- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
gears27
aktív tag
Felment a win 7 a driver is feltelepült, de ujrainditás után megint fekete kèp(csökkentett módban megy ezen is)
ezt kajak nem hiszem el.. 2. R9 270x-em döglik be
-
gears27
aktív tag
Na sikerült letiltanom a frissitèseket. Net nèlkül probáltam amit linkeltèl. El èr 26%-ig ès megint fekete kèpernyő. Nagyon remèlem h nem a kártya romlott el
-
-
Popes
őstag
válasz
gears27 #55988 üzenetére
Szedd le ezt Crimson 16.4.1 és utána ha eltávolítottad a régit net nélkül telepítsd fel hogy a win ne próbálja közbe automatikusan telepíteni a sajátját.
-
gears27
aktív tag
Sziasztok. Van egy asus radeon r9 270x videokártyám. A gondom az, hogy ma reggelre bekapcsoláskor a win logo után sötèt kèp fogadott.(win10). Csökkentett módban elindul a gèp. Ujratelepitettem hátha az a gond, el is indult szèpen. Viszont mikor automatikusan felismeri a kártyát a gèp ismèt sötèt a kèp. Aztán megint csökkentett mód, drájver leszed megint van kèp. De amint a win automatikusan felrakja megint nincs kèp. Esetleg ötlet valakinek?
-
Létezik olyan hogy csak egy játéknál nem stabil az OC? A driver összeomlik időközönként, 1150 mhz.-en a 270. Más játéknál ilyet nem csinált.
-
caveman1
tag
Sziasztok!
Van egy Asus R9 270x DirectCU II videókártyám és a következő problémám van:
Jelenleg egy játékkal játszom, az F1 2015-el, ami eddig ultrán (i5-4460, 8 Gb gépen) ment mindenféle akadás nélkül, viszont nemrég kipróbáltam hogy milyen ha rákötöm hdmi-vel a TV-re. Ment is tök jól viszont miközben a tv-n játszottam egyszer csak el kezdett néha-néha beakadozni a játék néha csak egy pillanatra, néha jobban. Utána a tv-ről levettem a gépet, hdmi kábelt kihúztam a videókártyából, visszaállítottam a képet a monitorra, viszont azóta hogy ezt a tv-s dolgot kipróbáltam a játék közbeni akadozás monitoron is megmaradt, lassan már 2 hónapja (pedig mint írtam előtte egyáltalán nem akadozott, tökéletesen futott ultrán). Általában egy bizonyos idő eltelte után jelentkezik, van hogy egy fél óráig tökéletesen megy, utána egyszer csak elkezdi, de van hogy már 5 perc után csinálja.
Azóta már újratelepítettem a videókártya drivert, az F1 2015-öt, de ugyanúgy csinálja. Csináltam Aida-val stressz tesztet a videókártyára vagy 2 órán keresztül, de semmi hibát nem dobott ki. Más játéknál (pl. dirt rally) amúgy nem tünt fel hogy akadozna.
Ha valakinek van valami ötlete hogy mit lehetne még csinálni, annak megköszönném a választ mert már nincs ötletem hogy mit csináljak és elég bosszantó a dolog mert előtte tökéletesen futott a játék.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Popes
őstag
válasz
CoolBoy323 #55983 üzenetére
-
CoolBoy323
nagyúr
Az új driverekkel nekem nem működik a monitorom 59Hz felett (Dell U2212HM).
Valaki tud erre megoldást? (Azon kívül, hogy használjak régi drivert, vagy h ne használjam 72Hz-en a monitort
)
-
Sarkadi
tag
A legutóbbi újrapasztázás óta nálam is érdekes hőfokok születnek, valami lehet, hogy nem úgy sikerült ahogy szerettem volna. Mikor megláttam közel másfél óra játék után a 90 fokot gyorsan ki is léptem és amint lesz rá időm szét is kapom aztán minőségibb pasztával megcsinálom ill. teljes takarítást csinálok.
Mellesleg hány V-ot sikerült elérni legkisebb, de még stabil értékként? 1,094V-al nálam már hibázik a kártya, de a gyári értékkel alapjáraton is melegszik.
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
pengwin #55974 üzenetére
RTS-ek miatt, meg lesz a jövőben egy-két játék amik PC-n érdekelnek majd inkább.
Illetve ha úgy adódik, akkor be tudok vállani végre PC-s teszteket is az oldalnak.
szerk:
Overwatch-oztam egy kicsit ma (1 órát kb.), és közben nézegettem, hogy melegszik VGA.
Afterburner szerint 100%-os VGA haszálat és 100% Fan speed mellett 84 fokra melegszik a kártya. Gyanús nekem, mintha valami nem lenne okés. Vagy csak paranoiás vagyok, elszoktam PC-ktől.
-
-
-
Stylerr
addikt
Sziasztok! Írtam már az "Azonnali VGA-s kérdések topicba" is, de nagyon ritkán kapok választ. (2 nap alatt egy jött) Így bátorkodtam ide is írni, hátha tudtok segíteni.
Sapphire R9 270x Vapor kártyám van. Olyan hibát produkál, hogy játékok alatt vagy tiszta csíkos lesz a kép, és beakad a hang, majd a gép is kifagy, vagy a rosszabbik, hogy eldobja a képet, és full fekete lesz, és a monitor is átáll stand-by üzemmódra, mert úgy érzékeli, hogy ki lett húzva a gép. Mikor elfeketedik a kép, akkor többszöri újraindítás után sem ad képet, és még a BIOSig sem jut el, viszont a videókártya ventilátorai pörögnek. Mit tudok tenni? Ez a kártya haldoklik? Érdekesség még, hogy van, hogy 1-2 hónapig hibamentes, ezért szervizbe se tudom vinni, mert nem tudják reprodukálni a hibát. Viszont ma már dobta a kép elfeketedést is és a csíkozódást is. Az alap, 1100/1450-en ment a kártya. -
zoli03
őstag
Milyen programmal tudok videót kódolni, hogy ne a CPU, hanem a videokártya (7850) dolgozzon?
-
pengwin
addikt
Isten hozott!
Nekem az adatlapomon lévő MSi HD 7870 simán bírta az 1200MHz-et, 70 fok körül, 35-40%-os venti terhelés mellett, még a szeptemberi melegben is. Elvileg 80-85 fokig rendben van , ha nem hal meg a hűtés, akkor annak a közelébe se leszel.
Mi hozott vissza PC-re? -
oriic
HÁZIGAZDA
Sziasztok!
Oly sok év után visszatértem egy asztali PC-vel (konzol mellé).
Jelenlegi VGA-m:
Gigabyte 7870 2GB DDR5 GV-R787OC-2GD
Ennél mi az a hőmérséklet maximum amit még nem problémás? Nagyon tuningolni nem akarom a cuccot, csak a PC exkluzív játékokat fogom úgyis az asztalin tolni.
szerk:
Mondjuk azért érdekelne, hogy mi az a biztonságos maximum amit tuninggal ebből ki lehet hozni.
-
pengwin
addikt
válasz
komyka #55962 üzenetére
CCC-ben és Crimsonban is lehet tuningolni, vagy még az MSi Afterburner-t szokták ajánlani, de utóbbival volt baja rendesen a Crimsonnak. Telepítsd a GPU-Z-t és indítsd el, hogy csinálja a logot, és utána told ki a TDP limitet a Crimsonban / Catalyst-ban / Afterburnerben, és kezdésnek próbáld meg mondjuk a 900MHz-es órajelet, próbáld ki játékban vagy valami tesztprogramban, ha nem fagy le, és a GPU-Z Sensor logja emberi GPU és VRM hőmérsékleteket mutat, akkor próbálkozhatsz magasabb GPU órajellel, én max. 50MHz-es lépcsőkben emelném (de inkább 25MHz), szerintem olyan 950-1000 MHz-ig fogsz jutni.
-
komyka
tag
Üdv! Van egy Sapphire HD7850 2GB Dual-X es kártyám, és a Divisionnal játszva (meg mással is de az most nem lényeg
) FHD-ben közepes beállítások mellett már elég gyakran érezni, hogy sovány a teljesítménye. Arra gondoltam, hogy mivel cserélni nem szeretném, ezért megpróbálok húzni rajta hátha összejönne egy pár plusz fps. Jelenleg 860-as GPU órajel, és 1200-as memória van beállítva a radeon beállításokban. Soha nem tuningoltam még videókártyát, ezért először itt kérdezném, hogy mit ajánlotok? Meddig és mivel húzhatom, ha egyáltalán érdemes próbálkozni?
-
Mahyke
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a fórumosoktól, mert nem találtam hirtelen semmit.
Van egy HD7870 karim,
konkrétan ez: [link]
Ezen van egy rossz bios jelenleg, szeretném kérni a fórumozók közül, ha valaki esetleg jelentkezik egy pont ilyen karival, meglepne engem egy kimentett biossal? A kimentéssel esetleg tudok segíteni, de nagy szükségem lenne rá
Előre is köszönöm!
Próbáltam keresni hozzá tartozó biost, de nem találtam sehol se még a techpowerupon se -
Vagany
őstag
válasz
gears27 #55947 üzenetére
Vigyázni kell mert a speedfan átveszi a VGA ventivezérlést a driver-től és ha nincs jól beállítva a speedfan akkor bizony meg is főhet a kártya. első körben a speedfan nélkül próbálnám, hogy úgy sem pörög fel rendesen a ventije a VGA-nak és úgy milyenek a hőmérsékletek.
-
gears27
aktív tag
Na úgy látszik megoldodott a dolog. leszedtem az Afterburner progit és nyomtam egy reset gombot aztán töröltem. És láss csodát, most ahogy elinditom a tesztet rögtön felpörög a venti. Érdekes, hogy ez mitől lehetett de most jó
-
gears27
aktív tag
És ami engem igazán aggaszt, hogy terhelés alatt is ugyan úgy pörög a venti, nem kapcsol automatikusan magasabb fordulatra.
-
nanus
senior tag
-
CirrMee
addikt
válasz
gears27 #55947 üzenetére
Nem kellene ennyin futni, hosszú távon meg pláne nem kellene így hagyni. Előfordulhat, hogy gyárilag idióta profilt kapott a hűtője (illetve driver hiba is okozhatja), kézzel csinálhatsz egyénit Afterburner alatt.
BIOS defaultot nyomhatsz még nyolcmilliót, annak semmi köze a kártya hűtéséhez. Speedfan amúgy nem csak az alaplapra kötött hűtőket vezérli? -
gears27
aktív tag
illetve megfigyeltem azt is, hogy automatikusan nem megy a gpu ventije 1200 fölé, sőt mikor a stresszt elinditom beáll 950rpmre, de ha speedfannal feljebb húzom(100%) akkor felmegy 3300-ra is. Ennek nem kellene magától automatikusan kellene történnie ahogyan megy fel a hőfok, mint a cpu-nál?? Vagy ezt be kell állitani valahol? Nyomtam a biosnak is egy default-ot de az sem segitett
-
gears27
aktív tag
sziasztok! kérdéssel fordulok hozzátok. Nemrég kaptam gariban egy vadi új asus r9 270x-et és aida stressz alatt ezeket az értékeket produkálja kb 10 perc után
[link]
Aprocin húztam kicsit biosban, de mást nem csináltam. Ez kihatással lehet a kártyára is? -
CirrMee
addikt
válasz
Atti777 #55942 üzenetére
Én is majdnem így "selejteztem" pár hete a sima 270 -es Asus -t az asszony gépében. Amikor átköltözött az én gépemből oda, akkor kezdett balhézni a gépe (8.1, összekuszált képpel kékhalál, hibaüzenet azonosíthatatlan), így mire is gondolhatna az ember, ha nem a kártya hibájára. Próbálkoztam hűtő pucolással, driver cserékkel, órajelek csökkentésével, és sokszor tűnt úgy, hogy sínen van a dolog, aztán csak-csak egyre gyakrabban fagyott. Akkor engedtem a win10 frissítésnek, oda is felment. Innentől kezdve viszont olyan hibaüzeneteket dobált, ami alapján egyértelműen hardver hiba lett azonosítva. Beszórtam a 7970 -es kártyámat a gépébe. Már boot közben megreccsent kékhalállal, akkor jött a többi alkatrész. Memtest szerint a dram -ok (4x2Gb) hibátlanok. Google szerint statisztikailag pont ezek, majd sorrendben proci és alaplap a legesélyesebbek a hibaüzenet alapján. Már éppen szerezni akartam alaplapot (kb lehetetlen az 1156 miatt), amikor jött a tipp kollégától, hogy azért próbáljuk meg a dram modulokat (látott már memtest hiba nélkül is elszállni), ezért elkezdtem a párokat kiszedegetni. Nosza meg is lett a hiba, az egyik párosból valamelyik tag hibás - ismét memtest, ismét jó szerinte.
-
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, 2012. szeptemberében vásároltam ipontól SAPPHIRE 11199-00-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION kártyát, ami mostanában terhelés alatt 20-40mp után rebootolja a gépemet.
Bevallom őszintén, nagyon rég nem játszottam vele komolyabb játékokon, szerintem legalább 1 éve nem.
Most próbáltam, de csak ezt a reboot jelenséget kaptam, aidával terhelve is ugyanaz az eredmény.Kártyát kiszedtem, megtisztítottam, drivert leszedtem, újraraktam, de semmi változás.
Sosem oc-ztem.Utánaolvasva látom, hogy ez vmi szériahiba, s/n száma A1232000-val kezdődik, szóval elvileg érintett kártyáról van szó.
Ezzel lehet még kezdeni vmit, vagy ennyi volt?
-
vhw
addikt
válasz
Turbolada II #55936 üzenetére
Ezeket szakerto sem tudja cserelni egyebkent?
-
GergoHD
tag
Üdv.
Tegnap immáron 3 év napi használat után megadta magát az MSI 7870-em. Elkezdtem wotozni egyik barátommal amikor egyszer csak függőleges/vízszintes vonalkák tűntek elő. Gyorsan kiléptem frissítettem drivert hátha az a hiba és kipucoltam a kártyát. Ezek után újra próbálkozva ismét csíkozott majd egyszer csak már nem mentek el a csíkok és hang beakadt. Újraindítottam ami addig jutott hogy az alaplap képe is már vízszintes csíkokkal jött be majd windows betöltése után egyből kékhalált kaptam.
Ma újra próbálkoztam és sikerült eljutni az asztalra ahol ilyen: kép fogadott. Egyenlő távolságokra kb 2 centinként helyezkedtek el a képen de a háttértől függően más textúrája volt.
Megpróbáltam visszarakni egy régebbi drivert de telepítés közben bs-t kaptam.
Újraindítási kép: itt.
Hőmérsékletek mindig rendben voltak max terhelés alatt sem ment fel 75C fölé (alap órajelen).Végül is kiszolgált, sokat volt használva, terhelve szép közös 3 évet töltöttünk el.
Bárkinek bármi kérdése, javaslata, esetleg még menthető-e? -
válasz
gears27 #55932 üzenetére
én 25 mhz.-enként emeltem az órajelet, úgy hogy a háttérben ment a heaven benchmark 2 percig. Ahol kifagy a gép, vagy összeomlik a driver, onnan visszaszámolsz 50 mhz-et, szerintem az a biztonságos. Gari vesztéssel akkor jár ha szar a tápod és nem bírja vagy mitudomén, megpörkölöd a csipet.
-
válasz
Turbolada II #55928 üzenetére
38%on pörög a venti, nagyon faszagányos a hűtés rajt! A házventi hangosabb.
gears27
Így van msi afterburnerben. Annyi hogy az extend officail overclocking limits-et be kell állítani. csinálni profilt 3d órajeleknek, aztán csókolom. -
F e Z o
veterán
válasz
gears27 #55929 üzenetére
Minden bizonnyal MSI Afterburnerrel.
-
msi r9 270 gaming, hosszútávon 1200as órajelen használva, nem lenne belőle gáz? Hőfokok jók, 69be megáll.
-
gears27
aktív tag
válasz
Turbolada II #55925 üzenetére
értem köszi a választ
-
gears27
aktív tag
válasz
Turbolada II #55923 üzenetére
érem és ez mérvadó?
-
Visormail
addikt
Sziasztok
Sapphire HD7850 Dual-X OC kártyám van, ezeket a gyári OC-seket nem lehet semmivel alulfeszelni? Ezekben néztem: Sapphire Trixx/Ati tray tools/MSI Afterburner egyikben sem sikerült. Inaktív a lehetőség is.
-
-
gears27
aktív tag
sziasztok! még pénteken megjött a válasz iponból. Sapphire vapor x r9 270x javithatatlan lett, de kapok helyette egy új ASUS Radeon R9 270X DirectCU II TOP kártyát. Ez ugyan az csak más a gyártó ugye? illetve fogyasztásra melyik a jobb?
-
-
pc360
addikt
válasz
pintyo68 #55912 üzenetére
Nem driver-probléma (BIOS-cserékkel sem jutottam előre), már végigmentem az egész szérián, 2 év alatt mindent próbáltam. Akkor neked szerencséd van. Használd azt, ami jó, az újabb driverekből úgysem profitál igazán a kártya, az új címeket meg már úgyis csak butítva futtatja (amelyikeknél esetleg jól jönne 1-2 driverszintű optimaliizáció). Az enyém már megérett a cserére így, válasz/megoldás nélkül, pedig ez még viszonylag jól bírja azt, amire használnám - amíg ugye szét nem fagyasztja a gépet.
-
pc360
addikt
válasz
pintyo68 #55910 üzenetére
Nyilván nem csak az újabbakhoz jó, viszont fejlesztéseket csak az újabbakhoz tartalmaz. A többire meg úgysem lesz válasz, mert nem mi vagyunk a fejlesztők. Az én példámból is látszik amúgy, hogy ez a 78xx széria elég szerencsétlenül sikerült, és nem csak a szoftveres oldal miatt instabilak.
-
pintyo68
csendes tag
Helló!
Ezt >>AMD Radeon Software Crimson Edition 16.1 Hotfix <<Próbálta már valaki ?
Javítja a crimson hibákat?
Sapphire 78502GB Dual -firefox alatt a képernyő illesztő leáll aztán helyreáll.
AVP 2010 DX 11 kifagy.
Driver csere Catalist.ra 2015. 08. 03. drv.verz,15.200.1062.1004 és ezzel minden jó.Ezek a crimson driverek szerintem csak az újabb tipusu Ati-k hoz jó,Vagy nem ?
-
pc360
addikt
Üdv! Az esetem mondhatni a szokásos: random black screen egy Sapphire 7870 GHz Edition-nel (GPU-Z). HotS alatt pár óránként, The Witness alatt 10 percenként. A Sapphire supportja ennyit nyögött:
"The VBIOS that you attached is already the lastest production version of 299-1E217-000SA. We also attached this version from our data base for you a reference. 217X040A.S01
Thanks."Én is kösz a semmit... A két fájl tartalma között én annyit vettem észre, hogy a saját romom végén van fél trillió pont, ezzel megduplázva a hosszát, máskülönben Notepad++-ban látható real tartalom ugyanaz, mint a support által küldöttben.
Szóval, ha tudtok bármilyen megoldást a videokártya megsütésén, kalapáccsal szétverésén stb. kívül, ne tartsátok vissza!
-
Asztii
tag
Sziasztok. Kérdezném, hogy erről mi a véleményetek, tapasztalatotok: Gigabyte radeon r9 270x OC 4GB 256 bit. Egy fx 6300 és 8 gb ram 1600 Mhz társaságában működne. Átlag felhasználásra és játékra kellene. Mennyire ajánlott, illetve esetleg van másik kártya amit tudtok ajánlani ami r9 270es? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Gaboman
nagyúr
Sajnos a probléma továbbra is fent áll.
A délelőtti telepítés óta most jelentkezett újra a probléma, beleteszem a gépbe a régi Ati X300 kártyámat, ha azzal jó lesz akkora kártyám megadta magát. -
Gaboman
nagyúr
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni,2 napja már a 3. alkalommal ez a jelenség fogad, mi okozhatja?
Gigabyte 7850OC a kártyám és 2015.08 havi a Catalyst rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Samsung T22E390EW TV monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged