- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Yettel topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
csatahajós
senior tag
válasz
Enclave #16835 üzenetére
Hali!
köszi a választ. Igazából a fő kérdés az az, hogy a kimenetek közül hány lehet aktív, mert ha 3 akkor nincs gond, de ha csak kettő akkor igen. A monitorok mind high-end Dell-ek (U3014, U2714HM, P2815Q), úgyhogy mindegyiken van DP, HDMI és DVi is sőt DP-n daisy chainelhető is mindegyik.
HD6990-enemen anno ment egyszerre a 4-ből 3 mini DP port azt tudom, de sajnos az új kártykon is még mindig erőltetik a DVI-okat....legalább az egyik helyett jöhetne két mini-DP, azt úgyis lehet bármire alakítani.
-
-
brumi1024
veterán
válasz
Enclave #13857 üzenetére
Nekem is 290 Gaming van, néztem egy fél óra Watch Dogsot: 30 fokos szoba mellett, asztal alatti géppel (mondjuk helye van), 2 140-es Wing Boost ventivel (elöl és fent) illetve egy 120-assal (hátul), egy jól szellőző házban hozott GPU: 82 VRM1: 79 VRM2: 71-es maximumot 72-80% közti ventivel gyári OC módban (1007 MHz, memória alapon).
-
HSM
félisten
válasz
Enclave #13852 üzenetére
Nem az a lényeg, hány RPM-en forognak (10cm-esek, 2500-on bőven forgatnak levegőt) hanem az a lényeg, hány fokos levegőt szívnak be, és amit kifújnak, az eltávozik-e elég hamar, vagy ottragad még melegíteni a kártyát. Ha nálad már kialakult a "radiátor effektus" (bennragadt meleg az asztal alatt) az már igen rossz jel. Lehet igen jó házszellőzésed is, ha bennragad a meleg az asztal alatt és azt szívja vissza.....
A RAID kártya, meg belső zsúfoltság is igen aggasztó jel....
-
Yllgrim
őstag
válasz
Enclave #13854 üzenetére
Nalam mas a klima, en angliaban tolom, a mostani 20C nalam mar hohullam es megsulok
Nem nagyon neztem jatekok alatt, de este tolhatok par jatekot 1100/1300-on es megmondom neked, irj privatban listat milyen jatekokkal nezzem meg, van jo parEste leszedem az uj BF betat is, ott is megsasolhatom, amugy amiket megnezek ( BF4, Crysis 3, Metro LL es 2033, Grid 2).
A logassal meg sztem ne foglalkozz, nalam is log a kartya, en a HDD-t (azt az osszes 1 db-ot felulre raktam a ventillator vezerlo ala, kiszedtem HDD polcokat elolrol igy lehet szelloztetni.
szerk: igen, 50%, ne ehezzen a draga. WD-t is megnezhetem, meg Wolfenstein-t is.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Enclave #13852 üzenetére
Nalam igy neznek ki a ventik, elol 2, alul 1, felul 3, hatul 1, meg 3 a proci huton, szellos a haz, es porszuros, ettol meg siman csinalok vele HC OC-t
Az also venti meg az elsok lefujak a meleget a VGA-rol hatra ki, a proci ventik is kiturjak hatra, felulrol meg elszivjak a maradekot ami meg nem ment ki, nem szello van a hazban, hanem orkan ha felcsavarom a ventiket, 140mm-es Phanteks hutok, alul a gyari Fractal 140mm-es huto van, meglepoen jo.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Enclave #13847 üzenetére
Ennyit dobna szobai 32 fok? Ez így nagyon meleg.
Nálam sokat segített, hogy alulra betettem egy ventit. Talán az egyik front ventit próbáld meg alulra, ha van hely. Oldallap legyen fennt, kártya alatti és feletti zárólapokat pedig vedd ki, ha még nem tetted volna.
Több ötletem nincs sajna légre.
-
Sotyks94
aktív tag
válasz
Enclave #10832 üzenetére
a grafikus megjelenítés azért kéne mert régen (1 hete, win reinstall előtt) volt probléma a gpu usage droppokkal, és az ott látszik csak igazán. és igen a widgetre gondoltam gpu meter alatt
de a monitorozó programnak nem kell hogy widget legyen, jó ha külön progi.
A BS alatt blue screent értek, lehet le kelett volna irnom így is, mert a s tényleg 2 értelmű. -
HSM
félisten
válasz
Enclave #8816 üzenetére
4-5 éves eszközökről beszélek...
Itt ott van a kutya elásva, hogy mindig olcsóbb volt egy simán csak VGA bemenetű eszköz, és senki nem gondolta mondjuk 1-2 évvel ezelőtt, hogy bármikor is hirtelen eltűnne egy ilyen széleskörűen elterjedt és aktívan használt interfész. Természetesen saját célra DVI-os monitort használok amióta LCD-m van, de ettől függetlenül rnegeteg ezt nélkülöző eszköz van jelenleg is forgalomban. Az se véletlen, hogy a ma kapható monitorok 99%-án VGA bement van, és mellette van vagy DVI, vagy HDMI, vagy Displayport, vagy akár több is.
Szóval nem az a baj, hogy 27 éves, hanem hogy elterjedt, jelenleg is széleskörűen használt.
Olyan ez, hogy néhány (4-5) éve minden projektoron, monitoron, notebookon ott volt a VGA interfész, mindent hozzá tudtál kötni mindenhez. Manapság pedig egyre több notin vagy HDMI, vagy DisplayPort, van, monitorokon szintén, nincs meg az a rugalmasság, hogy ott a bevált csati, amivel mindenhol boldogulsz. Ez a szabványháború amúgy senkinek nem jó. Azért elgondolkodtató, pl. a Lenovo a csúcs-üzleti gépeire még mindig ráteszi: [link]. Pedig itt aztán lenne értelme másra megspóolni a jókora csatlakozó helyét.Billentyűzetből természetesen nekem is minőségi, márkás darabok vannak, vezetékesek. De nemcsak én szívtam velük egyébként. Sajnos bár nagyon jó dolog a win8, de néha nem ússza meg az informatikus, hogy régebbi dolgokat is előszedjen, és akkor pl. már nem biztos, hogy az USB-s keyboard működni fog. PCI-E hangkártyát is szívesen vettem volna 4 éve, mikor vettem az enyémet, de semelyik gyártó nem kínált akkor még az igényeimnek megfelelőt, értelmes áron.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Enclave #8640 üzenetére
Ez a fajta GTX670 teljesitmenyben GTX680 +-5% helyzetfuggoen, kb 16% OC van rajta, ami eppen eleg az alap GTX680 befogasahoz(enyemen boost clock 1137 Mhz alapon). Ehhez merten az R9 270 ajanlasat remelem viccnek volt szanva, mert komolynak azert durva lenne. Kb. 30-40%-kal lassabb, mint a jelenlegi... R9 280X meg kb. ugyanilyen szint. Tehat semmi ertelmes indok nem hozhato fel az ezekre torteno csere mellett. Ahhoz, hogy erezhetoen gyorsuljak, legalabb R9 290/R9 290X/gtx780/gtx780ti lenne szukseges. Pl. ha a hocsoveit nem cseszik el a 290 DC2-nek, siman megvettem volna azt. Igy viszont picit tartok tole. A sima 290-hez is van quiet, meg performance bios? A 290X DC2-hoz tudom, hogy van, de az X nem eri meg az artobbletet. A 290 trix az ami meg vallalhato lehet, csak eddig nem sikerult elcsipni megfelelo aron. Gigabyte kivancsi vagyok tenyleg jo lett-e a javitasok utan... Mert az elejen abbol is elrontottak a sajtopeldanyokat, s kb. a reftol is gyengebben muzsikaltak.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Enclave #8620 üzenetére
GTX670 DC2. Terheles alatt van az a 25.. Nagyon jo cucc, bar igy is hallahato neha a hangja, de tenyleg sosem zavaro fokon(CPU huto hangosabb szokott lenni). Erosen tartok tole, hogy ilyen jo hutesu top kartya mar nem nagyon lesz, mint ez volt. De mondjuk egy max. 35 koruli db-t talan meg el tudnek fogadni.
-
válasz
Enclave #8555 üzenetére
Szerencséd volt, szvsz semmi több.
Természetesen leadtam az egérmutatós hibát a formon keresztül - teszem ezt már sok-sok éve, de nem látok összefüggést a hibajentések és a megoldódások közt.Pl. anno nem egyedül, többen jeleztük hónapokon át, h nem ment az AF kényszerítés - nem javították. (TDU1 idején járunk, a játék borzalmas volt AF nélkül, az út undorító homályba veszett nélküle)
Dettó leadtam számolatlanul a 24hz problémát, miszerint DX10 alkalmazások tévén sokszor 24hz-en indulnak - hiába, azóta sincs opcio calatystben a frissítési freki kényszerítésére. Hálistennek a DX10 kikopott, de éveken át kísértett a hiba.Aztán én tavaly kb 4-5x leadtam, hogy pattog a HDMI-n a hang - egyszer írták egy rls notesben, h megoldották, de nem szűnt meg a probléma, mígnem az őszi bétákból végre eltűnt - hogy aztán a 13.12 WHQL-el megint visszajöjjön. A 290 mondjuk nem pattog vele, a 7950 pattogott.
Szánalmas ez az egész alibi-bejelentő form, elmondhatják "h ilyen is van", értelme 0.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Enclave #8515 üzenetére
Ez attól függ, hogy a program betölti-e a saját PowerTune profilját. Van olyan, amit még indítani sem kell, de már helyből ráírja magát a Catalyst PowerTune-jára.
A custom hűtőprofillal az a gond, hogy a hardvert arra a működésre hitelesítik, ahogy működik. Ha ezen módosítasz, akkor jó eséllyel működni fog továbbra is, de nem garantálható. A gyártók a hiba kockázatát megpróbálják minimalizálni, így saját szinten csak minimális tuningfunkciókat kínálnak fel. A 3rd party progik ezeket kiegészítik, de ha nem működik, akkor mindenki mossa kezeit, mivel sosem garantálták, hogy működni fog.
-
válasz
Enclave #8490 üzenetére
Nincs tuning és játék alatt nem csinálja, mint az instabil tuningos felállásnál, azért letöröltem a Trixx-t, hogy még a gépen sem legyen, meglátjuk.
Tuningnak 1111-t lőttem be, alapfeszen viszi, hangra pedig +3% ventifordulat alaphoz képest és relevánsan több fps.Természetesen tudom, hogy ez AMD-s hibaüzenet, mert anno 5970-nél láttam eleget, a rossz support idejében...
-
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Enclave #8443 üzenetére
Annyiban mondjuk igaza van, hogy olyan kártya nincs ami 100%-on csendes lenne, max kevésbé zajos, illetve kevésbé zavaró tónus van.
Viszont rövidre zárandó csináltam két videót róla. Nyilván nem tökéletes, mert nincs itthon profi hangstúdió, de támpontnak jó lesz:
MSI 290X Gaming, nyitott ház, 25cm-ről felvéve: [link]
MSI 290X Gaming, zárt ház, kb 150cm-ről felvéve, gép az asztal alatt: [link]
-
N.Ferry
senior tag
válasz
Enclave #8258 üzenetére
ricshard444 által is megnevezett "zöld moslék",de legutóbb mikor meg volt nyitva 4 ablak,abból egy a tube,amin néztem a vidit,közben folyamatosan ugráltam az ablakok között,akkor egyszerűen összeomlott,és csak restart segített.
(lehet nem tudta olyan gyorsan váltogatni az órajeleket)
flash gyorsítás?
-
-
SkyS1gn
félisten
válasz
Enclave #6519 üzenetére
Mindegy azért berakom a teljest, épp akartam írni:
Terry Makedon @CatalystMaker 2 ó
We are currently hard at work trying to resolve an install issue with Catalyst 14.1 beta. Based on this I am guessing it wont be ready today
Simon @Civrock 2 ó
@CatalystMaker What are the chances of a weekend release?
Terry Makedon @CatalystMaker 9 p
@Civrock It is possible. Engineers and QA are working on it all weekend if needed. Hate to use a cliche but it will be ready when its ready
-
-
rhonin
senior tag
válasz
Enclave #4924 üzenetére
Igen, most böngésztem át a boltokat és 90%ban bf4-es verziót 23.ára a simát meg 30.ára ígérik. Beszéltem az egyik bolttal is és nem tudnak korábbi érkezési időpontot mondani sajnos.
Megy az ígérgetés ezerrel, én meg kártya nélkül maradok.
Persze 290x már van sok helyen raktáron 160k körül, de ennyit nem adok a +10% teljesítményért.Azóta amit linkeltél törölték. Bírom az ilyen kamu 30db-os készleteket...
-
válasz
Enclave #4423 üzenetére
a tesztoldalak által használt minimum fps-eket felesleges így összevetni, mert egy pillanatnyi állapotot tükröznek. ill. nem tudom, a linkelt oldal hány mérés átlagát jeleníti meg a grafikonon - ha csak egyet használnak, akkor a minimum-mérés sz**t sem ér.
bármilyen magyarázathoz pedig látni kellene a tesztfutamot és a két mérés chartját. -
ST05
őstag
válasz
Enclave #4420 üzenetére
nekem eleve az a teszt sántít, halkabb játék alatt mint a 280x toxic, ezt nem kajázom be,
meg az létezik ,hogy a furmark alatt nem viszi az 1040Mhz-et, csak 935Mhz en van !??
Ezeken is lesz performance, és silent mód ugyebár? képesek voltak fps tesztben performace-be tesztelni, ha hang vagy hömérsékletről van szó, ott meg silentbe?csak erre tudok gondolni...
-
-
Asbee
veterán
válasz
Enclave #4097 üzenetére
Egy másik linket akartam betenni, meg a hozzászólásodhoz írni, hogy már pár napja bejelentették csak valamiért nem foglalkoztak vele komolyabban. Közben el kellett mennem, és véletlenül elküldésre mentem amiben csak a régebbi hsz-ed volt benne, amit csak most vettem észre, így már nem tudtam szerkeszteni, de töröltetem. Remélem többen már nem kérdezik meg miért linkeltem azt.
-
Gilthanas
aktív tag
válasz
Enclave #4076 üzenetére
Ha ilyenből lenne X-es...
mindig jön valami ami miatt nehéz dönteni.
Bár a tényleges döntési folyamatot meg fogja könnyíteni, ha már ezeknek a spec kártyáknak a képei és ajánlatai a webshopok szerverein lesznek online megtekinthető módbanÍgy is két topic között ingadozom a 780 TI és e között.
Csak lenne már kinn az összes custom hűtős kártya tesztekkel árakkal. Hónapok óta várok már
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Enclave #3058 üzenetére
Nem volt ilyen hogy megtiltotta volna az AMD hogy kijöjjenek a custom kártyák. Több felöl is az az info hogy kb. két hét és itt vannak.
ÁdiBá
Ha nem tegnapra kell megvárnám a custom hűtőket, illetve hogy ténylegesen mit is tud ez a Mantle. Mindkettőre kb. két hetet kell várni.
780ti vs 290x custom hűtővel, itt izlés dönt. Teljesítményben közel vannak, fogyasztásban is, árban is. -
-
Sonja
nagyúr
válasz
Enclave #2763 üzenetére
God rays lenne, amit tényleg így hívnak magyarul.
Itt egy kép, hogy miről van szó.
-
-
Macka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- EAFC 25
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Bomba ár! Dell Precision M6500 i7-920XM I 32GB I 1TB I 17,1" WUXGA I FX3800M I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest