- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krinyo
senior tag
-
Krinyo
senior tag
válasz
tolvaj! #82906 üzenetére
Nyugodt lehetsz, hogy nem egy cég keresi, várja epekedve, hogy mikor köthet bele az említett két cégbe, ha tehetnék, már rég megtették volna... szerintem lezárhatjuk a vitát, már megint csúnya rossz dolgot mertem mondani egy a kici kínai telefonockára, egyből a torkomnak kell esni, gondolkozás nélkül. Mer' az luxus errefele...
-
Krinyo
senior tag
válasz
tolvaj! #82888 üzenetére
Ja, csak az Apple meg a Google utolérhető - egyébként kérnék egy linket, hogy a HOZZÁJÁRULÁSOM NÉLKÜL milyen telefonszámokat gyűjtenek ezek a cégek, mert én nem tudok ilyenről -, addig egy kínai cég nem. De szerencsére ezt már ők is felismerték, állítólag kiad a Xiaomi egy patch-et, ami rendbeteszi az inkriminált adatgyűjtési problémát. Állítólag.
-
Krinyo
senior tag
Ha a Xiaomi ezt csinálja, akkor mit csinálhat a többi? Elég gáz... sosem szeretném, hogy az SMS-eimet kínai fickók olvasgassák.
-
Krinyo
senior tag
válasz
whatnot #82220 üzenetére
De az 500 megát is élvezhetőbben használhatod el 4G-n. Nem tudom miért a letöltés maximális mennyiségével azonosítja mindig mindenki a hozzáférés sebességét, mikor a válaszidő pont ilyen fontos. 4G-nél ez a HSDPA+ 80-90 ms-ja helyett csak 35-45 ms... nagyon sokat számít.
-
Krinyo
senior tag
válasz
whatnot #82214 üzenetére
4G-sből nincs dual SIM-es. Bp-en és Nyíregyházán 22/6 megát tudott 35-ös pinggel, az azért nem rossz, VDSL a szebedben.
Ha olcsón akarsz jót én a Moto E-t javasoltam dualban, az csak kintről vásárolható meg, azért ajánlottam a francia Amazont. Kamerája nulla. A Moto G-t itthon a Partnero tolja dualban, de az már egy 20-assal többe kerül... -
Krinyo
senior tag
válasz
whatnot #82206 üzenetére
Érdemes feszegetni a kérdést, mert megint egy potenciális vásárló fog nagyot csalódni, ha nem szólunk neki időben. Az van, hogy kínainál általánosságban vagy működik elfogadhatóan, vagy nem a GPS. Vegyél rendes gyártó rendes telefonját (vagy rendesen összerakott kínait, eddig csak a Xiaomikról olvastam jókat, a többi mind gázos, még a Lenovo is, ha MTK-s), és akkor nincs lutri.
Én is nyugodtabb vagyok azOFF Moto G 4G-mmela zsebemben, mert 10 másodpercen belül van fix mindig és nincs para, hogy most akkor 20 méterrel arrébb mutat-e, és meghülyíti-e a navigációt, amikor pont a legnagyobb szükség volna rá... és ennek csak annyiban van köze a Glonasshoz, hogy az segíti az első villámgyors fixet. Mielőtt megint elkezdődik a kóstolás. -
Krinyo
senior tag
A Xiaomik hazai forgalmazása csak nekem új?
-
-
Krinyo
senior tag
Én azt nem értem, miért veszi itt mindenki rögtön támadásnak, ha nem csak a kínai fostalicskákról van szó. Nem "Android dual SIM okostelefonok" a téma címe? Akkor elfér itt a Moto E Dual is, minden előnyével és hátrányával együtt.
Miért kell egyből fogást keresni rajta? Kinek az érdekeit sérti? Ráadásul olyan dolgokba akartok belekötni, amibe nem lehet, mert tény. Gyorsabb egy 6589-nél? Az. Antutuban 17000 felett csinál, a 4-magos 6589 meg 12000-et. Érzésre is gyorsabb. Jobb a GPS-e? Sokkal jobb. Kössetek bele a kamerájába, mert az az egyetlen gyenge pontja... ja az már megvolt? Akkor lapozhatunk.
Összefoglalom:
Előnyök:
- ideális méret, pont kézbe illő
- jó 4,3" kijelző, IPS, 960 x 540
- GG3
- jó akku (1950 mAh, két napos üzemidő)
- 1 GB RAM
- kétmagos, belépő szinthez tökéletesen megfelelő Snapdragon 200 (2 x 1,2 Ghz A7)
- brutáljó GPS Glonass támogatással (tényleg jó, gyorsan fixál és pontos)
- friss Android (4.4.2, frissül 4.4.4-re)
- garantált frissítés a következő főverzióra (Android L)
- kiváló WiFi, Bluetooth 4.0
- előlapi hangszóró (ez is előny)
- értesítési led (egyszínű)Hátrányok:
- nincs előlapi kamera
- a hátlapi fixfókuszos, minimum 25 cm távolságból készít átlagosan gyenge képeket
- nincs NFC, OTG (ez utóbbi nem biztos)
- két microSIM kell bele
- kijelzőből kiragadott gombok, amiket szokni kell (ugyanakkor kisebb tőle a telefon, egyszerre hátrány és előny)Többet nem is akartam erről elmondani...
-
Krinyo
senior tag
válasz
fehér vadász #78360 üzenetére
Hát az aksi zabálást még nem vettem észre, mert két napot röhögve bír a teló aktív használat, folyamatos WiFi és 3G mellett. Ez már a 28 nm-es változat, nem a 45-ös, nem melegszik, és kevesebbet fogyaszt.
A sebességkülönbség meg nem kérdés, érzésre is, szintetikus tesztekben is megvan. Nem a grafika sebességéről beszéltem, hanem a rendszeréről, összekevered az A7 magot a grafikus maggal.
-
Krinyo
senior tag
válasz
fehér vadász #78318 üzenetére
Miért is? Miben tud kevesebbet, mint egy 120 dolláros kínai? A Snapdragon 200-asa körberöhögi a 6589-et, pedig csak kétmagos, a kijelzője pont jó a 4,3"-ra, az 1 GB RAM nem valami olcsó vacak, van rendes sebessége, a 4 GB ROM meg tök megfelel az SD-bővítés mellett. Normálisan össze van rakva, villámgyors, én is meglepődtem a sebességén. Két kártyát is kezel, az egyetlen negatívum (már akinek) az előlapi kamera hiánya, illetve a hátsó gyengesége.
Ja, és sokan keresnek nem péklapát méretű kétkártyást, ez pont ideális méret. Női kézbe is.
Cserébe folyamatosan frissített, aktuális Android van rajta, ami teljesen hibátlan, és jönni fog rá az L is, amikor megjelenik. Ez belépőnek gyenge lenne? Számos márkásabb megirigyelhetné. Inkább alternatíva, ha valaki nem akarja "kifogni", hanem egy jó telefont akar.
Egyébként én is azon gondolkozom, megéri-e a 20 rugó pluszt a Moto G Dual. Csak kamerában tud többet, meg hogy négymagos, kicsit erősebb a grafikája, de ennyi, és 50%-kal többe kerül.
-
Krinyo
senior tag
Kétkártyás Moto E, ha jó GPS kell... kb. 40-re jön ki postával.
-
Krinyo
senior tag
válasz
wwenigma #77957 üzenetére
Egyébként tényleg nem mindegy, hogy milyen a SoC és ki gyárt. Az Xperia Mini Pro-ban Qualcomm Snapdragon S2 van, az is támogat Glonasst, mégis néha eltart a fix 15-20 másodpercig
, míg a Moto E Snapi 200-asa mindig 5 másodpercen belül fixál és atompontosan tart. Beltérben is. Nagyon nem mindegy a SoC és a gyártó sem.
-
Krinyo
senior tag
Ilyen baromságokkal ne kábítsuk a népet, nem csatlakozik a telefon sehova, hanem veszi a műhold jelét. Nincs visszirányú kommunikáció, nincs csatlakozás. Jel vétele van. Ha az egyiket veszi, akkor veszi a másikat is. Nem mellesleg nem forogsz te sehova, ne fordítsuk meg a rendszert, a műholdak haladnak felettünk, ráadásul egymáshoz képest is eltolt pályákon, és nem mi forgunk bárhova... ebből megint látszik, hogy fogalmad sincs miről beszélsz, de legalább okosan adod elő.
-
Krinyo
senior tag
válasz
Rodzser Mór #77636 üzenetére
Felejtsd el az MTK lapkás telefonokat, ha a GPS fontos, de legalábbis ne ezen az árszínvonalon várj jó működést.
A helyedben pl. simán rámennék Vaterán egy 10e Ft-ért már megvehető Xperia Mini Pro-ra, (nem az X10-re, az SK17-re) az ilyesmire tökéletes, Glonasst is tud a GPS-modulja, gyorsan fixál, pontosabb is a pozíció. Autós navinak az viszont kicsi lehet. -
Krinyo
senior tag
válasz
#79335424 #77354 üzenetére
Sajnos a hozzaszolasok szamat novelo offtopic attol meg az marad, hogy bepipaljatok a kapcsolot. Utana meg alig lehet megtalalni a tartalmat a sok szemet kozott. Dobd be a temat mashol, mert a temahoz semmi koze. Ezzel van tele a forum, ha meg valaki felvet egy relevans temat, az meg le van oltva szemelyeskedessel, merthogy kotekszik. Nezzetek mar magatokba egy kicsit...
-
Krinyo
senior tag
válasz
janaman01 #77315 üzenetére
Jo tudni, ezek szerint a fw a ludas, nem az app, workaround kell bele. Nem csoda, hogy minden 6592-esnek gondja van akkor, egy fw alaprol epitkezik szinte az osszes. Akkor most akiknek nem frissitik a telefonjat, azok szopnak. Ez meg alig egy honapja van igy, a Thl azot a ados a javitassal, egyszerubb azt mondani, hogy telepits regi verziot, mint kiadni javitott firmware-t.
-
Krinyo
senior tag
válasz
aytukabozs #77306 üzenetére
Mivel lathatoan fogalmad sincs a szoftverfejlesztesrol, inkabb nem reagalok, ugyis felesleges.
-
Krinyo
senior tag
válasz
WOT-H-A-C #77301 üzenetére
Szerintem ezzel nincs kesz. Megint egy SoC-kal kapcsolatos, ahhoz kotheto hiba, amit jobb elhallgatni, meg elbagatelizalni, ne is beszeljunk rola, meg ugyis az a hulye, aki az okostelefonjan up-to-date FB appot akar hasznalni. Amihez egyebkent senkinek semmi koze, nem is tudom milyen alapon iteltek meg barkit is ez alapjan. FB-rasszistak vagytok?
-
Krinyo
senior tag
válasz
Laza... #77297 üzenetére
Egyelore te szemelyeskedsz egybol, nehogy te is ugy jarj, a vegen meg le kell mennem 13 eves szintre, es jelenteni a modoknak...
Itt le is zarhatjuk, szoval ti nem tudtok megoldast. Talan mas tud. Nekem a regi verzio nem megoldas. Senkinek sem az, csak az ilyen hozzaertoknek.
-
Krinyo
senior tag
válasz
cappa72 #77291 üzenetére
Igen, azert megy tobbszaz fele telefonon, itt is vagy oton, csak a T100S-en nem. Menthetetlenek vagytok, ez a forumtema meg egy hasznalhatatlan katyvasz a sok idiotasag es idiota miatt. Ide nemhogy irni nem erdemes, de mar olvasni sem, erdemi valaszt ugysem kapsz semmire. Amivel nincs is baj, eleg lett volna annyit irni, hogy nem tudjuk, oszt csokolom. Ehelyett megint en vagyok a hulye, meg kotozkodom.
Azt meg konkretan letojom, hogy szerinted mi volt itt 2-3 hete, abban is te voltal a fokolompos, szitottad a flame-et, osztottad az eszt, esz nelkul. Ahogy szoktad, szoktatok... bar azt latom, hogy uzleti erdekeket sertek, azert tamadtok egybol ram...
-
Krinyo
senior tag
válasz
Laza... #77288 üzenetére
Ebben most mi a kotekedes? Hogy erdeklodom valaki tud-e megoldast, hogy miert nem mukodik a FB app egy 86000 Ft-os telefonon? Egyelore te kotsz belem, de lassan eleg lesz ebbol... szoval fogalmad sincs, csak beboffentettel valamit, hogy okosnak tunj. A kerdes tovabbra is adott.
Bocs, hogy megszakitom a sok offtopic okoskodast egy ontopic kerdessel.
-
Krinyo
senior tag
T100S Facebook crashre van valakinek valami otlete? A kivalo Thl support szerint telepitsek egy regebbi verziot, mert az megy. Hat lol, ez a support a nagy Thl-tol...
-
Krinyo
senior tag
válasz
OberMotz #75046 üzenetére
Amikor elugrik ilyen messzire, valószínűleg azért van, mert elveszíti a jelet, a mobiltornyok háromszögelése (gondolom be van kapcsolva a wifi meg mobilhálózat használata a helymeghatározáshoz) csak ennyire pontos. Gondolom itt is elsősorban antenna gond lehet, felhősebb időben próbáltál navigálni?
PS: ilyenkor nagyon csöndben van a sok okos, akik szerint minden rendben van, és rémeket látsz... lehet megoldásokat javasolni...
-
Krinyo
senior tag
válasz
ejnyebejnye #74948 üzenetére
Nem kérdés, hogy a Xiaomi megéri a felárat.
-
Krinyo
senior tag
válasz
mengyan #74826 üzenetére
Nem kell ehhez dual active keszulek. Egyszeruen mindket kartyanal be kell kapcsolni a hivastartast (hogy hivas kozben is becsorogjon a masodik hivas) es at kell oket iranyitani egymasra a "nem elerheto" feltetelnel. Amikor beszelsz az egyik simen, akkor a masik ugye nem elerheto.
Ezzel a beallitassal amikor beszelsz az egyik simen, akkor a masik simre erkezo hivas atiranyitodik arra, amin eppen beszelsz, ahelyett, hogy elerhetetlen lennel. Es igy be fog csorogni hivas kozben, nem leszel elerhetetlen soha.
-
Krinyo
senior tag
válasz
Graphics #74788 üzenetére
A rövid idő alatt talál jelet, meg a megbízható működés két különböző dolog. Van nálam Haier W718J, ezt a hozzászólást a lassan egy éve használt Q9000-ről írom, van Thl T100S, volt Cubot is, mindegyikben ócska, megbízhatatlan a GPS. Ennyi légy sajna tényleg nem tévedhet. Félrepozícionál, elveszti a jelet nagyobb épületek között, saccolja a pozíciómat (megállok a lámpánál, a jel meg megy tovább... mi van???), nem találja a pozíciót percekig, stb. Egy közös van bennük, a dzsunka gyártás és az MTK lapka.
Figyi, nincs azzal baj, hogy ezek ilyenek, csak el kell fogadni, hogy ez nem felel meg mindenkinek. Ennyi. És most van egy új (minőségi) versenyző a piacon, akinek az egyik készüléke mentes mindezektől és árban is ott van, ahol a kínai. Ez nem támadás, egyszerű tény. Nálam itt, ennél a méretnél, tudásnál a dzsunka tréfafonok már nem jönnek számításba többet. Te vedd azt, ha akarod, mindenki azt és ott vesz, amit és ahol akar...
-
Krinyo
senior tag
válasz
hungobungo #74786 üzenetére
Most fotózzam le? Ezek szerint mást várunk minőség címén. Egy P780 más kategória és távol sem 50e Ft, az Áfát ne felejtsük már le...
-
Krinyo
senior tag
válasz
Krinyo #74781 üzenetére
De egyébként műszakilag sincs semmi szégyenkeznivalója. A külső ugye GG3 és masszív ház, a belső Snapdragon 200 ( 28 nm 2*1,2Ghz, Antutu 12xxx pont), 1 GB memoria, 4 GB háttértár, abból 2,2 a programoknak. 4,3" 960*540, ez a felbontás tökéletes erre a méretre. A gombok a kijelzőből vannak leszakítva, elsőre fura, de sokkal alacsonyabb a telefon tőle. Bluetooth 4.0, bgn WiFi, a szokásos. A GPS-e hibátlan, vaku nincs, de ennek a kamerának felesleges is, 40-50 cm-en belül nem lehet képet csinálni vele, mert fix fókuszos. Az akkuja majdnem 2000 mAh, a két napot röhögve tudja.
A teljesen csupasz 4.4.2 KitKatról sokat nem kell mondani, hibátlan implementáció, garantált és villámgyors működés, nem úgy, mint a kínai telefonoknál. Itt nem kell romot guberálni, mert valami nem megy.
Ajánlom a készüléket, ha hivatalosan nézzük 120-130 dolláros kínai tréfafont lehet az áráért kapni. Azokkal simán felveszi a versenyt, sőt. Kétkártyás változatra még nem találtam beszerzési forrást, az egykártyás amazon.co.uk-ről postával együtt megjön 38-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest