Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Íme az új Android Auto!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
Aktív témák
-
Moon70
tag
Nekem nagyon bejött a Launcher Pro, szinte minden igényemnek megfelel, korábban a 2.1-esen, most az új 2.2-esen, FLB-R8 -ason is ez volt az első amit feltelepítettem. Érdekelne az így feleslegessé vált alap launcher biztonságos eltávolítása. Titanium backuppal megoldható?
Korábban egyszer a gyári 2.1 -esben próbálkoztam már TB-s módszerrel, de valamiért nem jött össze, behalt tőle a rendszer, talán többet töröltem mint kellett volna. Leírnátok, hogy pontosan melyik file-t kell törölnöm a system/app -ból? -
kelzsoca
félisten
válasz
_X10Dead_
üzenetére
Gondoltam szólok hogy csak az tegye fel akinek a statusbar fehér, ugyanis átszinezi az órát feketére, és hát egy ginger támán nem igazán nyerő kombináció

Mivel a topiclakók nagy mértékben 2.2-es romot használnak valami egyedi témával, így eléggé necces ilyen dolgokat linkelni.
(#33093) anglergab
Régi scriptet is szépen telepít, nincs vele gond, a rom 100% kompatibilis ezzel a CW verzióval.
-
apeelme
addikt
-
_X10Dead_
aktív tag
Elkeszult a 0x90-mod az FLB-8-hoz!
-
anglergab
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kelzsoca: Sok "régi" update.zip update-script-et tartalmaz, ami tudomásom szerint nem kompatibilis a 3.0.0.5-tel (vagy már kompatibilis?)
Miért nem a stabil 2.5.1.8-at telepíti?Joshi: figyelmedbe ajánlom a logout blogomban lévő cikket -- olvasd el, és lehet, hogy megbarátkozol a végén a Linux-szal.

-
pitterr
tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Android 3.0 hivatalosan biztos, hogy nem lesz Blade-re, de főzött verzió biztos vagyok benne, hogy lesz!
There was a shock by the Android-using community, with the news that Android 3.0 (Gingerbread) only on devices with 1 GHz processor and 512 MB of RAM to use. The sneaky hope you also Android 3.0 on your G1 could install, seemed therefore to go up in smoke. The rumors turn out to be not true: these specs are only recommended, it is not about minimum system requirements: “1 Ghz, 512 Mb etc its not minimal requirments but recommended one.” - erősítette meg a Google - több sajtótájékoztatón is a pletykák miatt "aggódó" újságírói kérdésekre válaszolva.
Úgy látszik még fél évvel a pletykák után is sokan készpénznek veszik az ilyen nettó marhaságokat. Nem lesz 1Ghz minimum követelmény, ahogy az 512Mb ram sem lesz az, de nekünk pl legalább az megvan.
-
atek89
csendes tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat. dragon végül a te módszereddel sikerült, ez az első 2.2es romom, elképesztő a sebességkülönbség már most 5 perc használat után is!
Az általam most telepített rom megegyezik a kelzsoca féle r8al? bocs a hülye kérdésekért, de nem akarok naponta romokat cserélgetni, erre is csak azért szántam rá magam mert a t-s "frissítés" szétbarmolta a belakott 2.1-em :/
Még 1x köszönöm a segítséget mindenkinek! -
LevyKee
tag
Feltettem az új romot(nagyon tetszik) csak a tel számaim a telefonon voltak.
Csináltam biztonsági mentést a Myphoneexplorer -el de nem engedi visszatölteni .
Valami ötlet (mpb kiterjesztés) -
Joshi
titán
Nem hiszem el, úgy látszik hogy nekem semmi sem egyértelmű. Már eljutottam odáig hogy be jön a recovery, de a menüben akár mire okézok(leírás alapján házikó) csak egy sötét képernyő fogad. A Menü gombra vissza jön az alap recovery menü de kb ennyi. Most megint mit csinálok rosszul? A romot rámásoltam az sd kártyára zip formátumban ahogy a leírás is írja.

-
sickb
tag
válasz
dragon1993
üzenetére
Bejön a kezdőképernyő, és hogy inicializál, de aztán visszadob a home screenre
-
sickb
tag
FLB-R8_HUN alatt nem akar elindulni a sygic aura 2 1 2
-
bunnyhu
senior tag
válasz
dragon1993
üzenetére
És a 3.0 csak tabletre jön ki. Meg ilyenek...
-
dragon1993
addikt
válasz
atek89
üzenetére
Itt próbáld meg az 1. módszert
http://ztebladeportal.co.cc/rom-csere/Android 3.0 NEM LESZ hivatalosan erre a telóra mert annak a minimális követelménye 1Ghz proci lesz.
anglergab
Annó én is írtam ,hosszabban Kelzsocának ,hogy legyen egy ilyen verzió is. TPT -
anglergab
addikt
válasz
atek89
üzenetére
Kelzsoca írta: "Még durván 1 óráig lehet leszedni a mostani verziót aztán már csak az alap launcheres verzió lesz letölthető, illetve ebből készítek majd Allin változatot is."
Addig is, érdemes megnézned az előbb említett videót a csudazip2 + rom telepítésről -- és az alapján próbálkoznod.
Az All-in megoldás a Total Phone Transfer-t használja, tehát a csudazipekkel analóg módon működik (image mappa, bootloader üzemmód, update success, majd auto reboot), pluszban felrakja esetünkben a legújabb rom-ot is, teljesen automatikusan. Mivel alacsony szintű beavatkozás (~BIOS-szintű) nem kell hozzá semmilyen már meglévő szoftver, recovery stb. a telefonon. Minden szükséges partíciót telepít: ez a leggyorsabb, legkényelmesebb megoldás, de nagyon körültekintően alkalmazd, mert ez a legkockázatosabb is, ha elrontasz valamit (pl. lemerül az akksi, rosszkor kiveszed az akksit -> ezek maradandó memóriahibához vezethetnek, meg téglásodáshoz!)
A fórum keresőhöz kulcsszavak: TPT, Total Phone Transfer (régebben írtam róla részletesen), plusz nézd meg a logout blogomban a cikkem elejét! -
-
apeelme
addikt
válasz
hjanos1
üzenetére
ööö... ennek az akksi kijelzésnek nincs számozása?! (pl.: [http://ztebladeportal.co.cc/flb-r8-hun-by-kelzsoca/]
-
atek89
csendes tag
Srácok, szükségem lenne egy kis segítségre!
A telón csodazip1 volt, először erre telepítettem a csudazip2-őt majd a leírást végigzongorázva a a Kelzsoca féle FLB-R8_HUN-t. Sajnos a telefon mindig megáll a zöld robotnál, és nem lép tovább. Ezután visszatettem a csodazipet és megint csudazip2 R8 Hun. A felállás ugyanaz, már megint csak a zöld robot álldogál.
Valakinek valami ötlete van hogy mit ronthattam el, vagy mit kéne tennem?
A recovery-s formatok mind megvoltak!
Segítsetek!

-
Poonkie
tag
Sziasztok!
Valaki tudna adni egy linket a csodaziphez? Mert az első hozzászólásban lévő link nem megy.
-
hjanos1
senior tag
-
kelzsoca
félisten
válasz
Peterzon99
üzenetére
A két rom közötti különbség ki van emelve, mivel rendszerszintű alkalmazások vannak cserélve/javítva így tiszta telepítés kell.
-
anglergab
addikt
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kelzsoca: csak támogatni tudom, hogy a stock Launcher legyen defaultból a rom-ban.
Biztosan azzal van a legkevesebb probléma, aki akarja, az pedig úgyis lecseréli, amire akarja. A legkorrektebb megoldás, hogy a stock témát/launchert/alkalmazásokat tartalmazza a rom. 
Sok launchert/témát kipróbáltam, de mindig visszatértem a stock Froyo kinézethez, szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
A többség a PC operációs rendszereknél is biztosan a stock témát használja.
Sok készített témában találkoztam kisebb grafikai bugokkal -- viszont a stock téma tökéletes! -
Peterzon99
csendes tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
(#33059) kelzsoca
Akkor az végülis eredeti FLB R8 HUN + hozzá kiadott update1 + más téma? Vagy van még valami lényegi különbség?Amúgy annak mi az oka, hogy visszatértél megint a 42M-es heap size-hoz? Azért kérdem, mert érzésem szerint 32M-re állítva gyakorlatban gyorsabb, és már egyszer te is leírtad, hogy felesleges annál magasabb.
-
apeelme
addikt
-
Ballage83
csendes tag
Sziasztok!
Én már itt párat kérdeztem, de nem vagyok informatikus, sőt villanyszerelő sem....
Szerintetek mennyi sajtolható még ki ebből a telóból? teszem azt, sima sika lesz rá egy 2.3; 2.4 és így tovább?
Én ugyan még gyárilag használom a telót, de vasárnap este meglesz a class 10es 8 gb kártya, na majd jövök a hülye kérdéseimmel... -
kelzsoca
félisten
Mivel a legtöbb felhasználónak nem tetszik a launcherpro, illetve nem tudják azt használni, vagy egyéb problémák miatt hamarosan lecserélem a romot egy alap launcheres változatra, és az lesz megosztva.
Még durván 1 óráig lehet leszedni a mostani verziót aztán már csak az alap launcheres verzió lesz letölthető, illetve ebből készítek majd Allin változatot is.
-
Mephistoone
senior tag
válasz
dragon1993
üzenetére
köszönöm
-
dragon1993
addikt
válasz
rhiannon223
üzenetére
Aszem ez az apk volt az a romból szedtem ki.
LINKMephistoone alattam szóló.
Igen. -
kelzsoca
félisten
válasz
rhiannon223
üzenetére
Hát erre várni kell, ma ilyen dolgokat már nem csinálok, viszont éppen ez a contacts kell a közös facebook-gmail szinkronizációhoz, így ebből biztos lesz update.zip.
-
atek89
csendes tag
nekem még mindig csak a zöld droid látszik. Mindent a leírás alapján csináltam, létezik hogy ennyi ideig kell várni az első betöltésre?
-
hjanos1
senior tag
válasz
hjanos1
üzenetére
Itt van, ez már jó.
BlueGingerbread-circlemod-FLB_hun
A hun utótag kimaradt, de persze attól még magyar
(#33049) kelzsoca
A MoDaCo-n jelenleg az összes FLB-hez való téma (a többit romhoz valókat nem néztem) módosítja a Music.apk-t és a DownloadProvider.apk-t.
Viszont ettől nem angol lesz, hanem eltűnik, mert valami hibásat raktak bele
-
kelzsoca
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Persze hogy azok, én csináltam

Nemrégiben feldobtam ide a gyári launchert, tedd fel a telefonra, tedd alapértelmezetté, töröld a módosított launcherpro-t, tegyél fel egy gyári állapotú launcherpro-t tedd alapértelmezetté és töröld ki a gyárit

kb 2 perces művelet.
A következő romban mostantól csak alap launchert fogok alkalmazni

(#33048) rhiannon223
Hát igen, csak ahhoz meg nem volt csoportok

(#33045) hjanos1
Pfff, melyik téma miatt van ez??
-
rhiannon223
csendes tag
Köszönöm szépen Kelzsoca, és természetesen mindenki másnak is aki segít a cucoosok létrehozásában

Lenne egy olyan kérdésem, hogy az előző ROM-ban más volt a dialer, ami nekem nagyon bejött. Mi volt az? Előre is köszönöm a segítséget.
-
kelzsoca
félisten
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Köszi, a gyári ikonokat visszatenni egyszerűen úgy tudnád ha kiszednéd egy érintetlen launcherpro-ból.
-
Joshi
titán
Ez egy elég sz@r példa volt, mert akkor kelzsoca írása valahogy így nézne ki:
"Tartsd nyomva a hangerő+ gombot ezután nyomd meg a power gombot, és így kapcsold be a telefont."
Meg aztán miért ne lehetne bekapcsolni valamit más gombbal?
dragon1993:köszönöm a többi sík hülye nevében is, szerintem a többség örülni fog neki.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amire nem válaszoltál(#32977) akkor most egy rom csere egyben függetlenítés is?
-
hjanos1
senior tag
válasz
stefi68
üzenetére
BlueGingerbread-circlemod-FLB_hun
Hamarosan letölthető lesz a többi téma magyar verziója is. -
törölt tag
válasz
cowboy_bebop
üzenetére
Hosszan nyomsz rájuk, utána Change icon, LauncherPro icons, vagy valami ilyesmi.
-
dragon1993
addikt
Tessék sík hülyéknek. Az 1. módszert nézd meg.
http://ztebladeportal.co.cc/rom-csere/ -
atek89
csendes tag
No, én is belevágtam az első frissítős kalandomba. Sajnos nem tettem rá a rom zipjét a kártyára :/ a kérdésem hogy van-e rá valami mód hogy rávarázsoljam? Kártyaolvasóm nincs, szal valahogy recovery-n keresztül kéne megoldani.
Köszönöm előre is a segítségetek! -
jkorr
csendes tag
A 2.2 kapcsán két kérdés merült fel bennem, nevezetesen a Settings-szel kapcsolatban, átvariáltak ezt-azt. AGPS-t például külön lehetett 2.1 alatt állítani, ennek nyomát se látom most, és feltételezem, hogy alapból használja. Bármi megoldás, ha én ezt nem szeretném?
Mert őszintén szólva fogalmam sincs, miképpen jelenne ez meg a havi számlán, és mekkora összeggel.Illetve a mobilnetnél is valami 3 opció volt a 2.1-ben, most csak kettő, de ha jól sejtem ha a data enabled előtt nincs pipa, és nincs egyetlen apn sem, akkor nem lesz gondom.
-
Joshi
titán
válasz
dragon1993
üzenetére
Na pont ezért írtam korábban hogy egy sííík hülyéknek szánt leírást is közzétehetne valaki.

"Tartsd nyomva a hangerő + gombot, és így kapcsold be a telefont."
Ez számomra azt jelenti hogy a hangerő + gombjával kell bekapcsolni a telefont és nem azt hogy még pluszban a power gombot is meg kell nyomni. Szerintem nem velem hanem a leírás hiányosságával van gond. Azért köszi mindjárt megpróbálom a powert is megnyomni.

-
törölt tag
Pedig az a leírás rendben van.
1. Teló kikapcs, esetleg akksi ki-be.
2. Hangerő fel + Power gombbal indítod a telefont.
3. Nyomod, és ha megáll a zöld droidnál, akkor jó.
4. Fastboottal flasheled a recoveryt.
5. Utána telefon kikapcs.
6. Hangerő le + Power gombbal indítod a recoveryt.Ha így nem megy, akkor másik megoldás: csudazip1. Kicsomagolod az SD kártya gyökerébe a tartalmát. Majd telefon kikapcsolod és Hangerő fel + Power gombbal indítod a telefont, ekkor felflasheli a recoveryt magának, utána valszeg újraindul a telefon normál módban. Kikapcs, majd Hangerő le + Power gombbal indítod a recoveryt.
-
stefi68
addikt
Az új R8 ROM-hoz nagyon nagy kérés lenne BlueGingerbread-circlemod-hu téma elkészítése?
Vagy a GenerationX-Blue témában kicserélni az akku ikont circle batt.-ra...Direkt nem Kelzsocának címeztem, had pihenjen, dolgozott eleget....
-
dragon1993
addikt
A recovery a hangerő - ra jön be amit kelzsoca írt a a bootféleség ide parancsokat adhatsz. (sztem)
Jaaa recoveryvel játszottál sd ki kártyaolvasóba be MiniTool Partition Wizard Home Edition fomat majd fat fájlrendszer és tedd rá a romot amit akarsz.
Ha nincs recovery csodazipet tedd fel.Nekem az CW formázás miatt úgy megállt már a telóm ,azt hittem kuka.
-
Mephistoone
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Titanium backuppal
-
csaresz002
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
a telepített app-okat van lehetőség kimenteni valahogy ? olvastam valahol,de már nem tom hol
Mephistoone: thx
-
Joshi
titán
válasz
üzenetére
Köszi a választ nagyjából lejött a lényeg.

Igen ám de ÓÓÓRIÁSI gáz van, a recovery indítás nem működik. Kelzsoca által leírtak alapján:
Ha ezzel végeztél akkor kapcsold ki a telefont, húzd ki a töltőt/kábelt, vedd ki az akksit, majd pár másodperc múlva tedd vissza. A kábelt még ne csatlakoztasd.
Tartsd nyomva a hangerő + gombot, és így kapcsold be a telefont. Ne engedd el a gombokat, várj kb. 10 másodpercet.
Akkor jó, ha a zöld droid figura marad a képernyőn, és látszólag itt megáll.
Csatlakoztasd a telefont közvetlenül a számítógéphez az usb kábellel.A fenti leírás alapján semmit nem csinál a telefonom, ha normálisan azaz a bekapcsoló gombbal kapcsolom be a telefont akkor minden ok vagyis normál módban bekapcsol a teló és működik.

2011.01.24.-én vásároltam a telót természetesen a T-Mobil berkeiben ha ez számít valamit. -
lsebestyen
addikt
Throw my hand on a blade for ya
-
törölt tag
Mivel a progik nem nagyok, és ha át is kerülnek SD-re, akkor sem az egész program kerül át, csak egy részük (így továbbra is igényelnek némi helyet a /data-ból), ezért 400-500 MiB-nél nagyobbnak nem sok értelme van.
Partícióátméretezés után több hely van a /data-n, így kitolható, hogy mennyi program fér fel, de még ezzel sem nagyon fogynál ki egy 500MB-s ext partícióból, de ha 1GB-set csinálsz, az sem baj, csak fölösleges.
ROM függő mi mennyit kezel. De általában bármekkorát megesznek, a 2.2-esek bármekkorát. Ext2/3 partícióra kerülnek a progik, illetve app2sd+ esetén a dalvik-cache is, ami jó, ha több helyet akarsz, de lassít. Ext2 vs. Ext3, utóbbi naplózza a fájlműveleteket.
A 2.2-es ROM-oknál, pl az FLB 2.2 ROM-oknál is már nem kell ext partíció, mehet egybe az egész kártya fat32-re, oda is kitudja tenni a progikat, már amelyik támogatja, ill. ha letöltöd a Move2SD Enablert, akkor az esetek zömében rá tudod erőszakolni a progikra, hogy SD-ről menjenek. -
Mephistoone
senior tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kelzsoca Te egy hattttalmas ember vagy köszönöm az erőn felüli munkádat!
Állandóan figyelem a fórumot és olvasok ezerrel.
De egy olyan kérésem lenne, hogy nem tudnál egy olyan update zippet csinálni, amiben az Indiant 0.8.3 -as launcher proja van magyarul(tudod azok a fránya görgetések nagyon bejönnek)?
Vagy ez etikátlan lenne veletek szemben? Ha igen akkor nem szóltam...
Köszönöm azért. -
sickb
tag
Srácok nem raktam fel a romot a kártyára, és végigcsináltam amit kelzsoca írt a romfrissítéssel kapcs
mounts and storage menüpont alatt:
- format boot
- format data
- format cache
- format sd-ext (ha van ext particiód)mindent eddig, de ugye nincs fennt a rom.
Viszont ha kiveszem a kártyát és beteszem a pc be hogy felmásoljam, nem látom a partíciót.
Kérem segítsen valaki!Köszi
Zoli -
-
Tonchi
aktív tag
gondolom én a sima r8-as app update-je is jó csak hol bújkál, nem találom fórumon belül
-
Joshi
titán
Egy kérdésem lenne méghozzá az SD kártya formázásával kapcsolatban kelzsoca írása alapján. A két partíció létrehozásakor az Ext2 partícióra mennének a telepített progik? Ha igen akkor nem lehetne 4-500Mb-nál nagyobb partíciót létrehozni? Vagy ennél többet tényleg nem kezel a telefon?

Ja és az Ext2 és Ext3 között mi a különbség? Van értelme Ext3-ra particionálni? -
quadgenya
csendes tag

-
rtibi
tag
kezd elegem lenni szinte naponta rakom fel az új romokat

mire mindent felrakok,beállitok mehet ujra
ez van,jó telefonhoz idö kell,erre a telefonra nem sajnálomKelzsoca---Nagyon köszönjük a munkádat,az isten megáldja az önzetlen szorgalmadat

és ezt mindenki nevébe irhatom szerintem
-
hedler
tag
válasz
kelzsoca
üzenetére
Kelzsoca!
Én köszönöm, hogy ezt megtehettem, mert nélkületek lehet, hogy Desire tulaj lennék, de én előbb olvastam, aztán vásároltam. No meg az ár nagyon vonzó volt.Remélem a videón mindent jól csináltam és nem nagyon bakiztam, és érthetővé vált a dolog. Ez az enyém után a második teló volt amit meggyártottam, viszont mind a kettő tökéletes, semmi hiba és jól futnak a romok is, ráadásul elsőre! De az enyémen az R11_Hun, a videóson meg a FLB-R8_HUN rom szaladgál.
Gyerek nyúzza talking tommal meg a mérges madarakkal, meg valami autós meg repülős játékkel, én meg tolom rá az alkalmazásokat, meg törlöm a legtöbbet, de még soha nem akadt, vagy fagyott volna.
A következő videón megpróbálom a rom cserét és visszaállításokat megcsinálni, csak még nem szántam el magam rá. Annyira jól fut a Kelzsoca R11_Hun, hogy nem érzem szükségét a cserének.
De lehet, hogy most az új frissítéssel már meggyőző lesz az R8. Majd olvasom a beszámolókat és egyszercsak engedek a csábításnak. :-)
Itt vagyok ám a háttérben, csak mindig le vagyok maradva pár 100 hsz-el. :-) -
kelzsoca
félisten
Gyári launcher az FLB-R8_HUN_update romhoz: [link]
Recoveryből feltehető, majd első indítás után a gyári luchert kiválasztva, illetve alapértelmezetté tétele után a launcherpro minden gond nélkül törölhető a rendszerből pl: root explorer-el, vagy meghagyható, a romban elfér

Aktív témák
Hirdetés
- PC - Számítógép akár játékra // i5 // GTX 750Ti // Számla + Garancia //
- AKCIÓ! Acer Aspire 3 15 A315 FHD notebook - R3 7320U 8GB DDR5 512GB SSD AMD Radeon IGP W11
- iPhone 13 128Gb 100%(1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- 27% - LG 75NANO756QA 190CM NANOLED 4K UHD 100HZ SMART TV ! BeszámítOK !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)