- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver10
aktív tag
-
silver10
aktív tag
Ja vagy úgy. Nem ficsőrökkel lehet bővíteni, hanem szelrelhetőség szerint moduláris, mint egykoron ami színes tévéknél nagy dolognak számított. Csalhatatlan előny, akinek sűrübben le-le esik a telefonja, vagy más okból kell szervizelnie az átlagnál sűrübben. Nekem szerencsére eddig egy ZP999 GPS antennáját kellet megigazítani, meg egy ZP920 USB panelt cserélni. Az meg modulos volt így is. 🙂 2 csavar, + a stecker. De ezzel a belépő szintü hardverrel 450 ojrót továbbra is tulzónak tartok.
-
silver10
aktív tag
Hasít a Huawei-Leica szimbiózis
Bizonyára az ára is. -
silver10
aktív tag
-
silver10
aktív tag
válasz
Donki Hóte #135606 üzenetére
Köszi! (meg sbwolfnak is) Látszik, hogy telefonon se használok mobilnézetet. Telefonon mentettem a linked, de PC-n néztem meg. (Chrome szinkr.)
Bár a második kérdésbe nem fogalmaztam be, de az elsőnél utaltam rá, hogy Európát jelölöm be áruháznak. Persze erre értettem az ÁFA mentességet. De így tiszta.
-
silver10
aktív tag
válasz
Donki Hóte #135561 üzenetére
A hozzászólásod alapján felötlött bennem néhány kérdés. Neked címeztem, de bárki válaszát szívesen veszem.
1. Mi a különbség az általad linkelt oldal (ami https://m.tinydeal.com/en) és ez az oldal között ?[link] Az árak megegyeznek. Mind2nél ki kell választani külön az európai küldést, ha nem Kínából szeretném. (és akkor 16$ jön rá.) Az általam linkelt oldalon -ami www-vel kezdődik- látok paypal-t, meg olyan hivatalosabbnak tűnik,
2. Ha tinydeal EU warehouse-ból rendelek biztos ÁFA mentes? Egy olaszhonból írt hsz.-ben panaszkodott v.ki a sarcra. Persze lehet nem jól állította be a küldést.
3. Nem jöttem rá, hogy 3, ill. 6 hónap a garancia?. Jól sejtem, hogy hiba esetén Kínába kell kiküldeni a telót?
4. Ezt meg végképp személytelenül kérdezem: Volt valaki kezében Oukitel K3.? Annak ellenére, hogy elöl-hátul dual kamerás és elvileg Asahi lencsés 13(interpolált 16)/2MP-es kameraegységek kerültek bele, nem gondolom, hogy egy Leica megoldás (P9) lenne. De eléri egy Xiaomi Note4 fotózási képességét? sajna nem találtam tesztet róla
Előre is kösz, ha valaki érdemi választ tud adni. -
silver10
aktív tag
válasz
RVR400 #127526 üzenetére
A Zopo kapcsán igazad van, THL csak haveromnak volt, ezekre annyi rálátásom nincs. És annak ellenére írom, hogy én kifogtam a máig hibátlan „tartalékos" 990-et, aminek még most is szép a (Sharp FHD) kijelzője, a lányomnak vett 920-at és a mostani 999 LH-mat. Akkoriban fel sem fogtam, hogy milyen szerencsém volt velük. Mint kiderült jó néhány vásárlónak sikerült selejteset venni, és a cég többszörösen inkorrekt garancia téren. Amiért nem veszek többet azt Somatom fórumtárs megjegyzése tükrözi. A minőségbiztosítás „ahs" rendszerű. Mi??? Hát „ahogy sikerül"
. Pontosan ez, meg a garanciális hozzáállás miatt (nem beszélve a gyári szoftveres támogatás hiányáról) nem nagy baj, ha az ilyen cégek elsorvadnak.
-
silver10
aktív tag
válasz
cappa72 #126617 üzenetére
A Cogs nevű kirakós logikai játékot kaptam pendrivon. OTG-vel betoltam és telepítettem. Azért gyanakszom mindenképpen erre, mert weboldalakra szinte mindig ugyanarra megyek fel. Prohardver és egyéb magyar okostelós portálok, újságok, receptek, a lakásfelújítás miatt jó néhány ezzel kapcsolatos webáruház, időjárás előjelzés, Dirty Windows. Csupa olyan oldal, ahonnan semmilyen kockázatra nem számítok.. Már kb egy éve nem voltam még kínai, vagy orosz android fejlesztők oldalán sem. A poén, hogy pár nappal előtte olvastam kimondottan a rootolt androidos telefonok elleni vírustámadásokról. Annak idején próbáltam az aranyszabályt betartani. Mentés minden lehetséges módon. Az MTK DT márr nem tudta kezelni ezt a Soc-ot. de szerencsére TWRP-ből ment a backup. Így minden veszteség nélkül helyre állítottam a rendszert.
-
silver10
aktív tag
válasz
#18193920 #126554 üzenetére
Csak tanúságképpen mindenkinek, nem offolás a célom.. Te személyesen is ismersz és tudod, hogy óvatos duhaj vagyok. Mégis elkövettem egy hibát, ami nekem is vírust és kártékony alkalmazásokat eredményezett.
Én nálam régóta be van pipálva az ismeretlen forrásokból telepítés engedélyezése. Amíg megbízható forrásból voltak APK-im nem is volt baj. Kaptam nemrég kollégámtól egy logikai játékot, ami nagyon tetszett. Utána kezdődött a baj. Nála semmi probléma nem lett, de gondolom azért mert nem rútolt a készüléke, mint nekem. És úgy sejtem, a systemhez tudott hozzáférni a rejtőzködő kártevő(gondolom a Super SU-t kikerülve). Arra lettem figyelmes, hogy bekapcsoláskor megjelent: android frissítése!!!??? Mondom mi? TWRP recóm van, nem tudna OTA-n frissíteni, meg régóta nincs mit. A telepített alkalmazások között 6 db finomságot találtam. Pl. Qyeah!, Kkcps! stb. Úgy belassult a teló, mintha nem 3 GB RAM és MT 6595M , hanem 1 giga ram+MT6589 volna benne.Eltávolítás, teló újraindít, visszatelepülnek. Ahha! Recoveryből rendszer visszaállít, frisseítések , változások Titánium B.-ból visszarak és örül. Telefon gördülékeny újra.Na azóta még körültekintőbb vagyok, hogy megspóroljam az ilyesmiket. -
silver10
aktív tag
válasz
A texasi #126027 üzenetére
Ez nekem is ígéretesnek tűnik. LeEco-Coolpad közös projekt. Ha jól látom lekoppintották Huawei megoldását. Persze majd elválik, hogy mennyire lesz közelében a Leica lencserendszeres koreai masinák fotóképességeinek. Bár annak idején az unokatesómnak vettem egy F1-et, egész jó kamerája volt. Dobtam rá egy multilang romot és így nagyon szerette. Egy ideje szemezgetek a P9- cel, mert a 2 éves ZP999 lassan cserés lesz. Ha viszont lesz magyar nyelvű rom a Cool1-hez, megvan a befutóm.
Hoppá a speckókban hiányzik a B20.😞
Akkor mégse. -
silver10
aktív tag
válasz
Graphics #118558 üzenetére
Viszont, ha a kijelzője egy jó minőségű IPS, a Miravision technológia részletes finombeállítási lehetőségeivel (fehéregyensúly, színtelítettség, kontraszt, dinamikus kontraszt, fényerő) szép lehet az az 5,5"-os HD is. Plussz akkukímélő is a 720p. Én ugyan1080p-s kijelzőt használok (nem az első), de a lányomnak volt 2 HD-s telója (5") és nem tünt fel, hogy annyival pixelesebb lenne, hogy az szembetűnő.
-
silver10
aktív tag
Hi! Ha nincs hardveres probléma (antenna pl.) lehet rajta javítani. Root jog nélkül MTK Engineer mode-dal. Vagy Super User módban gps. cfg fájllal - ez igen hatásos tud lenni. Annak idején én rendeltem az unokatesóm F1-ét. Tettem rá egy rootolt szoftvert és a gps configot is. Tudtommal azóta is jó neki. Engem is megtréfált kb.1 hónapja a telefonom. Valami program bekavarhatott. Bemásoltam a config fájlt, azóta jól fixál és tart. (pár perc), előtte 1 órán keresztül
semmi.
-
silver10
aktív tag
ABSZOLUT OFF-De mégis!
Szörnyülködünk azon, (érthetően)hogy mit simliskednek a kínai telefongyártók a tesztprogramok átverésével és közben egy komoly európai (német)autógyártó megbukott az USA-ban. Dízel üzemű gépkocsijai szoftveresen átverték a káros anyag kibocsátást vizsgáló tesztereket! Eddig sem lepődtem meg sok mindenen. Korrektség? Kitől is várjon az ember? -
silver10
aktív tag
válasz
Depression #110025 üzenetére
Ja igen ráadásul a Samu Exynosa mióta grafikus chip.
Dulee:
Azt még nem is modelleztem le... -
silver10
aktív tag
válasz
LantosBerry8 #109639 üzenetére
Teljes nézetben három 130$ körüli ár is látszik.
-
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #108405 üzenetére
Én speciel gyári támogatásra gondoltam. Én azt tartom supportnak igazán. És akár az 5.1-es nyalóka. Aztán majd eldönti az user , hogy kell-e neki, vagy nem. Na meg az a 2 év EU garancia az igazán betett. Nem is érdekel miért szünt meg az EU shop. A végeredmény számomra olyan mint egy nagy átverés! De ez az én személyes véleményem.
-
silver10
aktív tag
-
silver10
aktív tag
válasz
mathgery #107812 üzenetére
Véleményem szerint egy 2. vonalbeli „eléggé tűrhető” kategória. Néhányunk tavaly év végén megvette a brand akkori csúcstelóját. A nagy beharangozó ellenére a kamerája közepes. A GPS, wifi, 4G képességei hozták a vártat. A lányom. ZP 920-ában már valamivel jobbnak tűnik a kameramodul. Ami engem inkább zavar, hogy a cég a flagshipre sem törekszik android verzió frissítéssel. Ez az ami miatt mégegyszer nem választok ZOPO-t.
-
silver10
aktív tag
válasz
szaszab #106629 üzenetére
Én nem értek hozzá , ezért kérdezem. Az Xperia SP az jó összehasonlítási alap? Mert az kártyafüggetlenül egy 50E ft-os kategória, a P70A-t meg legtöbben 72 körül vásárolták(most talán hatvanpárezerért is kapható) külföldről véve, külhoni garival. Mo.-i forgalmazásban meg kb. 80E-től indul. Csupán a tisztá(bba)nlátás végett érdekel.
-
silver10
aktív tag
válasz
tvamos #106614 üzenetére
Természetesen lehet akceptálni az álláspontodat, hiszen ennyi pénzért ez simán lehet elvárás. Persze az alap az, hogy mini lencse, piciny szenzor, de ezt alapul véve is vannak idegesítő szórások, ahogy írtad. Ezért talán lehetne erre is kategórizálni, gyűjteni, hogy mik az elfogadhatóan jó képminőséget produkáló masinák, adott specifikációval. Nem sok fajta telót vettem eddig, de ismerősöknél, munkatársaknál látok egy eddig ismeretlen típust, márkát, ígyekszem átmustrálni. De így is kimarad persze rengeteg brand és típus. Sajnálom pl., hogy eddig sem OPPO, sem OPO nem volt kezemben. De amikor először láttam munkatársnál Lumia 1520-al készült képeket(tudom, hogy topicidegen, de),azt mondtam: Hát ezek sokat kihoztak ebből a (fosch)minilencsés kis fotóaparátból. 1. gondolom a szenzor valóban jó 2. Az optika tán még mindig Carl-Zeiss, vagy hasonló elismert gyártmány. 3. A szoftvere is megvan rendesen csinálva. Kb. ilyen infók alapján lehetne jobban választani, a konkrét tapasztalaton kívül. Én amikor kinéztem a mostani készülékem, előre örültem, hogy ipari zafír lencsés (ráadásul 2.0 )az egység. Hú mondom, ez fincsi, a zafírt az Iphoneokban már jó ideje alkalmazzák. A 999-es marketingjébeben meg utaltak rá: nagy fényáteresztőképesség, jó színhűség. A valóságot nem részletezem.
-
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #106589 üzenetére
Nos megint oda jukadt ki a fotóképesség eszmecsere, hogy mi a cél és mik a technikai, anyagi lehetőségek. Mert pl. egy komolyabb fotóriporternek (Nat.Geo pl.)meg már az nem (DSLR) nem pálya. Hanem egy középformátumu Hasselblad, Mamiya, és még sorolhatnék párat. De ez a kategória ugye 5-6 milla körül mozog. Anyagi lehetőségeimet tekintve nálam már csúcs a DSLR. A telefoné meg annyira fontos nekem, hogy munkahelyen közelről szükség szerint dokumentáljak vele egy helyzetet, állapotot stb. Erre kb. elmegy.
-
silver10
aktív tag
válasz
wwenigma #105535 üzenetére
Ezt én is így gondolom. Annak idején legtöbbünk azért is választotta, mert bízott a jó supportban. Eu (Német)service, alkatrész, tartozék ellátás stb. Amikor a lányomnak is rendeltem egy ZP920-at, (73.000 volt össz + akksival) pont azt mondtam én is neki: Remélem a Zopo marad Zopo és nem (S)Zopo(')
Mielőtt megvettem az enyém, pont befejezte a ZP-k árrúsítását egy másik németországi webáruház, felháborodott hangnemben és az anyacég korrektségét erősen vitatva. Fel is vetetettem anno, hogy rossz ómen, de leintettek. Ez a forgalmazó tutibiztos cég, ez más, valószínű azzal a webáruházzal volt gond. Hát eddig tartott az illúzió. A teló egyébként még rendben teszi a dolgát, de többé nemigen bízok az ilyen EU-s háttérben csájnafonok esetében. Talán a Lenovo kivétel lenne. Off, de ebből is következik. A klímás topicot rengeteget bújtam a napokban. Végül DAIKIN-t vettem. Nem mertem kockáztatni. De ezt csak kizárólag neked írtam. Nehogy vitaindítónak vegye valaki. Nem ide való téma.
-
silver10
aktív tag
válasz
b0bcat #103902 üzenetére
Félre ne érts, megértettem elsőre. És nem arról van szó, hogy bezzeg az én telóm. Hiszen a ZP korántsem nagyobb brand mint a Lenovo. Csak tényleg jó lenne, ha nem maradna rejtély, mi ez a szórás egy szolgáltatón belül hálózati módok vs hangminőség, tekintettel a jövőbeni telefonvásárlásokra-használatokra.
-
silver10
aktív tag
válasz
b0bcat #103887 üzenetére
Én annyit érzékelek, hogy a 999-em "nem érzékeny erre". Eddig bárki ismerőssel. rokonnal telefonáltam (Note3, Xperia Z, Z1, Z2, LG G2, Coolpad F1, iNew v3, ZTE v5 stb., a teljesség igénye nélkül) rendben volt a hang. Apukám régi Samu EH250 butafonján is hangosan, tisztán hall. Ellentétben a bratyómat és a húgomat. Ők visszhangoznak. Min3an Telekomorban vagyunk.
-
silver10
aktív tag
Erre sajnos nem tudok érdemi választ adni. Ha a Cinema FV-5 (ki) tudná használni a telefonomon a hardver adta lehetőségeket, akkor az nekem bejönne. De így csak a bosszúság...
Somatom:
Figyelemmel kísértem a topikunkban az ilyen irányú észrevételeidet. Érthető a bosszúság. Elgondolkodtam, milyen felemásra sikerült ez a teló szoftveresen. A kijelző beállításai a Mira Visionnal olyan szint majdnem mint a TV-m szervíz szintig kiadott képbeállításai. Ezt ki is használom filmezésnél. A kameráé meg igen fapados... -
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #102653 üzenetére
Mivel már egy jó ideje használom a Camera FV-5-öt, és talán ez az egyik legjobb fotó alkalmazás, van már kialakult véleményem a telónk kamerájáról. A gyárinál jobb képeket lehet lőni vele. Jobb képeket csinálok minden szempontból mint a korábbi ZP 990-el ezt egyértelműen érzékelem, de! Őszintén vallom, hogy ebben az ár szegmensben ez lehetne jobb is! Arra gyanakszom, hogy a nagy reklámmal bejelentett 5 ipari zafír lencsés optika korántsem sikerült úgy, ahogy szerette volna gyártó, és mi a vásárlók-felhasználók. Peddig elvileg ennek az lenne a lényege, hogy (a méretek adta korlátokon belül!) színhelyesség, képélesség, dinamikatartomány szempontjából egy jó (ennél jobb)minőséget kellene hoznia.
-
silver10
aktív tag
válasz
Peaceliker #102024 üzenetére
Gyári rootolt rom. Nem hinném, hogy kéz kérdése lenne. :-) feltettem a CPU Temperature-t. Ha lesz időm a teszt kedvéért egy 15 percnyi DH5 után rögtön megnézem az értékeket. (CPU, Akku C°). Az kevésbé lesz szubjektív...
-
silver10
aktív tag
válasz
Peaceliker #101729 üzenetére
Én sokáig nem érzékeltem ilyet okos telókon, aztán a ZP990-emmel sikerült elérni "kályha állapotot". Pedig az egy 4 magos 1500 MHz-es hardver volt. Ezért van viszonyítási alapom. Eddig viszont (hangsúlyozom eddig)a ZP999-nél komolyabb játékoknál sem(pl. Dungeon Hunter5) volt a hátlap meleg. De még nagyon langyos sem. Ezért ez nekem még új.
-
silver10
aktív tag
válasz
fateless #101522 üzenetére
"(berögzültség: az iGo a jó térkép)"
Távol álljon tőlem holmi kiotatás- okoskodás, de... Az én tudomásom-tapasztalatom szerint az iGO az a Nav'n Go (NNG)cég navigációs szoftvere (nem térkép) ami eddig jól boldogult sokféle térképpel. Köztük pl. a korábbi TopMap ma NNG, volt Tele Atlas, ma TomTom és az egykori Navteq, ma már HERE térképeivel egyaránt. De elég széleskörben ismert volt (releváns fórumok foglalkoztak vele) és én is tapasztaltam, hogy a HERE elődje a Navteq, Kelet Európa és persze Magyarország viszonylatában mennyire pontatlan ás hiányos volt évekig. Úgy néz ki mára már "kinőtte magát", ami üdvözlendő. Próbáltam pár pár navigációs szoftvert, mindegyikben lehet találni jót-rosszat. A hárombetüst pl. szeretik a Nuance TTS hang opcióért is sokan. Elég korán beletették. -
silver10
aktív tag
válasz
aytukabozs #99817 üzenetére
Én decemberben, mikor vettem, 315 ojró+PayPal díj(12 euro úgy emlékszem) volt az európai webshopból. Ingyenes szállítás, +okos flip tok+edzett üveg fólia+32GB Sandisk SD Kari. A kínai zopo webshopban ekkor 400$ volt, és kevésbé kurrens giftcsomag. Ehhez jött a 27% tréfa!
-
silver10
aktív tag
válasz
Fitzgerald #98785 üzenetére
Pontosabban: a ZP 999 LH és 3X, valamint a ZP 920 Eu-s webáruházból 2 év gari. Van aki már gariztatott is 3X-t hangszóróhibával, ha jól tévedek (esetleg mikrofon) 1 héten belül javítva visszajött.
-
silver10
aktív tag
válasz
KukkSteve #96972 üzenetére
Szia! Engem érdekelnének az eddigi tapasztalataid, benyomásaid az akkukapacitásról, kamerarészről, 4G-ről, gyorsaságról, még esetleg a navigációs képességről a ZP920-al kapcsolatban. A lányomnak tetszik (annak ellenére, hogy, 5.2 coll), a pénz is megvan, megrendelném, csak némi tapasztalatra vártam a telóval kapcsolatban.
Előre is kösz. -
silver10
aktív tag
válasz
wwenigma #96751 üzenetére
Kimondottan a navigációs képességről volt szó és az jó. Csupán azért írtam fentebbi hsz.-eket, mert itt az ideje elfogadni, hogy ez más. És ha valaki új generációs MTK chipes telon agyal, nem kell attól tartania, hogy mérgelődik majd a GPS-szel. Persze a gyártói precizitástól sok függ. De a GPS-GLONASS-BEIDU megoldás hozta amit igértek Noal Hurley-ék. Más szándékom nem volt. De nekem mindegy. Erre többet felesleges szót csépelni. A ZP990-é egy rakat fosch volt(MT6589T), ezé meg jó.
-
silver10
aktív tag
válasz
Laza... #96740 üzenetére
Akkor elmondom a tutit. Marha iváncsi volt a konditermi edzőtársam az összehasonlításra, nem hagyott nyugton. Kimentünk a szabadba , borús idő, egyszerre nyomtuk a tesztet. Picivel nekem előbb megvolt a 19-ből 19 hold. Neki a 17-ből a 16. Mind2-nknek 2m pontosságot mutatott. Az övében Snapi 800 van. Innentől nekem mindenki mondhat amit akar. Egy legendával kevesebb. A kocsiban pedig van egy csipeszes tartóm. Navigáltam vele 80 km-es szakaszon. Szépen teszi a dolgát. A célhardveremnek csak a szoftver komplexitása tetszik jobban.
-
silver10
aktív tag
válasz
beni26k #96706 üzenetére
Eza az MTK chipset GPS probléma nagyjából igaz volt az MT 6595M megjelenéséig. Mindenkinek csak ennyire jó navigációs tulajdonságokat kívánok. Pedig van célhardverem is . Hamarosan rendelek egy MT6752-essel ketyegő telót a lányomnak. Úgy sejtem abba is jó lesz. Eddig azt hallottam róla, hogy renben van a GPS chipje...
-
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #95331 üzenetére
Alapból a Zopok sem csatolják az NTFS partíciót. De ha már rootolt, akkor egy Paragon exFAT, NTFS & HFS+ app és viszi is. Vagyis azoknál az OTG-s eszközöknél ahol gyárilag nem megoldott, ezzel kivitelezhető. Paragon exFAT, NTFS & HFS+
-
silver10
aktív tag
válasz
#45553408 #95191 üzenetére
Elvileg a SoC energiatakarékosabb. Gondolom igazán a 64 bites programok használatával lesz bizonyos gyorsaságnál optimálisabb energiafogyasztás. De ha azt nézzük, hogy a mi telonk 5.5"/1080p/2700mAh a 920 pedig 5.2"/1080p/2300mAh. Nem sokkal lehet karcsúbb. Amúgy a lányomnak nagyon tetszik.
-
silver10
aktív tag
A Zopo ZP 920-ról tudja valaki, hogy OTG képes-e? Több webáruházban is néztem a specifikációt, hiába. Konkrétan feltüntetve nincs.
-
silver10
aktív tag
válasz
zer0fill #93112 üzenetére
Ha már használtad a 999 GPS-ét. valamelyik navi programmal megosztanád a tapasztalatait pár szóban? Ahhoz, hogy gyorsan jelet találjon szükség van először FasterGPS, vagy hasonló segédre? Csalódott lennék, ha ilyen műholdtámogatással kínlódni kellene vele. Tudom antennamegoldástó,l szoftverbeállítástól is függ.És flashelt e már rá valaki, aki ZP999 tulaj, WIN7 64 biten valamelyik rootolt ROM-ot ? Szakavatottabbaktól kérdezem, az MT6589 platformhoz feltelepített MTK Preloader Vcomport driver jó az MT6595-höz is? Tudom ,hogy még eléggé új SoC... Böngészem a külföldi fórumokat, de még nem láttam hozzá custom recoveryt. Valaki, akinek van 999-e, estleg ráakadt már? Hamarosan megjön az enyém is, jó lenne addigra felkészülni. Előre is kösz.
-
silver10
aktív tag
Szándékozom, hamarosan váltani MT6595 platformra. Jelenleg az MT6589hez való USB Vcomport drivere van feltelepítve a 64 bites WIN7-re. Gondolom ez már nem lesz jó. Megvan a 6595-é is. Vajon USB Dewiew-vel törölni kell a régit, vagy simán fel lehet telepíteni ezt amit a ROM-csomaghoz mellékelt a moddoló? Amúgy ZP 999-es telefonról lenne szó.
-
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #92436 üzenetére
Szemezgetek én is a zp999-el, de azért arra kiváncsi leszek, hogy az a zafírüveg majd mennyire válik be. Igaz, hogy sokkal karcállóbb mint a GG3 (10x annyiba kerül), de sokkal ridegebb is. Az LG és a Samu is érdeklődött még az év elején és felmerült, hogy használják. Aztán mégse...
-
silver10
aktív tag
válasz
smatte #92395 üzenetére
Ha már rootolt a telefonod, akkor egy fájlkezelővel, ami már kapott root jogot pl. TCMD, a system/media/ mappában a bootaudio.mp3 (bejelentkező hang) és a shutdaudio.mp3 (kijelentkező hang) )fájlok nevének a végéhez írd oda pl. a .bak végződést és már csendes lesz indításkor-leálláskor. Ki is lehet törölni, csak akkor nem tudod visszaállítani, ha még is hiányzik az indítási-leállási dallam. Ilyen esetben nem kell annyira lejjebb hozni a MUT-ban a hangerőket, hogy a csengetésnél már túl halknak találd. Ha pedig újra akarod hallani, akkor törlöd természetesen a mögéjük írt kiterjesztést.
-
silver10
aktív tag
válasz
RVR400 #91626 üzenetére
Igen ez nem is olyan régen volt a hsz-ek között. Ellenpéldának meg ott volt a sokat vitatott Mobilamb. De ott még híre-hamva sincs a 999-nek. És kérdés, hogy mennyiben állna meg náluk. Bár nekem annyira nem sürgős. Gond nélkül üzemel a "régi". Úgyis sorban jönnek majd az újabb Xiaomik, THL-k, Meizuk,Lenovók (nemcsak 16 GB RAMos) tán majd egyszer a Jiayu S4(64 bit)-ből is lesz valami. És még sorolhatnám. Aztán ígéretesnek tűnik az Archos50 Diamond is számomra.
Valószínű megéri a türelem... -
silver10
aktív tag
A jártasabbaktól kérdezem: Ez ugye egy valós portugál Zopo lerakat (ha úgy tetszik eu warehouse) és nem FAKE ugye? Mert, ha jól láttam van angol is (de gondolom, hogy még máshol is)
-
silver10
aktív tag
válasz
bupemko #89301 üzenetére
Hát igen,halál biztos ebben nem voltam, hogy a 4.2.1. De hogy valamiféle kompatibilitási gond van abban biztos vagyok. Előtte semmi ilyen gondom nem volt. De, hogy mindegyik memórián van bőven üres helyem az biztos. És ha visszaállítom a gyári Play Áruházra, akkor simán működik a letöltés, az is. Egyszer egy avatottabb szaki rájön talán, hogy mi is okozza ezt...
-
silver10
aktív tag
válasz
scream #89267 üzenetére
Ezt a jelenséget én augusztus elején vettem észre, mikor a play áruház frissítette magát. Arra tudok gondolni, hogy az én android verziómon (4.2.1) nem működik már rendesen az újabb g apps. Persze lehet más is, De többen is úgy oldották meg ezt a problémát, hogy újra flashelték a ROM-ot. Én próbaképpen a beállítások->alkalmazások->összes alkalmazás menüpont Google Play Áruház appnál rányomtam a frissítések eltávolítására. És a gyárilag integrált play áruház már letölti a kívánt frissítéseket. A gond csak az, hogy ezek után a Google Play Áruház automatikusan frissíti önmagát is(én sajna nem találtam letiltási opciót hozzá, hiába van kivéve a pipa a programok automatikus frissítése elöl) és újra kezdődik előröl minden. Ismét el kell távolítanom róla a legújabb Google Play appot, ha le akarok az áruházról tölteni valamit, ill. frissíteni akarok korábbi alkalmazásokat.
-
silver10
aktív tag
Én gondolkozom váltásnál ebben a telefonban, csak a 16GB ROM vs no ext SD zavar. Nálam hamar megtelne. Az ár már most is elég jó. És tetszik a JBL hangszórós és külsőtelepes opciója is. A tájékoztatóban 2 GHz van írva, pedig ez BigLitle SoC , talán 4mag 2.1és 4mag 1.7 GHz. Na mindegy. Majd kiderül.
-
silver10
aktív tag
válasz
Andoidtibi #83989 üzenetére
Ami nálam volt az biztosan nem, de hungobungo is azt állítja, hogy nem tudja az OTG-t.
-
silver10
aktív tag
válasz
Buccer #83899 üzenetére
Nálam is volt. Írtam pár napja róla. De van egy átmeneti megoldás, mert a play áruház legutolsó frissítése óta csinálja nekem. Megoldás: beállítások->alkalmazások->összes->google play->frissítések eltávolítása->végigvinni a menüpontokat. Ekkor tudok letölteni simán a gyári alkalmazással és amint kilépek újraráfrissíti aplayt és kezdhetem előröl.
Persze PC-n is ezt csinálja ilyenkor. Végül is nem telepítgetek állandóan a playről.
-
silver10
aktív tag
válasz
wwenigma #83262 üzenetére
Szerintem nem nyert...Itt valami más baj van. Ráadásul mindegy, hogy mi a Preferált telepítési hely és az Alapértelmezett íráslemez. Akkor sem akar letölteni semmit. Amúgy most a külső SD -re van állítva. A külső SD-n főleg elégnek kellene lennie a szabad helynek. Továbbra is csak a frissítések eltávolítása után működik a letöltés.
-
silver10
aktív tag
Beleszaladt már valaki ebbe a problémába? A következőről van szó. Frissítette magát a Play áruház és azóta nem telepít semmit, se telórol, se PC-ről. Azt írja ki, hogy nincs elég hely a lemezen. Pedig mind a belsőn, mind a külső SD-n van bőven. Visszatettem egy korábbi mentésem TWRP-ből, ott simán működik (Build száma még 4.5.1) Ez az új meg 4.9. Már megint mit rontottak el? Csinálhatnának kistesót az ilyen frissítések( fejlesztések
) helyett... Az a baj, hogy hiába kapcsoltam ki az automata frissítést a PLAY-en, magát a PLAY áruházat az első alkalommal frissíti. Hogy lehetne ezt megakadályozni?
A telefon egyébként az alul írt Zopo ZP990, 4.2.2 stock androiddal -
silver10
aktív tag
válasz
gipsztigris #82597 üzenetére
Jó, akkor legyen úgy, hogy úgyonolyan megoldásút. Hiszen, lehet, hogy nem is 1 ugyanazon gyártmányról van szó. Néha nekem is sikerül pontosan középen ketté vágnom a szörszálat a roppant éles fejszémmel.
-
silver10
aktív tag
válasz
Dominó85 #77522 üzenetére
Én most a saját tapasztalatom alapján reflektálok. Valószínű, hogy úgy egyáltalán felesleges az arányokat tekintve az 1080p. Itt van az én telóm a 6"-jával. A 106-os képátlójú TV-mnél nem árt ez a felbontás, de valószínű, hogy a telefonomon HD -vel, de akár qHD-vel sem lenne zavaróan pixeles a kijelző. Viszont az MT6589T röccenés nélkül viszi a full HD mkv-ket. (Így nem kell konvertálgatni aHD-lejátszómon tároltakat.) Ügyeletben, éjszaka szoktam nézni OTG-vel pendriveról kb. 16GB-os koncetfilmeket (+ kishangfalon hallgatni)és hidd el teljesen folyamatos a lejátszás.
-
silver10
aktív tag
válasz
hun_gery #74713 üzenetére
Köszi a képeket. Szerintem erősen vállalható. A Rallys képen a szöveg ránagyítva kifejezetten tetszik. A telefont egyébként a bátyám egyetemista lányának rendelném.
Az első SP-je lenne. A topicjában látom, hogy vannak hölgyek is, akiknél közkedvelt. Végülis 5 " ellenére elég jó a mérete.(#74706) aytukabozs :
A topicot végigolvasva felmerült, hogy az eredeti rom nem tudta megfelelően kezelni a kamerát. A Minidealen, ahol nézegettem szembeöttlött, hogy specifikáció szerint a hátsó 8MP, (tudom, hogy nem minden a a szenzor felbontása) Antutu ugyanitt meg csak 5-öt írt. Pedig az nemigen csal lefele
. Úgyhogy ezt elég jól orvosolták egy John Do féle ROM-mal. Gondolom nem interpolált a 8MP. Ami állítolag változott már tavaly dec óta, hogy egyes shopokban már olyan "gyári romokkal" kapható amiben ez már javítva van. Ha elengedhetetlen, csak akkor flashelgetném, annak ellenére, hogy már csináltam ilyet. A Minideal jelenleg azért tetszene, mert az ár jó és nem kellene pl az Ebayről rendelni hozzá Nillkin tokot (akár okos flip tokot) mert jó áron az is van itt.
(#74716) hun_gery: Ezeket is nagyon köszönöm. És ezek szerint valóban LTPS a kijelző.
-
silver10
aktív tag
válasz
aytukabozs #74699 üzenetére
Kösz. Na végigolvastam. Nagyjából megvannak a válaszok. És persze lettek újabb kérdőjelek a telóval kapcsolatban.
-
silver10
aktív tag
A Huawei Honor 3C-vel kapcsolatban, ha van valakinek tapasztalata, megosztaná velem a következőket?
Hátsó kamera minősége: (színhelyesség, vonalélesség, részletgazdagság, dinamikatart.) Vagyis vállalhatő képeket lehet vele lőni? Elvileg egy elég jó specifikájú Sony objektív van beépítve ide. Ha jól tudom az elülső camé pedig egy tűrhető minőségű Samu lencse. És a kijelző minősége érdekelne ezenkívül. Ha jól látom TFT-s OGS kijelző. Ezért érdekelne, hogy eléggé élénkek a színei, valamint megfelelő-e a betekintési szög? -
silver10
aktív tag
Hungobungo, CoolBoy323 köszönet!
Így már nyugiba állok neki.
-
silver10
aktív tag
Szeretném felrakni az iNew v3E-re (1.0.4) a CWM recovery-t. Azt néztem, hogy a gyári 6MB, viszont a 6.0.4.4-es Touch meg 5MB. Nem jól tudom, hogy byte-ra meg kell egyeznie? Fontos volna ma megcsinálni, de elcseszni nem akarom. Saját topikba is kérdeztem, de ott jóval szerényebb a nyüzsgés mint itt (egyenlőre)
-
silver10
aktív tag
A saját topikjában is feltettem a kérdést, de hátha itt előbb akad megoldást tudó user.
"Az1.0.4-es gyári eredetileg egybeparticionált belső tárhely miatt van, hogy PC-n(WIN7) USB kapcsolattal csak Médiatároló módban látja az intéző a belső SD-t és a behelyezett külső SD kártyát egyaránt? Mert USB háttértár módban csak a külső SD látszik. Van arra valami mód, hogy ilyenkor is megjelenjen mind2?"
iNew V3-ról van szó.
Másik. Fejfájásig tanulmányoztam Cappa 72 részletes leírását az SP Flashtool Readbeck funkció használatával kapcsolatban, de annak ellenére, hogy a kalkulátort is letöltöttem, nekem a hexadecimális számítás olyan mintha a tyúkot fáramászni akarnák megtanítani.. Próbálkoztam az MTK Droid tools ideiglenes rootjog szerzéssel factory mode-ban (szintén by Cappa72), de itt nem látja sajnos a telefont, csak USB debug módban. Előfordulhat, hogy az MT6582 platform az oka? Jó lenne "szűz mentést" készíteni az új telefonról mielőtt rootolom és átadom a rokonnak...
-
silver10
aktív tag
Köszi. Ez már elég komolynak hangzik. Bízom benne, hogy raulició is beavat bennünket a tapasztalataiba. Elvállaltam a rokonnak, hogy helyrehozom a telót, ha már megjött, miután kiderült, hogy az igért specifikáció és tudás nem teljesen úgy van ahogy közzé tették először. Az air gesture talán nem is lesz sohasem.
-
silver10
aktív tag
válasz
cappa72 #60361 üzenetére
OK. Kösz. Korábban láttam azt a 60029-es hsz.t. Folyamatosan követem és igyekszem figyelmesen elolvasni egy jó ideje a hozzászólásokat (október óta mindet), A sok információtól meg néha már overload van.
A kérdezéssel meg úgy vagyok, ha ennek ellenére sem világos valamiért, akkor kérdezek. Eddig igyekeztem óvatósan körültekintéssel, nem kapkodva "mókolni". Gondolom ezért nem csináltam az egykori aTAb-ból, vagy a ZP 990-ből papírnehezéket, Illetve (eddig) nem kellett utólag kétségbeesve kérdeznem, na most hogyan tovább?
A 60276-os hsz.-ben meg azért érdeklődtem , mert hátha felesleges másikat telepíteni, mert lehet jó az ami fenn van már a PC-n. Az ugye így szólt:" A másik: anno a ZP 990- hez(MT6589T) a zopomobileshop oldaláról leszedtem a VCOM Port és az USB drivereket. Jól sejtem, hogy ez az MT6582-höz nem lesz jó? Tegnap este kugliztam egy csomót, de se XDA-n se máshol nem találtam MT6582 driver downloadot. Ebben szívesen elfogadnék segítséget (egy linkre utalással).
Majdan egy iNew v3-ról szeretnék mentést csinálni. Rootolásról találtam hozzá leírást. A Root Geniust ajánlották,
ezt le is szedtem. Meg mivel itt el van rejtve a fejlesztői lehetőségek (menü)opció, a beállítások->teleefonról menüpontban a Build-szám-ra 5-8x kattintva lehet előcsalni. Valaki rootolta már így az ő v3-asát?."
Gondoltam. ha szerencsém van, akkor valaki csak annyit mond mindkét telóhoz jó az a driver, ill. én már rootoltam Root Geniussszal, csináld nyugodtan te is. Egyébként az aTAB-ot a Bin4ry módszerrel, a Zopo-t Framarootal csináltam. Vagyis ezek nem ismeretlenek.Atomgeszi: úgy látom az ismerősöm nem lesz elégedetlen a fényképező részével.
-
silver10
aktív tag
válasz
raulicio #60327 üzenetére
Végül is én kérdéztem egy néhány hozzászólással ezelőtt. Az eredeti romban is benne van ez az átkapcsoló opció, vagy csak az újonnan feltettben? Meg kérdeztem a driverekről többek között. Akkor megkérdezem tőled: Hol sikerült MediaTek Preloader USB VCOM Port Drivert találni hozzá?
Esetleg erre egy guru?:
"Hi!
Korábban v2.4.8 MTK DT.-szal mentettem. Meg akartam csinálni az SP Flash Toolhoz való fájlokat(!Files_to_FlashTool), de Scatter fájl nemlétére hivatkozva! nem volt hajlandó. Kipróbáltam a 2.5.3-as
verziót, az már megcsinálta. Ez viszont nem menti már az USERDATA-t és a CACHE-t. Nincs is meg a GUI-n a
"Felh.adatok és cache mentése" (meg a:"maradjanak a Flash Tool fájlok az SD kártyán) opció. Van e jelentősége, hogy nem menti az USERDATA-t és a CACHE-t?"
Valójában gond, ha nem menti a Felhasználói adatokat és a cache-t? -
silver10
aktív tag
Még egy kérdésem lenne azokhoz, akiknek van iNew v3-asa. Mindkét SIm foglalatnál megvan a 3G, vagy csak a MicroSIM-nél?
-
silver10
aktív tag
Hi!
Korábban v2.4.8 MTK DT.-szal mentettem. Meg akartam csinálni az SP Flash Toolhoz való fájlokat(!Files_to_FlashTool), de Scatter fájl nemlétére hivatkozva! nem volt hajlandó. Kipróbáltam a 2.5.3-as
verziót, az már megcsinálta. Ez viszont nem menti már az USERDATA-t és a CACHE-t. Nincs is meg a GUI-n a
"Felh.adatok és cache mentése" (meg a:"maradjanak a Flash Tool fájlok az SD kártyán) opció. Van e jelentősége, hogy nem menti az USERDATA-t és a CACHE-t?A másik: anno a ZP 990- hez(MT6589T) a zopomobileshop oldaláról leszedtem a VCOM Port és az USB drivereket. Jól sejtem, hogy ez az MT6582-höz nem lesz jó? Tegnap este kugliztam egy csomót, de se XDA-n se máshol nem találtam MT6582 driver downloadot. Ebben szívesen elfogadnék segítséget (egy linkre utalással).
Majdan egy iNew v3-ról szeretnék mentést csinálni. Rootolásról találtam hozzá leírást. A Root Geniust ajánlották,
ezt le is szedtem. Meg mivel itt el van rejtve a fejlesztői lehetőségek (menü)opció, a beállítások->teleefonról menüpontban a Build-szám-ra 5-8x kattintva lehet előcsalni. Valaki rootolta már így az ő v3-asát?. -
silver10
aktív tag
Jelenleg egy 5.5.0.4-es CWM recoweryt használok a ZP990-en. Ez még hardvergombos vezérlésü, a hivatalos zopo fórumról való. Letöltöttem az XDA oldaláról egy 6.0.4.4-es verziót. Ez már érintős változat. Műkődhet ez nálam megfelelően? A mostaninál is az a baj, hogy igen aprók a betűk (gondolom a felbontásom miatt), de a hardvergombos működtetés biztosíték, hogy a megfelelő menüpontot válasszam, vagyis nem nyúlok mellé. Az érintős változatnál van nagyítás? Mert úgy az még lehet, hoy jobb is lenne.
-
silver10
aktív tag
válasz
Steelheart2 #59179 üzenetére
Akárhol nézem, (a hivatalos storejában sem)a THL T200-nál nem látom a magyar nyelvet.
Ha ez esetleg zavarna... -
silver10
aktív tag
válasz
gipsztigris #58373 üzenetére
Ezt bizony. Nagyon köszönöm! A lányomnak biztos tetszeni fog, ha meglesz. Az OT995 egy év után úgy köhög már mint egy TBC-s. A kamerája remélem azért az elfogadható szint lesz.
-
silver10
aktív tag
gipsztigris, Upo - kösz a válaszokat!
Igyekszem megfontoltan, okosan megoldani.
Este majd meglesem a vezeték nélküli kijelző opcióval kapcsolatos választ. -
silver10
aktív tag
válasz
gipsztigris #58330 üzenetére
Szia! Ezekre is tudnál majd válaszolni?: "Ha jól láttam a zopo webololdalának képein, MIRACAST vagyis tükörkijelzőmód is van benne (lásd még wireless display). A beállítások> Megjelenítés menüpontban megtalálható a vezeték nélküli kijelző opció? Gondolom, az SU-t a Zopo tette bele alapból."
Néztem a Minideal-t, ahonnan rendelted és ott nem láttam , hogy volna hozzá tok, fólia stb. Ezért valószínű(sajna) drágábban rendelek a Zopo-ról, vagy esetleg csak a kiegészítőket a ZopoMobileShop oldaláról, mert azért 20$ a különbség. Bár a 2x es szállítással már lehet ugyanott vagyok költségben. Ezért kérdeztem rá a rootolásra is. Bízom benne, hogy gyári... -
silver10
aktív tag
válasz
gipsztigris #57776 üzenetére
Én is szemezgetek eggyel. A lányomnak lenne jándékba. A belinkelt képeiden látszik, hogy OTG képes készülék. Ha jól láttam a zopo webololdalának képein, MIRACAST vagyis tükörkijelzőmód is van benne (lásd még wireless display). A beállítások> Megjelenítés menüpontban megtalálható a vezeték nélküli kijelző opció? A lányom tvje is tudja, én a zp990emmel ki is próbáltam már. Remek kis funkció. Gondolom, az SU-t a Zopo tette bele alapból. (nem a webshopnál :-) ) Még applikálnám bele a GravityBoxot és lenne egy egész jó teló.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest