- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Destroyer91
tag
Üdv all!
Egy VTX3D HD 7850 X-Edition 2 GB röfög a gépemben, és érdeklődnék, hogy milyen progival lehetne saját ízlésemre szabni a venti működését? Az a gondom, hogy elég hangos a dolog, és vmit kellene buherálnom rajta.
35%-ig teljesen oké, de afelett, mintha a lövészárokban lennék
Alapjáraton 20%-on pörög, így átlag 38 fokos a kártya, game közben 40-44% a max amire felment eddig kb., a max hőmérséklet pedig olyan 60-61 fok volt. (ami szerintem nem vészes több óra Far Cry 4 alatt pl.) Mivel azért feljebb van a tűréshatára gondolom (70 fokig talán ereszthetem, de javítsatok ki, ha nem így van), kérnék kis segítséget, milyen lenne az ideális profil, amit be lehetne lőni neki.
Előre is köszi a helpet!
-
Destroyer91
tag
válasz
Steve198310 #32542 üzenetére
thanks
-
Destroyer91
tag
válasz
Steve198310 #32502 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy csak az előző VGA-m BIOS-a volt frissítve,az se általam
Úgyhogy lenne szíves elmagyarázni valaki, vagy esetleg valami leírást küldeni arról, hogyan kell BIOS-t frissíteni? Elvileg ez a legújabb, használható BIOS a VGA-hoz, ha jól látom : VTX3D Hd 7850 1 GB
Előre is köszi a segítséget! -
Destroyer91
tag
válasz
Steve198310 #32502 üzenetére
Egyébként teljesen jó kis kártya, nem melegszik túlságosan és nem zavaróan hangos,szóval eddig meg voltam vele teljesen elégedve
Ez a fesz a max, csak Trixx és AB engedi az állítást,de 1,21 a max, amin alapból is működik. BIOS frissítés meg volt, gépet pedig kb 2 hete húztam újra (SSD érkezése miatt).asdxv : ez sajnos teljesen jogos
amikor megjelent a kártya,akkor jóval a piaci ár alatt tudtam hozzájutni,a hátránya pedig a gari idő lett...
Zigi :köszi a tippet, megpróbálom, hátha
-
Destroyer91
tag
Sziasztok!
Egy VTX 7850 1 GB feszállítása miatt írok, az új béta afterburnerben már lehet állítani a feszt hozzá (semmilyen más progi nem engedte eddig),de a maximum 1,21 V, amin alapjáraton is üzemel a kártya az alap OC-s értékeivel (1000/1225). A gondom igazából, hogy már ezen sem stabil a kártya... több game kifagy,kékhalálok stb. Jelenleg 975/1225-n üzemel, ez teljesen stabil jó pár hete az előbb említett feszültségen. Ebből adódóan gondolom további tuning lehetősége is ki is van zárva?
Illetve, mitől lehet az, hogy már a gyári OC-s órajelekkel, gyári fesszel nem bírja a kártya?
Előre is köszi a választ! -
Destroyer91
tag
válasz
->Raizen<- #27016 üzenetére
Nekiláttam próbálgatni,de mint kiderült,ez TRIXX cuccos sem működik,mivel hiába állítgatom feszt,nem reagál rá és marad az 1,210V...nem értem h ez e VTX3D cucc miért nem kompatibilis egyik ilyen progival sem...
-
Destroyer91
tag
válasz
#77081088 #27010 üzenetére
Sajnos egyik program sem adta meg magát voltage control témakörben,bármelyik drivert használtam...
csak ez a TRIXX,de egyébként nagyon kis egyszerű alap program ez is. Viszont mivel csak 1 csúszka van erre,gondolom az a 3D akkor. És a feszcsökkentést hogy kezdjem,vagy alapból vegyem le alacsonyra és akkor nézzem,hogy fagy-e,stabil és utána emelgetni? Illetve hogy valamivel lehet tesztelni,vagy csak mondjuk gamelek,aztán akkor látom h stabil-e?
-
Destroyer91
tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam,én is belevágok n is ebbe a feszállítgatós témában (főleg a melegedés,zajos viselkedés miatt
),de mivel nem nagyon értek hozzá ezért inkább megkérdem a profikat
Szóval egy VTX3D HD 7850 X-Edition 1 gigás cuccról van szó,az itt felsorolt programok közül egyedül a Sapphire TRIXX az,ami engedi állítani a feszültséget (ami alapjáraton 1,210 V,gondolom ez magas,illetve ez a maximum,amire engedi a program tolni a csúszkát
),a kártyát nem tervezem egyelőre húzni,nem érzem szükségét most. Szóval hogy is kell nekiállni,milyen progival lehet tesztelni és hogy,illetve a feszültségérték idle és terhelés során is ugyanaz,ha beállítom vagy változó (csak mert most GPU-Z alapján 0,825 szimplán windowsban)?
Előre is köszi a választ és segítséget!
-
Destroyer91
tag
#22035 Erre esetleg valaki
Annyit tennék hozzá,hogy közben 3,8-ra felhúztam a phenom 965-öt,mivel a 100%-os CPU usage miatt proci limitre gyanakodtam,de a helyzet változatlan,ugyanúgy 100%-on pörög a CPU,viszont a GPU kihasználtság így is maximum 70-80% körül,ami még mindig szaggat sajna
Alacsonyabb felbontáson és graffal meg 30-40%...
Valakinek nincs valami ötlete,mitől lehet ez? -
Destroyer91
tag
Üdv!
Érdeklődnék,van-e valakinek olyan gondja HD 7850-el Crysis 3 alatt,hogy csak 20-40%-ban használja a GPU-t? Valamiért nem használja ki rendesen,és a játék szaggat,mint a mocsok még full lowon is...ilyennel pedig még nem találkoztam. Csináltam róla egy vidit is : Fail A gépem adatai az adatlapomon vannak,nem hinném,hogy nem bírná normálisan elvinni azért medium-high beállításokkal legalább. (legújabb 13.2 beta 6 driver van fent, a VGA nincs húzva vagy babrálva)
Ha valaki tudja,mitől lehet,ossza meg velem!Előre is danke!
-
Destroyer91
tag
válasz
Destroyer91 #18538 üzenetére
Utánanéztem a dolognak,és ahogy olvastam,sajnos a legtöbb 7850-esnél nem lehet szoftveresen állítani a Voltage-t,egyedül talán az MSI-s példányoknál. Több progit is kipróbáltam,több fórumot is átrágtam,mind alapján erre a következtetésre jutottam. Ha esetleg valakinek mégis sikerül,persze ne habozzon megosztani velem
Mindenesetre a kékhalál problémám megoldódott,szóval respect! -
Destroyer91
tag
válasz
->Raizen<- #18537 üzenetére
Hát sajnos ebben a progiban sincs voltage control...
Azért nem hinném,hogy olcsó,ismeretlen a VGA-m
-
Destroyer91
tag
válasz
->Raizen<- #18533 üzenetére
Aha,értem,köszi. Viszont nem tudok feszt növelni afterburnerrel,mert hiába pipálom ki az unlock voltage controlt,nem engedi a csíkot állítgatni...
Egyébként mennyi a maximum,még egészséges fesz.? Ha jól láttam,az alap fesz.em jelenleg 1,15 V,ami auto a biosban (gondolom,hogy az mGpu voltage opció az
)
-
Destroyer91
tag
válasz
->Raizen<- #18524 üzenetére
Köszönöm a helpet,a ref. órajelek úgy tűnik,hogy megoldották a gondot...legalábbis minden game-be túljuttam azon a ponton,ahol eddig kékhalálozott...
Viszont,akkor minek van a gyári OC,ha nem bírja? Vagy ehhez kéne növelni a fesz.-t,illetve azt is gondolom BIOS-ban kell,mint a többit,de ott hol és mekkorára?
Valamint nem említettem,de kékhalál előtt gyakran azt szokta csinálni,hogy befagy a kép és kiírja,hogy nem válaszolt a képernyőillesztő,majd helyreállt... és utána jön a kékhalál. Ennek van esetleg valami jelentősége? -
Destroyer91
tag
Üdv!
Olyan problémával fordulok ide,hogy az utóbbi hetekben folyamatosan BSOD-t kapok bizonyos játékok közben,mindig ugyanannál a pontnál,illetve résznél. (X-COM,új DmC stb.) Egyébként nincs probléma,tehát más gameknél nem adja ki+normál használat,netezés közben sem. Mellékeltem róla a képet,minden kékhalálnál az atikmdag.sys-re hivatkozik
,ami ugye a videókártya driver hiba elvileg,több drivert is próbáltam,az eredmény ugyanaz + gép reinstall is megvolt.
A VGA-m : VTX3D Radeon HD 7850 X-Edition 1GB GDDR5 RAM OCHa valaki tud megoldást,ne habozzon megosztani!
Előre is köszönöm a helpet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged