- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
rhonin #29353 üzenetére
Az áramfelvétel korlát és power limit ugyanaz. Nekem arról a csúszkáról az a véleményem, hogy a saját 290-esem úgy használtam, hogy -20mv, -47Mhz (900Mhz), de +50% powerrel. Így mindig betonfix 900Mhz-et kaptam, viszont a gyári 947Mhz és 0mv és +50% limithez képest 50W-al kevesebb áramfelvétellel.
Szóval én úgy gondolom, inkább legyen picit kevesebb Mhz, de az fixen, kiszámíthatóan.
Hát sajnos ez van, nem csak 3D-ben él az Offset, amit beállítottál... Kéne egy BIOS-editor hozzá. Elég sokat lehetne vele javítani a legtöbb 290-es fogyasztás/teljesítmény arányán.
-
HSM
félisten
válasz
rhonin #29343 üzenetére
Ha ez okozza a gondot, én elfelejteném a -25mv-ot.
Sokkal többet lehet nyerni, ha mondjuk 50Mhz-el lejjebb veszed az órajelét, azt viszont lehet CCC-ből is.
Bár tény, hogy ezt utána nem említheted a fórumon, mert egyből jönnek az AMD haterek.(#29346) CsonkaImo: Igen, ez a gond. Hogy mivel ezt csak offsettel lehet feszelni, ha megy az energiatakarékosság, annak is lecsökkenti a feszét, és bumm, be is üthet a BS.
Ilyen szempontból jobb volt a régi széria (7970 BOOST nélküli BIOS-al), mivel ott külön lehetett a 3D feszt állítani.
(#29348) CsonkaImo: Annyit biztosan nem.
Nekem a -20mv és -50Mhz együtt hozott 50W-ot, és sokkal nagyobb részben volt köszönhető a -50Mhz-nek, mivel annak hatására a GPU magától csökkentette a feszét a -20mv-nál sokkal nagyobb mértékben.
Viszont bírt volna sokkal többet, mint -20mv, csak akkor jött 2D-ben/részterhelésen nálam is a BS, az energiatakarékosság teljes kilövése meg nekem nem érte volna meg a fáradozást. -
Devid_81
félisten
válasz
rhonin #11198 üzenetére
Sok a black screen-es, de ezzel az a baj, hogy sokan elfelejtik megemliteni, hogy vmelyik tuning program fut a hatterben, eleg csak ventiszabalyozas AB-vel, maga az AB tud fagyast eloidezni.
Voltak sokan igy a Gigaval is, hogy az mennyire rossz.
Az amikor par nap utan lerohad vegleg, arra nem lehet semmit mondani, csak azt, hogy bizony az doglott, es lehet bizonyos marka/tipus hiba.
De volt itt a forumban is aki fujta, hogy a Gigak rosszak majd kiderult, hogy a tapja korul vannak/voltak gondok.
Amikor egy huto gyenge, az megint nem user error azt megint lehet adott gyartora/tipusra fogni. -
HSM
félisten
válasz
rhonin #10354 üzenetére
Nem akarok privát techsupport lenni.
Nincs időm, mindenkinek külön leírni a tudnivalókat, azért is írtam le ide a legfontosabb alapokat. OFF-ban kis házhűtés elfér, mert alapvetően a 290-es a nagy teljesítményfelvétele miatt különösen igényli a jó házat. Javaslom, nézzetek körül a léghűtős topikban, bár azt nem olvasom, de biztos fognak tudni nektek ott segíteni, de lehet, a keresővel is megtaláljátok, amit kerestek.
-
Hát egyszerre CCC-vel és AB-vel ne akarj tuningolni, ha nem emelsz feszt, akkor érdemes mellőzni a 3rd party programokat és csak a CCC-t használni. Az hogy Malibunak meg jobban megy, hát a tuning nem egyezik meg kártyánként, minden példány esetében más.
(#6105) Gilthanas:
Ha nem akarsz feszemeléses tuningot, akkor érdemes mindkettőt hanyagolni, de együtt a kettőt semmiképpen se eröltesd.
-
Gilthanas
aktív tag
A sapphire trixx mellé én is szívesen felraknám a AB-t a Riva OSD miatt, de nem merem. Valaki szerint elbírja kettő egymást valaki szerint összeakadhat én is kíváncsi lennék.
Malibunak tudtommal X-es kártyája van, mint nekem. Bár nem tudom ez mennyit számít, de az én Xes sapphire-m is viszi a 1450 memóriát. Bár akkor 1100 nál többet nem rakok a gpu clock-ra. teszem ezt +112 mV-vel (1,24V)
-
ST05
őstag
merlin-éknél van giga 290 - 140 ért, oclockersröl átszámolva ugyanennyi, szerintem az nem rossz ár, és
azt irja 4-5 munkanap, meg lehetne esetleg érdeklődni nem kizárt, hogy 10-edike vagy 17-edikén meg is érkezik.. Kezdetben szerintem ennél sokkal nem lesz olcsóbb, max párezerrel -
Gilthanas
aktív tag
1,5 Decibellel halkabb a Tri-X. Az nem olyan sok szerintem
Az Asus egy kicsit erősebb itt, de tény, hogy melegebb. De azt nem mondanám, hogy sokkal hangosabb
Az árkülönbséget, hol írja a teszt bocsánat nem találtam meg. Mennyivel lehet olcsóbb?
Egyébként nagyon hálás vagyok és köszönöm, hogy linkelted a teszted, mert e két kártya között én is "vacilációban" vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest