- Yettel topik
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Mobil flották
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- iPhone topik
- Érkezik a Samsung Health előfizetés?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
apacska23
csendes tag
válasz
cappa72 #60923 üzenetére
rom csere nemhiszem hogy az lenne a baj .....egy haver most csinálta meg mert a gyári recoveri volt rajta ugy akartam egybe rakni a belsö tárhelyet és el is barmoltam ....ö megcsinálta cmw recoverit tett rá meg a gyári rom ot amivel elöte tökéletesen ment mind a 2 sim hely ameddig el nem barmoltam
-
Jakuu
őstag
válasz
cappa72 #60808 üzenetére
Thx. Itt mar korabban megneztem a kulonbseget: [link]
Bar nem tudom , hogy az M-et gyartjak e meg. De gondolom egetvero kulonbseg nincs a ket keszulek GPS-e kozott, hiszen az adatlapjaik szerint is minimalis csak az elteres, pl a kameraban, ami ebben az esetben lenyegtelen szamomra.
-
Gaabe
tag
válasz
cappa72 #60560 üzenetére
Tulajdonképpen nekem a data és a cache annyira nem lényeges mert ha megérkezik végre a telefon (inewv3) a szűz gyári rom lementésével akarom kezdeni és az újabb romot akarnám rátenni.
Arra lennék kíváncsi, hogy amit kiolvas a flashtool preloadert és ami a romfrissítésben van az ugyanazt tartalmazza e? Elvileg gondolom ugyanannak kéne lenni, ha így van talán nem kellene annyira fosnom a romfrissítéstől. Raulício kolléga csak a preloader bepipálásával tudott romot frissíteni mert leírása szerint se downloadban se firmware upgradeben nem idult el a rom telepítés.
Gondolom az volna a tuti,ha a kiolvasott preloadert raknám bele a romfrissítésbe, de lehet hogy akkor a scattert is át kellene alakítani ahhoz mérten, meg még lehet mást is. -
silver10
aktív tag
válasz
cappa72 #60361 üzenetére
OK. Kösz. Korábban láttam azt a 60029-es hsz.t. Folyamatosan követem és igyekszem figyelmesen elolvasni egy jó ideje a hozzászólásokat (október óta mindet), A sok információtól meg néha már overload van.
A kérdezéssel meg úgy vagyok, ha ennek ellenére sem világos valamiért, akkor kérdezek. Eddig igyekeztem óvatósan körültekintéssel, nem kapkodva "mókolni". Gondolom ezért nem csináltam az egykori aTAb-ból, vagy a ZP 990-ből papírnehezéket, Illetve (eddig) nem kellett utólag kétségbeesve kérdeznem, na most hogyan tovább?
A 60276-os hsz.-ben meg azért érdeklődtem , mert hátha felesleges másikat telepíteni, mert lehet jó az ami fenn van már a PC-n. Az ugye így szólt:" A másik: anno a ZP 990- hez(MT6589T) a zopomobileshop oldaláról leszedtem a VCOM Port és az USB drivereket. Jól sejtem, hogy ez az MT6582-höz nem lesz jó? Tegnap este kugliztam egy csomót, de se XDA-n se máshol nem találtam MT6582 driver downloadot. Ebben szívesen elfogadnék segítséget (egy linkre utalással).
Majdan egy iNew v3-ról szeretnék mentést csinálni. Rootolásról találtam hozzá leírást. A Root Geniust ajánlották,
ezt le is szedtem. Meg mivel itt el van rejtve a fejlesztői lehetőségek (menü)opció, a beállítások->teleefonról menüpontban a Build-szám-ra 5-8x kattintva lehet előcsalni. Valaki rootolta már így az ő v3-asát?."
Gondoltam. ha szerencsém van, akkor valaki csak annyit mond mindkét telóhoz jó az a driver, ill. én már rootoltam Root Geniussszal, csináld nyugodtan te is. Egyébként az aTAB-ot a Bin4ry módszerrel, a Zopo-t Framarootal csináltam. Vagyis ezek nem ismeretlenek.Atomgeszi: úgy látom az ismerősöm nem lesz elégedetlen a fényképező részével.
-
válasz
cappa72 #60243 üzenetére
Valóban nem hatalmas ez az akku, de nem sokkal kisebb, mint a legtöbb telefon esetén, csak van, aki rá meri írni a valós adatot és van, aki szeret füllenteni. Egy érdekesség pl, hogy amíg a Pomp w99-est 2000-es akkuval árulták, addig még jó vételnek tekintették ár/érték arányban, de mikor ráírták a valós, 1700mAh-s kapacitást (ugyanakkora az akku, mint a 2000-es esetében, semmi más tulajdonsága sem változott), akkor már mindenki azt mondta, hogy ez bizony kevés hozzá.
A v970 tényleg nem volt túl erős, emlékszem, akkor vettem először külső akkut, de ha hozzáveszem, hogy a 6577-es proci még a 40nm-es, Cortex A9-es változat, míg a Zopo-ban már 28nm-es A7-es kisebb fogyasztású proci van, akkor annak már elégnek kell lennie ugyanolyan felhasználás mellett, amikor a v970 már piroslott.
Persze egy kétezressel sokan boldogabbak lennének...citkar:
Abból még nem is, de utána már a 20 év tapasztalatánál azt mondja, hogy a mobil készülékek terén van meg mindez. Persze ez inkább olyan királyi többes, hogy mi és beszállítóink... -
jimmy5
aktív tag
válasz
cappa72 #60158 üzenetére
Szia cappa72 !
Tanultam az esetből az tuti.
Csak amikor a kis ZTE Blade-emet hackeltem akkor nem estem profára,
mert ott le volt irva pontról-pontra mi mit jelent, mit csináljon vele a kezdő lúzer.http://forum.androidhungary.com/forums/106-ZTE-Blade?s=d4c1d7ab8cd1078925226f1c129060dd
Itt meg belefutottam egy-két félreérthető pontba, és jó hogy ti vagytok
mert akkor most egy fél téglával játszadoznék.
Köszi, még egyszer !!!!
De azért érdekelnek ezek a dolgok. Az a "ráerőszakolós" módszer is
Ezt a verziót használtam : SP Flash Tool v3.1328.0.183Ha gebasz van, akkor az amivel tegnap sikerült visszahozni a telót,(!Files_to_FlashTool mappa)
az jó lesz máskor is ? -
jimmy5
aktív tag
válasz
cappa72 #60098 üzenetére
igen a felirat ez volt .
A download az tudtommal letöltést jelent ugye ?
csak arra nyomtam rá az upgrade firmware gombra nem.
Azt a scatter file-t tallóztam be amit az MTKdroid lementett. Abból a mappából.Flashtools-ba alul a sárga csík alatt számolt és ott 700MB körüli értéket láttam.
-
jimmy5
aktív tag
válasz
cappa72 #60093 üzenetére
tehát
amikor felment az összes driver a windows 7 64bit-re
és sikerült a Framaroot-al rootolni a telót
utána engedte a MTKdoid tools rootolniés utána minden ablak aktívvá vált.
csináltam róla egy nvram backupot és egy rendes backupot a rendszerről.
Utána rányomtam arra hogy szedje le a kínai progikat a telóról és ennyi.Ezután akartam a Flashtools-al is lementeni az eredeti romot.
Ez csak úgy sikerült (VOLNA) ha az MTKdoiddal kinyert scatter file-t olvastattam be a Flashtools-al.
A Preloader és a cache nem volt kipipálva !
Le is szedett egy 700 MB körüli romot, csak nem tudom hova mentette,mert amikor megjelent a zöld karika
OK és nem találtam sehol ekkor rányomram a Read back gombra de nem adta fel a mentés másként.
Mivel a Preloader és a cache nem volt kipipálva figyelmeztetett hogy nemlesz teljes a mentés.
Amikor bezártam a flashtools-t keresgettem megy darabig a romot a gépen,de nem találtam.
Ekkor lehúztam a gépről a telót , akksi be és most robot figyel.MTKdroidos mentések vannak meg.
-
kisszoli0707
tag
válasz
cappa72 #59844 üzenetére
Természetesen azt nem írom nekik,hogy 20 cm-t esett a telefon.Bár azért kicsit furcsállom,hogy ennyitől meghalt,hisz még lehet,hogy túloztam is a 20 cm eséssel,és nem is padlóra esett,hanem szőnyegre.Ilyen kis semmiségtől tönkremennek ezek a telók?!Az én lányom még vigyáz is a dolgaira,de ha csak ilyen bizbasz 10cm-es kábelt adnak hozzá,akkor nem is tudná hova tenni a készüléket,ha át akarná a dolgait másolni,csak a PC tetejére.Azért bepróbálkozok náluk.
-
válasz
cappa72 #59766 üzenetére
és TKey7: érdekes trend... és akinek kicsi a keze (párom) az milyen telefont használjon? Két magosat? Vagy használja két kézzel? Nem is értem...
steve1977: Nem tetszik neki, csúnya nagy a kávája és alul - felül is vaskos a "kerete"... Pedig 100 dodóért tényleg nagyon jó vétel
-
törölt tag
válasz
cappa72 #59556 üzenetére
A bin4ry-t kipróbáljuk simán is, mármint nem az egyklikkes SRS cuccal.
Ha nem megy jön a droidtools módszer, gondolom ez alapján kellene: [link].
A flashtool-t nem találom, erről küldesz valami leírást?
Igazából egy CWM telepítés már elég lenne, az a cél hogy fel tudjunk rakni egy olyan ROM-ot amiben van legalább egy normális angol nyelv + google play, van ilyen a needrom-on.
Ha ehhez nem kell root akkor nem erőltetem. -
krics
tag
válasz
cappa72 #59448 üzenetére
Mondjuk akkora huha nagyot a hootablettel max az szivott innen, aki volt olyan bolond es atutalassal fizetett, mer paypallal is lehetett ezt intezni, es vissza is kaptad a penzedet, egy probat megert szerintem. Sot, en meg nyertem is minimalisat az arfolyamvaltozasok miatt az uzleten. Persze azert csalodni senki se szeret. A ka anyjat az ilyen eladonak.
-
-
Neck
veterán
válasz
cappa72 #59268 üzenetére
Én is warn-t kaptam érte, mert valami akku fogyasztásos topicban feljött, és azt írtam le egy másik navi neve helyett, véletlenül. Mire észrevettem, már nem lehetett szerkeszteni...
Ráadásul úgy, hogy nem is az volt/van a telefonomon, hanem egy Sygic, aminek nem jön a számra a neve soha, nekem (és sok más embernek, aki 1000 éve navigál) ennek a szoftvernek a neve már összeforrt a navigációval, mivel a spéci navigációs eszközömön napi szinten azt használom. Mint a Medve sajt, pedig van belőle maci, mackó, stb. Vagy mint a WD40, vagy a Brigéciol.Na mind1. Egyébként meg szerintem akkor beszélünk Warezről, ha eljuttatjuk valakihez, vagy segítünk feltenni. Addig, hogy megemlítem, hogy mi van a telefonomon, addig ahhoz senkinek semmi köze.
Pláne, ha kifizettem a fullos változatot egy másik eszköznél, és Androidon nem lehet használni...Erről függetlenül, jelzem, az enyémen nem az van, és nem is szándékozom nem jogtiszta szoftvert tenni a telefonomra (inkább kifizetem azt a kevés összeget). Bár örülnék, ha lenne a telóra, szívesen megvenném, erre is...
A Warnomat mégis megkaptam, és pl most nem kérhetek arcképcserét emiatt, mert a Warnosoknak nem jár.
Na most kibosszankodtam magam
-
fil
őstag
válasz
cappa72 #59268 üzenetére
Elolvastam és így zárul: "...míg meg nem jelenik a Google Play store-ban a hazai felhasználók számára is jogtisztán megvásárolható iGO Primo..."
Márpedíg a Play Storeban a magyar felhasználók is legálisan megvásárolhatják!!! Vagy szerinted nem? Leveleztem az izraeli forgalmazóval és vásárolható hozzá európai ,magyar stb térkép is.
Ettől kezdve én eléggé önkényes szabályozásnak tartom. Ilyen alapon akár minden olyan készülék topikját is be lehetne tiltani ,aminek nincs hivatalos magyarországi forgalmazója ,tehát csak valami egyéb - "szürke" vagy magán - import útján kerül be. -
Vikusz77
tag
válasz
cappa72 #58845 üzenetére
Kösz a segítséget!
Ennél banálisabb dolog nem lehet, mert ez nekem elég magasnak tűnik amiket ott írtatok?
Ha biztos ez a baj, és csak így megoldható írtátok, hogy menteni kell a rendszert(?) előtte, hogy a garancia megmaradjon. Erről van leírás ami alapján meg tudom csinálni? -
Fater38
tag
válasz
cappa72 #58409 üzenetére
A választ köszönöm,megfogadom amit írtál.Egyébként csak azért foglalkozom az eredeti rom mentésével mert még garanciális a telefon,viszont a lengyelek kicsit lebutították a romot,ezért szeretném az eredeti Xolo romot rátenni,sőt arra van frissítés is,és elég sok jó főzött rom van hozzá.
-
-
hochman
csendes tag
válasz
cappa72 #58248 üzenetére
Az MTKtools tényleg régebbi volt, de már késő, mert nem ismeri fel a telefont.
Frissítettem a flashtoolt is, de mindig valami DRAM hibát magyarázott.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2447431
Ezen a linken leírtak alapján dolgoztam, de teljesen reménytelen. Mindent letöltöttem, de semmi. Esetleg van még valami ötlete valakinek?
-
yanesz
tag
válasz
cappa72 #58250 üzenetére
Az sp flash toolsnál van ez a rész:
A recovery lecseréléséhez csak a recovery.img kell, a rendszer lecseréléséhez rendszerint a system.img, a ROM info-hoz pedig a preloader, a pds_bl és a pro_info fájlok / partíciók (csak ez a három).
Most akkor nekem melyiket kell?Mind ki van pipálva.
-
RVR400
veterán
válasz
cappa72 #58215 üzenetére
Jut eszembe, lenne egy kérdésem a Mesterhez. Van egy Note2 klón (MTK6515) telefon. Van mentés róla MTK Droid Tools-szal, át is van alakítva SPFlash-esre, de yaffs fájlrendszer a cache, a data és a system is. Jelen pillanatban a telefon féltégla (flash-elni tudom SPFlashTools-szal, de így nem jó), és jó lenne életre kelteni. Van valami megoldás?
-
hochman
csendes tag
válasz
cappa72 #58220 üzenetére
A MTKtools nem csinált scatter fájlt (Lehetséges ez?
). Csatolva van a fájlok listája.
Másik (visszajelzések alapján működő) fájlnál pedig azt írja ki, hogy: "Error: Initialize scatter file falied. Please check the scatter file name you load is legal" (a fájl neve: MT6572_Android_scatter_emmc.txt). Bocs hogy béna vagyok, de nem akarom még feladni a harcot.
-
hochman
csendes tag
válasz
cappa72 #58215 üzenetére
Az android (system) recovery: 3e. Ebbe úgy lépek be, hogy hangerő le + power gomb. Ilyeneket végigpróbáltam, hogy wipe data/factory reset és wipe cache partition. Végigmegy, de ennyi. Próbáltam updatelni SD kártyáról egy zip-ben levő rendszert (amit a MTKtools csinált nekem az eredeti rendszerről), de egyből ignored. Valami patch successful üzenet volt, akkor ezek szerint én vagyok a ludas. A Smart Phone Flash Tool-ban már ott elakadok, hogy Scatter-loading (egy netről szedett, elvileg gyári scattert tennék bele). A kiolvasás az mi és hogyan...?
-
arfer
senior tag
válasz
cappa72 #58025 üzenetére
Szerintem a kollega olyan zip-et szeretne, amit aztán CWM-ből installálhat. ZeUS2140: Na olyat nem tudsz csinálni csak úgy backup-ból! Backup-ot alapból csak restore-ral tudsz visszarakni. A jBart meg ugye zip-ből dolgozik... De ezekről van külön fórum, meg cikk, érdemes elolvasni, pl. ezt .
-
zedok
őstag
válasz
cappa72 #57977 üzenetére
Overmax Vertis 02 - ők forgalmazzák hivatalosan - gondolom a szervíz háttér ( vagy garanciális probléma esete) is ide fut be.
-
-
Carline
őstag
válasz
cappa72 #57908 üzenetére
Rendben, köszi a segítséget.
Működik a kiolvasás és a visszarakás adb-vel.
Érdekes, de vissza ha az of=/dev/block/mmcblk0 bs=1024 skip=xxxx volt akkor 0 bájtot másolt, viszont ha of=/dev/recovery volt akkor egyből helyére tette.
A problémám fő része az volt hogy a cwm-ben az updater-script a package_extract_file("boot.img", "/dev/bootimg"); vagy szebben írva assert(package_extract_file("boot.img", "/tmp/boot.img"),
write_raw_image("/tmp/boot.img", "bootimg"),
delete("/tmp/boot.img")); parancsra a boot.img tartalmát beírja a megfelelő helyre, addig egy reco.img tartalmát nem írja be a /dev/recovery helyre.
Marad megoldásnak hogy egy busybox (hátha a telefonon nincs) is bekerül a .zip-be meg egy .sh script ami megcsinálja a másolást. -
Carline
őstag
válasz
cappa72 #57904 üzenetére
A recovery particiónak mi a csatolási pontja? dev/block/mmcblk0px alatt nem látszik. Samu telóknál ott lehetett felülírni pl touch vagy twrp recoveryre a cwm-et. Mobileunce tools helyett egyszerűbb lenne a recovery csere recoveryből.
Boot.img simán felrakja a /boot-ra a script, de a /recovery particióra azt írja a log hogy nincs mountolva. -
han_lev
senior tag
válasz
cappa72 #57868 üzenetére
ÓH igen!
Változik!
0,0-0,4 között változik. Szuper! Mármint az nem hogy a rommal nem működik, de az hogy a vas jó az jó...
"a bicikli meg azért jó, .... mert jó...!"
Szóval köszi!
Illetve: meg lehet ezt szoftveresen oldani úgy, hogy új romot ne kelljen feltenni?
Vagy újra kell húznom.
Ha igen, akkor van valami jó romotok erre a vasra?
Azt mondják XDA-n van, csak ugye az angoltudásom....
Ez a Samsung utánzat ez tetszik, vagyis ez a fajta jó lenne (majdnem olyan mint a samu)
De ha nincs akkor más is jó.
És köszi a segítséget mégegyszer mindnekinek! -
Beni2360
félisten
válasz
cappa72 #57816 üzenetére
Köszi gyors válaszodat a virusírtőm nem engedte telipítenia a progit, de a mobogenni-t tette fel.Itt ad lehetőséget rotolásra csak nem tudom, hogy mire jó.Ennyire nem merek bele mászni.Töltök képez a hibárol meg a progiról. ha naturban egyszerüen kicserélem bajt nem csinálhatok? megy vagy nem megy alapon.
-
konigjanos
senior tag
válasz
cappa72 #57596 üzenetére
Nagyon nagyon köszönöm a sok segítséget.
Bocsánat, de itt már végleg elakadtam. van már fent egy cwm recovery, ami működik, most hogy tegyem fel amit te készítettél? a rommal variálást meg egyáltalán nem értem.bontsam ki, csomagoljam vissza zip-be? közben a bajt tetéztem egy rossz rom flash-eléssel cwm-ből, (sehol nem írták, hogy 4 gb-os rom, de másik, T-s proci) de az még nem lenne gond, ha helyette ezt fetehetném zipből... -
konigjanos
senior tag
válasz
cappa72 #57582 üzenetére
igen, a flashtoolban láttam. a hozzávaló romnál meg azt írja: incorrect scatter file format. Honnan szedjek egy jó romot? Vagy hogy tegyek fel egy jó recoveryt, mert azzal flashelhető romot találtam. Ami még érdekes, hogy a gyári beállítások visszaállítása se működött, újraindult, de minden a régi maradt. hangerő le + bekapcsolóval mentem bele egy menübe, ahol tudtam törölni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Külföldi munkavállalás
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Minden, ami Unreal Engine
- Mobil flották
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged