- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
konci79
őstag
válasz
akosvagyok #19009 üzenetére
Monitort átkötötted a vga-ra?
Bios-ban igp letiltva? -
konci79
őstag
válasz
attamero81 #18340 üzenetére
Biosban átállitottad hogy nincs vga?
-
konci79
őstag
válasz
Balathruin #17788 üzenetére
Hol tudok erről valami részletesebb infót találni?
-
konci79
őstag
Sziasztok!
Annak van jelentősége hogy pl. 20x200 vagy 40x100-as a szorzó (a példa kedvéért 4000 mhz legyen)? -
konci79
őstag
Én ebből azt szűrtem le,hogy az a kis APU önmagában jobb mint a 750,lehet fikázni az AMD-t
-
konci79
őstag
válasz
eastone1 #17254 üzenetére
Jobban jársz ha csak a szorzót emeled a bios-ban,nekem 4200-on megy szimplán auto fesz-en.
Persze normális hűtő feltétele a dolognak,de 40-41-42-szeres szorzó a legtöbb embernek simán belefér.
És bekapcsolva hagytam mindenféle energiatakarékos cuccot,így vissza is vesz belőle ha nem kell az órajel. -
konci79
őstag
-
konci79
őstag
válasz
#85552128 #16632 üzenetére
Attól is függ milyen procit veszel,persze a csúcs túl drága még mindig.
De egy kisebb apu amivel el lehet már lenni kb. 40-45000 ram-al, viszont ha egy igp nélküli cpu+ ram is kerül kb. ennyibe,akkor a dvga erre még pluszban rájön,nem?
Nem akarok nagyon vitatkozni,de igénytől függően szerintem van amelyik megéri az árát(mondom ezt laikusként,de tapasztalatból). -
konci79
őstag
Nem értem miért jön mindenki a memória árával, nincs számottevő különbség,én pl. 20-ért vettem újonnan a 2133-as 2x4gb ram-ot...
Szerk
yilván erősebb egy dvga,de azért nem teljesítenek rosszul az integráltak se.
És csendesebb,kevesebbet fogyaszt, stb...Nekem bejött -
konci79
őstag
válasz
solfilo #16183 üzenetére
Azért hozzáteszem számít az időzítés is,de 2x4 giga ajánlott,szereti a proci
Én 2x2 1866-ossal kezdtem,utána döntöttem el hogy bejön nekem az APU vonal és nem kell vga,ezért cseréltem 2x4 2133-ra,érezhető pl. weblapoknál is hogy gyorsabb a gép,meg úgy általánosságban is. -
konci79
őstag
válasz
solfilo #16177 üzenetére
Ha csak az apu lesz akkor van jelentősége a ramnak , árban nem sok különbség van ha vesz 2x4 gb 1600-ast vagy 2133-ast(nekem 19800 volt a 8gb teamgroup 2133).
De érezhetően jobb a gyorsabb memóriával,tapasztalatból mondom.Ezen a szinten számít,pl nem mindegy hogy 25-30 az fps vagy 35-40 pusztán csak a gyorsabb memória használatával...80-nál azt mondom nem számítana de itt igen.
De alkalmazások,programok stb. mindenhol érezhető . -
konci79
őstag
Mostanában takarítgattam a gépen ,mire végeztem lassabban bootolt be...Hirtelen ötlettől vezérelve adtam az igp-nek 2gb memóriát 1 helyett és gyorsabb lett...Mik vannak...
Csak leírtam egy tapasztalatom mielőtt bárki kötözködne -
konci79
őstag
válasz
diablo1984 #15961 üzenetére
Nem vitatkozni akarok,csak leírtam.Nincs ilyen kártyám,nem próbáltam,csak a hivatalos verziót közöltem hogy miért nem működik nála dualban..
Ezt is én írtam...Szerk: egyébként linkeden is csak egy táblázat látszik(ha kötözködni akarnék),semmi látható bizonyíték hogy megy dualban...Olyan kellene akinek van ilyen párosítása és megy-e avagy sem.
-
konci79
őstag
válasz
hargimalac #15957 üzenetére
Szerintem ebben a topicban is ez lesz a válasz...
Nem megy dualban a 6670-el. -
konci79
őstag
Majdnem olyan lapom van mint neked,de nekem nb-n van,nem igd-n(amit átállítottál)és tökéletesen működik.
CCC-ben nincs valami elállítva? Videónál milyen beállításaid vannak ott?
14.4-el feltetted az amd quick stream akármit is? Mert azzal is voltak gondok,ha fent van töröld le,hátha.. -
konci79
őstag
válasz
Balathruin #15684 üzenetére
Turbo sose volt
40-en van,és vissza is veszi 1400 környékére ugyanúgy mint eddig.
Asszem ennyi elég is,remélem így egészséges keretek között lesz némi teljesítmény javulás,több nem is kell.
Lényeg hogy ne öljem meg a procit,hosszú távon megmarad sztem,de ha már k-s és nem tervezek vga-t használjam ki. -
konci79
őstag
válasz
Balathruin #15682 üzenetére
NB 1500 alap és 1800-ig ment fel mikor auto-n volt.Most 1.275-öt ad auto-n,feszt nem piszkálom,nem vagyok hozzáértő
Memória így is 2133-as ,pedig a proci 1866-ig jó, így annál feljebb nem mennék
Ha átírom a szorzót akkor is visszavesz majd ha nem kell az erő?
Most 1400 alap,3800-ig felmegy(néha 3900),de a szorzó 36-os.
Vegyem 40-re,vagy mi az ami még nem vészes csak ad némi pluszt? -
konci79
őstag
Üdvözlet!
Mint írtam korábban húztam a nb-t (mostmár)2000 mhz-re és 950mhz-re az igp-t akkor a cpu-n is kellene húzni?
Ha igen akkor elég a szorzón emelni vagy mi a módja? -
konci79
őstag
válasz
AxBattler #15653 üzenetére
Na azért is megnéztem.
Biosban memóriánál is van többféle állítási lehetőség,kézzel is lehet beírni értékeket ott ahol auto-t ír,azt nem néztem hogy engedi-e használni,de gondolom ha engedi átírni akkor feltehetőleg igen(cpu-nál is tudtam feszt írni).Időzítést is lehet állítani, +van többféle profil is a cpu résznél valahol,ahhoz végképp nem nyúltam el ne baxam
ET6-al advanced tuning opció :memóriánál lehet lefele is menni fesszel,cpu vcore és gfx core-nál pluszt enged csak.
Ennyit tudtam segíteni -
konci79
őstag
válasz
AxBattler #15646 üzenetére
Nekem a giga lap van,rosszat nem tudok róla mondani.Láthatod,napokban némi tuningot is néztem,azzal sincs probléma.
Konfigom láthatod,2 ventis házban max hőm 34C a lapnak,mondjuk macho 120 előtt freezer 64 pro volt annál 37 körül volt(megérte a nagyobb hűtő). Alapon meg 28 körül megy.
Én teljesen elégedett vagyok vele,biztos van akinek nem elég jó, de ahhoz képest jó áron is van,meg kellő usb és egyéb cucc is van egy átlag emberkének mint én -
konci79
őstag
válasz
konci79 #15585 üzenetére
Na megnéztem jelent-e valamit a gpu órajel emelés.
Számszerűsítve 800/860/950 mhz-en,alattam meg a bf3 beállítások.33-40 fps között mozgott hiba nélkül 950-en is ,csata közben nehéz figyelni
Jelentősége van amúgy ha nem vesz vissza az órajelből?Pl. hamarabb tönkremegy a proci,vagy csak többet fogyaszt és annyi? -
-
konci79
őstag
válasz
#85552128 #15568 üzenetére
Ez megy nekem is,át tudom írni
Bár átírtam 860-ra de 302-nél feljebb nem ment mikor beléptem bf3-ba...Valami nem tetszik neki.Szerk: 302-n volt... Most megy ,de 860-ról 844-ig veszi vissza csak ,ha húzom akkor nem veszi már vissza alapra?Korábban300/760 volt . Van jelentősége?
-
konci79
őstag
válasz
#85552128 #15563 üzenetére
CCC nálam ki van lőve,nem használom,gyorsabban kapcsol ki és be is a gép,meg értelmét sem látom hogy fusson.
Na megyek bevásárolni,aztán kipróbálom mit linkeltél
Addig jöhetnek még ötletek ,nem akarom szénné húzni,lényeg hogy picit jobb teljesítmény játéknál(bár a mostani se rossz de ha már k-s,megnézném mennyivel jobb),amíg nem lesz jól működő &olcsó kaveri() addig marad ,mert amúgy meg vagyok vele elégedve.
-
konci79
őstag
válasz
Edward1981 #15555 üzenetére
A8 5600K -val mediumon ~30-35 fps,lowon kb 35-40 1280x1024-en,úgy hogy semmi tuning.Konfig adatlapomon látható.
-
konci79
őstag
válasz
Rider74 #15409 üzenetére
Van giga fm2 topic,ott le van írva a bios frissítés,némi érdeklődés hozzáértőktől és meg is volt.
Tuning nálam nincs,azt nem tom mit lehet állítani,nem kontárkodom bele.
Venti szabályzás: easy tune 6,bár random összeomlik ha folyamatosan fut,nekem biosban van egy beállítás,azzal csendes,ha játszom belépek et6-ba,betölti a beállított &elmentett profilom, és be is zárom,onnantól úgy mennek a ventik. -
konci79
őstag
Én csak megnéznék egy driverfrissítő progit,,mint írta is valaki,meg látszik is lejjebb,a kártyát látja a gép.
Nekem is talált frissítést a slimdriver(friss win7 64 & catalist) ,addig vacakolt az usb és egyebek is,azért írtam külön a chipset drivert,vagy ezt próbáld ki ,hátha...
-
-
konci79
őstag
válasz
konci79 #15329 üzenetére
Van ott 4 menüpont,egyikben sincs a lenti javaslat?
Esetleg nem xp-t használsz,az nem támogatja talán a dual-t.
Vagy nézegesd át a bios beállításokat(kézikönyv írja mi van alapból ki/be kapcsolva) ,volt már valakinek gondja hogy frissített és 1-2 dolgot ki/be kapcsolt neki.Szerk: mikor felraktad a legvégén a drivert akkor is újraindítottad? csak egy ötlet,mert azt nem írtad 1x se.
-
konci79
őstag
Ezt is nézted(gugli fordítós):
Hogy kihasználják az AMD Radeon ™ Dual Graphics, akkor kell egy kompatibilis AMD A-sorozatú APU párosítani a támogatott AMD Radeon ™ HD 6000 sorozatú kártyát. A telepítés után a grafikus kártya, telepítse a legújabb AMD grafikus vezérlő. Után illesztőprogram telepítése, a lehetőséget, hogy az AMD Radeon ™ Dual Graphics váljon elérhetővé az AMD VISION Engine Control Center.
A telepítés után, menj be a "Teljesítmény" részben az AMD VISION Engine Control Center, és jelölje be, hogy azt mondja, "Enable Crossfire ™ '- ez lehetővé teszi, hogy az AMD A-sorozatú APU grafikus dolgozni párhuzamosan a select AMD Radeon ™ HD 6000 sorozatú GPU telepíteni a nagyobb grafikus teljesítmény.
-
konci79
őstag
válasz
masterful87 #15290 üzenetére
Én feltettem az f6b biost,semmi gond vele(eddig semmivel se volt gondom),ad plusz opciókat is a biosban.
#15294) nindzsavagyo:
Szerintem 40-45 az jó lesz,nálam Macho120-al szintén annyi, hwmonitornál is azt hozza,csak ott van többféle cpu hőm. is:terhelésnél jól írja,alapon valami 13-at ír nekem. -
konci79
őstag
válasz
nindzsavagyo #15258 üzenetére
Üdv!
Csinálj stressz tesztet ott jól mér elvileg,vagy HWINFO64.
Idle csal mindkettő,de terhelésnél jól mutat,valahol olvastam is erről.
Amúgy ET6 is mutatja(bár az random leáll).
Én megnézegettem,játék & stressz teszt,ha nem melegszik nagyon akkor sztem felesleges tovább nézegetni (én legalábbis nem szoktam,de az én vagyok).
Max 74 C lehet ,ha az alatt van jó lesz
Nekem A85600K játéknál macho 120-al 42-43 körül mozog.Szerk: Megelőztelek kicsivel Szaby59
-
-
konci79
őstag
válasz
gordonfreemN #15027 üzenetére
Én használtam a gyári hűtőt(a8 5600k),nekem nem volt hangos,volt már akinek igen.
BF3 multi már sok volt neki,akkor cseréltem,de ha nem játszol sztem elég.
Roppant alacsony,centire nem tom ,valahová elraktam -
konci79
őstag
válasz
petya2012 #14397 üzenetére
Használd az easy tune 6-ot,én is azzal állítom,és működik.
Smart ,fan 1, advanced,csúszkán beállítgatod magadnak,átlépsz a hw monitorra, fan/temp, ott látod a hőfokot és a fordulatszámot is.
Na itt alul save,és akkor áll át nekem a beállított fordulatra.
Ha nem tetszik állítasz a csúszkán,vissza hw-hoz,újabb mentés.
Amíg jónak nem látod/érzed. -
konci79
őstag
válasz
Johnie #13998 üzenetére
Kinek mi az igénye.
Nekem a8 5600,hd-ban eddig tökéletes.,bf3 multi-ra , gta 4-re is,fc3 -ra is ,többi az régebbi ,úgyhogy nem is írom. Mindez egy 22-23 ezres procival.
Memória meg mindegyikbe kell,mert valaki azzal jön hogy drágább.
1866-os van,alig drágább mint az 1600-as,és bőven jó.
Bár én is nézegetem a vga-kat,de ha valaki nem fhd-ban gondolkodik simán megéri,úgyhogy átlag felhasználóként azt mondom akinek olcsón kell használható gép az simán vehet apu-t.
Aki meg gamer gépet rak össze az nem sza..ozik az áron,az vegyen 200ezerért vga-t,egészségére -
konci79
őstag
-
konci79
őstag
válasz
Gainka #13711 üzenetére
Látom te is a vga-kat nézegeted
Én sem tudom eldönteni:r7 260x vagy 260 ha kijön,vagy majd egy kaveri, mert ha eladom az enyém olcsóbban jön ki...
Átlag felhasználásra(pláne csak 1280x1024-be nekem) meg mondjuk gta 4,bf3 multira elég a mostani is, dvga meg + zaj és erőforrás...Franc se tudja eldönteni... -
konci79
őstag
Gondoltam hogy itthon drágább lesz,de usa ~ 36000 huf-ra jön ki ,itt az 54000 ?
50% nem kevés...
Már csak az r7 260-ra leszek kíváncsi,mert az is érdekelne.. -
konci79
őstag
Üdv!
Nekem 2x2 kit van ugyanolyan és megy dualban. Bár nem ugyanaz ,de egy boltban nekem is azt mondták mint itt előttem,hogy ha ugyanolyat veszel mennie kellene dualban is.
Ha bf3 multiban én is elvagyok 1280x 1024-ben,sztem neked is elég ha memóriát veszel,olcsóbban kijössz. -
konci79
őstag
válasz
tailor74 #13151 üzenetére
Easy Tune6 (AMD)
(Note) Please remove current/ earlier version of EasyTune6 and GWUM Tools before install this.Nekem frissített egyet korábban,na onnantól nekem is csökkentett módban ment,le is szedtem.
De mintha valahol írta volna korábban hogy biost is frissítsek az et6.hoz.
[link]
Próbáld ki,hátha ez a gondja. -
konci79
őstag
válasz
TaylorXIII #13157 üzenetére
Üdv!
Használtam,de nekem a teljesítményével volt gond,nem a hangjával.
Legtöbb helyen 60-65 c körül volt,de bfbc2-nél ciripelt a lap hogy túl sok a hő...
Úgyhogy csere,kb 1 hetet ment.
Most alapon 27 c a proci,terhelve csak ritkán megy 60 c felé,játéktól függően 40-60 között mozog.#13151) tailor74: Én azt az f2-es biost csak pár napig láttam,utána leszedték és nem is volt az f1-en kívül más 1-2 hétig...Most f4-es van,cseréld le arra,mert biztos nem véletlenül vették le...
Lehet csak ennyi a baja. -
konci79
őstag
válasz
katt777 #13099 üzenetére
Nem bántom,jó nekem így is,
Tökéletesen kiszolgálja a jelenlegi játékaimat 1280x1024-ben(Bf3 multi is megy mediumon 30 fps körül,ammeg nekem elég).
Gondolkodtam vga-ban,de sztem mire kijátszom magam a mostani játékokkal,veszek egy kaverit,pár hónap alatt kiderül úgyis hogy mit tudnak majd... -
konci79
őstag
válasz
KISDUCK #12669 üzenetére
Nekem ez van,alapon nem sokat eszik,játéknál kajál csak 100 w körül,netezésnél 50 w körül (csak most ránéztem gyorsba,annyira nem nézegettem )
5500-as szte ugyanez csak 3,2 ghz és 65 w-os,Én is szemeztem azzal de mivel játszom is ez lett megvéve.
Sztem árát megérte,neked lehet elég akkor az 5500-as. -
konci79
őstag
-
konci79
őstag
válasz
Tommmysun #12578 üzenetére
Üdv!
Nekem is giga lap van ehhez a procihoz,az égvilágon semmi gond vele(kb 1,5 hónapos).
Gyári hűtőt cseréltem freezer 64 pro-ra a legnagyobb hőfok a bfbc2-ön volt eddigi játékaimnál,gyárival 70-80 körül ,abba is hagytam,frezer-el 60 felé nem nagyon megy .
Amúgy talán 74 c a max .
Ja,tapasztalat alapján nekem is átlag 3800 mhz-ig megy proci meló közben,tuning nélkül.. -
konci79
őstag
Csináltam egy tesztet,de nem értem hogy miért ír 633 mhz-et a memóriára,mikor 933-nak kellene lennie a general-nál?
Cpu órajel is 3800 szokott lenni ha dógozik itt meg 2794-et ír max.turbó bigyónak.
. Valaki tudja hogy van ez?
[link] -
konci79
őstag
válasz
MZperX75 #12435 üzenetére
Az biztos hogy játékfüggő.
Viszont aki kis pénzből gazdálkodik annak sztem legjobb választás lehet egy a8-a10-es amd,persze vannak korlátok,de ha nem fhd őrült valaki és nem a legújabb játékokat keresi,hanem elvan régebbiekkel is (mint én,akkor jó vétel,mondom ezt mint laikus felhasználó.
-
konci79
őstag
válasz
MZperX75 #12422 üzenetére
Üdv!
Elmondanád egy laikusnak hogy amit itt írtál pontosan mit jelent?
Pl. dualban meg diszkrétben...mi a különbség?
Dualban együtt dolgozik,diszkrétben meg szimpla cpu+vga-ként működik?
Ha igen ezt külön lehet/kell állítani?
Teljesítményben mekkora a változás a kettő között?
Csak érdekelne. -
konci79
őstag
Üdv!
Erre valaki tud mondani valamit egy laikusnak?
Xmp profilt váltottam csak át,de ha visszateszem 1600-ra akkor is 3792-t ír cpu-nak az nem gond?
[link] -
konci79
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest