- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Magisk
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
.zSoLTi. #40744 üzenetére
A kábeltől függ. Én anno direkt csináltattam egy jobb HDMI kábelt, mert a "bolti" 10 méteresnél hasonló gondjaim voltam. Az új 15 méteres volt, de nem jelentkeztek ilyen problémák. Viszont emiatt kiadni egy csomó pénzt csak úgy szabad, ha biztos, hogy a kábel a ludas. Más géppel / VGA-val nem tudod kipróbálni?
-
válasz
.zSoLTi. #40740 üzenetére
Több opció is akad:
1.: Rossz kábel. A kábel eddig jól működött? Másik kábellel jelentkezik a hiba?
2.: Nézd meg a kézikönyvét a TV-nek, melyik bemenetet javasolja PC rákötésére, az enyém esetében pl. a HDMI 1 az ajánlott erre. Próba-szerencse alapon meg lehet próbálni a többi bemenetet is.
3.: Driver / kijelző beállítások. Esetleg nézd meg nincs-e olyan képfrissítésre állítva, ami speciális (59,97 Hz és társai). -
-
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #40647 üzenetére
Pl. ProcessExplorer-el
Alapértelmezetten nincs de 5 kattintással elővarázsolható benne GPU oszlop, ahol mindig látod melyik adott esetben háttér folyamat vagy vírus/malware tekeri a GPU-t és milyen alkalmazáson/"filenéven keresztül" .. & bonyolít mellé adatforgalmat a neten, stb..
Elég régóta használom, egymilliószor jobb mint a Win beépített.
-
Tomdriver
őstag
válasz
.zSoLTi. #38008 üzenetére
Nálam hozzább értők szerint ha NV-ről AMD-re, vagy fordítva, AMD-ről NV-re váltasz akkor mindenképpen kell. Sőt, egyesek még oprendszer reinstallt is javasolnak a hardver csere miatt - itt azért megoszlanak a vélemények.
Nálam ment a rendszer hiba nélkül AMD>NV>AMD>NV platformok váltogatásával úgy is, hogy csak DDU-t használtam.
Viszont azt már annyira megszoktam, hogy platformon belül is használom, de nem csak a drivert szedem le és telepítem újra, hanem az OC-s progikat, de még a GPU-Z-t is.
Kicsivel több idő, de engem megnyugtat. -
HSM
félisten
válasz
.zSoLTi. #34398 üzenetére
Pontatlan.
Pontosabban pontosan visszajelzi, amit "szétkent" a magok között a windóz belső ütemezője.
Ugyanez van a HT-s i7-eknél is. A kedvencem az volt, mikor egyszálas programokban 12% össz-CPU terhelést mutatott szétkenve a 8 szálra a régi i7-em....Miközben nyilván lehetett tudni, hogy egy szálon dolgozik csak a program, egyszerre mindig csak egy magon, amit a feladatütemező ugráltat csak a 8 logikai mag között, és azt monitorozza vissza utána minden.
-
HSM
félisten
válasz
.zSoLTi. #34395 üzenetére
És?
Nem tudod a magokat külön monitorozni, nincs nagyon rá eszköz. A windóz ütemezője elkeni a terhelést, miközben egyszálon simán fennakadhat a feldolgozás.
Főleg az FX-en nem ér semmit a monitorozás, mert ott még független magok sincsenek.Ugyanakkor az elfogyó platform-erőt remekül jelzik a 290/390-es VGA-k, ugyanis ha nincsenek rendesen meghajtva, akkor egyből lejjebb veszik az órajelüket a terhelésnek (platform-erőnek) megfelelően.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
.zSoLTi. #34385 üzenetére
Amikor meglett a radeon, bármit csináltam vele, restartig jó volt, restart után minden értéket visszatolt alapra, hiába volt bepipálva, hogy apply at startup. Valaki egyszer javasolta a profilozást, bár akkor azt hittem, hogy csak hotkey-el megy, de szerencsére nem, azóta így van.
@Televan: Valamennyit biztosan számít, mert az FS is gyorsul. Persze játékoknál ez máshogy jöhet ki. Plusz, simán lehet, hogy attól függetlenül, hogy nem fagy, kevés neki a fesz.
-
Habugi
addikt
válasz
.zSoLTi. #34349 üzenetére
Passz, nálam csere-bere következtében jelentkező hiba nagyon régen volt, esélyt sem adok rá szóval azt kizárnám. Nem tudom milyen AB-t használsz, se azt milyen Wint, ezeket nem véletlen emeltem ki, pontosan az ilyen esetekre ha eltérő tapasztalat érkezik.
Ugyanakkor pontosan mutatja miért várom ki amíg érkezik egy újabb verzió, letisztult karbantartott rendszerem van, olyasmi is elképzelhető hogy csak az adott/aktuális MSI AB verziómmal van baja, egy biztos, jelenlegi formájában nálam egy szeméthegy mindkét verzió.
-
mcwolf79
veterán
válasz
.zSoLTi. #34043 üzenetére
A VRm hőfokkal én is csak úgy tudtam valamit kezdeni, hogy a VGA-ra a VRM-ek fölé ráraktam egy 8 cm-es ventit. Ez anno a 290-nél is bevált, itt is majdnem 10 ˘C-t hozott.
Pedig már házat is cseréltem, ez sokkal szellősebb belül. Elöl 2 12-es venti be, oldalt 1 12-es ki, hátul másik 12-es ki, és ha nincs a kis venti a VRM-en úgy is 90 ˘C fölé megy
Felülre még ugye van a két 12/14-es hely, plussz alulra egy hely, de oda már nem akarok rakni ventit. Úgyhogy így marad. -
-
HSM
félisten
válasz
.zSoLTi. #30098 üzenetére
Nálam -20mv volt, amivel még 2D-ban stabil maradt, alatta hibázott 2D órajelében. Nálam -50Mhz a magórajelből sokkal többet hozott a konyhára, olyankor saját magát is "alulfeszeli" automatikusan a GPU. Igaz, ez némi sebességbe került, de bőven megérte a halk működésért, így 50W körül spóroltam vele meg terhelés alatt.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Asus Rog Strix G16
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest