- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blackfox
csendes tag
válasz
ztibor #19502 üzenetére
gondolod,hogy a gyártó hivatalos oldalán is csak igérgetnek?Akik megkérdezték az oldalon azoknak mind azt irták,hogy márc7-körül érkezik ha most megrendelik.Nekem még nem volt tapasztalatom gyártoi oldallal,azért is tettem itt fel ezt a kérdést mert itt azért az embereknek több tapasztalata van a rendelésekkel kapcsolatba mint nekem!
-
Sanyesz.
őstag
válasz
ztibor #17721 üzenetére
Ezek a "magyarított" ROM-ok mind CWM-mel rakhatók fel, mert a jBART ilyen típusú ZIP fájlt kreál.
CWM felrakásról pedig van már leírás itt, hevizms kolléga blogjában.Ahogy én szoktam csinálni. Elnézést, ha ismételnék itt dolgokat:
1. Telefon rootolása
2. MobileUncle Tools telepítése
3. CWM fájl (img) felmásolása SD-re (gyökér)
4. MobileUncle Tools indítása
5. Recovery Update menüpont indítása
6. CWM kiválasztása (ha több is van az SD-n)
7. A CWM felrakását megerősíteni.
8. Ezt követi egy kérdés, hogy el is akarjuk-e indítani most CWM módban. Itt én nemet szoktam adni.
9. Telefon kikapcsolása
10. Telefon indítása CWM módban (hangerő fel+power gombok)
11. Akinek fent van a JB ß, annak egy előzetes kérdés is megjelenik, miszerint normál vagy recovery módban induljon-e. Itt a hangerő fel a léptetés, a hangerő le az ENTER. Akinek ICS van fent, ott ez a lépés kimarad.
12. Ha beléptünk a CWM-be (navigálás hangerő fel/le gombokkal, a power az ENTER), válasszuk az "Install ZIP from SDcard" menüpontot
13. Aztán válasszuk a "Choose ZIP from SDcard" pontot
14. Válasszuk ki a megfelelő ROM fájlt.
15. Erősítsük meg a választást (Yes... kezdetű sor)
16. Ezt követően elindul a ROM frissítés, kis kék folyamatjelző vonal mutatja. Ha kész, akkor "Installation complete"
17. Menjünk vissza a főmenübe (+++++ Go Back +++++ )
18. Válasszuk a "Reboot system now" menüpontot.
19. KÉSZ. A telefon újraindul az új ROM-mal (Android frissítés). -
hevizms
addikt
válasz
ztibor #15445 üzenetére
Hát ha most vetted a telefont,akkor mit vesztesz el?
Cwm megvan,töltsd le a magyaritott romot,telepitsd fel,lakd be a programjaiddal beállitásaiddal azt csinálj egy backupot.
Utána már bármikor ezt az állapotot visszatudod rakni.
Én nem szoktam semmi programmal menteni sehova.
Néha csinálok egy backupot,a régit törlöm és ennyi.Egyébként a Titanium backup-ot használják sokan még mentésre,de szerintem ennél egyszerübb és mindenre kiterjedő mentés nincs.
-
hevizms
addikt
válasz
ztibor #15442 üzenetére
CWM elérése bekapcsoló gomb és hangerő fel egyszerre nyomod egészen addig amig először megjelenik középen egy zöld szinű kör,majd utána maga a CWM.
Itt van hogy milyen és hogy kell használni.
Ne zavarjon hogy a cikkben egy régebbi verzió van,a lényeg ugyanaz.
[link]CWM-el érdemes backup-ot csinálni,azt bármikor visszaállthatod ujra és mindened ugyanúgy lesz mint amikor elmentetted.
Beállitások alkalmazások,minden! -
-
miklosandras
csendes tag
válasz
ztibor #14500 üzenetére
Pont pár napja próbáltam egy külső GPS-szel.
Beállítások --> Fejlesztői opciók --> Álhelyszínek engedélyezése pipa
https://play.google.com/store/apps/details?id=googoo.android.btgps
Connect - megkeresi a bluetooth GPS-t, majd connect-elj hozzá, azát pipa az Enable Mock GPS Provider
és ennyi. Kipróbáltam, hogy kikapcsolom a telefon GPS-ét és azzal IGO Primo-ztam.Müködik szépen.
-
Al3xT
tag
válasz
ztibor #14378 üzenetére
Ezek szilikon tokok, kemény műanyagot alapból kaptam a telefonhoz, de az nem nagyon jött be.
Koszonom.
A kijelzovel kapcsolatban eszrevettem valami furcsat. A kek egy bizonyos arnyalatanal remeg/villodzik a kep, de kizarolag az adott teruleten. Ez normalis?
pl a Gmailben, amikor megnyitok egy levelet, a tetejen a felado kek alapon feher es a kek resz villog.
-
jdeutsch
tag
válasz
ztibor #14154 üzenetére
"Ez azért vicces volt"
Annak is szántam, de ha cinikus lennék, (Nem vagyok!!) "egyéni szociális probléma" hogy ha valaki olyan helyen él, ami nem tartozik a szállító privilégiumába, csupán érzékeltetni szerettem volna hogy van alternatíva.
/pl: van ismerős aki Debrecentől 6 km-re él, Ő így oldja meg, amúgy is megy hetente egyszer, kétszer, tehát neki nem + kiadás, hanem járható út!/ Ami pedig az AFA-t illeti, (gyakorlati tapasztalat) nincs különbség, kizárólag szerencse kérdése.
Üdv. DJ -
Sir Riccio
addikt
válasz
ztibor #14154 üzenetére
Ezúton jelezném, hogy az, hogy jelentkezik-e fizetési kötelezettség teljesen független attól, hogy postával/futárszolgálattal rendeled-e. Attól függ, hogy a csomagon milyen érték/megnevezés szerepel, ez pedig a küldőtől függ. Te max. kérheted, hogy mást írjon rá akár értékben akár megnevezésben, de ez ugye már más kategória (büntetőjogilag is). A futárszolgálat ugyanazt teszi amit a posta. Megnézi, hogy a szabályok szerint az adott csomag milyen értékű, mit tartalmaz (esetleg szúrópróba szerűen átvilágítja/felbontja) majd ha a ráírtak szerint a címzettnek fizetési kötelezettsége jelentkezik, kifizetteti vele, ha nem továbbengedi. Ennyi.
Véleményem szerint simán megéri a DHL a többletköltséget (persze 1-2 USD értékű termékeknél szórakozzon vele - és pláne fizessen érte - az akinek hat anyja van) de értékesebb cuccot én nem bíznék postára.
-
-
LámaZ
addikt
-
Sanyesz.
őstag
-
tthom
senior tag
válasz
ztibor #12293 üzenetére
Az a baj az Androiddal, hogy néha túlságosan almás.. Ez ÍGY jó neked, nem tudod állítani.
Szóval elképzelhető, h nem lehet.. Én pl. nem találtam meg, hogy mentse el nekem a SIM kártyára is a számokat.. De gondolom valahol be lehet.. Amióta androidosban van, azóta készülékbe menti.. Persze netre szinkronizálhatom.. De ilyen az SMSeknél az UTF8 kikapcsolhatatlansága is.. -
berigazek
őstag
válasz
ztibor #11884 üzenetére
Olvastad ugye?Én megjártam a MyMemory-val...28 nap után sem jött meg a 32 Gb Class 10 Micro SDHC kártyám,de a pénz 48 órán belül forintra pontosan megjött,sőt több is,mert most így alakult az Angol font és Forint közötti árfolyam:-)
Ha nem jön meg neked sem,rögtön utalják a Refundot! -
devast
addikt
válasz
ztibor #11425 üzenetére
EPO-val és A-GPS -el pikkpakk talál jelet. Már csak az kéne, hogy az mtk rendberakja az epo-s ftp szerverét (epo.mediatek.com user/pass: epo_alps) , mert innen csak kézzel sokadikra sikerült leoperálnom az epo fájlokat, a telefon nem hajlandó letölteni.
2, skype, viber nálam megy. Bár skype szar, és eszi az akkut, háttérben nem futtatom.
3, igen, szabvány microusb. Bármilyen bolti töltő / autós töltő jó hozzá. Ha autós töltőt akarsz, én arra figyelnék, hogy 1 amperes legyen. -
devast
addikt
válasz
ztibor #11359 üzenetére
Azt azért tegyük gyorsan hozzá, hogy wifi-n aktív kijelzőn netezéssel 5 óra alatt 35-40% az rohadt jó.
Itt nézd meg a wifi-s táblázatban az értékeket. A droid razr maxx (3100mah) tud wifi-n 12 és háromnegyed órát, a többi ettől csak gyengébb. -
devast
addikt
válasz
ztibor #11225 üzenetére
Sorban...
EPO nálam sem megy, nem tudom miért.
Sima fülessel simán megy. A hangminőségről fm rádió alapján nem nyilatkoznékRDS van, be kell kapcsolni. A hozzá kapott fülest azzal a lendülettel repítheted is a kukába... $1 vagy annyit sem ér, én ki se bontottam. Viszont ahogy néztem van rajt mikrofon, ha telefonálásra használnád, arra talán jó.
A képernyőt csak a fizikai gombbal fent lehet bekapcsolni/lezárni. -
feca81
aktív tag
válasz
ztibor #10923 üzenetére
Én a Gmailba vettem fel kapcsolatokat, amit aztán egyszerűen szinkronizáltam a telefonommal. lehet képet,emailt,becenevet,milló telefonszámot,e-mail címet,url-t,mindent hozzáadni. egy helyen van, és minden androidos telefonhoz hozzárendelhető. Pár mp alatt megvolt a szinkron, kb. 10 perc alatt felvittem azt a 100 telefonszámot, amit valóban használok is.
-
Ceree
senior tag
válasz
ztibor #10923 üzenetére
Próbáld ki a MyPhoneExplorer-t.
Én SE K300 óta használom, és szerencsémre támogatja az androidos készülékeket is. Ráadásul tud wifin keresztül is kommunikálni.
Pc-n szerkeszthetsz vele kontaktokat, és sokféle formátumban le is mentheted őket, vagy egyszerűen rászinkronizálod telefonra...
#10928 Sanyesz: Neked is megér egy próbát! Lehet csv-t is importálni.
-
mikrofon
veterán
válasz
ztibor #10830 üzenetére
A listában több helyen is benne van:
Riskware/SmsReg - Riskware/SmsReg!Android
Dial/SmsReg - Dial/SmsReg!AndroidGoogle kereső is talál:
fizetős nénis oldalak regisztrációja akaratod és engedélyed ellenére. (Remélem ez a linkelés, nem ütközik fórumszabályba a tartalma miatt!)
Különböző ROM-mal foglalkozó oldalakon is felmerült. Szerintük nem annyira veszélyes, mert csak minden egyes alkalommal, amikor új kártya kerül a telóba, küld a kínaiaknak egy SMS-t, csak egyet!
-
MotorBoy79
tag
válasz
ztibor #10497 üzenetére
Sajnos a jelenleg egyetlen angol nyelven elérhető Jiayu G3 rootolás leírás alapján nem sikerült, de a remény hal meg utoljára.
3 Kínai cucc volt rajta:
Egy Beidu kínai billentyűzet, egy vmi kínai webböngésző, meg még vmi, amire már nem is emlékszem.
(Még a sim kártya belerakása és WiFi beállítása előtt az android alkalmazások menüből uninstalláltam őket) -
feca81
aktív tag
válasz
ztibor #10128 üzenetére
mert a bankomban nem bízok
képes addig várni, míg annyira felmegy a $ ára, hogy rosszabbul váltson,mint a paypal. Sajnos nem vicc,már megcsinálta velem. Nem 2-3 nap múlva vonta le,mint ahogy az elő van írva, hanem 1 hét után, amikor már bőven felment a $!!!
(se ünnep,se semmi nem volt,amire lehetett volna hivatkozni)
-
Sanyesz.
őstag
Én éppen most töltöttem le azt a csodálatos kínai alkalmazást, amivel rootolni lehet. Alig 29 MB, de jó egy óra alatt vánszorgott le.
Van hozzá leírás is, csak még nincs mit rootolni. -
MotorBoy79
tag
De, bocsi, most látom, hogy elnéztem.
A MicroSD-k itt vannak: 26 EUR a legolcsóbb 32G Class10-es(De még így is kevesebb, mint 2/3 annyiba kerül, mint idehaza boltban)
-
ÁrPi2
senior tag
"megmondták hogy pénteken érkezik."
Most a ttmalls-ban való bizalomhoz EZT jó tudni.
Ha mondjuk péntek délután jött meg a boltba egy kisebb-nagyobb "batch", akkor már nem kezdtek postázásba aznap-tegnap, hanem az már csak hétfőre vagyis a köv munkanapra marad a postáradobás.
-
hevizms
addikt
Eddig én az iosen.com-ról rendeltem,de mióta nincs paypal-juk ezért az ő ajánlásukra azóta minideal.net-ről rendelek.
Bennük még nem csalódtam és akiknek én ajánlottam,még eddig ők is dicsérték.
A legtöbb nap amig a rendeléstől a kézbevételig megérkezett cucc 15 nap volt!!!
Megnézhető mindkét oldal.A G3-nál ott van piros betűkkel(mégcsak nem is apró feketével)hogy nincs raktáron.
Ja és mellesleg nem kell őket figyelmeztetni hogy mit irjanak okosba a csomagra.Tudják maguktól is.
Jövő héten rendelem tőlük a THL W3+ -ot.
G3-at vennék szivem szerint,de pont ezért nem veszek mert bizonytalan szinte minden körülötte. -
hevizms
addikt
Szerintem az a webshop hazudik amelyik azt állitja hogy van neki G3.Az általam becsületesnek tartott oldalak odairják hogy nincs raktáron.
Nem is értem miért dőltök be ezeknek a tetű hazudós oldalaknak.
Majd akkor kell rendelni ha már azokon az oldalakon is lesz amik nem ilyen átvágós tetűk. -
devast
addikt
Engem konkrétan a root érdekel, és utánna csináljon valaki hozzá normális build.prop-ot, (mert én hülye vagyok hozzá) ami pl galaxy s3 -at mutat market felé. Ha ezek megvannak, számomra már használható a cucc, ha nincs egyéb hibája. Camera fix-et is láttam már kipostolva jiayu fórumon.
-
devast
addikt
Én is rendeltem egyet. Nekem azt mondta, pénteken. 40db-ot kap, annyi lesz, ebben a körben. Trackinget meg emailben küldi, gondolom én.
szerk:
Én igazából csak attól félek, hogy mivel ilyen nehéz beszerezni, nem fog megfelelő support "közösség" kialakulni körülötte. Rom fejlesztők sem tudnak készüléket szerezni, anélkül meg elég nehéz. Ha nincs "közösségi" support, lehet akármilyen jó a hw... -
berigazek
őstag
Látod,hogy TE is vádaskodsz,ahelyett,hogy elolvastad volna figyelmesen amit írtam :-)
Írtam már az első hsz.-ban,hogy ,,figyelembe véve az időeltolódást is",de akkor sem értem és furcsa,hogy az üzlet megkötése pillanatáig ,,mindenki" mindenhol elérhető és utána elillannak,mint a kámfor!
Tetszik érteni?
És nem hinném,hogy egy 20300 db ,,valamit" értékesített Eladónak csak egy Termékmanagere lenne?!!
Megint tetszik érteni?
Azaz másvalaki kezelhetné az ügyet,ha a társa hiányzik,nem?
Ennyit az OFF.-ról!
És máskor kérlek olvasd figyelmesen amit írtam,mert más áéltalad dologra is kitértem!
És,hogy én jelentsem be a telefont,mikor megegyeztünk az ELadóval,hogy azt ír rá és erre megkavarja nekem a ,,kását" mégjobban úgy,hogy vedd figyelembe kérlek,hogy miket állítasz!
Most hogy állítsak be,hogy mégis telefon van benne,TE ezt komolyan gondoltad most amit írtál? :-) -
thumb
aktív tag
Igen, én is csodálkozom rajta. Bár felnőttem még mindig hiszek a csodákban (néha). Van alternatíva még nézegetek másik oldalt ahol még olcsó az a termék amit meg szeretnék venni de akkor kezdődik előlről hogy ahol jó áron van az az oldal vajon megbízható-e stb. stb. Itt a pandawill-ről sem olvastam olyan jókat, meghát ez tényleg annyira alacsony hogy ennyiért boldog lennék a termékkel de többért már nem biztos. Ha becsődöl a bolt az is bebizonyosodik hogy ami túl szép hogy igaz legyen az nem az.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest