- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
Szerintem a GTAV top hardverek szépen fog futni.Mindegy hogy GTX980 vagy R9 290X.Az egyik kap 115 fps -t a másik 100 fps -t.A közép és alsóbb kategóriákban lesz érdekes a dolog.Mondjuk egy GTX960 -nak ki lesz az ellenfele a másik oldalon.
Maximum akkor lett volna érdekes a dolog,ha premier játékról lenne szó.De most már a megjelenés után több mint másfél évvel,csak a GTAV pc fanatikusok veszik meg,Így meg már nem fog annyira számítani.
Mert 290/290X kártyákon szerintem tökéletesen lehet majd játszani a játékot. -
Abu85
HÁZIGAZDA
A szabványos kódot biztos képes futtatni, de a jó sebességhez mindenképp tudni kell, hogy az adott architektúra mire érzékeny. Például érdemes tudni, hogy mennyi időbe kerül az egyes render target formátumok exportálása, milyen regiszterhasználatra érdemes optimalizálni az übershadert, milyen a kiválasztott szűrés mellett a mintavételezési sebesség, vannak-e a hardverben kerülőutak, ha valami túl drága, stb.
A GameWorks miatt nem mondja el ezt az NV. Ha nem tudja a fejlesztő, hogy miképp működik az architektúra, akkor el kell fogadnia, hogy az NVIDIA jobban tud optimalizálni. Ezért a PC-re megfontolják, hogy nem hozzák át az új effekteket konzolról. Csak sok fejlesztőt ez nem érdekel. Úgy gondolják, hogy csak nyomást kell helyezni az NV-re és idővel elmondják, amit tudni akarnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Persze csak most erről nincs szó. Itt egy specifikus gondról van szó. A Cryteknek nem pénzre van szüksége (arra is, de ettől még nem fognak jobban optimalizálni), hanem arra, hogy az NV adjon pár dokumentumot arról, hogy hogyan működik a Kepler és a Maxwell. Vagy ha nem teszik, akkor legalább mondjanak némi támpontot, hogy miképp lehet gyorsítani a kódon, mire kell figyelni, hol vannak a limitek a GeForce-okban. Mert a CryEngine új verziói ezekbe futnak bele, viszont a Crytek a megfelelő adatok nélkül nem sokat tehet.
-
Laja333
őstag
Új játékokról volt szó, azokat soroltam fel. Az általad felsoroltakról nem tudok nyilatkozni. Nem az volt a cél, hogy 980hoz hasonlítsam, 970 és 290x között vacilláltak fentebb. Csak érzékeltetni akartam, hogy pár címben most különösen erősek a 290x-ek.
Ha jól tudom Ryse-ban pl a compute kihasználásban rejlik az amd előnye. Erre alapozom, hogy most jobb befektetés egy 290/290x mint egy 970. Máshol teljesítményben ugyan ott van, és ha később több címben kihasználják úgy, mint Ryse-ban, akkor megmarad az előny. És akkor ki is hagytam a képből a Mantle-t. -
HSM
félisten
Mi köze a jövőnek a múlthoz? Amit eddig lemértél, az a múlt és a jelen. A jövő játékai meg a fene tudja, min hogy fognak futni.
(#21910) eastone1:Procilimit.... Méred a GPU_usage-ot, és ha 99% alatt van, akkor a VGA tudna töb FPS-t, és a proci miatt annyi a sebesség, amennyi.
-
Cseneles
őstag
Mondta valaki hogy nem így van? Vedd már fel a szemüveged hogy meglásd az FPS számlálód
Tudnod kellene mennyi az az annyi
Joshi...: Én nem szólok mindig olvasom a tájékozatlan hozzá nemértő emberek által ajánlgatott kártyákat itt a topikban amire ott a milyen videó kártyát vegyek topik! Nem is baj ,h ezt teszik..csak nem félre tájékoztatás útján! Néha így elgurul a gyógyszer amit kulturált keretek között karakterbe vetek a tisztán látás végett!
-
-
HSM
félisten
Nálam DP kábelen volt a 290 végig bekötve. Ez lehet, a HDMI vagy DVI lassabb valamivel, sosem teszteltem. Mondjuk ha lassabbak is, az megint a GTX-ek kezére játszik... Két nagyobb lag között kevésbé feltűnő, ha van difi.
(#21363) deadwing: Egy 120fps-es kamera szvsz elég lenne, az 8ms felbontású időben. Olyanokat azért találni... 60fps-t még a DSLR-em is tud.
Ooyan felvétel kéne, ahoo mondjuk látszik, mikor nyomtad le pontosan az egérgombot, és az is látszik mikor sült el a stukker a játékban. Valamelyik netes oldalon is így tesztelik, csak ott még egy led-et is beleeszkábáltak az egérbe gombnyomásjelzőnek. -
deadwing
addikt
De amúgy lehet, hogy vakok
Láttam én már vsync-el béefezni embert. Ha 1 van, akkor lehet több isEgyébként tényleg jó lenne valami bazi jó kamerával csinálni egy "mérést". Az is lehet, hogy már egy 120 fps-es kamerán is látszana valami, de sajnos a gagyi telómban csak 30 fps-es kamera van.
-
deadwing
addikt
Nem unjátok még a vitát?
Egyébként nekem az a véleményem, hogy amíg az nvidia 5 képkocka puffereléssel/késleltetéssel trükközik, és ezért több az fps-e, addig engem rohadtul nem érdekelnek a zöldek.
Mehetne a francba az input lagjukkal.
Mantle alatt a képkocka buffer 1. EGY!
Csak ezt annyira kifelejtitek mindig a vitából. -
brumi1024
veterán
Lehet olyan programot írni, ami gyorsabban fut egy 290X-en, mint egy GTX980-on, tehát az állításnak van valóságalapja, de ha tippelnem kellene akkor nem arra a jövőképre tennék, hogy a 290X gyorsabb lesz az újabb játékok nagy részében. Az nV sem hülye. Az elég valószínű, hogy a 390X legalább a 980 szintjére, de inkább fölé fog kijönni.
-
HSM
félisten
Igen, határozottan arra számítok, hogy idővel a 290-ek gyorsabban fogják tudni futtatni a modern címeket, mint a jelenleg még gyorsabb Maxwell-ek. Nyilván, a 390X meg méggyorsabban, hiszen az annak egy erősebb, továbbfejlesztett verziója lesz. De ez csak az én véleményem, a dolog úgyis a kiadókon, játékfejlesztőkön fog múlni, meg még egy rakás más faktoron is.
"Eleve az AMD mindig is gyenge, gyengébb volt driveresen."
Ezt hagyjuk, teljesen hülyeség, kár erről itt vitát nyitni. -
HSM
félisten
Van, csak egy jobb G-sync monitor dinamikusan tud alkalmazkodni a sebességhez egészen kicsitől egészen 144hz-ig. Akkor frissíti a képet ugyanis a monitor amikor a képkocka elkészült, nem a játéknak kell alkalmazkodnia a monitor frissítéséhez. Érdemes utánaolvasni, nem olcsó Nv-nél, de jó.
Ugyanezt fogja tudni az A-sync, vagyis freesync, csak nem fog kelleni hozzá a g-sync 200 dolláros kütyüje a monitorba. -
HSM
félisten
Egyfelől, pörgős játékoknál (pl BF4) a V-sync alapból felejtös, mert növeli a késleltetést. Másfelől 60hz egy nagy nulla akár csak a 72hz-hez képest is, ami a jelenlegi monitorom tudásának maximuma.
De ha gondolod, kérdezd meg TTomax-ot a G-synces monitoráról, bár asszem a 780 topikba leírta, mennyire esett le tőle az álla.
Ezekkel a sync-ekkel össze lehet kötni a v-előnyeit a v-sync off gyorsaságával. És nem kell 60hz-en ragadni, ami kevés. -
Szeretem az ilyen embereket mint te!
Szerinted itt mindenkinek 5-600000.ft -os fizetése van, és a ing zsebéből kirázza félévente a 200.e ret vga ra!
Megnyugtatlak nem mindenki ilyen, én pl: 1.évig spóroltam egy szaros 290(X) -re!
És még ígysem tudtam olyat venni mint szerettem volna! Csak egy jó árasított giga wf3.at ~90.ért! -
Cseneles
őstag
Nem azért nem vettem mert nem tehetem meg, hanem mert nem érné meg! A felárért nem kapok jelentős teljesítmény többletet, meg ha állításotok szerint kapnék is akkor meg mi az ahol elkél FullHD-ban? Single player bőven be éri 50-60Fps-el, multinál is hozza szépen amit kell, jövőre nézve is tudom, hogy az elsők között leszek aki Free synces monitorra beruház, így számomra értelmetlen a csere
Csak, hogy értsd -
Cseneles
őstag
Mit aláz 180K-ért...? A 115K-ba kerülő R9 290X-et? Jobb esetben a teljesítmény többlet amit nyújt az FullHD-ban kimaxolva jó ha van 13-14%
ahol számolni kell 4K ott meg 7-8% ami jelent 4-6Fpst
Nem rossz kártyák de semmivel sem időtállóbb mint egy R9
A következő Hardver amit én vásárolni fogok az egy IPS Free sync monitor, addig meg simán kitart az X Salynos ott tartunk, hogy mindenkinek bitang erős Hardver környezete van, viszont játékok rá meg sehol...
5 meg 8 éves motorra fejlesztenek ami már rég elavult, áttörés sem várható a közel jövőben, grafikai csodára éveket lehet még várni..addig meg had szóljon a már rég megszokott multi
-
Cseneles
őstag
A "jövő év elején érkező nagy tesóval amiben 40% több számláló lesz mint a GTX980-ban volt", ebből kb annyi felhasználónak lesz mint a Titan Blackből
Lesz megint egy túlárazott ám bár teljesítményét semmi ki nem használó monstrum! Maximum ipari célra, renderelésre lesz hasznosítható
Ezt már megszoktuk..Powered by Nvidia
-
MPowerPH
félisten
Nem jatszottam meg AC4-el, de a teszteket elnezve ott alapbol hatranyban vannak az AMD VGA-k.
players111: Igen... Es ahogy no a felbontas, ugy csokken. 1600P-ben mar csak 13%, multimonitornal es 4K-ban 10%. Persze itt megint meg lehet jegyezni, hogy a felhasznalok tobbsege meg mindig full hd-ben tolja.
-
MPowerPH
félisten
Ahova ez nem eleg, oda az sem. De tudod mit? Hetfon megerkezik, ugyis lesz 2db szabadnapom, es ha minden ugy muzsikal a VGA-n, ahogy azt elterveztem, osszeuthetunk valamit(mondjuk nehez lesz, mert nincsenek azonos felbontasu konfigjaink, pedig ahogy no a felbontas, ugy fossak ossze magukat az uj NV-k). Igaz kicsit nagy a hendikep, eleg csak a +120%-os arbol kiindulni.
-
MPowerPH
félisten
Igen, tudtam. Ellenben nekem a kartya a kieg. hutessel(G10 & H90) kerult £190-be, +£10 posta. Ha leszamolom a plusz hutes erteket, akkor olyan £130 -ba van a kartya. Bukni tehat nem fogok rajta... En gondolkozok, mielott veszek valamit.
(3,5x 290X kijonne a 980 arbol, es van kozottuk 10%. Megrazo.)
Ha nem tetszik, akkor kulon eladom az egesz csomagot, es benevezek egy 970-re. Bar lehet a vizet meghagyom, igy eleg lesz a ref. hutost venni.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A 256 bit mint szám önmagában semmit sem jelent. A fontos paraméter a GB/s. Ez az amit először el kell fogadni.
Azt pedig játék válogatja, hogy a sávszél mennyire fontos. A Frostbite 3 esetében például nem igazán. A CryEngine-nél már annál inkább. Ezzel nem azt akarom írni, hogy a Frostbite 3-nak ez mindegy, csak nem annyira érzékeny rá.
Minden játékban vannak apró akadások, vagy esetleg a frame-time megugrik, de akadáshoz még nem vezet. Ezeket 90%-ban a DX11 elavult működése okozza. Érdemes megnézni egy Mantle-t mennyire sima lehet a frame-time. [link] - az a kis zöld vonal a sárga alatt piszok egyenes, és hardvert nem cseréltél, csak API-t. -
Milka 78
nagyúr
Mutasd a h.sz-t,mert én tényleg nem találtam...azaz a 970 eseknél mintha lenne egy ilyen (players vs. Zack
).Ha eltaláltam akkor nem értem miért ide referálsz.
Butaság?Meglehet...mint a te álltalánositásod a 290x-re.Te mondhatod más nem?
Szerintem ereszdel ezta témát
Ki van írva,a 970 be hogy no flame ésreferálsz.Én nem is megyek át oda szítani,főleg mert a 970 es kari (bár cserélni nekem nem éri meg) tetszik,elismerem és tiszteletben tartom a tulajok lelki világát.Javaslom próbáld ki.4%??? 290 és 290x em is volt azonos gyártó álltal.Újjabb példa arra,hogy általánosítasz.
-
MPowerPH
félisten
980-as teren most igen. Mint mondtam, itt sokan 1 heti fizubol megvehetnek. De nem teszik, mert badarsag.
Nem ertem a BMW nicknek mi koze van ehhez?! Azt egy markaszeretet szulte, ami ossze nem hasonlithato azzal, hogy irrealis penzeket koltsek el olyanra, ami maximum Verpistaknak lehet jo vagizni a forumon. Holnap bemegyek a boltba, veszek 3db 980-ast... Elorebb leszek? Itt a forumon igen, kinyalnak a hatsom az NV topikban...
Lenne annyi FPS-em, aminek az 1/3-ada is boven eleg lenne.
Akkor lenne ertelme, ha vagy multi monitoron jatszol(bar mint mondtam, oda boven eleg volt eddig is a 280X szint), vagy benevezel a 4K-ra. Alatta Verpista.En mar eljutottam oda, hogy nem erdekel a gyarto, csak jo legyen, ar/ertekben szinten, es ne bukjak rajta sokat. Ezert irtam, hogy a GTX970 bestbuy.
-
MPowerPH
félisten
Eh, az lehet. Csak az a helyzet, hogy a ref. 980 aran ha ugyes vagy, veszel 2db 290X-et, es marad penzed. Nem is ertem az osszehasonlitast... Itt vegig a 970-el volt az osszevetes.
Egyebkent sok ember megtudna venni a 980-ast, van olyan akinek egy heti fizuja. Megsem veszi, mert baromsag kiadni annyi penzt. +£60, es az arabol megvan 2db nem ref. 970-es. Ez boven elmondja, hogy milyen tularazott termekrol beszelunk ismet. Soha nem eri meg megvenni a csucsot...Es attol meg a kep amit nezel, ugyan ugy randa marad. Ez viszont vitan felul all.
-
zack
nagyúr
Senki sem mondta hogy rossz. A gépem fórum szinten is igen jól össze van rakva, nem spóroltam semmin. Mégis FPS droppokat tapasztaltam 970-el, amit 290/290X-szel nem. Persze lehet driver is, meg sok minden más, de ezeket nem tesztben olvastam, és mások véleményére írtam, hanem én tapasztaltam.
Tehát nem irkálunk hülyeségeket az olvasóknak, pusztán azt, amit tapasztaltunk. Lehet ezzel egyet nem érteni, de ettől még a véleményem nem fog változni. -
Milka 78
nagyúr
Mondjuk nem láttam a hsz-t amire reagáltál (még keresővel sem),de 290x vs 980?Ne már!Hasonlitsd inkább a 6450 hez az is van ilyen reális.1 év és 60 ropi (ha ügyes vagyok 70) van a két kari között,de ha gondolod jön a másik 290x-em is.Ennyi erővel ahhoz is hasonlítgathatod,árban talán még közelebb is van.
Inkább az NV topickba ez ide nem kell (ahol tény hogy a 290x antitunig kohó,mindezt egy bűngyene eleve tervezési hibás DC2OC-ból).Örülök hogy jó a 980 elhiszem hogy erősebb a 290x től (még szép,ciki is lenne ha nem),haljak meg nekem is tetszik,használd egészseggel és még egyszer köszönjük az építő jellegű hozzászolásodat -
Don't Panic
senior tag
100 szónak is 1 a vége , lehet ezt ragozni meg csűrni csavarni , mindenikek megvannak a lehetőségei és az igényei. és valahol egy józan ár/érték arányt lövök be, legalábbis én így gondolom de ha lenne rá biztos vennék konfigot 2.5 misiért! nyilván semmi értelme de legyen meg az az átlag 200fps últra mega hiper részletesen a 4k.s moncsin.
ámen! -
Televan74
nagyúr
Hát igen egy-két játék.
Az árazásról meg csak annyit,szerintem az NVidia a 970 -s árával borsot akar törni az AMD orra alá.És van benne egy pici bosszú a 4800 -as széria miatt.A 970 -s áraknak 130.000-140.000 Forint körül kellene lenniük, ha a tudását nézzük.És sokan,mint a mérgezett egerek a jó árasított 970 -s miatt.Herdálják el olcsón a 290(X) -s kártyáikat.
-
zack
nagyúr
(#17984) GeneraL_XTX
Egyébként pedig soha semmi nem jó.
Az se jó, ha az ember lehúz egy adott terméket, és az se, ha elégedett, mondván azért van ez, mert neki ez van, és elfogult.
Ebből látszik, hogy abszolút nem vagyok elfogult, mert amíg az MSI nem tetszett, ez annál inkább.DCII OC Heaven Extreme 1920x1080 1050/5400 alapon:
FPS: 56,4
Score: 1420
Min FPS: 25,5
Max FPS: 116,6MSI 290 Gaming Heaven Extreme 1920x1080 1007/5000 alapon:
FPS: 52,4
Score: 1319
Min FPS: 24,7
Max FPS: 105,3 -
odorgg
addikt
Nem mindenki teheti meg, hogy mihelyst jön valami új, szalad érte a boltba. Van aki 2-3 évente cserél csak, emiatt gondolnia kell az időtállóságra is. És akkor az egyéb személyes igényekről nem is beszéltünk. Én pl nem akarok a 200 dolcsis Gsync qvája lenni, ha lesz ingyenes alternatíva. Ugyanakkor jelenleg amikkel játszom, alig, illetve nem is nyújt több teljesítményt az NV. Használt cuccot veszek mindíg, itt is olcsóbb a Radeon, minek fizessek elhanyagolható FPS különbségekért, súlyos tízezreket pluszba?
Szóval nem minden a teljesítmény, főleg ha csak pár százalékról van szó.
-
HSM
félisten
Persze, tudom, fejlődött. Egy bibi van, az adatokat nem tudja a varázstömörítésük hatékonyan tömöríteni, és lényegesen több adat fog kelleni egyszerre az aszinkrom compute-hoz, ami nem fest szép jövőt a GM204-nek.
A crysis3 meg bf4-ben szoktam nézni a 290 memória-használatát, 30-50% körül van, néha 70-80% csúcsokkal. De gondolom azért sejted, hogy az Amd se viccből rakott bele ilyen széles buszt...
-
Malibutomi
nagyúr
Nagyon jó kártya a 970 főleg ezen az áron, de 290 (X) -ről nem érdemes váltani szerintem.
Clock-to-clock gyengébb mint a radeon (és a Ti), 1300 felett hozza a 290X-et ahogy néztem, és 1500 felett a húzott 290X-et, szóval kb. ugyanott vannak teljesítményben.
Ha most kellene vennem a 970-et venném, de váltani csak annak érdemes, aki nagyon érzékeny a fogyasztásra, vagy szereti ha jó sokat tud húzni a kártyán.Tesztek meg olyanok amilyenek, TPU-n mindenben jobb a 970 mint a 290X szinte (bár kicsit fura hogy a 290 is gyorsabb mint az X náluk egy két helyen), guru3d-n meg csak a bioshockban gyorsabb.
980 már combosabb, de az sem annyival gyorsabb, hogy váltanék rá, de ez csak én vagyok én nagy ugrást várok ha váltok nem +5-10fps-t
-
HSM
félisten
Nem 10 évre, de nem is 1-re.
Szerintem tuningban a memória mégjobban vissza fogja fogni, én nem biztos, hogy egy OC tesztben rá szavaznék. Ha pedig jönnek nextgen játékok aszinkron compute-al, ott méginkább gázos lehet a szűkös sávszél, adat nélkül lehet akármilyen gyors a GPU, csak üresen fog az adatra várni....
A 290-eddel hol nem volt nyers erő? Ne nevettess már, bőven van erő a 290-esekben, akár x, akár sima.
Szerintem ami mese habbal, az az Nv kedvező ára. Az egyik legfontosabb friss fejlesztésű szolgáltatásért fizess náluk még 200 dodót, azaz bruttó 50 000 forintot ugyanazért, amit plusszköltség nélkül szabványisan kihoznak néhány hónapon belül...
-
GeneraL_XTX
veterán
Az a kártya csak jelenleg jó, hosszútávú terveket én nem szövögetnék vele.... szerintem a hülye is látja, hogy az egész játékipar a GCN felé húz, és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások felé.(Trueaudio pl)
Ha jönnek a combosabb, csak újgenerációs konzolokra írt játékok portjai szerintem a GTX-eket le lehet majd húzni a wc-n. De ez csak az én egyéni véleményem.
-
HSM
félisten
1100/1400-ra tudom húzni még a jelenlegi hűtésével is, az se kis tuning 950-ről.
Persze, láttam a teszteket, hol jobban megy, hol nem, nem nyűgözött le egyáltalán a 970 a jelenlegi játékokban sem, a jövőbeliekkel pedig mégnagyobb kétségeim vannak.
A 980 oké, jelenleg nagyon gyors, de ott az árazás egy vicc egy 160w-os 256bites cuccért.A jövő pedig még azt is masszívan tökönrúghatja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged