- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
válasz
Bratilla95 #37360 üzenetére
Nálam 7,6(High) lett a 290X -el. Amúgy meg kell a VR cucc 700-800€ a francnak.Biztos jó de nem ennyiért!
-
ricinus13
senior tag
válasz
Bratilla95 #37360 üzenetére
Mondjuk szerintem ez a steam teszt nem egys túl mérvadó dolog, össze-vissza adja a pontokat. Nekem az i5 3570k 4,5GHz-en és a 390 1175/1650-en kevesebb pontot dobott, asszem valami 7.2 lett a vége.
-
MM
őstag
válasz
Bratilla95 #37257 üzenetére
Ugy erted azon kivul nem lesz semmi haszna VSync OFF-al, hogy sokkal kisebb lesz az iput lag, megszunnek az fps dropok? ... cserebe egy kis tearing lesz ugyan, de fixalt fps-el boven vallahato. Arrol nem beszelve, hogy 60Hz-es monitornal is erdemes lehet vsync off mellett fix 120, vagy akar 180 fps-el jatszani, ha birja a gep.
Amit nem probaltunk, nem ismerunk, arrol ne irjunk mar le meggyozodessl hulyesegeket...
szerk.: latod, mire bepotyogtem a telefonon, meg is eloztek...
-
TTomax
félisten
válasz
Bratilla95 #37257 üzenetére
Már ha a jól erezhető input (lag) delay nem számít....
-
Omli85
őstag
válasz
Bratilla95 #37134 üzenetére
Egy tipp a vrm hőmérsékletre figyelj mert a feszelt húzott vram elég szépen meg szokta terhelni és igencsak el tud melegedni terhelésen.
-
colossal89
tag
válasz
Bratilla95 #37119 üzenetére
Szia! Nem szokatlan, hogy ennyit megy. Nem véletlen lőtték be őket 1500 ra mert ezt mindegyik chip tudja. Van amiből lehet még többet kihozni van amiből nem. Nekem 1500-on megy koppra húzott időzítésekkel így gyorsabb a kártya mint 1625-ön. 1625 fölött viszont már elkezd lassulni. Annyit tehetsz hogy az aux voltage adsz +20-30mV-ot (memória vezérlő) ez segíthet a dolgon ha így sem megy elfogadható hőmérséklet határon belül, akkor a RAM nem bír ja a magasabb órajelet. Meg lehet próbálni az említett, emelt aux fesz el az időzítéseket lentebb faragni. Mást nem tehetsz az ügy érdekében
-
Walter_White
senior tag
válasz
Bratilla95 #36918 üzenetére
Most az Uninstall Utilityvel leszedtem a régi drivert és feltettem a Hotfixet, kiváncsi leszek, sajnos tesztelni nem tudom, mert elég random, de nem mondanám sűrűnek - kop..kop..kop
.
Memóriám alapon megy, 3000 helyett 2133 és 1.30V-ot adtam, tehát azzal nem lehet szerintem gond, illetve az előző gépemben is ezt csinálta... olyan mint mikor 2d-ről felveszi 3d-re az órajelet úgy hogy nem bírja... -
válasz
Bratilla95 #36842 üzenetére
Ezt az FRTC-t pontosan hol állítom be? Az odáig megvan, hogy belépek a radeon szoftver beállításokba, de azon belül hol? Köszi!
Találtam egy olyan beállítást, hogy játékok, azon belül a megcélzott képkockasebesség vezérlés, beállítottam a csúszkával 60-ra.pcsabat: Azért összességében meg vagyok elégedve a rendszerrel, de tényleg van pár idegesítő hiba, amit mi biztos nem fogunk otthonról megoldani, vagy javítják később patch formájában, vagy majd az újabb még erősebb hardverek megoldják nyers erőből.
-
Habugi
addikt
válasz
Bratilla95 #36830 üzenetére
AMD vs NV topicban már ki lett tárgyalva, Abu is taglalta mivel magyarázható, érdemes ott visszaolvasnod amennyiben érdekel.
Itt lehetőség szerint kerüljük a zöld brokkolis témákat..
-
válasz
Bratilla95 #36803 üzenetére
AMD procik sajnos gyengébben muzsikálnak mint az Intel és ezt most nem csak ezen tesztek kapcsán írom, hanem konkrét játékokban is kevesebb az fps. Ezért vettem i5-öst.
colossal89: Ez valóban szép teljesítmény, bár nem tudom mennyire pontos ezeknek a teszteknek a pontszáma. Egy kis órajel emelést még merek eszközölni, de ilyen kártya bios buherálásba már nem mennék bele.
Szerintetek van értelme K-s procit venni? Gondolkozom rajta, hogy lecserélem egy 6600K-ra. De az is eszembe jutott, hogy veszek egy i7 6700-at, kb azonos áron lenne a csere, ha beleszámítom, hogy 6600k-hoz kell lapot és ramot is cserélnem. Hozna játékok alatt plusz fps-t vagy nem lenne érezhető 6500-hoz képest?
-
Habugi
addikt
válasz
Bratilla95 #36801 üzenetére
A te kártyád húzva volt, az övé nem.
Az össz score azért kevesebb nálad, mert a Combinedben (ez számít a leginkább az összpontszám alakulásában) közel 10fps-el (~2k score) jobbat futott a Skylake + X-es kártya duó. A Physicsed ugyan több de ezeket a kártyákat ehhez hasonló szintetikus tesztekben jobban kipörgetik még a nonK gyIntel procik is..
-
válasz
Bratilla95 #36801 üzenetére
Gondolom a procid miatt kevesebb a pont, meg azért ezek a tesztek sem olyan nagyon pontosak. Ad egy tájékoztató képet a géped sebességéről.
-
LLKobe
veterán
válasz
Bratilla95 #36517 üzenetére
Pont ez az, hogy nem tartja. Light-osabb jelenetéknél visszaveszi az órajelet, de mikor jön egy combosabb nem vált vissza elég gyorsan, és beakad a game.
Ha kikapcsolom a vsync-et, akkor "csak" 8-900 Mhz-ig droppol be a gpu órajel, valamivel jobb, de nem tökéletes.
A legfrissebb crimson driver release note-jában is ott van:
Known Issues
Core clocks may not maintain sustained clock speeds resulting in choppy performance and or screen corruption
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Bratilla95 #35966 üzenetére
Grat! Tegyen jó szolgálatot!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest