- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
Urak!
Mi szokott lenni az ajánlott márka 7870 XT-ben? Anno amikor vettem a VTX3D-t épp valami más Tahiti Black volt a sláger, de már elfelejtettem, hogy mi.
szerk:
Esetleg PC Myst? -
aleister
veterán
válasz
katt777 #34102 üzenetére
Alapból nincs bepipálva CCC-ben a Graphics Overdrive engedélyezése.
AB-ből a 3.0.0 béta 11 van fent. Egyébként fura, mert az előző verziók alacsonyabb órajeleket engedtek emlékeim szerint. Itt hiába van bepipálva az extend official limit, régebben mintha egész 300 MHz-ig lehetett volna csökkenteni a gpu órajelét, most meg 485 az alja.(#34103) dark_hmz:
Nice! -
aleister
veterán
válasz
dark_hmz #34028 üzenetére
Engem érdekel.
Valamiért nem vált az elmentett profilok között az AB 2D/3D alatt. Ha meg az AB fut, akkor felülbírálja a CCC-t, tehát az sem tudja kezelni a váltást.
Ha tudnám írni a biost, akkor beégetném fixen az órajeleket és a feszt, és nem kéne semmilyen külön szoftvert futtatnom ezért.Ugye a VTX3D 7870 Black-et ismerni fogja a szoftver?
-
aleister
veterán
Igen, ezek logikusnak tűnnek.
Egyébként meg nem mondom melyik családnál, de korábban is belefutott már az AMD (akkor még ATI), abba a hibába, hogy a sávszélesség lett a kártya gyenge keresztmetszete. Akkor tervezési hiba volt, most szvsz a termékpaletta tudatos árnyalása lehet az ok.
-
aleister
veterán
"Ezen a téren a Tahiti csak a memóriavezérlóje miatt hagyja le valamennyire a Pitcairn-t"
Nem látom annyira át a dolgot, de ezzel egy picit vitatkoznék.
A 7870XT-nek ugyanúgy 256 bites memória vezérlése van, mint a Pitcairnnek, mégis közel tud kerülni a 7950-hez 1-2 tesztben. Ha ennyire meghatározó lenne a memvezérlő, akkor szerintem egy megcsonkított architektúra ezt nem tudná végbevinni. -
aleister
veterán
válasz
BomiBoogie #33887 üzenetére
Tuningolt i7-860 és szintén húzott VTX3D 7870 LE mellé bőven elég volt az 500-as FSP Everest.
Szóval elég lesz az az 500-as alapjáraton. Az OC-t meg ki tudod kikísérletezgetni, hogy mennyire bírja. -
aleister
veterán
válasz
PandaMonium #33690 üzenetére
A Felhő alapú Adobe CC-k már most is tudják.
-
aleister
veterán
válasz
->Raizen<- #33623 üzenetére
Oké. Köszi!
Beszerzem őket. -
aleister
veterán
válasz
->Raizen<- #33621 üzenetére
Ezeknek van külön techdemós verziójuk, ami csak tulképpen egy bench, nem játszható (mint pl a Last Remnant, Resident Evil, Alien versus Predator, stb), vagy a játékon belül van bench opció (mint pl a Company of Heroesban)?
-
aleister
veterán
Urak, úgy néz ki, hogy a napokban kapok egy 660 Ti-t. Az itt született 7850 vs 660 után, így pártatlanul össze tudnám mérni a 7870 XT-vel.
Van esetleg valamilyen játékteszt amire konkrétan kíváncsiak vagytok? Ilyen beépített benches dolgokra gondolok, fraps-sel nem akarok szívni.
-
aleister
veterán
Srácok nem volt szó valamiféle gtx 660 vs hd 7850 tesztről? Ki tudja, hogy áll a dolog?
-
aleister
veterán
válasz
Anaren91 #28491 üzenetére
Köszi az infót és a kedvességed! Szerintem nekem is menni fog, így hogy már tudom az alkalmazás nevét. Ha esetleg mégsem, akkor sikítok.
Egyébként ennek mi a működési elve? A játék adatai alapján a vga által kiszámított frame kiküldött jelét 'eltéríti' a tridef 3d, és megcsinálja rajta a 3D konverziót, majd küldi tovább a megjelenítő felé?
-
aleister
veterán
válasz
Algotis #28371 üzenetére
Szerinted az normális, ha valaki városban 2-esben megy, mert ott harap legjobban az autó? Segítek. Nem.
Az ésszerűen gondolkozó emberek többsége az optimális felhasználást tartja szem előtt. Lehetőleg a teljesítmény olyan összhangban legyen a fogyasztással, ami a legjobb kihasználást teszi lehetővé.
Pl a Tahiti LE hiába bírná az 1200 MHz-t, de ezen az órajelen állati sokat fogyaszt, és melegszik mint egy kazán. Ellenben alig gyorsabb, mint 1100 MHz-n, ahol viszont 1.08v-on alul van feszelve, és épp hogy meleg.Na akkor a fenti fényében, szerinted normális, aki szénné tuningol?
-
aleister
veterán
válasz
daveoff #28337 üzenetére
Jah, ha be volt kapcsolva a vsync az természetesen mindenre magyarázat. Az más kérdés, hogy így tesztelni kicsit olyan ...khm...izé...
De hát mindenki lehet figyelmetlen néha.
Természetesen egy másodpercig sem gondoltam/gondolom, hogy jobb lenne egy 7870 T.LE, mint egy 7970, csak épp a linkelt eredmények kapcsán tűnt mókásnak a dolog.
-
aleister
veterán
válasz
daveoff #28256 üzenetére
Nem akarok genyázni, de ez kicsit öngól, hisz párral feljebb ott van egy Tahiti LE-s JOBB eredmény. Ráadásul ez majdnem feleannyiba kerül, mint az alja 7970.
-
aleister
veterán
válasz
lowzor #28199 üzenetére
Engem pár napja pont a Sapphire-től óvtak a BS miatt. Mondjuk olvastam, hogy ez csak a korábbi modellekre volt igaz.
Feltételezem a jobb hűtés miatt döntenél így. Nem tudom mennyire követed a topicot, de én is paráztam ettől. Pár nap nyúzás után azt mondanám, hogy túl van misztifikálva a dolog. Ráadásul még csak most állok majd neki az alulfeszelésnek, így biztos lesz ez még jobb is. -
aleister
veterán
válasz
Foxmulder89 #28180 üzenetére
Köszi a választ!
Időközben kicsit visszaolvastam, és úgy látom, hogy ez az eredmény rendben van. 53-54 FPS-ekre emlékeztem, de látom, hogy ezeknek a fórumitáknak CF-jük volt. Azt is olvastam, hogy a Heaven-be nemigen szól bele a CPU, de tény, hogy meg kell már rángatnom a procit. 4-ig simán ment anno a Mugen 2-vel.
Ellenben a fesz állítás hiánya zavar. Láttam, hogy másnak is volt ilyen, és nála megoldotta a voltage control engedélyezése. Nálam nem. Kipróbálom az Asus GPU tweak-et hátha...
-
aleister
veterán
Srácok feszültséget ti miben állítotok?
MSI AB-ben hiába pipálom be a v-core állítás lehetőségét, nincs csúszka a feszültség bar-on.
A másik, hogy Unigine Heaven Benchmarkban nem kevés 34.1 FPS fullHD-ban, Ultra/Extreme beállítások mellett? (7870 XT + i7 860 2.8GHz)
-
aleister
veterán
válasz
Sondi1986 #28113 üzenetére
A CCC-ben a teljesítmény/teljesítmény vezérlő beállításara gondolsz, ugye? Ez mit csinál egész pontosan?
Egyébként megoldotta.
Eddig pl, ha beállítottam 1100/1600 MHz-t, akkor pár másodperc terhelés után visszavette 925/1500-re. Ezt a +20% power beállítása után eltűnt.(#28128) aero2zero:
Igazán "korrekt" eladó. Remélem ment neki a fekete a "Kivel érdemes üzletelni totyikban". Egyébként kiről van szó? Jöhet privátban is akár. -
-
aleister
veterán
No én is beléptem pár napja a 7870 Tahiti LE-sel táborába egy VTX3D Black személyében.
Lenne pár kérdésem.
1. A teljes értékű 7950-ből letiltott 4. számoló egység nem aktiválható rajta?
2. Ez a boost egész pontosan mi? Mindig emel az alap órajelen? Tudtommal 925MHz a gpu default órajele, és ebből lesz 975. De akkor nem egyszerűbb annyit írni, hogy 975 az alap órajel?
3. A karimon 32-es bios van. Azt olvastam, hogy a 31-gyel bajok vannak. Ezzel van valakinek tapasztalata? -
aleister
veterán
válasz
BomiBoogie #27937 üzenetére
Alulfeszelve sem? Az i7 sincs megcibálva.
No meg a másik kérdés, hogy vajon mi hajt ki istenesen egy 7870 CF-et? -
aleister
veterán
Szerintetek az lehetséges, hogy az 5850 CF gyorsabb volt, mint a 7870 Tahiti LE?
Azt megy ugye jól sejtem, hogy ha bírta a tápom az előbbit, akkor az utóbbiból is menne a CF?
Az adataim meg vannak adva a profilban. -
aleister
veterán
válasz
RetepNyaraB #27792 üzenetére
Köszi! A többiek kérdése engem is érdekelne.
asdxv:
Ez alapján 127.05 vs 117.71. Ez kb 8%. -
aleister
veterán
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Igen, van kedvem buherni. A buher a barátom.Looserke:
Meddig lehet általában csökkenteni a feszültséget a stock órajeleken való stabilitás megőrzése mellett? -
aleister
veterán
válasz
MiklosSaS #27780 üzenetére
(#27778) asdxv:
Biztos igazad van, de a 7950 nekem árban már sok. A 60k-s lélektani határt nem szeretném átlépni.Bár általában én is az xx50-ek híve vagyok, mert tuningban, ár/értékben általában jobbak az xx70-nél. Nem is tudom most miért 70-est néztem ki. Tán öregszem.
-
aleister
veterán
válasz
MiklosSaS #27775 üzenetére
Igen, bennem is volt kisördög bőven. Kipróbáltam, és tényleg jó volt a CF, csak az általam nagynéha futtatott játékok tökéletesen futottak egy vga-val is.
De egyébként én is kütyübuzi vagyok, meg jó dolog a határokat feszegetni, csak épp a gyakorlati hasznában kételkedem.Most is ezért tökölök, mert ugye a vörösbe öltözött hw geek ördög azt súgja a bal fülembe, hogy Tahiti LE, mert az a kraftos; a fehér rucis józanész angyalka meg hogy Asus DirectCU, mert felesleges annyi teljesítmény, de csend és kis fogyasztás jól jön.
-
aleister
veterán
válasz
Repsol600 #27745 üzenetére
Köszi a válaszokat!
Igazából nagyon tanácstalan vagyok. Ahogy elnézem ár/teljesítményben egyértelműen a Tahiti LE viszi a pálmát, hisz majdnem olyan erős, mint egy 7950. Viszont félek a hűtésétől. Az eddig használt VTX3D 5850 nagyon eltalált konstrukció volt, és tartok tőle, hogy zavarna a hangja.
-
aleister
veterán
Sziasztok!
Most szándékozom 7870-re váltani. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
1. Van valami ajánlott típus jelenleg?
2. Néhol olvasni a BS hibáról. Ez mi lenne? Kék halál?
3. A HIS R7870 ICEQ TURBO-t és a VTX3D HD 7870 Black Edition-t néztem ki első körben. Azt tudom, hogy ez utóbbi tulképpen egy butított 79xx. Mindkettő tuningos. A HIS hűtése, fogyasztása jobbnak tűnik. Erősebb annyival a Black Edition, ami ellensúlyozza ezeket?Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged