- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChME
tag
Kicsit több, mint 2 éve van meg egy MSI Gaming 290 és a Seasonic X-650 (együtt vettem őket). Azt hiszem karácsony környékén csinált olyat, hogy játék közben pár villogás, majd fekete kép és annyi. Akkor szétszedtem a gépet, kiporoltam mindent és jó lett. Aztán február végén megint előjött, ismét valamit mókoltam a gép belsejében és látszólag megjavult (habár nem értettem, mi lehet vele, elkezdtem gondolkozni rajta, hogy nyárra jobb hűtésű házat kell beszereznem). Pár napja ismét ezzel küzdök, a legtöbb esetben kékhalálig sem jutott el, a maradék esetben 'thread stuck in device driver'.
Kipróbáltam sok mindent, mindenféle drivereket (DDU-val letakarítva), nem raktam fel az ACP applicationt, ami után ugyanaz maradt, de legalább eljut kékhalálig, mivel egy hangyányit ugrált a 12V fesz GPU-Z-ben, elővettem a második PCI-E tápkábelt és külön kábel ment a két csatlakozóba, amitől a elég stabil lett a szenzor által visszajelzett érték és kicsit tovább tartott, míg előjött a fekete képernyő. Kipróbáltam némi +core feszt, visszavett RAM-okat, amit szoktak itt-ott ajánlgatni, de egyik sem segített. Reggel felraktam az Omega drivert, 10 percet mókoltam valami játékban és kivételesen túlélte, majd kb. 45 perc múlva böngészés közben villódzás, fekete képernyő, és 'A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt' némi villódzó kockás képhibával. Eddig 2D-ben sosem volt vele gond, és ez valahogy nálam kizárja azt is, hogy a táp nem bírná.
Szóval... kihagytam valamit a kipróbálandó praktikák közül? Hétvégén talán lesz lehetőségem kipróbálni egy Seasonic S12II 520w mellett (vagy éppen a kártyát annak a tápnak a gépében), remélem elég lesz, és habár kezdem feladni és vihetem vissza gariba, mivel egyértelműen nem tudom reprodukálni a hibát, nem lesz egy egyszerű menet.
Nem tudom mi változott 2 év után, kár érte, azért szerettem ezt a kártyát.
-
ChME
tag
válasz
Gilthanas #11264 üzenetére
Nálam 14.2-vel, csak overdrive-os tuningnál, néha beragad a 3D órajel, de ha szimplán 0.1%-ot állítok catalystban és azt alkalmazom (amit nem fog tudni megtenni, tehát marad a korábbi órajel), akkor 'megjavul', és onnantól jól működik. Mintha korábban is írta volna már valaki, hogy más tuning programoknál is segíthet ilyen esetekben, ha csak akár 1 MHz-cel odébb állítod a GPU órajelét.
-
ChME
tag
válasz
ricshard444 #8887 üzenetére
Az elcsépelt kérdés, trixx nélkül?
-
ChME
tag
válasz
ricshard444 #8303 üzenetére
Egy monitorral használod, vagy több van rákötve?
-
ChME
tag
válasz
KillerKollar #6862 üzenetére
Gyári órajel? Nem fut semmi program, ami belenyúl a powertune profilba a kártyákon?
-
ChME
tag
válasz
csabsz13 #5340 üzenetére
Minden custom hűtős kártya jobb órajel visszavétel szempontból, mint a ref (VRM hőfokoknál meg már oda kell figyelni, az ember mit szeretne választani, habár gyári órajeleken általában azokkal sincs gond).
De van arra teszt, miért nem annyira jó az az ASUS hűtés, főleg ha házban van. Ami nem jelenti azt, hogy vészesen megemelkednének a hőfokok, de annyira azért nem áll leejtős.
-
ChME
tag
válasz
MPowerPH #5172 üzenetére
MSI 290 Gaming felhasználói infó
Na most ez azért érdekes, mert itt meg hirtelen van VRM hőfok, ami nem is rossz, amennyiben hihetünk a képeknek.
Amúgy csak azért "zavar", mert meg lehetne oldani máshogy is (és van akik meg is teszik), de mégsem teszik. Ha nem lenne más megoldás és a 100-110 °C lenne az általános, könnyebben elfogadnám.
-
ChME
tag
válasz
MPowerPH #5167 üzenetére
Messziről jött ember azt mond, amit akar, de ezek azért nem feltétlen jó előjelek:
"I've been benchmarking my non-x XFX 290 DD that just arrived today.
VRM Temps are getting up to 115C under full load! Insane! Memory is only mildly overclocked to 1350Mhz as well.
[...]
Core temps dont go above 78C, just like the fud review.
I've dropped the memory clock back to stock and the VRM temps seem to stay below 105C."
Abban nem kételkedem, hogy maga a GPU kellően hűvös, de az a tendencia elkeserít, amit a VRM hűtéssel művelnek.
-
ChME
tag
Kicsit béna XFX 290X DD review
Mag hőfok nem rossz, a karcsú RAM és VRM hűtés kérdéses, de választ sem nagyon kapunk. Valakitől olvastam itt fórumon, hogy a 280X DD hűtője tényleg halk és jól végzi a dolgát, ezért várhatóan a 290X-é sem sokkal hangosabb (és pontosabb értékeket erről sem közölnek).
-
ChME
tag
Úgy néz ki az MSI Gamingen nincs VRM sensor... [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS Phoenix GTX 1650 OC 4GB GDDR5 Videokártya
- GIGABYTE RTX 5070 Ti AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged