Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A piac legerősebb strapamobilját mutatja be az Ulefone
- Taroltak a Pixel 9-ek a DxOMarknál
- A Realme bemutatta a GT 6-ot, Európában is kapható a telefon
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
-
IFA 2024: A Timekettle új fordítógépe már közel van ahhoz, amire várunk
ma Ezek a hordozható fordítógépek évről-évre sokat fejlődnek, most a Timekettle mutatta meg, hogy hol tart az iparág.
-
Spyra: nagynyomású, akkus, automata vízipuska
lo Type-C port, egy töltéssel 2200 lövés, több, mint 2 kg-os súly, automata víz felszívás... Start the epic! :)
-
A Samsung fontolgatja, hogy megveszi a Nokia egy részét
it A Nokia mobilhálózati ágazatát veheti meg a Samsung, de a részletek még bizonytalanok.
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
venom8888
őstag
válasz FollowTheORI #182 üzenetére
Nekem a 6600k t meg erne lecserelni?
-
yagami01
aktív tag
válasz FollowTheORI #184 üzenetére
Az is lehet.
-
sittes79
addikt
válasz FollowTheORI #187 üzenetére
Ez igaz, de most komolyan a leggagyibb x570 es lap is 200 eur +, ha felfelé akarok váltani akkor lépjek vissza egy régi chip-re mert jobb a proci? El van itt baszarintva valami.
-
venom8888
őstag
válasz FollowTheORI #187 üzenetére
Jaja 3700x re gondoltam,de meg varok teszteket, ez meg semmi amit kiadtak par oran belul,ha nem lesz olyan amit igertek, lehet 8700k vagy 9700k lesz. Mert ezek vannak kb olyan arban mint a 3700x, de szerintem 3700x lesz, jovore nezve jobban jarhatok azzal.
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
válasz FollowTheORI #222 üzenetére
Ebbol a listabol melyik az a lap, amivel nem lenne gond?
https://pricespy.co.uk/search?search=b450%20motherboard&searchInProps=false -
venom8888
őstag
válasz FollowTheORI #249 üzenetére
Koszonom a valaszotokat. Meg 1 valami, lehet hulye kerdes,vagy elgondolkodtato. Mivel tudtok meg gyozni hogy ne a 9700k-t vegyem, mert kb 15k val olcsobb csak a 3700x amugy.
-
venom8888
őstag
válasz FollowTheORI #265 üzenetére
Koszi, akkor 3700x et palyazom meg, de varok meg par hetet.
-
mihione
őstag
válasz FollowTheORI #265 üzenetére
Azt ne feledjük azért hogy a 9600k-t 5 ghz környékére lehet húzni ami sokat hozhat játékokban.De amúgy én is ryzent vennék ár-érték arányban bestbuy.főleg a 2000-gen
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
zzola
félisten
-
zzola
félisten
válasz FollowTheORI #512 üzenetére
Már megtörtént...
-
fudi2002
veterán
válasz FollowTheORI #1265 üzenetére
"Szerintem hülyeség volt erőltetni ezt most az AMD részéről."
Erőltetni? Nem értelek. Még egy ősrégi b350-enben is mennek az új procik. Ki erőlteti valakire is, hogy vegye meg ezt a túlárazott alaplapszériát?Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
fudi2002
veterán
válasz FollowTheORI #1269 üzenetére
Miért? A sok divatmajom megveszi a pcie4 miatt. Igaz, semmire nem tudják használni ezen részét, de megveszik. Mire elterjed a szabvány, már x670es chipnél fogunk járni...
De bevételi forrásnak addig tökjó. Viszont ami korrekt, hogy van alternatíva. Nézd meg az inteléket. z170-z270-z370-z390. A pofátlanság netovábbja... És ugye rebesgetik, hogy az új procihoz újra másik foglalat fog kelleniUi: Msit veszek, azt egy gombbal pendrive-al lehet frissíteni proci meg minden nélkül, csak áramot adva...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésre privátban nem reagálok.
-
OgreImre
senior tag
válasz FollowTheORI #1265 üzenetére
Van már rá 1.60 BIOS, amiben ezt orvosolták.
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
sfknasty
aktív tag
válasz FollowTheORI #1912 üzenetére
Azt hiszem aki írta,az én voltam,de pont az lett volna a lényege,hogy felesleges nagy pénzeket kidobálni drága memóriára.a 3200cl16 ramomat egészen 4400 Mhz-ig húzom.Igaz 4266Mhz felett csak 2T-n stabil 18-23-23-23 időzítésekkel.Ugyanezzel az időzítéssel 4266Mhz 1T.Méréseim alapján Felesleges a 4400Mhz 2T,mert sebességben ott van,mint 4266 1T-n.Sokkal inkább számít most hogy milyen késleltetésű ramokat pakolsz be a gépbe.Nekem ezek a ramok 3666Mhz-ig mennek CL16-on. Utána CL18.Azt nemtudom,hogy miért van,de ha CL17-et szeretnék beállítani,akkor a rendszer autómatikusan CL18-ra állítja.Szóval 3666CL16 késleltetésben jobb nálam picit,mint a 4266 CL18. De 4266 CL18-on AIDA mérések alapján több pontot kapok és egyes játékok alatt több FPS-t,mint 3666,vagy 3000 CL16 alatt.Hangsúlyozom nem mindegyik játékra igaz.van ahol egyáltalán nem lehet különbséget mérni.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz FollowTheORI #1912 üzenetére
Bőven, már nem annyira érzékeny a memória órajelre mint az előző generációban.
-
GL820
tag
válasz FollowTheORI #1947 üzenetére
Rendben, köszönöm válaszod.
-
Zolás
addikt
válasz FollowTheORI #3603 üzenetére
Ezzel kezdtem, aztán összeraktam, nem megy. Bios install végigmegy újra, megint nem megy.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
válasz FollowTheORI #3606 üzenetére
A frissebb biosnál ki van írva, hogy nem tudsz visszatérni a régebbire, meg elbukod az athlon am4 kompatibilitást, mert kicsi a bios memórája, és nem fér fel. Szóval a régi biost nem tudod feltenni.
Másik procit nem tudok szerezni, a haveri körben is én vagyok a mágus, mert össze tudok rakni egy gépet, meg tudok wint installálni.
Szóval fogtam magam és vettem egy Asus x570 TUF Gaming lapot, és csodák csodája, minden patent, ahogy kell. Igaz, hogy most van egy b150 intel lapom, meg egy b450 amd lapom, amit adhatok el, és piszkosul nem akartam ennyit költeni, de mostmár tele lett a minden is, úgyhogy nem izgat.
Szóval üdv mindenkinek, egy sima 3600 ryzennel, 2x8 G.Skill rammal belépnék a klubbaCsere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
turistakolbi
aktív tag
válasz FollowTheORI #3814 üzenetére
mondjuk, mert ha eladom a mostanit és vásárolok, akkor kb 70.000 forintot keresek a művelettel.
hasonló teljesítménynél maradok, és friss garanciám lenne.
Nem előrelépés a cél, mert bőven elegendő a teljesítmény. Pusztán egy piaci lehetőség kihasználásaSzámomra van értelme
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
turistakolbi
aktív tag
válasz FollowTheORI #3826 üzenetére
Miért lenne palimadár.... ( vannak egyszálas FPS játékok amikre igen is kell az 5000 mhz. ha a legmagasabb egyszálas teljesítményre van szükség) - Lásd PUBG [ami egy hulladék, de sokan szeretik]
5k ra van húzva a 8700k egy tökéletes konfigba. ( brutál lap hűtő stb.)
Mivel wow ( classic ) ozni fogok az elkövetkező 1-2 évben )) ezért teljességgel felesleges ekkora erő.
Most is stock on járatom a 8700k-t.
Az hogy drágább az intel mint a ryzen...... Ha kell valakinek megveszi.
Ma rakom fel ide, ha megveszik megveszik és jövök ryzenbe. ha nem nem.Úgy számoltam hogy.:
Proci: 80k. | alaplap: 45k | ram:20k | ház 25k | Táp | 20k | Noctua NH D15: 30k ( ez 220.000)Ryzen:
Ház: 13.590 | Táp 25.000| Ram: 38.000 | Proci: 70.500 lap: 37.000 ( ez Bruttó 184.090--- ami Nettó:144.953220.000 - 144.935 = 75k profit
És jó lesz a 3600 egy gyári hűtővel egy minimalista házban...
[ Szerkesztve ]
https://www.twitch.tv/muerte188
-
Giii
senior tag
válasz FollowTheORI #11931 üzenetére
Szia!
Igazából nem számít de akkor egy Viper VPN 5000as m2-re beruháznék abból a plsuzból és nem kellene wd m2 venni. Patriot nagyot megy. Nagyon tetszik. Köszönöm mindkettőtöknek.AMD Ryzen 5800x, Patriot Viper Steel 2*8Gb 3733Mhz RAM,Red Devil 6900xt, Gigabyte b550m s2h
-
Comes
tag
válasz FollowTheORI #12723 üzenetére
Köszönöm
ASUS ROG 850W - ASUS Crosshair VIII Dark Hero - Ryzen 9 5950X - 128GB Kingston 3200Mhz DDR4 RAM -ASUS TUF RTX 4080 16GB
-
tusi_
addikt
válasz FollowTheORI #12723 üzenetére
+1
R7 2700 at csereltem 3800x re es nem erte meg.eat, sleep, play, replay
-
papafater197
tag
válasz FollowTheORI #13219 üzenetére
Köszi!
-
Ezekiell
veterán
válasz FollowTheORI #18132 üzenetére
Alaplapgyártók írhatnak BIOSt ettől még mondjuk a B450es lapokhoz, hogy támogassák a 4000es Ryzeneket. Majd meglátjuk.
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Ezekiell
veterán
válasz FollowTheORI #18153 üzenetére
A lényeg úgyis az lesz, hogy a valóságban mennyit számít ez majd. 5%-al gyorsabb Mozilla compile? 2 FPSel több 4k-ban? Vagy tényleges javulás? Majd meglátjuk, de én inkább az 5000-es szériától várom a csodát.
[ Szerkesztve ]
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Chaser
titán
genenként kb ennyit lépdelt fel, szóval majd kiderül
7nm-ben van potenciál, 3xxx-nél megtanulták gyártani, lásd kezdeti és újabb példányok
ha 5% órajel és mellé 5% ipc növekedés van az is szép, sztem azért még pár % rácsúszik
2xxx-3xxx váltásnál 10-12% ipc növekedés voltCME
ez sajnos nem igaz
nálam 1440p@60 van
1600af 4ghz-en kevés volt ac originshez hogy ne röcögjön meg, a 3600 4,2-n már oké ( :
ma írt rám egy tag, ugyanez a játék volt a cél, szintén 1600af, váltott 3600-ra, kisimult a játék teljesen
60 fps-t nem tudott tartani az 1600af 4ghz-en - illetve látszólag igen -, de a 0,1% low érték pocsék volt
legtöbb játékhoz elég lesz a 3300x, de van ihez már most is kevés, nem 144fps-hez, hanem 60-hoz, éljen az optimalizáltság ( :
ez teljesen független attól milyen vga-ja van valakinek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
komolyan az intellel peldaloztal?
nemar...
Intel hozott uj fejlesztest az elmult 5 evben?
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
Gyuri27
félisten
válasz FollowTheORI #27296 üzenetére
3xxx
A 2700 el lett adva (igaz nem nekem, mondjuk jobb is mert én a feléből is alkudtam volna).
Amúgy lehet egy phenomot rakott bele. Békési a srác. Tőlünk meg minden IS kitellik.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
South Velen
addikt
válasz FollowTheORI #27325 üzenetére
Nekem ugyanannak tűnik, amit eddig kiszúrtam, talán a v2-n a type-c port, ami a v1-en nincs.
Ez nem tudom megér -e plusz 5-6 ezret.Amúgy a b550 toma mellett ez a legjobb ár/érték arányú lap, egyetértetek ?
Ezen az audio pl. jóval jobb. Talán még a VRM is egy hajszállal.[ Szerkesztve ]
-
viktorhmv
senior tag
válasz FollowTheORI #32306 üzenetére
AMD chipest driver igen fent van.
A biost frissítettem de a memória XMP profilt nem állítottam be. Ezt hogyan kell?
Köszönöm!
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
Alpi.
addikt
válasz FollowTheORI #32613 üzenetére
Anno simán lehetett +20 - 30 - 50% (+) órajel emeléssel is 24/7-be használni a procit ! Ma már ennek töredéke is eseményszámba megy.
Ettől függetlenül azért még lehet találni kis pluszokat, de teljesen más nagyságrend.
Még 775 korszakban pl. az E6420 nálam 2.13 @ 3.2 -n ment. Engem így kiszolgált, aztán Anyum használta tovább és 1.5 éve lett kb. nyugdijazva. Nem hiba miatt, hanem erkezett egy újabb gépecske Anyumnak. 10+ évet ment így.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
N_A_S
veterán
válasz FollowTheORI #32900 üzenetére
Furyval van tapasztalat? Mert a Kingston eddig nálam igencsak nem a tuningról volt híres...
Vagy ezt találtam még: Ryzen 3600 + B450 Aorus Elite - 2 év gari -val, 85-ért
https://tinyurl.com/phnas
-
PsycHo88
senior tag
válasz FollowTheORI #36322 üzenetére
Ohh értem szóval nincs gond azt hittem hogy kevés a cpu-m .
Még egy kérdésem lenne szeritetek ez alap maradhat vagy érdemes b550 vagy x570-re váltani ? Amúgy most sincs semmi gond vele a lap vrm-jei max 30-40 fokosak ?!
köszönöm szépen a gyors választ
[ Szerkesztve ]
Amit most gondolsz, holnapi életedet formálja. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-
gabesszor1
tag
válasz FollowTheORI #36372 üzenetére
Minden ok, viszont passz. 3x villan, és utána elalszik, létezik hogy ennyi idő alatt egicsnálná? 5sec kb.
Üdv, Gábor
-
gabesszor1
tag
válasz FollowTheORI #36374 üzenetére
Mindent is megtettem, de amint említettem a jóarcok nem írják le értelmesen a leírást. Nincs leírva hogy a zipet nevezd-e át vagy a vég file-t bár ez logikus (nekem). Nos a probém az hogy usb 2.0 pendrive kell neki. 3.0-t nem eszi meg. Ez sincs leírva sehol. Ügyesek... Az utolsó 2.0 pendriveom a 3d nyomtatómhoz járt....
Üdv, Gábor
-
gabesszor1
tag
válasz FollowTheORI #36380 üzenetére
UEFI-t átkapcsoltam csm-re és ne uefi hdd-t bootoltam hanem simát, így megy. Nagy szülés volt, de tanulságos. Köszi!!!
Üdv, Gábor
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #37842 üzenetére
No eddig annyi kiderült már, hogy a boost visszább van véve... kisebb/ritkább a max órajel és a feszültségek is alacsonyabbak, ugyanazokkal a kitolt limitekkel.
De eddig erre az ASUS performance enhance-t használtam, most kikapcsoltam és így hasonló értékeket kapok, mint előtte.
Akkor lehet csak az ASUS fogta vissza saját magát, ha a limiteket kitolja.Na mindegy, majd még "játszok" vele.
Amúgy eddig sok változást nem észleltem semmiben.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
fanti
addikt
válasz FollowTheORI #37843 üzenetére
Gigabyte B550 Aorus Pro lapnál a 1.2.0.5-ös Agesás BIOS annyi változást hozott, hogy pl. eltűnt a PBO-nál annak a lehetősége, hogy beállítsak pl. +200MHz-et Boostnak. Ezt kivették, mármint magát a lehetőséget, ahol 25MHz-enként ez állítható volt.
Akkor a Boost a PBO esetében csökkent 100MHz-et (5950X).
Picit kevesebb CB23 pontszám, ennyi.[ Szerkesztve ]
-
fanti
addikt
válasz FollowTheORI #37845 üzenetére
Nálam az ezelőtti AGESA-val 5150MHz-ig ment föl, ezzel "csak" 5050MHz-ig.
-
hfeco01
tag
válasz FollowTheORI #37843 üzenetére
Érdeklődésképpen felraktam én is és ugyanezt tapasztaltam. A boost 50 MHz-el visszább esett és kisebb a feszültség.
-
fanti
addikt
válasz FollowTheORI #37845 üzenetére
Kis érdekesség.
Ugye írtam, hogy nálam a Gigabyte B550 Aorus Pro alaplapnál az 1.2.0.5-ös Agesás UEFI frissítését követően eltűnt a PBO-nál annak a lehetősége, hogy beállítsak pl. +200MHz-et Boostnak. Ezt kivették, mármint magát a lehetőséget, ahol 25MHz-enként ez állítható volt.
Tegnap kipróbáltam a lányom gépénél is (Gigabyte B450 Aorus Pro) az új 1.2.0.5-ös Agesás UEFI-t. Neki Ryzen 7 3800X van a gépében. Nos, nála ott maradt ugyanez a lehetőség!
Viszont!
A feleségem ugyancsak Gigabyte B450 Aorus Pro alapjára is feltettem az 1.2.0.5-ös Agesás UEFI-t. Neki meg Ryzen 5 5600G-s procija van, és nála meg szintén eltűnt (mint nálam a B550-ben) ez a lehetőség.Úgyhogy ezek alapján a Gigabyte megkülönbözteti a PBO beállítások testre szabhatóságánál a 1.2.0.5-ös Agesás UEFI-jében a 3XXX és az 5XXX processzorokat.
Amúgy meg szerintem nagyon jó és stabil lett a 1.2.0.5-ös Agesa. Moderálódott a PBO peak vcore feszkó mindhárom konfigunknál.
[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
titán
válasz FollowTheORI #37971 üzenetére
Aham, teszi ezt mindezt a - offset ellenére is. Így már értem.
170-175 körüli érték tűnik a legjobbnak. Vicces, hogy a motherboard beállítás 640, hála a 16 fázisú VRM-nek. De ott hamar esik az órajel.
Lassan csak sikerül megtalálnom az aranyközéputat. Legutóbbi Cinebench R20 több szálon 9623-at gurított a finomhangolt PBO-val.utdetailing.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Steam topic
- Mini-ITX
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Retroid Pocket 4 Pro teszt
- A piac legerősebb strapamobilját mutatja be az Ulefone
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Új, Bontatlan! / AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz 8 Core Box Processzor, Ha másfajta kéne, írj! 3 év Gari!
- AMD Ryzen 7 3700X - 8-Core - 3.6GHz
- Intel Core i9-9900K 3.6GHz LGA1151 / CSOMAGKÜLDÉS
- Intel i9 9900KF - 8-Core - 3.6GHz
- Átvehető! / AMD Ryzen 7 7700X 4.50GHz AM5 Box Processzor! - Új & Bontatlan! / 3 év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen