Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Dave
senior tag
ez a 270 egy régi 7850-nek felel meg ugye?
-
JohnyBlue
addikt
üdv mindenkinek,
lenne egy olyan problémám hogy adott egy ASUS R9 270 2GB GDDR5 DirectCU II OC kártya, ami eddig nagyon jól tette a dolgát. viszont mostanában nem tudom működésre bírni mert ilyen hibákat dobál.
Próbáltam már újratelepíteni a win7 et, gyári meghajtóval, legújabb meghajtóval. Próbáltam felrakni egy új biost de ezzel meg nem akar képet adni, így visszaraktam az eredetit...
A kérdésem az, hogy van még remény vagy már csak a garancia segít?
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Asus DC2-2GD5-V2 milyen drivert tegyek fel? Melyik lenne a legjobb?
-
-
válasz
Destroyer91 #55390 üzenetére
Állandóan felmerül ez a kérdés.
MSI afterburnerben. -
Destroyer91
tag
Üdv all!
Egy VTX3D HD 7850 X-Edition 2 GB röfög a gépemben, és érdeklődnék, hogy milyen progival lehetne saját ízlésemre szabni a venti működését? Az a gondom, hogy elég hangos a dolog, és vmit kellene buherálnom rajta.
35%-ig teljesen oké, de afelett, mintha a lövészárokban lennék
Alapjáraton 20%-on pörög, így átlag 38 fokos a kártya, game közben 40-44% a max amire felment eddig kb., a max hőmérséklet pedig olyan 60-61 fok volt. (ami szerintem nem vészes több óra Far Cry 4 alatt pl.) Mivel azért feljebb van a tűréshatára gondolom (70 fokig talán ereszthetem, de javítsatok ki, ha nem így van), kérnék kis segítséget, milyen lenne az ideális profil, amit be lehetne lőni neki.
Előre is köszi a helpet!
-
V.Dave
senior tag
válasz
lajthabalazs #55387 üzenetére
pontosan tudom én is mert nekem is ilyen van. Csak powercolor kiadásba. De ez teljesen ugyan az (Powercolor=VTX)
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
V.Dave #55386 üzenetére
Közben elolvastam a linkelt tesztet, hiszen ennyire nem lehet elrontani tápellátást. Ahogy a tulajdonos is írta, a szóban forgó 7870 Black a Tahiti-re épül, egy csökkentett shader tartalmú 7950-es, ezért a többlet-fogyasztás. Elég szerencsétlen hogy megtartották a 7870-es nevet, elegánsabb lett volna a 7890-es elnevezés.
-
lajthabalazs
senior tag
Kicsit hihetetlennek tűnt a 200W egy HD7870-től, de a VTX mérnökei nekifeküdtek, és tényleg megcsinálták! Azért egy egyszerűbb 7870-essel meg kell bírkóznia még egy Phenom mellett is annak a tápnak.
-
Sogi555
csendes tag
Köszönöm, akkor azt hiszem ideje keresni egyet jóárasítva!
-
-
Sogi555
csendes tag
Sziasztok!
HD7870 vásárlásán gondolkozok, de felmerült bennem egy olyan aggodalom, hogy kevés lesz hozzá a tápegységem.
A konfigom a következő:
- Phenom II 945 @ 3.2Ghz
- 2x4gb DDR3 1333Mhz
- 500Gb HDD 7200rpm
- se optikai meghajtó, se plusz venti (a procin egy Thermaltake Hyper TX3)
- ezt hajtja meg a jóöreg Gigabyte Superb 460wHa a gyári TDP értékeket nézem, CPU+VGA=95+170=265W. A ph-s HD7870 teszt alapján 209W-ot kajált a rendszer i7-2600k mellett, aminek ugyanakkora a teljesítmény igénye, mint a Phenomnak.
Ha csak 65%-os hatásfokkal számolok (299W), akkor is határon belül vagyok elméletileg.Vagyis a kérdés: elég lesz ez a táp, vagy valamit elnéztem/elszámoltam, és kellene egy új?
-
CirrMee
addikt
válasz
lajthabalazs #55378 üzenetére
Ha nem érted a lényegét, nem érted azt sem, hogy a tárolókon miért létezik. Az adatgyűjtést leszámítva a várható élettartamot próbálják megbecsülni vele (megbízhatóság, lásd az adataid múlhatnak ezen), erre pedig sem szükség, sem lehetőség nincsen a kártyákat illetően.
-
lajthabalazs
senior tag
válasz
CirrMee #55377 üzenetére
Köszönöm a választ. Elég nehéz megtalálni azt, hogy valami nem létezik, ezért gondoltam hogy kérdezek.
Azért fura, hogy miközben dual BIOS-ra van hely a kártyákon, egy ilyen alapvető diagnosztikai információ tárolására nem tudnak allokálni két byte-ot. Azt gondolnám, hogy még ki is fizetődne a gyártónak a rendeltetésszerűtlen használat detektálására egy max órajel, max feszültség, max hőmérséklet regiszter.
-
CirrMee
addikt
válasz
lajthabalazs #55372 üzenetére
Ha eléggé kerestél volna, sikerült volna arra is rájönni, a merevlemezeken (tárolókon) kívül nem igen találsz ilyen hardverelemeket. Ergo ami nem létezik, abból nem nagyon fogsz ilyen adatot kinyerni.
-
kriszbon
őstag
Én úgy próbáltam elosztani a cuccokat(akár átalakítókkal Y kábellel HDD-k ODD-k), hogy a VGA átalakító egyedül legyen az egyik ágon, talán egy venti van még odakötve.
De szerintem el lehet úgy is, ha mindkét ágra elosztod a cuccokat, és mindkettőről kap a kártya is, de persze jobb ha kipróbálod terhelés alatt melyik jobb. -
vhw
addikt
válasz
kriszbon #55374 üzenetére
Kösz.
(Most már csak táp kábelezettségét kell megoldani; gyárilag nincs rajta 6pines csati, és a sata és molex csatlakozók száma is véges (3+2). Na most van olyan 'molex to 6 pin' átalakítóm ami csak 1 molexes, a másik 2 molexből rakja össze a 6 pin-est... nem tudom melyik lenne szerencsésebb/előnyösebb)
-
vhw
addikt
Egy R7 370-hez (+i3-hoz) megteszi egy 350 W-os FSP táp?
-
lajthabalazs
senior tag
Sziasztok! Kerestem a neten, de lehet nem eléggé: ki lehet olvasni a HDD-s S.M.A.R.T-hoz hasonlóan a videokártyából, hogy mi volt a legmagasabb hőmérséklet, amit kapott?
-
Gregpowi
tag
Sziasztok !
Problémám a következő. Sapphire ATI Radeon R9 270 X 4 gb. karim van. Win 10 alatt, valamint anno win 7 alatt is tapasztaltam, hogy hibaüzenetként "a grafikus működése leállt, majd helyreállt" kaptam.
Ugye ez játék közben a legidegesítőbb. Próbáltam legalább 4 fajta driver-el, de semmi nem segített.
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja ezt ?
Köszi!
-
V.Dave
senior tag
Üdv!
Valaki használ win 10-et és AMD 7*** vga-t? Mert nálam nem nagyon akar működni a zero core. Van amikor lekapcsolnak a ventik, de kb 2-3 mp múlva rögtön visszakapcsolja
-
válasz
Kroni1 #55366 üzenetére
Esetleg a kártya biosában is módosíthatod a VBE7-tel, mondjuk előtte akkor is érdemes kipróbálni valamilyen programmal, hogy milyen beállítások a megfelelőek.
Nekem az MSI-n nem lehet 25% alá (kb 1080 rpm) csökkenteni a fordulatszámot, de még így is jobb mint a gyári beállítás. -
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy (lehetőleg plusz programok telepitése nélkül) megoldható-e valahogy a 7850-es VGA-m ventivezérlése? Jelenleg 40%-on megy idle alatt, ez a leghangosabb a gépemben, de ha leveszem a CCC-ben 20%-ra akkor érzésem szerint terhelés alatt sem megy feljebb. Vagy elvileg ilyenkor is automatikusan feljebb kéne neki?!
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #55362 üzenetére
Kérdés mennyi az alapfesz. Refek anno 1.2+Vokat kaptak első körben..ezért szoktuk azt mondani, hogy 1.2Vig mehet nyugodtan. Persze VRMre figyelni kell. A MHz meg egyedi..legtöbbször 1200 közelébe lehet tolni azért őket. 5850hez képest ég és föld lesz.
-
Dealer95
őstag
válasz
dangerzone #55362 üzenetére
Nekem a Sapphire Dual X 1230Mhz GPU-t is vitt kb 1.2V-on.
Az 1100-at szerintem a legtöbb viszi és az már jókora + -t ad.
-
access_denied
senior tag
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Olyan videókártyát keresek, amely HDMI-n keresztül tud natívan 3840x2160 felbontást. TV-hez kellene fotók megjelenítéséhez. Nem atomerőművet keresek, hanem ésszerű, relatíve olcsó megoldást. DX 12 azért nem baj és az sem, ha nagyon csendes a hűtése. ATI párti vagyok, de meg lehet győzni.
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #55355 üzenetére
7850/2G is bőven előrelépés lenne, 7870 értelemszerűen még jobb. Tápod ezek felett necces..pedig hosszútávon 7950 lenne a legjobb ár//érték terén.
-
Dealer95
őstag
válasz
dangerzone #55359 üzenetére
-
Dealer95
őstag
válasz
Itt van: [link] a tesztsorozat összesítő grafikonja.
FullHD-ban:
5850 65%
7870 100% -
vlevi
nagyúr
válasz
Techpowerupon van 7870 teszt, és még van benne 5850. Ezekben a tesztekben kb másfélszer annyit tud. Persze felbontás, részletesség, satöbbi függvényében. De mivel nem csak 3dmarkban nézték, hanem játékokban is, ezért szerintem mérvadónak tekinthető.
-
Dealer95
őstag
válasz
5830-ról 5870-re aztán 7850-re nagyon megérte nekem anno.
Gondolom 5850-ről 7870-re is megéri.
Már csak a +1GB VRAM miatt is.De esetleg egy 7870 XT vagy 7950/GTX760/GTX670 nem férne bele?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Van aki hd5850-ről váltott hd7870-re? Lehetett érezni a különbséget? Megérte?Csak mert most valami hasonló váltást szeretnék. Az 5850 sajna full hd-ban már elfogy.
Üdv
-
T_Stark
őstag
Üdv!
Most lettem tulaja egy R9 270-nek.
Szerintetek az i3-4170 pocim elég mellé, vagy lenne még több is a kártyában?
Full HD-ra. -
Speed®
titán
válasz
Methionyl #55350 üzenetére
Ránézhetsz a gyártó saját progijával (TRIXX), hátha ott tudod variálni. Kérdés, mennyi feszt kap terhelve, a "nyers" 7870eknek ment az 1.256V, azért is tudtak ~1200MHzet. 1.2V körül-alatt nagy bajt nem csinálhatsz, VRM hőmérsékletre oda kell figyelni, RAMokat meg nem agyig húzni, ennyi.
-
Methionyl
senior tag
válasz
Speed® #55349 üzenetére
Köszi a választ
Amúgy unlock-olva van a beállításokban, ugyan ez volt a 7850-emmel, ott egyből kiadta, hogy tudom szabályozni a feszt, most tényleg le van "zárva". Bár lehet ha át kapcsolom egy másik biosra megoldódna.
Minden esetre köszönöm a választ még egyszer, komolyabb tuningot nem szeretnék annyira + azt se hogy megrövidítsem kártyám életét.
-
Speed®
titán
válasz
Methionyl #55348 üzenetére
MSI AB is tud jó esetben feszt piszkálni, settingsen belül "unlock voltage control/monitoring" pipa. Power limitet érdemes kitolni, amíg engedi, hogy ne az állítsa meg az OCt. 1200 körüli GPUt is illene vinnie a GPUnak, RAM attól függ, milyen van rajta, Elpida/Hynix/Samu, mind mást bír.
-
Methionyl
senior tag
Üdv.
Egy Sapphire R9 270X dual-x-el rendelkezem és idejét láttam egy kis tuningnak.
Alap órajele 945/1400. MSI Afterburner-t használok a tuningra illetve a monitorozásra is, hogy jobb lett e a játékokba a várt eredmény. Eljutottam 1020/1450 de mintha csak picivel rosszabb lett volna amikor 1000/1400-on ment. 1050/1500 (amit maxra enged az MSI) pedig 20 perc után crash-elt a játék.
Végülis a nagy kérdésem az az lenne, mivel feszt nem akarok neki annyira adni (le is van tiltva) de van olyan, hogy Power Limit. Az pontosan mit csinál? Mennyire szabad piszkálni? -
Speed®
titán
válasz
dodopek #55343 üzenetére
VGA mPWM csatiról rendes PWMre átalakító van, onnan már csak egy Y PWM splitter kell. De tudtommal a Musashi nem PWMes ventikkel dolgozik, azt nehéz lesz a kariról vezérelni. Fix/alacsony fordulatszámon nem elég?
castiels
Max. ha garis még bőven..más esetben újabb/garis 280Xre költs ennyit. -
dodopek
addikt
Szevasztok!
R9 270-re tettem egy Scythe Mushasi hűtőt. Így viszont csak manual venti szabályzás van úgy, hogy a légkeverők alaplapról kapják a kraftot.
Van arra mód, hogy a ventik a VGA csatlakozójáról kapják az áramot, és így a fordulatszám szabályzást is? Van olyan Y kábel, aminek az egyik végét be tudom dugni a kártyára, a másik két vége pedig anya csati a két ventinek? Így változni fog a fordulatszám, vagy így is a potik fogják szabályozni?
Köszi! -
castiels
addikt
Sziasztok.
Mi a véleményetek erről a kártyáról? 50 et meger használtan?
-
Pokesz007
senior tag
Sapphire Hd7850 2Gb black screentol felni kell? vagy azota driverrel javitva? Olvastam valahol h az energia takarekossag vagy mi zavar be..
-
-
törölt tag
válasz
Pokesz007 #55336 üzenetére
Új kártya vásárlása esetén már egyáltalán nem ajánlanám. GCN 1.0 Pitcairn (Curacao) GPU nem egy jővőbiztos vétel. A teljesitménye jelenleg a még elmegy kategória, de ezek után a fejlettebb R9 380 GCN 1.2 Tonga GPU veszi át a helyét. Ez a széria lassan kevés lesz és muszály továbblépni, ha tartani szeretnéd ezt a szintet. FullHD és közel 60Hz magas beállitásokkal és minimális élsimitással, de valamikor már ezt sem birja igy tartani némelyik játékban. Nem biztos, hogy ennek a videókártyának a hibája, de a friss játékcimek miatt már lassan a 4GB VRAM, és az ezt kihasználni képes GPU is egyre szükségessebb feature lesz.
-
Barni22
tag
Valamit még had kérdezzek hátha valaki tudja.Elsődlegesen van ugye a hdmi portba dugva a monitor ez 1920x1080-as felbontáson van.a display portal van összekötve a tv.úgy van beállítva hogy a "képernyő másolása" szóval mindkét eszközön ugyan az a kép van.kérdés az hogy hogy tudom állítani azt hogy a tv-n ne a monitor 1920x1080-as felbontás legyen mert a tv csak sima HD-t tudja nem pedig a full hd-t és igy kicsit ott homályos a kép.lehetséges ez?köszi
-
-
Pokesz007
senior tag
Nah ne ilyen kartyat keszulok venni..
-
Barni22
tag
Sziasztok!most tűnt fel egy probléma a 7850-nel,vagyis inkább remélem nincs baja.a jelenség a következő.ha jobb sarokban odaviszem az egeret (asztal megjelenitése) akkor ilyen félköríves csíkok lesznek az asztalon.ez normális dolog?alapból ha mondjuk leviszem pl. mozillát a tálcára akkor nincsenek ezek a félköríves csíkok.monitor jó mert a tv-n is ilyen ami rá van kötve,így a kábelt is kizártam.leszedtem a legújabb drivert igaz béta de ezzel is fennáll a jelenség.(printscreen is "fogja"a csíkokat így reménykedek hogy nem kártya hiba) linkelek pár képet hátha tud valaki valami megoldást.köszi előre is.
ui:
op rendszer:win7 64bit
driver:15.8 béta -
Grave_444
nagyúr
Üdv!
7850-nél hasonló kép milyen hibára utal? [link]
-
python1
veterán
válasz
szivacs1987 #55326 üzenetére
Az a baj,hogy visszateszi autó módba,le sem tudom tiltani.
-
python1
veterán
Üdv Mindenkinek!
Vettem egy Saphire R7 370-es kártyát,de sajnos nem tudom életre kelteni az Asus H81M-A-s lapomon,valami ötlet? Minden új,táp Thermaltake Hamburg 530W.Válaszokat előre is köszönöm!
-
vyce21
tag
válasz
bozont #55316 üzenetére
Nos igen, teljesen biztos, hogy ez a baj. Nem szereti az átalakítást.. Mert a kábel és a monitor is tökéletes. TV-n keresztül egyik játéknál sem csinálja, tökéletesen működik minden. Idővel beújítok egy új monitort.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Még annyit, szerintetek melyik driver a legstabilabb ehhez a kártyához?
-
bozont
veterán
válasz
vyce21 #55313 üzenetére
Mivel a képmentésen és videóban nem jön elő a jelenség, így biztos hogy nem a gépen belül van a hiba, hanem utána (ezt megerősíti az is, hogy HDMI-n nem jön elő a probléma). De ahogy írták is, az újabb AMD kártyákat már nem ajánlott D-sub kimeneten használni, mert nagyon érzékenyek az analóg kábel és/vagy DVi-Dsub átalakítóra.
Véleményem szerint, amint teheted cseréld le a monitort egy olyanra, amin van valami digitális bemenet. -
kriszbon
őstag
válasz
vyce21 #55313 üzenetére
Szia!
Nem igazán értek ezekhez, de valahol itt a fórumokon olvastam, hogy a kábel a ludas a dologban.
Nem jó minőségű, zajszűrésű, meg talán hogy a D-SUB már nem biztos hogy rendesen tudja továbbítani a jeleket.
Valami ilyesmit hámoztam ki akkor abból a leírásból, bocs ha nem pontos, vagy nem így van.Nekem is megjelennek néha halványan sávok, csíkszerűségek, de én betudom a régi monitoromnak a D-SUB csatlakozóval+átalakítónak.
Mod.: Tervezem majd én is egy olyan monitor beszerzését, ami már nem ezzel a régi csatlakozóval van felszerelve, csak legyen rá keretem.
-
vyce21
tag
Üdv mindenikek.
Pár nappal ezelőtt sikerült hozzá jutnom, egy Sapphire HD 7850 Dual-X OC 2 GB-os kártyához.
Volna nekem egy olyan problémám vele hogy pl: LOL-ban teljesen ultra grafikán 1280x1024-es felbontásban halvány fekete csíkok mennek keresztül a monitoron, bf3-ban hasonló képen, de még sem annyira észrevehetően, illetve csak a kicsit sötétebb képeknél jelentkezik. Próbáltam volna frapsal képet illetve videót készíteni, de azokon nem látszik a jelenség. DVI-I DSUB átalakító tegnap volt cserélve mert az előzővel nem ismerte fel a monitor adatait, natív felbontás maximum frissítést. Az új átalakító megoldotta a problémát. Ki próbáltam tegnap HDMI-n keresztül a tv-n. Ugyan úgy a LOL-ban ultra grafikán fullHD felbontásban egyáltalán nem jelentkezik a probléma. (Ma még tesztelem vele kicsit jobban, tegnap sajnos nem volt időm.)Valakinek valami ötlet? Esetleg valaki találkozott hasonló hibajelenséggel? Vagy van valami jó teszt program ami kideríti, hogy van-e valami baj a kártyával?
Melyik driver lenne a legjobb ehhez a kártyához? Jelenleg a 14.12 omega van fent win10 pro 64bites op.
Előre is köszönöm azoknak akik tudnak majd segíteni.
-
dethroner
veterán
Erre valakinek van ötlete?
Link -
Pokesz007
senior tag
Köszi Mindenkinek
-
secler07
tag
válasz
Predator92 #55287 üzenetére
Köszi ez működik
-
Alister71
nagyúr
válasz
jarlax #55308 üzenetére
Nekem anno egy HD3870-es csinálta ezt a "video illesztő nem válaszolt majd helyreállt" szöveg kíséretében. Nem volt rá megoldás csak a csere. A szervízben azt mondták valamivel nem kompatibilis a vga a gépemben, mert másik konfingba állítólag rendesen működött. Vga csere lett a vége, akkor egy 9600GT-re, egy darabig nem is vettem Radeont mert féltem ettől a hibától.
Többen is jeleztek már hasonlót, de tudomásom szerint tényleges megoldás nincs rá. -
jarlax
tag
Sziasztok!
Valószínű kérdezték már, de én egyértelmű választ nem találtam eddig (vagy csak rosszul keresek)
A nejem gépén kedvenc játéka közbe (Aion) olyan 5-7 másodpercként egy pillanatra elsötétül a képernyő (de tényleg csak egy villanás) és ez megy addig amíg ki nem lép a programból. Asztalon, böngészés közben nem jelentkezik a probléma. Más játékkal eddig nem próbáltam, de azt is kipróbálom majd. Saphire R9 270 VGA mellett produkálja mindezt, win8 és win10 alatt is, már kb a 3. driverrel. Lehet vele élni, mert tényleg csak egy villanás, de azért elég idegesítő egy idő után. Mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen videókártyát?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Macska topik
- One mobilszolgáltatások
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 DUAL OC EVO Eladó!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest