- One mobilszolgáltatások
- Kötelező újdonság kerül a telefonok dobozába e hónaptól
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lezli25 #15522 üzenetére
Nem tudom, de nagyon érdekes. Ma is csináltam egy load defaults-ot, PBO-t visszakapcsoltam, DOCP-t aktiváltam, és már a mentés utáni restartba belehal. Annyira jutottam ma vele, hogyha aktiválom az ErP S4+S5-öt, akkor bő 10-12 másodperces POST után elindul és stabil is tesztek alatt a 3600CL16. Nem is zavarna, már megszoktam ettől a platformtól ezt a "sebességet", csak hogy nemrég váltottam EVGA 2070 Superre, ez meg maximumon üvölt a POST ideje alatt, ami baromira idegesítő ilyen hosszan. DOCP-ot bekapcsolva hagytam, az órajelet kézzel visszaraktam 3200-ra, és hiba nélkül megy, sőt, soha ilyen gyors nem volt még a POST, már-már Intel szintű.
Van egy ismerősöm, szintén 3800X, ugyanezzel a Trident Z Neo 32 GB 3600CL16 szettel, egy ASUS X570-nel ugyanerre jutott, 3200 felett nem indul. Megírom neki az ErP-s trükköt, ha megy nála is, akkor ez egy dokumentálatlan hiba lesz. Egyébként ott van a kutya elásva, hogy milyen állapotból indul a lap, mert az S4+S5 még a tápot is lekattintja, tehát úgy indul, mintha kihoztam volna, és ez megy, hasonlóan a teljes kihúzás utáni első boothoz. Érdekes, de a restart az villámgyors még 3600CL16 beállítás mellett is, csak a coldboottal van gond.
-
válasz
Lezli25 #14831 üzenetére
Attól, hogy feljebb állítod 3733-ra, nem lesz gyorsabb a memória összességében, mert romlik a CL, és buksz rajta. CL14 3600-at próbáld meg elérni, de azzal a RAM-mal nem fog menni szerintem, nekem is az van. CL16 csak az első érték a láncból, a CL több paraméteres, és jó eséllyel romlott, azt is ellenőrizd. Engedd el ezt a fonalat, láttam a problémát az 5700XT topikban is, felesleges ezen pörögni. Intelnél hiába több az olvasás / írás, a nyers erő kevesebb. Ez egy kompromisszum, amit soha nem veszel észre, ha nem méregetsz. Értem én, hogy a pénzedért a maximumot akarod, de akkor XEON-t vagy EPYC-et kellett volna venni, ott nincs butítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- EAFC 25
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Kissé retrós hangulatú NVIDIA Blackwell kártya az MSI színeiben
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honda topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged