Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Műholdas AI chippel fedné le a bolygót a Samsung
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
Új hozzászólás Aktív témák
-
raubisoda
senior tag
Hu de nem ide akartam hanem IDE na mind1.

-
raubisoda
senior tag
Szerintetek benne lesz a WHQ-ba a dx12 támogatás?Csak mert ha a w10 wddm2.0-át használom kicsit még tré.BF4-be pl alt-ent-nél fekete marad a képernyő.Vagy pl fiam tolja a .Azaz ha lesz friss cucc normális lesz?Na ez itt a kérdés.Vagy pl a fiam tolja a DayZ nevü játékok és kiszórja hibával.Nem vga a gond 100% mert 14.12 vagy 15.3 mind baba.HD 7870 Myst módosított bios-al mert a gyári az egy 0 volt.

-
szpal17
őstag
Nem tudjátok mi okozza, hogy kereken 10 perc után elsötétül a kép, ha nem nyúlok a géphez? Semmilyen energiagazdálkodás nincs beállítva, de mégis. Egér mozgatásra visszajön a kép. 7850 1gb, kb másfél hónapja tapasztalom a problémát. Új driverre meg hiába várok úgy látom...
Olvasgattam, hogy van valami ZeroCorePower bug, de nem igazán találom a megoldást.
-
Speed®
titán
válasz
rvn_10
üzenetére
AtiWinFlash 2.6.7, totcomban mappáján belül cmd parancs, aztán
atiflash -s 0 eredetibios.bin -lementés
VBE7el módosítod, ahogy akarod, elmented, és aztán jön a flash:
atiflash -f -p 0 ujbios.rom -új bios beírásaNe GPUzvel mentsd le a BIOSt, hanem ezzel, előbbi hibázhat is..
Ha ismeri a VBE7 a VRMedet, akkor mindent át is tudsz állítani..Feszt neked kell tudni..előtte érdemes kitapasztalni MSI ABvel..
-
CirrMee
addikt
válasz
marquuard
üzenetére
A VBE7 csak az UEFI boot részt hagyja ki a mentésből (amire figyelmeztet is), minden mást érintetlenül hagy - kivéve amit magad állítasz át. Ennél misztikusabb átalakításokkal nem kellene rémíteni a népet...
Nem mellesleg túl vagyok egy jó adag ilyen kártya módosításon, még soha nem sikerült ilyenbe botlani, max ha rossz értékeket adtam meg (irreális feszültség, órajel érték, stb).
-
marquuard
veterán
-
csabi0805
senior tag
válasz
scampolo84
üzenetére
Jó neked.
Nekem a VaporX most van harmadjára garanciáztatás alatt.
Artifactozik.
Múlt hét hétfőn küldték vissza megnéztem ugyanúgy csinálta,csütörtökön már ment is a háztól.
Szerintem nem fogják tudni megcsinálni. -
noby
aktív tag
r9 270x saphire toxiccal sok probléma van vagy ajánlott vétel?
-
rvn_10
senior tag
Üdv!
Nos, sehogyan sem tudom rábirni egyik programot sem, hogy a Gpu feszűltséget állítani tudjam. Arra gondoltam hogy egy módositott biost tennék rá, amiben az eredetihet képest csak a vcore-t vennem lejebb 1.225 ről 1.2-re. Az lenne a kérdés, hogy mennyire nehéz felflashelni az uj biost a vga-ra. Illetve, hogy ez a módosított fesz elég lesz e a gpunak? Vagy milyen feszűltségeken mennek az ilyen Gpuk, mert gondolom nem egyformák. A kártya: Sapphire R9 270X dual x oc. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
mchris13
üzenetére
"minek gyártják a noname 700 meg 800 Wattos tápokat"
Sajnos sok ember csak a számok érdekelnek. Sok vérpistike csak azt látja hogy 700W meg 800W semmi mást. Minél nagyobb annál "jobb" alapon. Ezeket messze el kell kerülni. A noném nem minőségi tápokat csak és kizárólag búvárnehezéknek illetve tóba hajítással lehet kultiválni.

Csak és kizárólag minőségi megbizható tápokkal szabad etetni a PC-t. Ezen nem szabad sporólni. Jó áron már kapható nem túl drágán jó minőségű táp. De ezt már a tápos topikban.

-
mchris13
csendes tag
Köszi a linkeket, és a hasznos tanácsokat.
Nos, igen belemerültem némileg a témába, amihez nagy segítés volt a szaki ismim. Átlagember mindig azt nézi-jobb híján-hány Watt, hú minél nagyobb, annál jobb. Most láttam a 8 magos atombrutál gépét Crysys 3 közben, 3 gigás r9 290xel amit egy 500 Wattos!!! Be Quiet táp nevű hajtott és szinte hang nélkül. Mit mondjak, le is hidaltam, nem kicsit. Tanulság: inkább veszek akkor egy minőségit, mint 700-800 Wattos, de noname cuccot.
Csak annyit nem értem minek gyártják a noname 700 meg 800 Wattos tápokat, amikor egy prémium kat. 500 W-el vígan elmegy, megéri a gagyigyártóknak, amikor itt már nem olyan nagy az árrés.
A táp eladó, nem is fogok habozni, és legalább nem leszek lekorlátozva R9270-re, hanem mehet bőven akár egy 280 is, illetve elvileg nagyobb, de mondjuk 290 vásárlást azért nem tervezem.
Egyébként az ismi mutatta, a másik gépében az enyémmel megegyező Lc táp dolgozik, de ő is hozzátette, bár ez jó széria, de a drága kártyáját ős sem szivesen rakná bele.

-
nanus
senior tag
-
mchris13
csendes tag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Kösz a választ mindenkinek, természetesen VGA után a köv. hónapra tervezve van, csak használtat (na meg Chiefttechet soha
) ne merek/akarok venni. Addig max nem hajtom ki, illetve talán a GTA5-el, de mire az kijön, már csak 2 hét lesz vissza a következő fizuig.
Kis OFF még: oké h. sokan szokták szidni az LC-t, de azért csak kihajtott 5 évig egy gépet, a végére pedig már az utsó 1 évben -amióta a mostani konfigom van-egy egész combosat.

-
Z10N
veterán
válasz
mchris13
üzenetére
A CHF-nek regen volt egy szeriaja ami sorba ment tonkre (talan HPC, jo vaskos megis megdoglottek). Muszeresz ismerosnel 6-7db van egymason. Amugy tenyleg nem a teljesitmenyt kell nezni hanem az agankent leadott aramot. Nalam egy Corsair CX-400 (Seasonic) visz el egy 7870 oc-t es X6 oc-t gond nelkul, mivel egyben van a 12V-s ag. Bar nagyobb vasat mar nem vinne el, viszont igy magas kihasznaltsag mellet a hatasfoka is magas. A codegen nalam max ventillator tesztelesre valo
Viszont van 10 eves FSP tapom (2db is) Core2Duo irodai gepeket hajtanak meg halkan es huvosen. CHF-bol a CTG-t erdemes szerezni. -
mchris13
csendes tag
Üdv! A kérdésem a köv. lenne: VGA vásárlás előtt vagyok, először egy R9 280X volt a kiszemelt, utólagos szerencsémre közben jegelve lett másnak. A mostani kiszemeltem egy R9 270X 2GB DDR5 OC, mivel a minimum követelménye 500W táp, az enyém 550-es. Proc FX6350 3,9 Ghz, VGA jelenleg Sapphire 7770 GHz Edition OC 1GB. A tápom viszont ELVILEG közép-sokak szerint alsó
kategóriás LC Power. Kérdésem hogy elmenne-e, legalábbis egy darabig.
Ugyan lefikázni szokás ezt a márkát, és néhány cikk elolvasása után bennem is van némi félsz, ugyanakkor ez a táp immár 5 éve gond nélkül hajtotta ki az összes konfigomat az első 2 magostól a mostani 6 magosig. Az ismerős szervizes megnézte, magyarázott vmit, hogy nem a ráírt számokat kell figyelni, mutogatott vmi négyzeteket v. lapocskákat az oldalán-nem értek hozzá
-a tápon, és azt mondta, hogy ez jó táp, és ugyanakkor olvastam jó kritikákat is róla, anno én is 13 vagy 15 körül vettem. Pénzem nincs egyszerre VGA-ra meg 30-40 ezres tápra, szal érdekelne ezzel a karival kibírná-e egy darabig?PS: régen még a P4-ben a méregdrága 450 Wattos nagymenő Csíftekem szállt el alig egy év alatt, ami után egy használt, régi 300 W Kodegny került és még évekig működött, szal benne van a pakliban, hogy a drága, nagynevű cucc is lehet elszállhat...
-
marcus1
tag
Helló vettem egy Sapphire hd 7850 dual x et
valaki tudja mi a tetején az a pici fekete kapcsolo? -
raubisoda
senior tag
Veze ő a srác http://hardverapro.hu/tag/veze
Hirdetese: http://hardverapro.hu/apro/hovezeto_ketoldalas_ragaszto_32-6wmk_thermal-padgap_pad
-
Cartmenn
aktív tag
Ja és a bios-t kiadta mikor rossz lett és win7 betöltési logóig működött,mikor az asztalra kapcsolt volna lett a csíkos kép,csökkentett móddal se indult ---akkor is a nagy feketeség az egérnyíllal.
-
Cartmenn
aktív tag
Érdeklődnék tőletek mi lehet a gond:Sapphire 7850 2gb---Játék betöltés közben lefagyott a játék feketén-hangal,újraindítás után 4-5 vízszintes csik a nagy feketeségben.Az új kártya helyére berakva(gigabyte 7850,meg újratelepítve a win7 mert az új kártyával se vol jó a rendszer) a rendszer indul csökkentett asztallal,ha jól emlékszem 600x400as felbontással---felnyomtuk a monitor felbontására(1280x1024) ekkor egy nagy kékség
A kártya 2.5éves húzva nem volt,meg max. naponta ment ugye a géppel 2-3 órát ebben volt max 1-2 óra játék---és takarítva is volt mindig. KÖSZÖNÖM -
marcus1
tag
helló valaki meg tudná nekem mondani hogy mennyi a HD 7850 hűtőjének a furattávja?Mert van egy Alpenföhn Heidi-m az jó lenne rá?
-
törölt tag
Van egy rövidnyákos Sapphire 7870-em, alapból 1.25-ös feszültséggel. Játékoknál kicsit melegszik, így a Trixx-el levettem 1.17-re, viszont Windows indításkor megint visszaáll az alapra. Hogy lehetne beállítani, hogy megtartsa ezt a beállítást? Esetleg másik bios?
-
Hubba12
senior tag
Sziasztok!
7850-nek csak a 20% power limitet lehet adni? Sehogy sem lehet neki egy kis plusz kakaót adni? Rossz darabot fogtam ki és 20%-al sem megy többet 1050-nél 1060-nál már ki fagyok. Alaplap: Z68 extreme4 gen3 Asus 7850 1gb. alap vrm mellett sem megy többet 1050-nél.
-
raubisoda
senior tag
A fentlévő ragacs párnák miatt van ez.Én anno leszedtem de már fogalmam sincsen hogyan.

UI:nagyon finoman óvatosan lehet mozgatni miután üzem meleg állapotban kiveszed a karit mert akkor könnyebben enged.De ÓVATOSAN
-
rvn_10
senior tag
válasz
Sarkadi
üzenetére
Ezzel nincs is baj, mert a 4850 emet és a 6870 emet sokszor pasztàztam újra. Csak ez az R9 270x nél hiába veszem le a csavarokat a hűtő még akkor is elég fixen áll a kártyán. Lecibálni meg nem nagyon akarom nehogy a gpu vagy a memok sérűljenek. Nem tudom sajn mi módon lehetne levenni.
-
Sarkadi
tag
Nem igazán értek ennyire a dologhoz, de nem egy tuningképes darab a kártyám úgy érzem, vagy csak én vagyok béna. Minden esetre marad minden alap értéken és 1,1V-on, ahogy eddig is használtam, végül is gyárilag OC-s, tehát nincs miért panaszkodni.
A pasztázás pedig jó ötletnek bizonyult, eléggé rászáradt volt már a gyári és 10-12 fokot nyertem a korábbi terhelés alatt elért hőfokhoz képest, ami azért nem rossz. Jelenleg 60 fok fölé nem melegszik.

-
Z10N
veterán
válasz
Sarkadi
üzenetére
De mi koze a mem clk-nak a gpu fesz-hez? Max ha tobblet fogyasztas miatt elfogy a TDP, de akkor meg Power Limitet kell emelni. Viszont ez sem lehetseges, mert nalam megy 1200/5800 0% PL-tel, raadasul 1225mV-nal.
Ui: Amugy mint mondtam inkabb a gpu overclock ami igazan szamit. FHD-nal meg keves elsimitassal is eleg a memsavszel. Bar lehet DX12/Vulkan-nal meg lesz mozgatva a sok tobblet adat es lekerdezes miatt.
-
Sarkadi
tag
válasz
rvn_10
üzenetére
Annál a kártyánál, ami neked van úgy tudom, hogy már másabb a hűtő felfogatása, nekem sikeresen megvan a pasztázás.
MSI After Burner-be pedig ezt kell engedélyezni: Unlock Voltage Control, legalábbis nekem csak ezt kellett és ettől kezdve mindent tudok szabályozni.
Z10N: Úgy, hogy a legkisebb emelésnél is már kell hozzá olyan mértékű fesz., amit én már nem szeretnék mert melegedéssel jár.
De mindjárt mondom, mit értem el az újrapasztázással.

-
Sarkadi
tag
válasz
rvn_10
üzenetére
Nekem is Sapphire a kártyám, de ez nem befolyásol semmit. A programon belül be kell állítani, hogy engedélyezze a húzást és onnantól kezdve ki kell tapasztalni milyen fesz. mellett milyen értékeket bír.
Mellesleg most tervezem az újrapasztázást a VGA-nak, kissé sokallom a hőfokokat. Majd jelzem mire jutok vele.

-
F e Z o
veterán
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Egy húzott 2 magos E8400 is kevés lenne alá, nemhogy egy E6750, mindenképpen ajánlott egy Q9**0-s proci alá, bár még így is procilimites leszel sokszor. (Húzni meg ugye nem sokat tudsz egy quad-on abban a deszkában)
-
HELLAFLUSH
őstag
sziasztok!
az előbb rossz helyen tettem fel a kérdésem úgyy, hogy akkor inkább feteszem itt, mert itt tuti kapok választ
szerintetek egy Asrock G41M-VS3 Rev2.0 lap+ egy Core 2 Duo E6750 ki tudna hajtani egy 7850 2GB GDDR5-öst 1366X768-ban? vagy inkább vegyek egy C2Quadot mellé?
kb 3éve volt ilyen vga-m 2db is egy FX6100 és egy 970 deszka mellett, de fogalmam sincs, hogy mennyire lenne elavult neki a jelenlegi konfig

előre is köszönet. -
betegphiu
senior tag
Sziasztok !
Támadt egy olyan ötletem,hogy csinálnék egy táblázatot,amiben összegyűjteném a kártyák tunning eredményeit.
Nem tudom, hogy volt-e már ilyen,remélem nem.
akit érdekelne,az küldje el nekem privátban a következő adatokat :- VGApontos tipusa
- CPU tipusa, órajele
- VGA tunningprogram neve
- A legmagasabb órajelek,amin még stabilan működik és az ehez tartozó felbontás
- VGA csúcshőfoka
- VGA driver száma
- Oprendszer tipusaEz csak egyszerű táblázat lesz,most nem 3DMark versenyről van szó,csak mint érdekesség,gyűjteném !
ÜDV.

-
Sarkadi
tag
Hajnalba még rászántam magam némi állítgatásra/tesztelésre és érdekes, hogy amint a Memory Clock-ot 1300MHz-re állítom máris a max. fesz.-t kéri. Core Clock 1200MHz-re való állításánál szintén, szerintem én ilyen érdekes darabot fogtam ki.
Több érték után, ezzel stabil és 65 foknál jobban nem is melegszik játék alatt.1,200V
Core Clock: 1050 - > 1150MHz
Memory Clock: 1250 - > 1275MHz1-2FPS-t úgy néztem nyertem ezzel, ami azért több mint a semmi, későbbi játékoknál még jól jöhet ill. ahogy olvastam inkább a Core Clock-on érdemez húzni, és így végül is +100MHz-et tudtam.
-
Speed®
titán
válasz
nadasilva
üzenetére
Már egy 750TI is hozza hellyel-közzel a 480 tempóját, szóval kérdés, mit szánsz rá. De nem biztos, hogy helyén a kérdésed, a "Milyen videókártyát" topikban szerencsésebb lenne..kivéve, ha a topikbeli karikkal szemezgetsz. Azok közül 270X/7870LE is lehet akár, de a procit meg kéne mozgatni, hogy legyen "kihajtás" is, bőven megy vele az OC többnyire.
-
rvn_10
senior tag
Hello. Mivel állitiátog a feszültségeket illetve mivel monitoroztok?
Egy sapphire r9 270x et szertnék kicsit megpörgetni
-
Z10N
veterán
válasz
Sarkadi
üzenetére
Nekem 70°C csak furmarknal van. Uzem kozben max 63°C lattam. Alapjaraton 53°C. en is arra torekedtem, hogy gyari feszultsegbol kihozzak mindent. A biztonsag kedveert adtam meg neki egy "notch"-t +8mV az 1200-hoz. Utana mint mondtam mar +25mV lepcsok vannak. Azt elfelejtettem mondani, hogy mindez nalam Eyefinity3-ban megy. Szoval a 2D orajelekkel neha szokott gond lenni, hogy beragad, illetve porgeti foloslegesen.
-
nadasilva
csendes tag
Sziasztok. Gyors segítség kellene. Meghalt a 4 éves gtx 480-as videókarim (becsíkozódott, és rá egy napra már csak az alaplapi "végszükség" szín és felbontás játszik. Eszközkezelőben írja, hogy a driver jelzi, hogy probléma van a kártyával, ezért letiltja. Kivétel, tisztogatás megtörtént, sajna ugyanaz a helyzet.
Vennem kell egy kártyát, de mostanság nem vagyok képben. Mi az a kártya manapság, amit ki tud hajtani egy I5 760 (2,8Ghz) , sosem volt húzva. Milyen gyártótól érdemes venni, és amd vagy gtx vonalat.ó-e inkább. Inkább dolgozom vele (3D tervezés), de azért egy kicsit szeretek játszani is. Van megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Sarkadi
tag
FullHD-be idáig nekem is elég játékhoz is, már ha az normálisan megvan írva, nem pedig egy optimalizálatlan ... mint ezt mostanában tapasztaltuk. A melegedést arra értem, hogy azért 70 fok fölötti értéket már nem szeretek látni.
Így a fentebb írt értékekkel 64-68 fok körül megáll a kártya és ha azt nézzük elég jó órajeleken megy. 
-
Z10N
veterán
válasz
Sarkadi
üzenetére
Sajnos alapbol tul vannak feszelve. Ebbol lehet faragni boven. Mint mondtam en is kimelo uzemmodban hasznalom sokszor (1050mV es 900MHz). Lehet meg lentebb veszem majd. Nalam mondjuk tuningnal sem melegszik tulzottan (1200MHz, 1225mV). Egy phenom X6-tal vagy fx6300 jo paros. Maradni is fog meg par evig.
-
Sarkadi
tag
Némi állítgatás és tesztelés után arra jutottam, hogy a gyári értékhez képest a húzás nagyon feszültség igényes, legalábbis az én kártyámnál és a gyári értéket is sokalltam, így a nagyobb tuning kilőve. Gyári értékekkel 1,100V-on használtam a kártyát jó ideig, most ugyanezzel az értékkel +25MHz emeléssel stabil, ennél nagyobbhoz már kéri a feszt rendesen. Úgyhogy én maradok ennél a kicsi húzásnál, valamit azért csak számít és nem is melegszik a kártya.
FX-6300-al 4GHz-en így szerintem elég jó páros.Core Clock: 1050 - > 1075MHz
Memory Clock: 1250 - > 1275MHz, ezekre állítottam. -
Z10N
veterán
válasz
szivacs1987
üzenetére
Igen, ezt valahol irtak egy tesztben. Ha tul magas az orajel akkor leszabalyoz. A memsavszel nem hoz sokat a konyhara, ahhoz nagyon le kell terhelni. Viszont a gpu gyonyoruen skalazodik a tuninggal. Amugy nalam is ilyen 2-4% -t novekedtek tuningnal a pontszamok.
-
arcsi84
aktív tag
válasz
raubisoda
üzenetére
Az utolsó nvidia kártyám a gtx 750ti előtt egy 6600gt volt, azóta csak amd kártyáim voltak előtte meg ATI.
Szóval mondhatni régi motoros vagyok, nem volt bajom a gtx-el sem, csak el kellett adnom azt a gépet.
Kíváncsian várom, hogy mit hoz a jövő az AMD kártyáknak mantle/DX 12/Vulcan szinten. -
arcsi84
aktív tag
Sziasztok,
Vettem egy Sapphire AMD Radeon r7 265-ös kártyát és engem pozitív értelemben meglepett a teljesítménye.
Előtte volt 750ti kártyám, de az valahogy sokkal gyengébbnek tűnik, mint ez. Pedig tesztekben olyan 10-15% a különbség maximum.F1 2014 full hd max beállítások és az esetek 90%-ban tartja a stabil 60 fps-t. A játék szinte lefolyik a képernyőről annyira folyamatos. Fantasztikus.
Az új AC Rogue is stabil 60 fps, legalábbis a játék első pár percében többet még nem tudtam foglalkozni vele.
Majd még tesztelem.Engem pozitív meglepetés ért a kártya teljesítményét illetően, főleg, hogy 32 ezer forintos áron jutottam egy fél éves kártyához.
Addig tuti elleszek ezzel, amíg megjelenik az AMD új középkategóriás szériája.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Sarkadi
üzenetére
Ha emeled a mem clockot, akkor arra figyelj, hogy lehet stabil pl 6000-en is, de 5700-on jobban teljesít.
Én elsőnek a memóriát húztam alap core clock mellett.
15MHz-ével emeltem, és minden emelés után heaven benchamarkot futtattam. Az itt kapott értékek egy ideig növekedtek a mem clock elmelésével, majd elkezdtek csökkenni.
Oka: memória észreveszi, hogy hibázott, így újra kell csinálnia -> teljesítmény vesztés
Nálam a max mem teljesítmény 6000MHz-nél van, habár 6600MHz-en is megy, de itt csak olyan 5400MHz-on levő teljesítménye van.
Szimplán a mem emelés 5600->6000 nekem 2% plusz teljesítményt hozott. -
Nuada herceg
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére

Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Iphone 14 Pro Max 128GB // Számla + Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! HUAWEI MateBook 14 üzleti notebook - i5 1135G7 16GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe IGP W11
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

próbálgatom minél lejjebb vinni.
A kártya 2.5éves húzva nem volt,meg max. naponta ment ugye a géppel 2-3 órát ebben volt max 1-2 óra játék---és takarítva is volt mindig. KÖSZÖNÖM

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)