Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
korcsi #13312 üzenetére
Nem csak a grafika ez attól összetettebb, 3k a difi, viszont nem ártana ha elég lenne még 2 év múlva erre az i5 képes az A10 már kevésbé hiszen a nemsokára megjelenő Kaveri is erősebb lesz de még mindig kevesebb az esély arra hogy valóban elég 2 év múlva, a fejlődés nagyon gyors ezzel is számolni kell, valahol nehéz ésszerűnek és okosnak lenni de erre is gondolni kell. Egy Ivy-Haswell i5 mellé 2 év múlva berakod az akkor legjobb középkategóriás vga-t azt is gond nélkül elviszi ellenben az A10 nem valószínű, tehát hosszabb távra akár +10k igenis előnyt jelent. Ettől függetlenül ne ragadjunk le 19...sokba 2013 lassan 2014-et írunk.
(#13311) Gainka
persze hogy dobott, de egyik erősen függ a másiktól -
jim bcs
nagyúr
válasz
patomi #13286 üzenetére
A vita ok hiszen valóban ezért van a fórum, van pro és kontra is, ám mindig a legjobb megoldást keressük. A korod miatt tisztellek ezzel nincs is gond, viszont itt az a lényeg hogy a gép játékra kell a FHD az egy dolog ám azért vesszük hogy játszunk és a lényeg itt a grafika részletessége ehhez pedig a minimum High beállítások elérése hiszen ezen van az élmény, ehhez kell egy erős vga és egy erős proci, az i3 itt már elvérzik.
(#13285) Vartanus
Lehet intel-amd vitának tűnt de nem az, itt most pusztán azon megy a móka hogy lenne jobb hosszú távon. Jó az amd de amint felvázolták az A10 max. egy 270X-ig jó az meg annyira nem jó, AM3+_FX elavult tehát kizárva. A10-6800K mellé feltétlen kellene plusz hűtő mert a gyári karcsú, az i5-4570-re nem ezt modom úgy hogy volt egy pár nagyobb teljesítményű hűtőm, ha ezt nézed akkor amd+hűtő +3k híján kijön az i5-4570, az a 3k erőben is jelentkezik ezért nem mindegy.(#13288) Gainka
Majdnem, pontosítok x-y jött az i3-al én egy szóval se említettem, egy 34K-s A10 normális hűtővel 46k, az i5-4570 meg 48k amire elég a gyári hűtő viszont jóval erősebb, azaz a 3k difin ment a vita nem intel-amd-n. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Gainka #13283 üzenetére
Neeeem jöttetek zagyválni mindketten úgy hogy tesztekre hagyatkoztok és mindent erre alapoztok, gyakorlatban egyikőtök sem próbált semmit csak a teszteket fújjátok de azt kivülről. Rakatatok már össze gépet úgy hogy egy közép-felső kategóriás vga-t próbáltatok i3-i5-el? Cpu erőben valyon melyik lesz az erősebb hosszú távon, az i5 vagy talán az Amd? Megér-e +10k-t az erősebb-tartósabb?
részemről én befejeztem, nem fogok veletek vitatkozni biztos hogy okosabbak vagytok, erre meg nekem nincs energiám
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Gainka #13280 üzenetére
Ha az i3-rol van szó egyböl mindenki a bf3 multival jön
ugy birom.
Mi az a gémer? 45ezer + ? vagy mi ez a hülye felfogás? mindenki olyan géppel gémel amire van pénze. Gémer konfig uristenEbből bármit is én hol említettem?
hááát sehol ezt csak te képzeled
Olvasd már át megint hogy honnan indult a legelső kérdésem! de ne keresd mert ha eddig nem találtad most se fogod, röviden:
amd proci+normális hűtő+lap: 70k
intel i5 proci+lap: 68kNem értem mit zagyválsz?
(#13281) patomi
szépen megtanultad a tesztet, jó lenne ha a teszteken túl is látnátok, ha szerinted elég vegyél magadnak nyugodtan i3-at én biztos kihagyom, tegyél mellé egy erős vga-t majd nézd meg mi lesz úgy megfő az i3-ad hogy öröm lesz nézni -
jim bcs
nagyúr
válasz
Dany007 #13277 üzenetére
Most azt fogom csinálni amit egyébként szoktam és ami bevált, i5-öt neki azaz i5-4570 lesz megy mellé a 270X azt majd ha kevés vga csere. Kár volt agyalnom az amd kombón ezelőtt se jött össze, mindig intel lett belőle, +10k ráfordítás és nincs gond így legalább bőven elbírja a következő vga-t is.
-
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
válasz
patomi #13270 üzenetére
Ha hűtő akkor legyen halk a TX3 meg pont nem az, ugyan a gyárihoz képest halk de az kevés. Ha van is difi és max.-al számolok az 8k annyi belefér az erősebb gép alapba és akkor procit nem mostanában kell cserélni, intelnél nonK-s procinál elég a gyári hűtő. Mi a gond az itx-el?
i3 ???
ne viccelj már, a gép játékra lesz nem irodai munkára
-
jim bcs
nagyúr
válasz
tailor74 #13257 üzenetére
eddig ez lenne a felállás:
GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI
AMD A10-6800K
GIGABYTE GV-R927XOC
Itt annyi a gondom, hogy ahhoz a procihoz nem ártana egy normális hűtő amire számolok 15k-t az 46k, az i5-4570_48k és nem kell hűtő elég a gyári viszont jóval erősebb, egy jó B-H-s lap az 20-25k pl.: Gigabyte GA-B85M-D3H, itt már lehet venni egy i5-kombót mert ugyanannyi viszont garantáltan elég a köv. vga-hoz. -
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13246 üzenetére
nem nekem lesz a gép és szerintem 270X-lesz belőle, szülőknek ennyi fér bele, a GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI tetszetős és erős de nem fog beleférni mivel kell egy hűtő is a procira így marad az matx, olyan vga lesz amilyen a lap ez nálam mindíg így van nincs kereszt
nos akkor:
proci: A10-6800K
lap: GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H vagy ASUS A88XM-PLUS
vga: laptól függően -
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13244 üzenetére
AM3+ és FX elavult, ezért is lesz FM2 plussz vga cserénél van gépe ez sem mindegy, ezek fontos szempontok
A10-6800K lesz egy 270X-el, hogy Asus vagy Giga az addig kiforja magát, garancia mindkettőre ugyanannyi ebből a szempontból mindegy, a giga vga hangja dekával nem vészesebb mint az asus-é viszont erősebb a giga ha nem néztem félre
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz
kopidoo #13229 üzenetére
"Ha lesz dedikált kártya, akkor felesleges az APU"
Ezt én is tudom de a vga később lesz meg ezért kell az apu !!!!Akkor úgy kérdezem, melyik az az átkozott A8-A10-es apu amelyik képes elviselni egy későbbiekben érkező 280X társaságát a lehető legkisebb oda-vissza limittel?
-
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13222 üzenetére
-kellene az A10 mert a vga később lesz, mindenképpen A88X lesz, multi nem játszik csak FPS-re kell
-én is nehezen hiszem el hogy nincs egy olyan A10-es proci ami jó lenne egy 280X mellé és erre kerestem a hozzáértőket, lassan 1 hét elteltével jöttél te és meg is válaszoltál mindentEddig ez a terv, van-e valami amin változtassak?
GIGABYTE GA-F2A88XM-D3H (rev. 3.0)
AMD A10-5700 vagy 6700 esetleg A8 ha az is elég
GIGABYTE GV-R928XOC-3GD (rev. 2.0) -
jim bcs
nagyúr
válasz
katt777 #13220 üzenetére
-na ez jó hír köszönöm
csak akkor nemigen kaptam érdemleges választ, mivel inteles vagyok amd vonalhoz nemannyira konyítok, kivételesen amd-t kéne összerakjak játékra hosszabb távra ezért is lenne A10, karcsú a keret és egy 270X-280X-et kellene meghajtani bár én azt mondom inkább 280X így egy Trinity vagy Richland A10-essel már meg is van a befutó
-i5-re nem feltétlen kell nem vészes a hangja, ezt úgy mondom hogy egy Alpenföhn K2-m volt és ami érdekes nincs a 2 között egetrengető hőfok különbség
-nemrég vetettem össze a 2-t és egy jó H-s lapot már kapsz ugyanannyiért mint egy jó FM2-est
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz
correctman #13212 üzenetére
max. 7790, R9-260X vagy 7870, R9-270-270X ,ettől nagyobb vga-t nincs értelme venni apu mellé
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Kroni1 #13032 üzenetére
" olyan időtálló lesz sztem már végre mint a 1150 "
egy kicsivel időtálóbb mivel a 9-es sorozatú haswell refresh nem lesz kompatibilis a mostani 8-as sorozattalA 9-es sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok - inkompatibilitás miatt - nem fogadják a jelenleg is forgalomban lévő Haswell központi egységeket. A processzorfoglalat ugyan továbbra is LGA-1150-es lesz, ám a vállalat megváltoztatja a lábkiosztást az új VCCST tápellátás miatt, ami a jelenlegi Haswell egységekkel való kompatibilitás lehetőségét kizárja.
-
jim bcs
nagyúr
Sziasztok!
Mivel intel-ben vagyok otthon az amd kicsit necces nálam, ezért lenne 1-2 kérdésem.
1.
A gép jövőre esedékes és mindenképpen itx kell, így a lap adott. Egy Gigabyte GA-F2A88XN lapba kellene egy olyan amd proci amely képes kihajtani egy R9-280X sorozatú vga-t. A vga később lenne megvéve ezért gondoltam egy A8-A10-esre akár a Kaveri-re.2.
Vagy egy Athlon II X4 760K és akkor inkább vár ameddig össze nem gyűlik a vga ára.Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- EA Sports WRC '23
- Synology NAS
- DOOM - The Dark Ages
- Crohn betegség
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali fotós kérdések órája
- 3D nyomtatás
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged