külön szórakozni azoknak a beállításaival is.. -
Walter_White
senior tag
Volt frissítés után Bios Reset mind a 3 módszerrel, elöször elem ki, majd cmos, majd cmos gomb
ha ettöl nem resetelodött volna ki akkor semmitöl
, de sziklastabil a rendszer.. sajnos Win-t még nem tudtam ujratenni mert nincs itthon lemezem :S.. holnap nekiesek.
Viszont ahogy próbálgattam, Játékot neki, és (el ne kopogjam semmi ujraindulás, kékhalál, fagyás, még igy hogy előzőleg egy Asus lap ketyegett benne..)
Tehát énis valami beállításra gyanakszom. -
Walter_White
senior tag
Sziasztok. Ma vettem egy Asrock 990FX Extreme 9-es alaplapot, nagyon jól megy, viszont van egy kis problémám:
Az egyik :
Minden indításnál ezt a szöveget irja ki:
"System Failed to boot serval time before." majd várnom kell 8másodpercet és bootol is..A másik:
Mikor belép a Windowsba (még nem tettem ujra)-(WIN7) Ha leálltásra megyek tökéletes, viszont ha az ujraindítást választom,
bezár minden programot ahogy azt kell, majd mikor elsötétül a képernyő.. többet nem éled fel a monitor a Dr.Debug visszajelző leden: 10-es szám virít..
csak a Reset gomb segít.A harmadik:
Mikor beállítok valamit a biosban, majd kilépek Save-el.. elmenti.. viszont C5-ös hibakóddal megáll.. és ugyan csak Reset.. visszalépve a biosba tökéletesen beállított mindent.. csak
nem tudom miért nem megy automatikusan pöccre minden.
Amugy más gond nincs.
Szerintetek?
Jah és a legfrissebb Bios van rajta, Frissítettem.
Köszi előre is.Én a memóriára gyanakszom..
A-DATA 2x2GB DDR3 1600
vagy esetleg a Windows... Driver összeakadások.---
CPU: FX8350 alapon
VGA: HD6950@2GB
TÁP: 650W Pro Core XFX -
Walter_White
senior tag
Még 1 kérdés, lap vásárlása elött.
Nézegetem a memória kompatibilitási listát az Asrock 990FX ex9-nél.
Kinéztem magamnak ezt a memóriát:[link]
Aminek a száma: KHX16C9T3K2/16X
Viszont ez nincs benne a listába... helyette
Ez: [link]
KHX16C9P1K2/16És ez van csak feltüntetve: [link]
KHX16C10B1K2/16Xa kérdésem a következő lenne, nem szeretnék meglepetéseket
, tehát mit tennétek a helyemben, vagy javasolnátok.. a szériaszámok között nincsenek akkora különbségek... max a (T3, P1, B1, illetve az utolsó linknél a C10-es időzítés.)
Ha biztosra szeretnék menni ,csak a kompatibilitási listában lévő memók közül válogassak?, vagy nyugodtan megvehetem a HyperX Beast memót. -
Walter_White
senior tag
Szisztok. Adott egy FX8350-es CPU, mellé kellene valami bika lap, Kinéztem magamnak két Asrock-ot
az egyik: Asrock 990FX Fatal1ty a másik pedig 990FX Extreme9. mind a 2-nek a tápellátása 12+2-es, tehát az adott.. viszont nem tudom melyiket érdemesebb megvenni, szerintetek?
Illetve még egy hülye kérdésFatal1ty-nél a bios képernyőt le lehet cserélni?... ott díszeleg a srác arca, annyira nem szimpatikus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest