- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gh00st
aktív tag
válasz
sixpak #32713 üzenetére
Ez sem rossz
Nézegettem én is ezt a házat(én előbb vettem, ez később jelent meg), igen patentra sikeredett.
Vapor stockon 37%, bár én saját venti profillal használom(50-60% között megy játékok alatt).Nem zavar ha van egy kis hangja, nem visít és legalább tudom hogy megy -
laci.csabi
tag
válasz
sixpak #32525 üzenetére
Szia!
Olvastam jó pár tesztet ezzel hűtéssel redelkező kártyáról és nagyon gyengusz a méretéhez képest még a 980 ti alatt huzásnélkül csinál ~80 fokot ház nélkül.
Furry alatt is elvérzik eből gondolom hogy a 390-nek sem kevesebb a fogyásztása szóval nem goldolnám, hogy jobb lenne.Az asusnak nem igazán megy a teljesítményű hűttő tervezés pedig vannak itt már pár éve olyan kártyák melyből tanulhattak volna szvsz.
-
#Morcosmedve
veterán
-
Asbee
veterán
-
CsonkaImo
addikt
válasz
sixpak #28946 üzenetére
A kinézet szerintem teljesen jó, főleg a játszható terület méretéhez képest. A teljesítmény remélhetőleg a korai hozzáférésnek köszönhető és ahogy halad a fejlesztés, úgy jobb lesz az optimalizálás is.
Kicsit olyan mesebeli a kinézet, ahogy azt az UE-nél megszokhattuk, de szvsz nem ronda: [link] [link] [link].
-
Milka 78
nagyúr
-
Speed®
titán
válasz
sixpak #28806 üzenetére
Lesz AA, ha nem produkál grafikai hibát. Azért néztem Vsync offal, hogy lássam, milyen tartományban van az FPS, tudja-e tartani a 60+t fixen. Vsyncel egyébként hűvösebb rögtön, nem pörög feleslegesen
Egyébként nem csípem az AAt a mosottas témák miatt, amit néha okoz, de 34"on azért kell, itt már vannak recék. Persze inkább ez, minthogy a 3440x1440es nagytesót bámuljam ~30FPSel :S
-
Ren Hoek
veterán
válasz
sixpak #28346 üzenetére
Hát ami Fallout 3 GOTY ISO-t találtam + all DLC pack, Win 8.1-en meg se nyikkant... Win 7 64-bit install és konkrétan nulla buggal települt és ment. (MSI 270X-el amúgy)
... megéri mert óriási élmény volt újra Falloutozni, ahogy lemész a metróba és megszólal a zene, szinte érzed a hűvös dohos fuvallatot... közben jönnek a ghoulok. Super-Duper Martban összecsapsz a raiderekkel, meghekkeled a Rob-Co Protectron robotot, miközben Nuka Colát szürcsölsz
Vagy amikor feljössz Washington Monumentnél, és megszólal a US patriot zene - beleégett az agyamba... Ja meg az fetekefehér álomgenerátoros rész a kisvárossal, kutyával, meg a gonosz kislánnyal
+ Rengeteg kis apróság... Pl Mega-Tont sohasem fejeztem be, és Tinpenny Towert sem. Sőt DLC-ket sem nagyon toltam már ki, The Pitt, meg az UFO-s... Kicsit már nyomasztó volt a sok post-apoc hangulat
Szóval a GOTY biztos megy Win 7-en... szerintem ne sz.pjatok XP-vel, nem éri meg
-
lowzor
veterán
válasz
sixpak #28284 üzenetére
Jobb idők voltak azok régen, mikor nem lehetett monitorozni semmilyen kártyánál, pedig lettek volna csodálkozások
Mindenki boldogan használta a kártyáját, most meg minden 2. hsz a VRM.
Gondolom 1-2 gépben még ugyanúgy, boldogan bent lenne a Strix, ha nem látszottak volna a VRM hőfokok -
ffodi
veterán
válasz
sixpak #28288 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja egyedül talán as Asus-okon lehet monitorozni, és ott valóban nem ritka a 90 °C. Miért? Azért, mert elég lightos a gyári hűtési profil, és 60-65 °C környéki GPU mellé beállít 1200-1400 rpm-es fordulatot, amivel a GPU hőmérsékletet simán tartja, viszont a VRM felszökik 90-re vagy még tovább.
Ha azokon is feltekered 60-70 %-ra (2000 rpm+) a ventit bőven lemegy 70-80 °C-ra, vagy még lejjebb is, mindezt tuning mellett.
-
Asbee
veterán
válasz
sixpak #28286 üzenetére
Még mindig csak azon amin más fesszabályzó van= Asus. Mint mondtam általában meleg a vrm csak nincs monitorozás ezért nem foglalkoznak vele. Ezért nem kéne itt sem kétségbe esni ha 100 fok körül van, csak mivel van monitorozás foglalkoznak vele sokat. Nálam a Strix tuningal, totál csendesen gpu 67 fok, kb vrm 115 is volt. Nem is tetszett.
-
Asbee
veterán
válasz
sixpak #28284 üzenetére
Ezzel megint mellé lőttél. Azért nem linkel mert nem lehet monitorozni. Kivéve Asus mert azokon CHiL fesszabályzó van. Az Asus blacken ami hasonló felépítésű vrm-el rendelkezik és ugyanolyan bordával van hűtve mint a 290/X-en nagyon max 76 fok. Ha jól tudom itt ventivel kell fújni.
Amúgy nvidia kártyákon általában alul van méretezve a vrm hűtés és jó meleg csak nem lehet monitorozni. A sokat szidott Gigabyte aki általában mindig figyelt és figyel erre.
-
GAbre
veterán
válasz
sixpak #27561 üzenetére
A trixnek nagyon jó hűtése van.
1111
1500-as órajelekkel se megy 70 fok főlé.
És az enyém is 1 évnél több,felesleges szétszedni,hacsak nem tudja tartani a 70 fokot a kártyán.Xmister:
Azért nem fogja a garit bukni,hacsak nem balfax,és rosszul csinálja.
De felesleges ezért szétszedni. -
Speed®
titán
válasz
sixpak #27113 üzenetére
Kizárt kb. Hasonló fogyasztású motyóval betonstabil volt, az új elem a 290..nagyjából egyértelmű. Hacsak nem igényel 1.5Xes +betápot pillanatokra
Az előbb rátoltam odorgg tippjét, ugyanúgy elszállt, mint alapértékeken, csak magasabb max. W értékkel..430on tetőzött a rendszer BSODnál.
-
sixpak
nagyúr
válasz
sixpak #25941 üzenetére
Nos, toltam egy Shanghait 67 fps volt az alja...a torony ledőlése után különösen figyeltem, de nem ment alább.
Mondjuk tankban ültem végig...ebből még nem vonok le messzemenő következtetést, de eddig az van, amit mondtam.
Tehát ez a legmegterhelőbb map?
Akkor később tolok még néhányat itt...azonnal jelzem, ha sikerült bevinnem 60 alá.Dave: Nocontrol75.
Szerk: most nézem, csak 32-en voltunk, számít valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Xbox Classic / Xbox 360
- Jövedelem
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Lexus, Toyota topik
- Nintendo Switch 2
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest