- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
devast #46376 üzenetére
Semmi nem jelent feltétlenül jobb eladót, de én eddig kb. 50-ből 49 üzletet zártam úgy az eBay-en, hogy full pozitívat adtam az eladónak - vagy azért, mert minden rendben volt, vagy azért, mert minden igényt kielégítően kezelte a reklamációmat.
1 kivétel volt: újoncként vettem memóriakártyát egy kevés (max. 1-2 tucatnyi) megkötött üzlettel rendelkező eladótól, akit a pénzem átutalása után töröltek is a piactérről (a Paypal visszautalta a pénzem, szóval anyagi veszteség ott sem ért).
Lehet, hogy mindez véletlen, de ha megnézed pl. a resellerratings.com-on, hogy milyen rossz tapasztalataik vannak más vevőknek az eBay-jel, akkor talán kijelenthetünk annyit, hogy nem ördögtől való a módszerem. Egyébként meg az faragjon is rá, aki nem képes plusz 5 USD-t kifizetni valamiért, inkább megveszi egy olyantól a tabletjét, aki addig mindössze 20 csecsebecsét adott el.
(#46377) RVR400 Nyilván nem csak a darabszám a lényeg, de ha az mindössze 300, akkor - az én módszeremnél maradva - már nem nagyon van értelme arról beszélni, hogy miből jött össze. Mások ettől még úgy üzletelnek eBay-en, ahogy akarnak - csak valószínűleg nem zárul 50-ből 50 üzletkötésük pozitív tapasztalatokkal. Szerintem.
-
RVR400
veterán
válasz
devast #46376 üzenetére
Ráadásul ilyen gondolkodásmóddal újonnan regisztrálni eladóként az e-bayen nem is lenne értelme, mert akkor már rosszabb lenne mint egy piramisjáték, vagy éppen teljesen monopolhelyzet lenne, és akkor nincs árverseny a kegyeinkért...
Másrészt 1 dolláros kacatokból összehozva az 5000 eladást, aztán csak 50 embert behúzni 200-zal még mindig bőven nyereséges üzlet... -
interstate76
addikt
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
devast #45641 üzenetére
De. Pontosan azt jelenti.
A "sok" panasz meg azt, hogy aktívak a tulajok és/vagy érzékenyek erre a témára és/vagy van összehasonlítási alapjuk.
És persze az sem segít, hogy MTK-s telefonról beszélünk amit kínában raknak össze. Nem én vagyok a szerencsés, hanem az a szerencsétlen, akinél Lee úr egy kicsit el volt már fáradva.
Egy agyon hype-olt, alapvetően jól összelegózott telefonnál téma, ha a GPS nem hozza egy ZTE Blade szintjét, mivel a vevők elvárásai magasak. Egy olcsó fostalicskánál meg ennél komolyabb bajok viszik a prímet és/vagy nem veszika fáradságot a felhasználók, hogy telesírják vele a fórumokat.
-
Zeki
nagyúr
-
-
GIJoe
addikt
-
Csorbi
addikt
válasz
devast #45100 üzenetére
No erre kíváncsi leszek
Nagyon vacillálok egy Lenovo P780 és egy Huawei G700 között, és mivel vodás vagyok, a 900MHz 3G nem jönne rosszul, állítólag a Lenovo-nál ez lutri, mert van olyan P780-as ami tudja, meg olyan is, ami nem tudja. Illetve az 1GB vs. 2GB RAM az örök dilemma, mert azért nem fél évre tervezek
A jelenlegi Defy-nél bármelyik fényévekkel jobb, ez biztos.
-
Krinyo
senior tag
válasz
devast #43320 üzenetére
Szerintem nem a lapkanak semmi baja, az antennat is altalaban sikerul jol megcsinalni, de hogy driver/kernel baj is van, az fix. A GPS-es programokat az hulyiti meg, hogy nehany masodpercenkent egy-egy tizedmasodpercre mintha nem is lenne GPS a telefonban... ha valaki ennek utana tudna nezni, hogy mi okozza, sok problema gyokeret talalhatna meg...
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
devast #43305 üzenetére
Továbbá továbbszőve a gondolatot nem is az a (vagy mt6620 vagy mt6628 -as) chip (amit a Köztársasági Kínában azaz Tajwanon gyártanak) a gáz, hanem az ahogyan a
hozzá szerelendő antennát a Népköztársasági Kínában ("Mainland") oda
hajtogatják az összeszerelések során.A glonass tényleg következhetne...
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
devast #43230 üzenetére
Buktatóról ennyi pénzért nem igazán beszélhetünk. Inkább csak kicsit mostohán bánt vele az élet:
Erősen belpiacos modell, soha nem tervezték kivinni kínából, a Haier nemzetközi oldalain nem is szerepel.
Ennek ellenére csak single sim-es, ami odahaza felér egy istenkáromlással.
Az ősszel még bőven 300 USD felett volt az ára, így eldobós telefonnak sem ezt vette senki.Most viszont nagyon jó ajánlat, nem csak nálunk, de az oroszoknál és a spanyoloknál is sokan felkapták rá a fejüket, a másodvirágzását éli. Gyári support, nincs, de lassan lesz körülötte akkora tömeg, ami életben tudja tartani.
-
wwhy
veterán
-
Groovebaby
tag
válasz
devast #41837 üzenetére
Ott a pont!
Itt a városban van többé-kevésbé (hogy a panelház első emeletén miért nincs, azon csak azért nem húzom fel az agyam, mert van wifim), de hogy a város szélén ahol pl a munkahelyem van nincs, illetve a szomszéd településen a szüleimnél sincs azért az is gáz (telenor) -
válasz
devast #41834 üzenetére
Ilyenkor kell valami házi 3G repeater
-
válasz
devast #20664 üzenetére
Azt egy szóval nem mondtam, hogy egy szinten van az Exynos 4412-vel, pusztán a GPU miatt hoztam fel példaként. Összességében az Exynos 4412 egy elég jól sikerült SoC, természetesen vannak negatívumai is, amit a Newman N2-esemen is tapasztalok, de szerintem egy 1280x720-as kijelzőhöz elég lehet a MTK6589-es SoC.
-
upbuvar
tag
válasz
devast #19572 üzenetére
A hárombetűs navi esetében az 5 műholdas pontosság kiváló.
Felhoztam az autóból a kizárólag navigációra használt Wayteq X820-at, indítás után 64 másodperccel volt meg az 5 műholdas kiváló pontosság.
Ezek a tények a mi lakásunk erkélyén tesztelve.
Ezután még inkább megfelelőnek tartom a G2S GPS-ét. -
Dominó85
addikt
-
hun_gery
aktív tag
válasz
devast #16977 üzenetére
ro.product.model=GT-I9100
ro.product.brand=samsung
ro.product.name=GT-I9100
ro.product.device=galaxys2
ro.product.board=GT-I9100ro.board.platform=s5pc210
ro.build.description=soju-user 2.3.4 GRJ22 121341 release-keys
ro.build.fingerprint=google/soju/crespo:2.3.4/GRJ22/121341:user/release-keys -
fPApi
őstag
válasz
devast #16732 üzenetére
"ez a téma naponta 300-400 hsz-el gyarapodik, és nekem nincs időm/kedvem ezt lekövetni"
Megnéztem, az elmúlt 5 nap termése volt kb. 300 hsz, a napi hsz-ek száma jellemzően jóval kevesebb, mint 100. Pl. az elmúlt 1 hónapban a napi átlag 86 hsz volt. Szerintem ez lekövethető, persze csak akkor, ha az ember rendszeresen látogatja a fórumot. Ha meg mégsem, akkor ott a kereső, azzal azért elég jól meg lehet találni, ha van a keresett témára hsz.
-
gya82
csendes tag
válasz
devast #16751 üzenetére
Sima sztereo, gomb és mikrofon nélküli headsettel tökéletesen és szépen szól. De heatsettel nem!
Sokat ülök autóban ezért fontos nekem a headset. A bluetooth-osat nem szeretem és nem akarok még egy fülest tölteni. Iphonosat pedig igyekszem beszerezni és beszámolok az eredményről! -
LámaZ
addikt
válasz
devast #16741 üzenetére
Nekem is sok fejtörést okozott a GPS. Ide-oda ugráltam a térképen, mint egy ufó, elment a jelem, azt sem tudtam hol a fejem.
A MobileUncle Tools ygps-ét le kell futtatni indulás előtt, és akkor heppi leszel. Megjegyzem, ködös, felhős időben ygps-sel sem fenékig tejföl a navigálás.Ja, és hiába olvastad el a lényeget az 1. hsz-ben, ha beáll. után lelövöd/lelöveted az YGPS-t (mert pl. korlátoztad a droidban a háttérben futó folyamatok számát a Beáll./Fejlesztői oppcióknál...)
-
Dominó85
addikt
válasz
devast #16724 üzenetére
Az alap GPS tényleg gyenge benne, de mielőtt égre-földre alázod, talán utánanézhetnél itt a fórumon, hogy másnak volt-e vele gondja, és ha igen, akkor megoldódott-e valamilyen úton-módon. Jééé másnak is volt problémája és meg is lett oldva.
Bocs a szarkasztikus fogalmazásért.
-
válasz
devast #12551 üzenetére
Nem tudom sikerült-e előrébb jutnod.
Viszont fura dolgot tapasztaltam.
(Rájöttem, hogy Linux alatt virtualbox-ba telepített winen is működik a flashtool.No épp ezért egy kicsit szítama v970 driver-ével)
Nem akart jó drivert feltenni, hiába a linkelt v970-driver-t használtam.
Mérgemben a SonyEricsson-hoz készült Flashtool drivers-ben található exe-t telepítettem, majd a linkelt d918-hoz tartozót is.
A vezérlőpult-új hardver hozzáadása-egyéni, com-port driver telepítésénél a már ekkor megjelent a Mediatek rész, aminél megvolt a pre-loader is. Telepítettem.
Na ezek újraindítottam a virtual-win-t, csatlakoztattam a telefont és ment, bekapcsolt és kikapcsolt állapotban is. -
Sir Csimbók
tag
válasz
devast #12016 üzenetére
Nálam A ZP300+ pont ugyanezt csinálta. A-GPS és adatkapcsolat bekapcsolásával talált ugyan elérhető műholdakat, de egyet sem használt, így sem koordinátákat nem adott és egyetlen navigáció sem működött vele. Elvileg tegnap ért vissza Kínába. A GPS-nek, ha lassan is, de mindenféle adatkapcsolat és egyéb támogatás nélkül is működnie kell, ezek elvileg csak rásegítenek, hogy gyorsabb legyen a pozicionálás.
-
stmiklosi
tag
válasz
devast #12016 üzenetére
Szevasz!
Én másképp tudom, gondolom.
1. Az egyszer megtalált holdak letárolódnak 6 napos időtartamra. Következő bekapcsoláskor a program kiszámítja az éppen látható (nem keresi azt, ami látóhatár alatt van) holdakat, ez látható a képernyődön, de nem kap tőlük használható adatot. (Remélem ez a kép szabadban készült!?)
2. 1 pontnál semmilyen segítségre nem támaszkodik. De ezekben a készülékekben van A-GPS funkció is, ami annyit jelent, hogy a beszélgetésre/adatátvitelre éppen használt cellainformációk alapján tudja a készülék 50-100 méteres pontossággal, hogy hol van, ezt átadja a GPS programnak, ami így gyorsan talál holdakat.
Ennek alapján "látszanak" a keresett, de éppen nem használható holdak, takarásban vannak.
Sétálj egyet, majd meglesznek.
Ha nem így van hardverhiba.
Még egy azért lehet, készüléken belül nem találkozik a GPS kockától érkező adatfolyam az őt fogadó programmal. Nem stimmel az adatátviteli sebesség és a belső kommunikációs port száma.
Üdv: StMiklos -
Sanyesz.
őstag
válasz
devast #12014 üzenetére
Azt el tudom képzelni, hogy van, akinek nem megfelelően műxik a G3-on a GPS. Csak itt több bejegyzés úgy állította be, mintha ez általános probléma lenne.
Én is kipróbáltam a "hárombetűs" navit, igaz rövid távon, de működött. A Sygic-et nem szeretem.A GPS teszt programokkal (GPS Test, GPS Status) pedig jó értékeket kaptam.
-
tthom
senior tag
válasz
devast #11916 üzenetére
Telefon navinál kérdés, hogy a többiek használnak net alapú meghatározást is, vagy csak tisztán a műholdakat. Off készülékemben is van, de annyira lassúnak, nehézkesnek találtam, hogy vettem hozzá egy külső bluetoothos célhardvert, akkora, mint egy gyufásdoboz.. Na azzal kb. mire betölt akármilyen gps szoftver, már látja is a rakat műholdat, pontos, megbízható.
Igaz, ez kényelmesen autóban fér el, feldobja az ember a műszerfalra, a teló meg lehet akárhol..
-
fa4hu
őstag
válasz
devast #11878 üzenetére
Még annyit ehhez, hogy amit kijelez eltérést, annak a megbízhatósága is kérdéses. Lehet, hogy 5 méteres eltérést jelez, de ebben van 150 % hiba, és lehet, hogy 10 méteres eltérésnél csak 10 % hiba van a kijelzésben. GPS-mérésnél csak a "fix" mérés által kijelzett eltérés a valós, a többi erősen szórhat (jó, ne vegyük ide a Leica legújabb xRTK-s megoldását).
-
Vvarpi
tag
válasz
devast #11815 üzenetére
Részben jól tudod.
Az alap csomagban 1db telefon akkuval,1 usb kábel és 1 füles van.
Minden egyéb plusz pénz pl:1 akku asztali töltővel 80jüan.
A fő probléma, hogy náluk is limitálva van az eladás és még nekik is sokat kell várni rá.
Ezért nekünk már annak is örülni kell ha jóval drágábban de azért eljut hozzánk 1-1 darab. -
Rawulf
őstag
válasz
devast #11815 üzenetére
"The public web still not sell the second period G3." - tehát ahogy írtam is, még zárva van a raktárjuk.
"From another market about 1200 RMB per one , 899 RMB per one is for public one." - Tehát a kereskedők sem adják 1200yüan-nál olcsóbban és a 899yüan-os ár csak 1db-os rendelésre vonatkozik a "magán személyek" részére. - mivel a kínai haverom nem akarja még a Xiaomi M1S telefonját lecserélni, a saját nevére rendelt nekem egy publikus darabot.
-
pmikloska
aktív tag
válasz
devast #11652 üzenetére
Már hogy keverném? Nem csak a fastcardtech szokott ilyen meg olyan indokkal időt húzni! Azért került ki, mert van, aki meg ott vásárolt problémamentesen. Plusz azért, mert ha vásárlásra nem is mindig, de tájékozódásra jó az oldal, elég sok készüléket tesznek fel, aki szeretne válogatni, specifikációkat nézni, annak jó alap lehet.
-
ZaXXoN
tag
válasz
devast #11611 üzenetére
"Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de számomra az, hogy azt a terméket kapom meg amit rendeltem egy kínai boltból, még nem jelenti azt, hogy az a bolt jó. Számomra az a bolt jó, amelyik megfelelően tudja kezelni a problémákat, pl garanciát lehet érvényesíteni, nem csak dísznek a weboldalukon."
Persze, mondj egyetlen ilyen kínai boltot!
Nincs sok értelme olyan magasra rakni a lécet, hogy minden alatta maradjon. Kínai boltból sokkal nagyobb kockázat, mint egy rendes hazai, vagy nyugati ismert márkától. Ez soha senki előtt nem volt kérdéses eddig se. De a megbízhatóság pénzbe kerül. És van, aki kockáztat - ezen topicban mindenki.
A tapasztalatok, ami alapján össze tudjuk hasonlítani a termékeket elég szegényesek. Ugye pl. a legkészségesebb, mindig válaszra kész, jó angolsággal üzemelő support eddig egyetlen boltnál volt meg, a hootabletsnél
...
-
Bagira01
veterán
válasz
devast #11611 üzenetére
Nem igen van mit tenni. Ttmalls nem válaszol már a paypal-os üzenetekre sem, először írták, hogy küldjem vissza aztán szevasz. Pénzt egy petàkot se adnak vissza. Én fizesem a postát holott ők nem a speckónak megfelelő készüléket küldtek+ szar is.... Gondolom eladjàk valaki másnak.
( #11613 ) tlac: Szerintem a paypal 45 nap után keresztet lehet vetni a garira. Olyanról, hogy akár fél év múlva felmerülő garanciàlis javítás/csere meg nem is érdemes beszélni
-
sasa311
veterán
válasz
devast #11521 üzenetére
Az a nagyon érdekes, hogy a processzorra több tesztprogram is azt írja, hogy 6575, mégsincs benne GPS! (lehet az adóvevő hiányzik belőle).
A 40%-os haszonnal pedig nem értem mi a gond. MO-n sokszor csak a kisker / nagyker ár között van 50-100% haszonkulcs! Én pl. egy gyártó cégnél dolgozom. Van egy termékünk pl.: 340 EUR értékért, az ajánlott kiskerára 690 EUR. Ez így működik normálisan.
-
szabof1
őstag
válasz
devast #11448 üzenetére
Jó lenne nekem az Alcatel is (pl. OT-997 vagy OT-986), mert az Alcatel támogatás megvan itthon, de egyrészt ezek a készülékek nálunk még nem elérhetőek, másrészt (ha jól olvastam) egyik sem tartalmaz 1 GB RAM-ot n (szerk.: most újra megnéztem és talán az OT-986-ban már lesz 1GB RAM), ami szerintem alapvető ICS vagy JB rom esetén.
Azért írtam, hogy várok még a visszajelzésekre, mert ha senki sem írt negatívumot, akkor ráveszem magam, hogy rendeljek egy G3-at. -
smilecat
aktív tag
válasz
devast #11426 üzenetére
Már csak az kéne, hogy az mtk rendberakja az epo-s ftp szerverét (epo.mediatek.com user/pass: epo_alps) , mert innen csak kézzel sokadikra sikerült leoperálnom az epo fájlokat, a telefon nem hajlandó letölteni.
Én is ezzel küszködök, a teló nem hajlandó ezt letölteni. Viszont nem tudom hogy ezt (epo.mediatek.com user/pass: epo_alps) hová is kell beírnom mert csak automata letöltést ajánl fel a beállításoknál.
Tudsz ebben segíteni?Köszönöm
-
beers
addikt
válasz
devast #11354 üzenetére
Az az igazság, hogy a G3-at már el is vittem!
Az első benyomások jók, rootolva kaptam, wifi stabil, gps-t, kamerát nem néztem, hangerő megfelelő (jut eszembe füles nem volt benne......)!
Kijelző fasza, talán 1 ponttal jobb is, mint a thl-é!
A memória nekem is egyben van!
Cwrm már van rá, de normális romot még nem találtam hozzá!
Ha lesz valami használható rom, akkor kicsit nyúzom majd!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Hálózati / IP kamera
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sweet.tv - internetes TV
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik
- Extra D betűvel jöhet GeForce RTX 5090D utódja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- Update 06.18. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest