Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
molnardenes
tag
válasz KamuMazsola #134390 üzenetére
Rawulf remek és kézenfekvő ötletét használva (ezúton is hála neki ) xiaomi.eu romot raktam fel az imént, és ezzel megoldódott a töltés probléma. Köszönöm mindenkinek, aki foglalkozott a problémával
-
molnardenes
tag
válasz svgyula #134382 üzenetére
Aha. És ezzel most azt akarod mondani, hogy az általad használt telefon minden egyes példánya problémamentes mindenkinél, és mindenkinek egyformán kielégíti az igényeit, úgy, ahogy van??? Mit mondanál annak, aki egy olyan típussal jönne ide valami probléma kapcsán? Hogy hülye, vagy hazudik: nem lehet baja a telefonjának, mert a tiédnek sincs??? Azt miből gondolod, hogy én el akartam érni ezzel a telefonnal a csúcsmodellek szintjét? Hol írtam ilyet, mikor? Egyáltalán mi alapján találod ki azokat képzelgéseket, amikre reagálsz? De látom, mások jobban ismernek már téged, és én vagyok a hülye, hogy egyáltalán válaszolok a gyűlölködő és lenéző megnyilvánulásaidra,
amiket teljesen ismeretlenül, nulla infóval címezgetsz másoknak... Kérlek, inkább ne is reagálj erre. Köszi -
molnardenes
tag
válasz svgyula #134361 üzenetére
Köszi a segítséget. Tudod, jópár márkánál találtam ilyen hibát a neten a samutól a nexusig, csak xiaominál nem. Ezért kérdeztem itt. Szóval milyen márkát javasolnál? És kérlek, olyat írj, aminek 3 év után kell csak elgondolkozni az akksi cseréjén (kb. az új állapotának a 70-75%-át tudja most), és majd lehet is hozzá még eredetit kapni akkor. Köszi előre is.
-
molnardenes
tag
Sziasztok!
Ötleteket várnék a problémára: Xiaomi Redmi Note 3G (wcdma, miui.hu rommal) telefonhoz vettem új (feltételezem, utángyártott) akksit, amit nem tölt rendesen a telefon - bekapcsolva egyáltalán nem, kikapcsolva is csak csigalassan, és csak huszonpár %-ig. Elkezdtem romolgatni, hogy kiderüljön, szoftver vagy akksi probléma áll-e fenn, és végül egy jóval régebbi miui rommal gond nélkül működik a telefon. Jó hír, hogy az akksi nem rossz. Viszont sajnos az a régi rom már nem felel meg az igényeimnek, mindenképp vissza kell térnem frissebbre. Mit tudok tenni?
Előre is köszi a válaszokat, ötleteket. -
molnardenes
tag
Sziasztok!
Xiaomihoz szeretnék új akksit venni (bm42). Tudtok ajánlani megbízható alis vagy ebayes eladót, aki jó minőségűt árul? -
molnardenes
tag
válasz Dave Crank #131057 üzenetére
Nekem a mediaklikk tévézést nem engedte az egyik rom, csak forgott a kis betöltés ikon végtelenül. Próbálkoztam én is mindennel, aztán feladtam, ment vissza a gyári rom.
-
molnardenes
tag
válasz svgyula #129039 üzenetére
Nekem inkább úgy tűnik, te nem értetted meg az én kérdésemet. Megtennéd, hogy még egyszer elolvasod, amit kérdeztem, és kifejted, a válaszod hogyan függ össze vele? Idéznéd, hogy a kérdésemben hol szerepelt az, hogy én bűnösnek tartanám a töltésvezérlőt a töltés közbeni melegedésért?
-
molnardenes
tag
válasz svgyula #129009 üzenetére
Nem válaszoltál a kérdésemre. Még egyszer, csak akkor másképpen fogalmazva: amikor valaki azt kérdezi, érdemes-e kevésbé lemeríteni és kevésbé feltölteni az akksit a hosszabb élettartam érdekében, akkor miért írod, hogy a kérdező bízza a töltésvezérlőre az akksi védelmét, hogyha a töltésvezérlő valójában nem tudja megóvni az akksit a valódi veszélytől, a túlmelegedéstől?
-
molnardenes
tag
válasz svgyula #128996 üzenetére
Egyszer azt írod: "Esetleg a töltésvezérlőre kellene bízni az akkumulátort nem?" Máskor meg azt: "a gond nem a töltéssel van hanem az akkor fellépő melegedéssel amitől az alkatrészek forrasztásai egy idő után elfáradnak és elválnak a felülettől." Most akkor rábízhatjuk a töltésvezérlőre az akkumulátort, vagy attól - mivelhogy az egy "egyszerű feszültség figyelő áramkör" - akár nyugodtan meg is dögölhet az akksi (a túlforrósodás miatt), tehát inkább ne?
-
molnardenes
tag
válasz svgyula #127940 üzenetére
Nem szoktam parttalan vitákba belemenni, de ha valakit leigényteleneznek, arra azért felhúzom a szemöldökömet. Az a világon a lehető legtermészetesebb dolog, hogy ahány ember, annyi vélemény és szempont létezik. Ha úgy is gondolod, hogy a tiéd másoké felett állhat, mégis milyen alapon sértegetsz másokat? Ráadásul nagy nyilvánosság előtt? Az ember nem azért használja ezt a fórumot, hogy ilyen hozzászólásokat olvasson. Méltatlan a közösséghez, megalázó a sértett, fateless-szel szemben. Szerintem kérj bocsánatot fateless-től és egyúttal köszönd meg, hogy nem jelent fel becsületsértésért, mert más jó eséllyel nem reagálta volna le ezt ilyen béketűrően, mint ő. (Mielőtt bármit is reagálsz, olvass utána a törvénynek.)
-
-
molnardenes
tag
válasz Rodzser Mór #125978 üzenetére
Azért arra figyeljen mindenki, hogy B20 ugyan van benne, de 900 Mhz-es 3G nincs. Vodásoknak öngyi
-
molnardenes
tag
válasz Cyberslider #119583 üzenetére
Van egy-két app, ami ilyet okoz, nálam pl. a mobilevoip. Ha kilövöm a háttérben futó alkalmazások közül ilyenkor, azzal megoldódik a probléma. Lehet, nálad is működik majd.
-
molnardenes
tag
válasz Depression #118152 üzenetére
Na, ja, mégis mindenki B20-azik, nem pedig lefedettségezik! Mert ha utóbbi lenne a szempont, akkor itt mindenki arra buzdítaná a többieket, hogy váltson a piros szolgáltatóra, és akkor (98%-ban) mindenhol lesz elfogadható mobilnete, a másik kettő vagy szupergyors - vagy tetűlassú netével szemben. Ehelyett jönnek a buta jótanácsok, hogy "B20 nélkül nehogy vegyél telefont!".
-
molnardenes
tag
Ez a B20 téma akkora sláger, már kezdtem én is bezsongani, hogy a szeretett Xiaomi-m helyett kell egy új telefon, mert 4g nélkül nincs élet. Aztán, hogy tisztán lássak, ma nyomtam egy speedtest-et a kolléga t-mobile-os 4g-jével, meg a saját vodámmal 3g-n Kőbányán. Az eredmény:
4g: 17ms ping, 9,3/2mb/s
3g: 26 ms ping, 6,5/4,5mb/s
Nem kommentálom. Mindenki értékelje a maga szája íze szerint, kell-e neki 4g ott, ahol általában használná, vagy sem. És ne bántsunk senkit, aki nem úgy gondolkodik, ahogy mi.[ Szerkesztve ]
-
molnardenes
tag
válasz fudi2002 #109663 üzenetére
Meg sosem kellett dispute-ot inditanom, pedig rendeltem mar ezt-azt ebayrol, aliexpressrol stb. Most sem kivantam. Eleg nekem az, hogy mar nem vasarolok a tinydealen, es ha valahol szoba kerul, elmondom roluk a tapasztalatom. (Egyebkent nem rosszak a kamerak, a fake szarbol a fake a lenyeg, nem a szar. Ami celra kellenek nekem, arra tokeletesen megfelelnek.) Hogy mas ne fusson bele mondjuk egy 300 dolcsis kamu vagy hibas telefonba naluk.
[ Szerkesztve ]
-
molnardenes
tag
válasz s4tch #109621 üzenetére
Ha mar tinydeal. Par aprosag mellett vettem toluk telefont es 3 akciokamerat is. Az egyiknek total szar volt az akksija. Irtam nekik, hogy ilyenkor mi van. Az elso valasz az volt, hogy vegyem fel videora, ami bizonyitja a problemat. Visszakerdeztem, hogy valoban egy 3,5 oras videot akarnak-e nezegetni (az akksi teljes feltoltesre 3 orat irt a user manual), illetve hogy a 3,5 oras anyag kb. 30 giganyi felvetelet hogyan tudom eljuttatni hozzajuk. Akkor azzal jottek, hogy vizsgaltassam be az akksit, es kerjek a javitasara arajanlatot. Mondom nekik, hogy Budapesten nincs igazan olyan repair shop, ahol ilyennel foglalkoznanak. Erre a valasz: vegyem fel videora a problemat. Mi van??? Na, mondom, ok ba+ megis talaltam egy repair shopot, 4300 huf-ert javitanak, az 13 dodo. Mi legyen, visszautalnak 13 dodot a paypalomra, es mehet a javitas? Ilyet szolnak, nem, hanem 10 dodonyi tinydeal kupont kapok, ami 100 dollar elkoltesevel tudok lehivni. Na, irtam, hogy mehettek a fenebe: en jarkaljak, es csesszem el az idomet, energiamat, az utikoltsegrol nem beszelve azert, mert szar akksival kulditek a kamerat? Es meg vasaroljak 100 dodoert valamit toletek, hogy jovairjatok a javitasi dijnak a 2/3-at? Na, nem. Viszlat, es koszi a halakat, ahelyett, hogy kuldtetek volna egy filleres akksit, vesztettetek egy jo vasarlot, gratulalok. (A slusszpoen, hogy rendeltem az ebayrol a kamerahoz akksit, es hat nem nagyon fert bele a kameraba. Kis utanaolvasassal kideritettem, hogy qrvara fake szarokat soztak ram eredeti sj4000-kent hirdetve.) Ennyit a tinydealrol.
-
molnardenes
tag
válasz zolipapa66 #100217 üzenetére
Köszi a választ. Ezt én is olvastam. Ugyanakkor a tinydeal-en és a minideal-en is a 2600 Mhz-s 4g-s telefonoknál csak a Telekom és a Telenor van feltüntetve Magyarországnál. Ez egy kicsit elbizonytalanított. Ráadásul a vodafone honlapján sem találtam semmit a 4g hálózatukra vonatkozóan, mindenhol csak azt, hogy nekik a legnagyobb a 3g lefedettségük...
-
molnardenes
tag
Sziasztok!
Lassan aktuális lesz egy telefoncsere a páromnak. Ha már, akkor 4g-s készülék kéne. Viszont nem igazán találtam értelmezhető választ arra, hogy a vodafone milyen szabványon sugározza a 4g-t. Tehát a kérdés, ha maradnánk a vodafone előfizetésnél, milyen szabványú lte-s telefont nézzek? Kösz előre is a válaszokat. -
molnardenes
tag
válasz #39868659 #86019 üzenetére
Én is azok közé tartozom, akik úgy választanak okostelefont, hogy lehetőség szerint minden jó legyen benne. Ha 100 ezer forint különbség lenne egy, a különböző képességeit tekintve gyenge, valamint egy kiváló között, talán értelmezhető volna a kérdés, megéri-e a drágább, vagy inkább cipelem magammal a gps-t, és a fényképezőt külön. De két, nagyjából azonos árú telefon közül miért választanám a rosszabbat?!
-
molnardenes
tag
válasz Laza... #84263 üzenetére
Én most épp a Coolpad F1 és a ZTE V5 2GB között vacillálok. Lehet tudni, pro és kontra melyik miben jobb/rosszabb? A főbb szempontok, hogy stabil és problémamentes legyen a használata (ha az elején kell ezt-azt frissítgetni hozzá, az még belefér), hibátlan GPS és kiváló kamera. A teszteket olvasva nagyjából ugyanazt tudja a két teló ezeket a szempontokat nézve. A dilemmám leginkább abból fakad, hogy egy régi, elterjedt snapi 400-as jobb hosszú távon vagy az új MTK 6592 (nyolc mag pont dupla akkora hibalehetőségnek számít, mint négy - illetve nagyobb jövője lehet az MTK-nak a további Android verziók támogatottságát nézve)? Köszi a választ előre is.
-
molnardenes
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék. Az utóbbi napokban váratlanul gyorsan merül a négy hónapos (Jiake JK11 mtk6582 1/4GB) telefonom, és töltés közben is képes lassan vándorolni lefelé a töltöttségi szint, ha pl. netezek vele. Sokszor hülyeséget? is ír ki a töltöttséget tekintve: tegnap 23%-ról két perc viberezés alatt leesett 2%-ra, ma pedig 19%-nál kikapcsoltam, majd 1 perc múlva újra indítottam, és máris csak 3%-ot mutatott az ikonja. Néha eléggé felmelegszik a vas (a tetejénél elöl és hátul, de nem az akksinál), máskor "hidegvérrel" végzi látszólag ugyanazt a munkát - nem tudom, ennek van-e köze hozzá.
A kérdésem: lehet ennek valami bug vagy app az okozója? És ha igen, milyen módon tudom elkapni a kis bajkeverőt? A cpuspy és a wakelock alkalmazások alkalmasak erre, vagy azok csak megerősíthetnek abban, hogy nem a 4 hónapos (tudom, lehet régebbi is, hisz ki tudja, mikor gyártották) akksi hullott el?
Esetleg a tünetek alapján egyértelmű az akku halál?
Előre is köszi a válaszokat! -
molnardenes
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szükségem. Egy JIAKE JK11-es telóm van (mtk6582/1GB). Egy hete vodára váltottam t-mobile-ról, és vidéken nagyon gyenge (vagy egyáltalán nincs) lett a 3G internet. Kipróbáltam a sim-et másik telefonnal (Xperia Pro), azzal az elvárásoknak megfelelően működött - és korábban a T-mobile-os kártyával sem volt térerő gondja a kínai telómnak. Úgy rémlik, hogy a voda más frekvenciát használ a 3G-re, mint a T-mobile, ezért megnéztem MobileUncle-el, hogy milyen frekvenciák vannak beállítva a telefonon. Minden lehetséges sáv ki van jelölve, mégsem jó a térerő. Ilyen gyengusz az antenna, vagy van valami megoldás a problémára? Előre is köszi a válaszokat! -
molnardenes
tag
Sziasztok!
Mivel ezt a fórumot is olvastam, mielőtt rendeltem egy noname telefont a világ túloldaláról, és a tájékozódás hasznomra vált, gondoltam, most megosztom én is a tapasztalataimat a 1,5 hónapja megérkezett Jiake JK11 telefonról, hátha valaki gondolkodik benne. A specifikációját nem írom le, az google-lal is megy.
Szóval a telefon tényleg nagyon gyors, és erős, ahogy a youtube videókon is látni, akadást eddig nem tapasztaltam, igaz, nem játszom vele. A hangszóró eléggé halk volt, és a mikrofont is feljebb kellett húzni, mert a másik oldalon is panaszkodtak, hogy nem hallanak rendesen. Ezekhez a beállításokhoz természetesen rootolni kellett a telefont, és telepíteni a mobileuncle app-ot.
Szintén a mobileuncle-val próbáltam javítani a GPS problémáit, de sikertelenül - az antenna gyenge, ennyit tud. Hogy ez mit jelent? Sima helymeghatározásra és lassabb sebességnél navigálásra (bicikli), gps követésre még alkalmas, de autós navigálásnál fél percenként elveszti a jelet még tiszta időben is, illetve elég pontatlanul mutatja a helyzetet. Ebben nagy visszalépés az eddigi xperia pro-mhoz képest.
A kamerája sem annyira acélos, mint a pro-é volt. 5MP, a részletgazdagság elég savanyú, vonalélesség terén is akadályokkal küzd, a dinamikatartománya pedig vérszegény. A többi paramétere szoftveresen javítható, azokról nem szólnék. Nappali fénynél azért még jól használható, de a Sony több mint kétéves technikájával sem veszi fel a versenyt.
Egyes webshopokban IPS kijelzőt írnak hozzá, de az enyémben biztos nem az van, inkább amoled. Az IPS vagy elírás, vagy esetleg szerelik azzal is, nem tudom.
Ha már kijelző, kis megszokást igényelt, hogy egy picit kevésbé érzékeny és határozott az érintőkijelző (főleg az érintésérzékeny gombok a kijelző alatt). Van, hogy kétszer kell rájuk bökni, hogy érzékeljék, de egyszerűbb egy kicsit (1 mm-nyit) elhúzva megérinteni a őket, hogy biztosan reagáljanak. Nem vészes, de minap újra kezembe került a pro, és máris feltűnt, mennyivel simábban működik annak a kijelzője.
Viszont érdekesség, hogy a Jiake-ét kesztyűben is lehet használni!
Sajnos eddig nem leltem rá kijelzővédő fóliát, ez lehet a noname-ség egyik átka.
Ha egy éjszakára kikapcsolom a telefont, az újbóli bekapcsolás után nem mindig szinkronizálja a google-os fiókomat. Ilyenkor manuálisan is hiába próbálkozom a szinkronizálással. Az egyetlen megoldás, hogy törlöm a fiókot, és újra bejelentkezek vele a telefonra. Ha nem kapcsolom ki hosszú időre a masinát, nem jelentkezik a probléma.
Néha rosszul érzékeli a távolságmérő szenzora, hogy a fülemnél van a telefon, és be-bekapcsolgatja az érintőkijelzőt.
Végül az akksiról. Teljes fényerő mellett elég hamar felzabálja a telefon a 2200 mAh-t - messze nem bír ki egy napot rendszeresebb használattal, telefonálásokkal, böngészéssel, mailezéssel, egyebekkel. (Az igazsághoz tartozik, hogy két kártyával megy folyamatosan, a mobilinternetes sim 3G-re van állítva, folyamatos szinkronizálással.) Ha leveszem a fényerőt minimum közelébe, akár másfél napot is képes elketyegni.
Egyelőre ennyi vázlatosan. Összességében nem bántam meg a vásárlást, bár a GPS és a fényképező gyengeségei bosszantanak, de igazság szerint ezekre fel lehettem készülve az előzetes tájékozódás alapján (persze reménykedtem, hogy ezzel a típussal épp szerencsém lesz), a többi paraméterében pedig teljesíti az elvárásaimat, sőt ár/érték arányában túl is teljesíti. Ha elromlana vagy elkezdene hülyéskedni, majd megírom. És megpróbálok majd válaszolni az esetleges kérdésekre is, de nem ígérem, hogy gyors leszek a reagálással.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest