- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
- Mobil flották
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rhonin
senior tag
válasz
Speed® #29357 üzenetére
A kártya fölött lévő hátlapi perforált lemezen tud távozni meg a proci hűtő után van egy 12es venti még ami valamennyit elszív, de ez igazából a legnagyobb problémám evvel a házzal. Egyszerűen nem tudod megoldani, hogy valami elszívja onnan. Levenni nem akarom az oldallapot mert akkor meg porosodik.
Ezen a képen jobban látszik.nem saját kép )
[link]Ha van esetleg ötletetek az nagyon jó lenne, mert én már csak a házcserét tudom elképzelni. Vízhűtéssel amúgy tökéletes lenne, de abba most nem akarok belekezdeni...
Sixpak: Ó hát a tidében még táncolni lehet annyi hely van....
Tápod miért a benti levegőt szívja? Alulról nincs neki kivágás, szűrő? -
rhonin
senior tag
válasz
Speed® #29354 üzenetére
Ilyen környezetben van nálam:
[link]
[link]Felül amit nem látsz onnan nem kap levegőt de mondjuk meleget se mivel ott elöl dvd író van hátul meg a táp ami felülről kap levegőt.
HSM: Power limit ha alapon nem ugrál lefelé a gpu órajel akkor ha visszaveszem akkor még annyire sem kéne szerintem. Amúgy számszerűsítve mennyivel enged kevesebb áramot a kártyának a szoftver ha babrálom a power limitet?
-
rhonin
senior tag
Gondoltam erre is, hogy a gpu órajelet piszkálom, de ebben az esetben ugyanazt érem el csak nincs teljesítmény veszteség.
tj-08as silverstoneom van és elég meleg a kártya. Kicsi a hely neki sajnos és az első 20as ventitől nem sok levegőt kap. olyan 80 fokig melegszik fel legalább 50%os ventisebességnél. A hangja ami zavar igazából nem a hőfok mert ennyit minden gond nélkül ki kellene bírnia.ccc-s áramfelvétel korlát és az msi ab-s power limit az egy és ugyanaz?
mi lenne ha a power limitet piszkálnám?Viszont ez, hogy a 3d feszt nem lehet külön piszkálni ez valami hihetetlen...
Elvileg tesztegethetek mivel digi tápom van amivel elvileg tudom monitorozni a fogyasztását a gépnek vagy akár az Amper felvételét is.
nubreed: Sokat jelent hőmérsékletben. -25-el nálam volt legalább 5fok különbség és akkor ez még csak 1 játékkal volt mérve. Ha jól tudom a tri-x is több feszt kap mint a ref kártyák, pedig csak valami 30-40mhz-el van tuningolva az alaptól ami semmi.
-
rhonin
senior tag
Igen teljes eltávolítás. majd restart, telepítés utána megint restart. Eddig mindig működött így, pedig mondhatni minden 2 hónapban volt driver update a gépemben. A windows ráadásul friss. Ez a második driver amit lát.
MSI ab futott a háttérben mert normál esetben alul van feszelve a gpu -25el, de megpróbáltam tuning nélkül is és úgy is hasonló volt a helyzet.
Ha fut a program a háttérben akkor az is bezavarhat? -
rhonin
senior tag
Sziasztok!
Szívesen hallanék tapasztalatokat az új 15.7-es driverrel kapcsolatban.
Én kipróbáltam, de wolfenstein old bloodban úgy viselkedett mintha túl lenne húzva enyhén a memória.
Rózsaszín csíkok jelentek meg, de érdekes módon nem az egész monitoron hanem csak bal és jobb oldalon.
A kártya egy 290 tri-x és nem volt túlhúzva. A telepítés is tiszta volt mint eddig mindig.
Viszont alapjában véve a driver jó lenne mert nálam egy gyors fire strike futtatás után volt egy 5-6%-os gyorsulás. Játékokban nem volt még időm kimérni.
Meg a random fekete képernyő az meg a másik. Gondol egyet windowsban és olyan mintha kikapcsolná a monitort....
Ha van rá megoldásotok akkor szívesen várom.Kösz és üdv.
-
rhonin
senior tag
válasz
Devid_81 #11194 üzenetére
Nem tudom miért gondoljátok, hogy veszélyes gyártó. Nekem is egy 290-es tri-x van és semmi probléma nincs vele. Se fagyás se semmi. Ismerősi körben is van pár és senkinek nincs vele gond.
Nagyon jól hűt és jól tuningolható a vapor-x meg még rátehet egy lapáttal...Andro93: Igen ezen "akadtam ki" én is...
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #10351 üzenetére
hátha tud valamit amit én nem.
Viccet félretéve csak az újrapasztázás van még amit ki tudok próbálni vagy feláldozom a csendet és feljebb emelem a ventik fordulatszámát 600-ról.
-
rhonin
senior tag
válasz
N.Ferry #10348 üzenetére
Akkor oszd meg velem is, hátha tudok nyerni pár fokot én is. Bár nálam sok variáció nincs. Mindkét slotban kipróbáltam a kártyát, ventiknek meg nincs másik hely. Esetleg cserélhetem őket vagy levehetem az oldallapokat...
Ez van, kis ház kompromisszummal jár.
Rákaptunk az infóra mint...
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #10342 üzenetére
Igen, persze, hogy nem a táp. Én is a vid. kártyára gondoltam.
MastR: 2.5.5145-ös beta Corsair Linket rakd fel. Ebben már sok mindent kijavítottak.
-
rhonin
senior tag
válasz
N.Ferry #10322 üzenetére
Igen azért 100%on kicsit sok bár nekem is 5-10 fokkal magasabb hőmérsékletek vannak. Tj-08as házban.
Hihetetlennek tartom, hogy ennyit számítson a szellőzés. Pedig nekem is elöl van egy 20as venti hátul meg egy 12-es. Igaz le vannak szabályozva, de nem hiszem, hogy annyira rossz lenne a szellőzés.
Már arra is gyanakodtam, hogy újra kéne pasztáznom.
Ja, amúgy egy r9 290 tri-x-ről van szó.hdekakas: Nekem is ax760i van mellette és nem sípol. Heavenbe mikor 500 meg 1000 fps van teszt végén akkor hallod. Ezen kívül semmi. Nem fogsz csalódni a tápban...
-
rhonin
senior tag
14.1-el találkozott már valaki avval a buggal, hogy ccc-s overclock--nál beállítottam 1100-ra a core-t és 2d-ben nem veszi vissza 300-ra.
Újraindítás után is 1100-on pörgeti.
Ha viszont letiltom az overclock-ot akkor működik szépen, ahogy kell.Alulfesz engem is érdekelne mivel gyárilag madjnem +100mV-al többet kap a 290 mint az x-es. Alapon fölösleges neki ennyi fesz.
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #6171 üzenetére
Proci nem hiszem mivel nekem 4670k-m van és tuning nélkül tudott 1100/1300-on 1422pontot.
De miért nem jön ki az eredményen az x javára a 10%-al több shader egység? Elvileg 10%-al többet is kéne kapnia kb. heaven alatt.
Kiváncsi leszek később mennyit tudnak még reszelni a teljesítményen új driverekkel... -
rhonin
senior tag
válasz
Montesantos #6163 üzenetére
Az uccsó tesztben valami nem kóser. Nem lehet, hogy más beállítással futtattad mint előtte?
Fórumtárs 290x msi gamingel kapott majdnem 1470-et. -
rhonin
senior tag
Hát ez érdekes mivel a sima 290-es kb. 0,1V-al többet kap mint az x-es.
Meg merem kockáztatni, hogy egy 290x alapon hűvösebb mint egy 290 alapon.
Bár igaz ami igaz tuningnál mint ahogy Malibutomi le is írta neki már kellett egy kis plusz fesz az 1100-hoz. Ehhez képest nekem a gyárilag emelt fesz miatt semmit sem kellett pluszba ráadnom.
Jó lenne egy 290/290x tri-x összehasonlítás. -
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #6146 üzenetére
Nah, végre kint az első teszt az msi-ről is. Elég jó lett. Szerintem közel olyan jó mint a tri-x.
De viszont enm találtam sehol a tesztben, hogy mennyi volt az alap fesz amit kapott gyárilag.
BF4-nél meg igencsak furcsa, hogy a 290x közel 30%-al gyorsabb lenne mint egy 290-es. Szerintem ott valami nem stimmel. -
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #6101 üzenetére
Igen, megnéztem és olyan 1,14-15 V körül ugrál crysis 3 alatt a fesz.
A sima 290-eseknek ez az alap.
Gondolom válogatott gpu-kat raknak az x-esekre azért nem ígényelnek annyi feszt.Procituning mennyire befolyásolja a teljesítményt? Érdemes feltennem mondjuk 4-4.2-re? ( 4670k )
-
rhonin
senior tag
válasz
N.Ferry #6100 üzenetére
Hát igen elég kevés hely van. Ráadásul a ventilátor felfogatókat is szigetelő szalagoznom kellett, hogy nehogy zárlatot csináljon.
Malibutomi
Igen. Jól gondolod. Alap fesz.-en volt a gpu. Tehát akkor neked 1,1V kellett hozzá.Pug: Nem tudom, de akkor miért megy stabilan 1450-et Malibutomi kártyája.
Mondjuk azt sem értem, hogy mitől van az, hogyha a afterburnerbe beállítok egy adott órajelet és nem növelem meg annyival a catalystben is a mem. tuningot akkor nem emeli meg hanem alapon hagyja. Ugyanígy gpu tuningnál is.Msi AB és trixx nem tud összeakadni ha mindkettő fel van telepítve?
-
rhonin
senior tag
Sikerült időt szakítanom egy kis méricskélésre...
R9 290 tri-x ( 1100/1300 )
silverstone tj-08as házban van ami nem túl szellős neki. Oldallap fent volt mindkét oldalon.
Heaven 4.0 bench.:
Hőmérsékletek kb. 10 perc után ( plus-mínusz 1 fok)Hangja amúgy 50%-ig bőven az elviselhető kategóriában van, de azért hallható.
13.12-es driver van fent jelenleg. Próbáltam 1100/1400-at is. Heaven lefutott 1422pontos eredménnyel, de utána kaptam egy fekete képernyőt.
Esetleg driver vagy beállítás gond? -
rhonin
senior tag
válasz
HoReSz1975 #5972 üzenetére
Nem akarok reklámozni inkább elküdlöm pm-be...
-
rhonin
senior tag
No skacok azt hiszem ma este vagy holnap délelött jelentkezem egy 290-es tri-x-el. Nagy nehezen sikerült beszerezni...
-
rhonin
senior tag
válasz
Gilthanas #4975 üzenetére
Azt írják, hogy csendes módban jól teljesít, de über módban nem értik, hogy miért nincs kitolva a hőmérséklet 94fokig. Emiatt nagyon hangos.
Érdekes, hogy sehol nem kaphatóak még a 290esek Németben. Mindenhol a hónap második felét jelölik meg érkezésnek... Durva mennyit váratják az embereket.
-
rhonin
senior tag
válasz
Enclave #4924 üzenetére
Igen, most böngésztem át a boltokat és 90%ban bf4-es verziót 23.ára a simát meg 30.ára ígérik. Beszéltem az egyik bolttal is és nem tudnak korábbi érkezési időpontot mondani sajnos.
Megy az ígérgetés ezerrel, én meg kártya nélkül maradok.
Persze 290x már van sok helyen raktáron 160k körül, de ennyit nem adok a +10% teljesítményért.Azóta amit linkeltél törölték. Bírom az ilyen kamu 30db-os készleteket...
-
rhonin
senior tag
válasz
HoReSz1975 #4486 üzenetére
Hát nem tudom, hogy bele fog-e férni 130ba megjelenéskor. Remélem igen, mert kezdenek kicsit elszállni az árak AMD fronton is.
-
rhonin
senior tag
No úgy néz ki ugyanannyi lesz az msi is mint a sapphire.
[link]
De nem valami bíztató, hogy csak január végére ígérik. -
rhonin
senior tag
Nekem az is érdekes, hogy miért eszik közel 20W-al többet quiet módban mint performance-ban?
Számomra az lenne a logikus, hogy quiet-ben vissza van fogva a kari, hogy ne melegedjen annyira.És egy ilyen presztízs kártyán miért nincs megoldva normálisan a vrm hűtés? tri-x-nél találtatok valahol vrm hőfokokat? Ott is ilyen magas?
-
rhonin
senior tag
Igen, Igen én is várom a 290 tesztet msi-ről, asusról, de asus szerintem túl lesz árazva a másik kettőhöz képest.
Onnan van az okfejtésem, hogy overclockers.co.uk-n ugyanannyi az msi mint a sapphire. Az Asus meg Németben már rendelhető és 590Eurot írnak a 290x-re ami elég magas.
A Sapphire 290-esnek már Németben van ára és átszámítva olyan 115-120k között van.
Ennél sokkal nem lehet drágább M.O-on sem.Remélem.Sonja: És ha másik pci-express foglalatba rakod? Mármint ez csak akkor játszik ha nem akarsz később cf-et. Akkor sem férne el?
-
rhonin
senior tag
Végre egy jó teszt a 290 tri-x-ről...
Asszem meg van a befutó nálam, bár még kíváncsi vagyok az msi-re is...
Hihetetlen amit tud ez a hűtő. Lényegében olcsóbban gyalázza meg a dcuII-őt. -
rhonin
senior tag
Találtam egy tesztet ahol összehasonlítják a két általam érdekesnek vélt variánst.
r9 290, 290x tri-x, asus r9 290x dcuIIA tesztből az jött le, hogy sapphire megoldása jobb lett. Hűvösebb, halkabb és fogyasztásban sem eszik annyit mint a dcuII. Ráadásul még olcsóbb is.
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #4184 üzenetére
Félek a sapphiretól, hogy hangos lenne. Tesztekben az Asus azért csendesebben mutatkozik nála és azért a plusz 1 év gari is csábító, bár ennnyivel többet nem fogok adni érte.
Kíváncsi leszek ha ténylegesen raktáron lesznek akkor mennyiért kínálják őket.Amúgy én is Asus vagy MSI felé hajlok. 280x-nél nagyon meg vannak vele elégedve a kollégák...
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #4182 üzenetére
Itt egy 10essel olcsóbb pl. meg mellette már kint van pár variáns is...
[link]DCUII azért egy 40-50Euroval többe kerül... kicsit sokallom.
-
rhonin
senior tag
válasz
Malibutomi #4087 üzenetére
Akarni nem akarok, de lassan addig várunk míg itt nem lesz a maxwell...
-
rhonin
senior tag
válasz
#35434496 #4081 üzenetére
Persze nem a legolcsóbb bolt. Szerintem kezdésnek az olcsóbb boltokban is ennyi lesz maximum egy 170-et még el tudok képzelni.
Kíváncsi leszek a kezdő ár mennyit fog csökkenni mondjuk 2-3 hét múlva.
Már ideje lenne beszereznem egyet, de nem akarom azt, hogy megveszem egy összegért és rá pár hétre meg 10%-ot ugrik az ára mínuszba.290esből szerintem a dc sem fog többe kerülni mint 120-130k...
Aztán inkább pozitívan lepődjek meg... -
rhonin
senior tag
Nem reklámként csak viszonyításként egy Német boltban már van ár giga 290x-re....
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Robotporszívók
- Magisk
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest