- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55163 üzenetére
MSI FM2 A75MA-E35 és 750K a CPU
Korábban volt egy ilyen történetem vele. Most fut a Memtest, szinte ugyanaz, annyi a különbség az itteni képekhez képest, hogy nem 2839,5 - 2839,6MB, hanem eddig (fél órája fut) 2839,8MB-nál dob hibát. Akkor segített egy alapos takarítás, most nem (Memtest előtt pucoltam ki a rendszert). Ahogy ott is írtam, a bolt (Merlinhardver) azt válaszolta, ez lehet vezérlési hiba is. Ez az alaplapon van? Vagy a processzorban?
Aida64 + FurMark teszten, ha nem kapcsolom be az Aidán a memóriatesztet is, lefut az egy perces FurMark gond nélkül. Ha bekapcsolom, 10-ből 9-szer standby-ba rakja a VGA a monitort, a ventik pörögnek, de a gép csak a power gombra reagál, resetre nem.
Frissítettem a BIOS-t is, hátha, de nem segített.
Szóval, ez lehet alaplapi hiba? Egyre kevéssé hiszek a táp gondjában.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
anderledani #55158 üzenetére
Már úgy érted, biztos elég, ha hibátlan a táp. De más mással lehet gond? A RAM-okat fél éve (márciusban) teszteltem, a processzor Brockennel hűtve, nem lépi át az 50 fokot teljesen leterhelve sem. Az SSD és merevlemez a Sentinel szerint 100/100. A rendszer hűtése rendben van, marad az alaplap és a táp, szerintem. A gép azonnal lefagy, vagy stand by-ba vágja a monitort, ha olyan terhelést kap, ami érinti a CPU-t és a GPU-t is egyszerre. Egyébként megy, mint a kis angyal.
Egyébként neked milyen 270-es van. A Gigabyte-é 2×6 csatis.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55156 üzenetére
Remélem most már nem hibáztam!
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55154 üzenetére
Erre gondolsz?
Az előbb már az Aida64 stabilitás tesztje is megfektette a gépet (lefagyott), mikor bekapcsoltam a GPU tesztelését is.
-
Falcon C.
aktív tag
válasz
Steve198310 #55152 üzenetére
Kb 3 éves. Az ellenőrzéshez program kell, vagy multiméter (utóbbi nincs)?
-
Falcon C.
aktív tag
Segítséget kérnék: Windows 10 x64 vs Diablo 3
D3 indításnál vagy
a) kifagy, reset gomb
b) sötét képernyő, majd stand by monitor, power gomb 4mpCsak ezzel a játékkal szívok, a többi jó (Steamesek + casual HearthStone).
Amit próbáltam:
- Win10-es alapdriver
- legfrissebb AMD driver
- eggyel korábbi AMD driver
- 13.2 driver
- Win7, majd Win8 kompatibilitási mód + rendszergazdai jog
- D3Prefs fájl szerkesztése (ablakban futtatás, butítás)
- DirectX 9.0c telepítéseSemmi nem használt.
Gépem: MSI FM2-es alaplap, AMD Athlon X4 750K (Brockennel hűtve), 8GB DDR3 1600MHz, Gigabyte R9 270 2GB, Chieftec CTG-500, Kingston V300 (Rendszer, Battle.net és egyebek), WD 500GB Blue (játékok). A házam egy Xigmatek II.
Gépet szétszedtem, kipucoltam, kondik jók, tápban is. Memtest, Sentinel: OK.
A jelenség már 8.1 alatt is előfordult, de ott a 13.x driverrel ment a móka, annál frissebbel a fentiek történtek.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged